Вип’єм за Путіна!

 

Москва лажанулася на виборах у Південній Осетії, потім у Російській Федерації та нині у Придністров'ї.

 

Вибори – явно не її екзистенція. Варто лишатися на ґрунті традиційної стилістики – працювати з населенням через пункти депортації та блокпости «миротворчих операцій», а не через виборчі дільниці.

 

Вибори дають нам нагоду покепкувати з Москви. Як би це пояснити… Хіба що перефразованим анекдотом:

 

Пуштуна бачили? – «зовсім не подібний!»

 

Пересічний пуштун, а втім і афганський таджик – чоловік зазвичай красивий і характерний. Тонкі риси обличчя, довга афганська сорочка, шапка-душманка ніби поєднують його з суровим ландшафтом, з прадавністю, з його редукованим безжальним богом. Є щось шляхетне (якщо дивитися з певної відстані) у цих худорлявих фігурах на тлі сіро-жовтих гір.

 

Але одягніть їх в уніформу карзаєвської поліції, чи армії, дресованої американськими інструкторами і ви побачите перед собою кумедного незграбного доходягу, вішалку для фуражки. Азіатам не пасує мундир.

 

Толерантне, охоче до екзотики європейське око здатне побачити в Москві і московському навіть своєрідний шарм: дика дивізія, Братья Карамазови, расстєгаї с вязєгой, сєрп, молот, красний флаг, Сталін, Бєрія, Гулаг, тощо.

 

Проте, начепіть на цю «птицю тройку» (традиційний у них в Монголії спосіб поштової запряжки) з «удалим ямщиком» (від китайського «ям» - казенна установа) значок «мерседес» (торгівельна марка імені дочки австро-угорського консула в Ніці) і все стане смішним.

 

Втім, Московія не зважала на те, що виглядає смішно ні в XV ст., коли начепила на себе назву Русь, ні в сімнадцятому, коли вбралася у польський одяг, ні у вісімнадцятому, коли шикувала свої орди у прусські шеренги, ні у двадцятому, коли перехоплювала у мілітаристської Японії комінтерн людожерів, ні у двадцять першому, коли керівництво правлячої «партії жуліков і воров» заходилося майструвати Євразійський союз жуліков і воров.

 

В Московії є багато веселого. Проблема в тому, що українці не з того сміються. Як не дивно, багато хто з них співчуває антипутінській опозиції. Це свідчить за небезпечне нерозуміння природи зла.

 

Путін – найвигідніший для нас. Він лякає топ-менеджмент і основних акціонерів корпорації «Україна». Жалкує грошей на придбання їхніх активів. Лише з цієї причини вони ще не продали свої дольові паї, а з ними й нас. Нині будь-який бізнес створюється з метою подальшого продажу. Передпродажна підготовка України майже завершена, а потенційний покупець (який мав би бути готовий доплачувати нашим олігархам «політичну премію») платити не хоче, поводить себе, мов невдалий рекетир – хоче забрати за так, а сил не має.

 

Російський бунт завершиться не розвалом ерефії, але оптимізацією. На хвилі повстання, якщо таке колись трапиться, до влади прийде більш адекватний режим, який не зменшить ні ціни на газ, ні претензії на Україну. Нехай краще в Кремлі сидять «жуліки і вори», аніж чесні патріоти «єдіной і нєдєлімой».

 

Не варто забувати, що розстріл парламенту і відторгнення за допомогою ЗСРФ Абхазії та Південної Осетії від Грузії і найсерйозніша сепаратистська змова в Криму і збройна московська присутність в Придністров’ї і зруйнування Грозного, все це відбулося не за Путіна, але за демократа і улюбленця Заходу Єльцина. Новий постпутінський Єльцин не буде добрішим.

 

Ніхто в світі, окрім нас та Естонії, не зацікавлений у дезінтеграції Московії. Всі, в першу чергу американці, допомагатимуть їй зберегти єдність. Вони збудували радянську промисловість на початках совдепу, допомагали Московії проти Німеччини, навіть після того, як СССР офіційно привітав Японію з перемогою у Перл Харбор, не добили Москву у 1991-му.

 

Не варто перебільшувати експансіонізм Китаю. Росія йому цікава така, як вона є зараз. В першу чергу, як ринок – місце, де багато нафтодоларів і споживачів, нездатних на конкурентне виробництво. Крах московської державності означатиме і крах ринку, для китайських товарів, який стрімко зростає. Вважають що товарообіг РФ з Китаєм зріс вдесятеро за 8 років і в цьому році склав 70 млрд. $, а в 2015 має зрости до 100 млрд. Всі ці цифри без урахування вартості китайської контрабанди.

 

Втім, останні московські мітинги трохи збільшують нашу самоповагу. Головне вдало знайти, з ким себе порівнювати. Жоден з провінційних українських політиканів не дозволив би собі так жалюгідно мичати з трибуни, як це робили всі ці навальниє. В порівнянні з лідерами думок в Росії, наші опозиціонери – цицерони і демосфени. Московська влада виглядає артистичніше за українську, натомість московська опозиція – жалюгідна подоба української.

 

Коли з протестними намірами разом збираються 100 італійців, вони нахабнішають від своєї чисельності й нападають на поліцію.

 

Коли збираються 100 казахів, вони чинять опір поліції.

 

Коли збираються 100 українців, вони роблять вигляд, що чинять опір.

 

Коли збирається 100000 росіян, вони слухаються поліцію.

 

Отже, справа не в Путіні і не в поліції.

 

Айпадники та айфонники, які зійшлися на Болотяному майдані і на проспекті Сахарова, наступного разу в такій кількості здибаються в Шарм-Аль-Шейху.

 

Наявність демократичних цінностей у їхніх гаманцях жодним чином не обіцяє нам нічого доброго. Українських селян покріпачила вольтер’янка Катерина ІІ. Григорій Потьомкін – куратор ліквідації Запорізької Січі щиро захоплювався козацькою романтикою і походив з греко-католицької родини (таких родин тоді було повно на смоленщині).

 

Кат українського народу Ленін взагалі був мешканцем бібліотеки британського музею. Члени ЦК більшовиків тусувалися в Західній Європі значно довше, аніж керівники царської «охранкі».

 

Ті, хто прийдуть на зміну тандему прийдуть значно більш прогресивними і європейськими, отже, більш небезпечними людьми.

 

Вже сама по собі фронда Московської та Петербурзької тусовок змушує Путіна до більшої витонченості та енергійності, що неприємно.

 

Дехто зі знайомих із кремлівськими механізмами киян, які позбавлені московської істеричності і тому розважають адекватніше за безпосередніх учасників процесу, вважають, що після перемоги Путіна на президентських виборах прем’єрська посада може і не дістатися кумедному Медведєву. Путін проведе через Думу представника опозиції. Для цього Кудрін уже виступав з революційної трибуни на останньому мітингу. На нього з незвички ще трохи свистіли, але за зиму він зробить собі революційне ім’я достатнє для того, щоб стати новим псом режиму на посаді прем’єра. Навіщо нам тямущий прем’єр у Москві?

 

В Москві нам потрібен застій, Путін дедалі більш подібний на Брежнєва і тупа неефективна реакція, від якої здатен буде втекти навіть тупий, неефективний реакційний Київ.

 

В новорічну ніч підніміть келих цимлянського за перемогу Путіна над московськими помаранчевими. Вигукніть «ура!» і смикніть мотузочок хлопушки.

 

Дмитро Корчинський

ТСН.ua


Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2004
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1878
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1877
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5569 49
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2169 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1530

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

770

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

834

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1040

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1021
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1793
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3699
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10285
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26171
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10208 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7737
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

917
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

252
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

281
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

402
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1304
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

902