Валерій Келестин: “Робота в окрузі дає колосальний заряд енергії”

 

Пропорційна система виборів, яка практикувалася в Україні кілька останніх років, дещо знівелювала відповідальність народних депутатів перед виборцями. На виборах у жовтні виборці матимуть реальний шанс оцінити роботу народних обранців, оскільки тепер половина депутатів Верховної Ради обиратимуться за списками, ще стільки ж — по “мажоритарці”. У першому випадку люди голосуватимуть за політичні бренди та відомих лідерів, у другому — за конкретних людей. І це позитив, адже можна сподіватися, що, принаймні, половина Верховної Ради буде сформована не завдяки політичним обіцянкам, а на основі реальних справ кандидатів у депутати. Кандидат-“мажоритарник” є відповідальним перед своїми виборцями. І дуже важливо, щоб його робота на окрузі розпочалася не напередодні чи навіть у час виборів, а тривала впродовж його діяльності як публічної особи. Саме цей фактор має стати одним із основних орієнтирів виборців. Калуш нині має на кого орієнтуватися.

 

Народний депутат Валерій Келестин, згідно із розподілом депутатів Верховної Ради, з 2010 року закріплений за Калуським виборчим округом. Проте, проблемами округу займається не тільки цих 2 роки, а впродовж усього терміну перебування у статусі депутата ВР. Для Калуша підтримка Валерія Келестина вилилася у мільйони гривень на соціально-економічний розвиток та оновлення медичного обладнання. Саме завдяки його підтримці держава звернула увагу на екологічні проблеми міста.

 

—    Кожен депутат,  потрапивши до Верховної Ради, обирає, яким шляхом йому рухатися: займатися тільки кабінетною законотворчою діяльністю, чи ще і вирішувати проблеми звичайних людей. Для мене робота на окрузі є дуже потрібною, бо законотворчість грунтується на першочерговому вивченні проблем. Крім того, така робота дає колосальний заряд енергії, адже реально бачиш, як крок за кроком вирішуються проблеми, а округ — розвивається, — стверджує Валерій Келестин.

 

Калуш: плідна співпраця

Калуш — це особлива ланка у роботі народного депутата Валерія Келестина. Особливість полягає у тісній співпраці міського голови Ігоря Насалика із народним депутатом. Саме завдяки цьому місто змогло реалізувати ряд проектів, які принесли мільйонні вливання у розвиток інфраструктури.

 

—    Приємно щось робити, якщо ти бачиш реальну підтримку та справжню зацікавленість у реалізації задумів, — каже Валерій Келестин. — Співпраця із міським головою Калуша завжди результативна. Саме Ігор Насалик є генератором багатьох ідей, які уже втілені у місті. Але оскільки ці задуми не локального, а більш масштабного характеру, звісно, вони потребують підтримки на вищому рівні. Таку підтримку я завжди намагаюся забезпечити.
Завдяки зусиллям Валерія Келестина Калуш свого часу набув статусу зони екологічного лиха, а держава врешті повернулася лицем до екологічних проблем міста. Завдяки мільйонним вливанням із Державного бюджету Калуш зміг суттєво поліпшити свій соціально-економічний та інфраструктурний рівень.

 

Завдяки законотворчій діяльності:

— позитивне голосування у ВР щодо екологічних проблем Калуша; додаткових 30 млн. гривень з Держбюджету на соціально-економічний розвиток Калуша; 90 млн. гривень — для придбання медобладнання;
— виплата заборгованості із зарплати за судовими рішеннями колишнім працівникам ВАТ “Оріана”; виплата заробітної плати освітянам та медикам;
— 5,2 млн. гривень від НАК “Нафтогаз України” на газифікацію сіл Ріп’янської сільської ради;
— демонтаж аварійної галереї ДП “Калійний завод”;
— зараз — вирішення питання про запровадження для Калуша екологічного коефіцієнта, що дасть додаткових 40 млн. гривень у бюджет міста; законопроект “Про підвищення престижності шахтарської праці”, що дозволить шахтарям Калущини отримати належне соціальне забезпечення.

 

Меценатська діяльність:
— 221 тис. гривень на матеріальні допомоги мешканцям Калущини та хворим дітям;
— 15 тис. гривень на потреби церков у Довжці та Сівці Калуській;
— 55 тис. гривень для художніх колективів, на проведення міжнародного турніру з боксу, поїздку кращих школярів-спортсменів у 5 європейських країн, оздоровлення школярів;
— 5 тис. гривень на ремонт Ріп’янської школи.

 

Рогатинщина: від малого до великого
Саме так можна охарактеризувати діяльність Валерія Келестина на своїй малій батьківщині. Загалом, не могутня промислово, Рогатищина вражає своїм туристичним, історичним та лікувально-оздоровчим потенціалом.
—    Для мене розвиток Рогатинського району — принциповий. Знаю про потреби району не з чиїхось розповідей. Тому ніколи не відмовляю, якщо до мене звертаються за допомогою земляки, — наполягає Валерій Келестин. — Це — мій дім, і тут я почуваю себе не народним депутатом, а частиною великої громади. Тому вкладати у розвиток краю вважаю своїм обов’язком, адже такий же вклад у міру своїх можливостей роблять і мої земляки: хто — працею, хто — матеріальними ресурсами. Для мене нормальне технічне та інтелектуальне забезпечення галузей освіти, медицини та культури є пріоритетом, адже це не тільки вимоги часу, але й виправдана побутова необхідність. Ну, а культурний розвиток суспільства неможливий без духовного збагачення.

 

Меценатська діяльність:
— 2,4 млн. гривень одноразових грошових допомог для малозабезпечених;
— 82 тис. гривень — для допомоги у будівництві та облаштуванні церков. Окрім того, допомога храмам, будівельними матеріалами, озвученням, електроприладами;
— 72 тис. гривень вкладено в освіту, культуру, медицину та здоровий спосіб життя;
— для цих галузей, окрім того, придбано 20 систем озвучення (мікрофон, музичний програвач DVD дисків з караоке, 2 колонки, підсилювач), 214 м’яких крісел, 5 комп’ютерів, встановлено приблизно 60 енергозберігаючих металопластикових вікон, 5 огорож та ковану браму, закуплено 7 комплектів спортивних форм для футбольних команд. Крім того, народний депутат допомагав будівельними матеріалами у ремонтах закладів бюджетної сфери;
— для шкіл, дитячих садків та бібліотек було придбано комплекти музичних інструментів (баяни, акордеони), посуд, літературу, електрообладнання, ноутбуки, матеріал для пошиття сценічних костюмів, медичні інструменти та ліки для сільських закладів охорони здоров’я.  
— 30 сільських рад Рогатинського району отримали матеріальну допомогу для вирішення своїх соціально-економічних питань, зокрема — і що стосується встановлення вуличного освітлення та облаштування пам’ятників.

 

Галич: у полі зору — малозабезпечені і діти
Проблемні точки Галицького району вимагають мільйонних фінансових ресурсів. Одна із найбільш актуальних — це будівництво Галицької ЦРЛ, яке триває уже більше 20 років.
Таку глобальну проблему Валерій Келестин не може вирішити самотужки, тому звернувся за підтримкою до урядових інстанцій. Проте, за прикладом Рогатина, особливу увагу народний депутат зосередив на поліпшенні матеріально-технічної бази дошкільних та шкільних навчальних закладів та — на енергозбереженні.
— Думаю, ігрові комплекси, оргтехніка, телевізори з DVD-програвачами, ноутбуки, — це те, що потрібно не тільки малюкам, але й школярам, — вважає Валерій Келестин.
Крім того, акцент народний депутат робить на соціально незахищених верствах населення: саме їм дуже потрібна увага у період економічного становлення держави.
Завдяки законотворчій діяльності:
— направлено депутатський запит про виділення коштів на добудову Галицької ЦРЛ;
— депутатський запит про проблеми поштової галузі.

 

Меценатська діяльність:
— 31 тис. гривень на соціально-економічний розвиток Галицького району;
— 33 комплекти меблів для дитячих садочків, 85 м’яких крісел, більше 10 металопластикових енергозберігаючих вікон; 4 комп’ютери і принтер;
— для дитячих і дорослих художніх колективів придбано комплекти взуття і одягу, дитячу художню літературу для сільських бібліотек, медичне обладнання для амбулаторії, волейбольну форму для районної команди. Дві школи отримали матеріальну підтримку у вигляді шкільних меблів, спортивного та музичного інвентаря, комп’ютерної та електротехніки.
— регулярна допомога одиноким, малозабезпеченим, дітям-сиротам та дітям-інвалідам. Зокрема, за сприяння народного депутата були проведені акції до Дня захисту дітей-інвалідів, до Великодніх свят (для одиноких і малозабезпечених), до Дня Перемоги, до Дня святого Миколая. Допомога ГО “Відкрий своє серце дітям”.


09.10.2012 912 10
Коментарі (10)

Виборець 2012.10.08, 13:05
Пане Валерій,дайте будь-ласка вичерпну відповідь на запитання: чому Ви проголосували за закон про регіональні мови?
Симпатик 2012.10.08, 15:44
Мажоритарна система виборів - злодійство у чистому вигляді. Нормальна молода людина без статків але з світлою головою за цієї системи нізащо і ніколи в нинішніх умовах не пройде до Верховної Ради. Понастворювали різних фондів,купують і пруть бульдозером. Ще над вами розверзетья кара...
Xena 2012.10.08, 17:43
Згідна на рахунок мажоритарної системи. Але в тому що провладні кандидати підкуповують виборців, винні самі виборці. Нормальні далекоглядні люди голосують за ідею, а не за подачку. Всі провладні мажоритарники - новоявлені благодійники - розраховують на електорат тупих продажних хрунів, і на фальсифікації під час підрахунку голосів.
магелан 2012.10.08, 18:53
хрунів таки більше...
e 2012.10.08, 22:24
Тушка і в Калуші тушка!!!
Xena 2012.10.08, 22:31
Келестин не тушка, він є член партії регіонів, і кандидат від партії регіонів по мажоритарному округу. Хоча ніде в агітації він не вказує своєї партійної приналежності. Напевно, встидається своєї партії :))
Хрунь 2012.10.09, 10:03
Келестина поважаю. Побільше б таких людей у ВР - було б більше ладу. А то навчились кричати про "тушки" і більш нічого не вміють. Аж гидко...
До хруня 2012.10.09, 10:31
Хруню, та якраз біда в тому що у ВР таких "регіанальних покращенців від януковича" як Келестин і є більшість. А якщо наберуть конституційну більшість - то настане нам абсолютна Ж*ПА - ой, вибачте - "покращення"
Я 2012.10.09, 11:25
З "гречкосіями" необхідно поступати так - брати, що дають а голосувати ПРЯМОПРОТИЛЕЖНО, тобто автоматично не за цього кандидата. Просто з ціллю самозбереження в тривалій перспективі. Раз ВОНО улесливо пропонує хабар, вважаючи нас за дешевих лохів і однозначно плануючи з часом сторицею окупити ці витрати - то й ми усміхаючись теж беремо "подарунок" а голосуємо НЕ ЗА НЬОГО! Так ми квити!
Вітер 2012.10.09, 11:50
Найбільш оптимальна система виборів - відкриті списки від партій по кожному округу, та ще й бажано - по декілька кандидатів від партії, щоб можна було обрати більш достойного. Янукович обіцяв зробити такі вибори. Де поділася його обіцянка? А зараз йде повним ходом підготовка до тотадьної фальсифікації через комісії.
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1035
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2427
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2063
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2098
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6385 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2393 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

263

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1081

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1121

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1330
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

205
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

543
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2001
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26443
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

499
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10403 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7944
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

487
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

347
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

502
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

572
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1519