Урсула фон дер Ляєн – представниця саме тієї Європи, в яку ми прагнемо

Останні свої публічні виступи Урсула фон дер Ляєн символічно проводить в синьо-жовтому вбранні, або в сорочках з українською вишивкою.

Попри наративи московитської пропаганди, які наділяють керівників європейських інституцій сумнівними якостями, досвідом і нахилами, Урсула фон дер Ляєн ці стереотипи ламає – мати семи дітей, лютеранка, християнська демократка, прекрасно і різносторонньо освічена європейська аристократка – доктор медицини, яка вивчала в кількох європейських університетах ще й макроекономіку та археологію…

Її виступи в підтримку України викликають дуже хвилюючі емоції.

Хотілося б ще раз пригадати…

«Сьогодні сміливість має ім'я - і це ім’я Україна. Сьогодні сміливість має обличчя - і це обличчя українських чоловіків та жінок, які виступають проти російської агресії»,

«Ми знаємо, що українці готові померти за європейську перспективу. Ми хочемо, щоб вони жили з нами європейською мрією»,

«Багато на кону. Не тільки для України, але для всієї Європи й світу. Це стане нашою перевіркою. Перевіркою тими, хто хоче використати будь-які розбіжності між нами. Це не тільки війна, розгорнута Росією проти України. Це війна проти нашої енергетики, війна проти нашої економіки, війна проти наших цінностей, війна проти нашого майбутнього. Це про автократію проти демократії».

Це цитати з виступу Урсули фон дер Ляєн, як Президентки Єврокомісії, у Європарламенті 14 вересня із щорічною програмною промовою State of the European Union.

А ще раніше очільниця Єврокомісії зіграла одну з ключових ролей в наданні (23 червня 2022 року) Україні статусу кандидата на вступ в члени Євросоюзу. Скажу відверто, що ще за місяць до цієї події, ні я, ні більшість експертів не вірили в такий результат.

Але, як виявилося, це був саме той «кайрос» - сприятливий момент, коли єдина активна наступальна позиція українських лідерів, української дипломатії, уряду та парламенту за підтримки європейських політиків (які спочатку були в меншості) зробили майже неймовірне – суспільна думка європейських країн різко колихнулася на користь України…

«Ви – частина нашої сім'ї, ваше майбутнє – разом з нами в Євросоюзі, він не буде повним без вас!», - привітала тоді Президентка Європейської комісії українців. 

Чи є Урсула фон дер Ляєн патріоткою України? Очевидно, що лише тою мірою, в якій і всі адекватні європейці, які розуміють за що воює сьогодні Україна. Вона точно є «патріотом» тих чеснот, які є цінностями для цивілізованого світу – правди, справедливості, доброчесності, демократичності, доброчинності, цінності людського життя...

…І коли кажуть, що в Європі вже «не ті» лідери, що немає вже «сучасних де Голлів, Тетчер чи Аденауерів», то бачимо, що вони таки є, що важкі часи породжують сильних людей, дають можливість проявитися тим чеснотам, які в спокійні часи не завжди є помітними.

І наша Урсула фон дер Ляєн одна з таких. Ми дякуємо їй не лише за підтримку України в ці непрості часи, не лише за ті емоції, які породжують її слова, а й за твердість духу і непохитність у відстоюванні правди, справедливості, добра…

Андрій Левкович,

 депутат Івано-Франківської обласної ради, член комісії обласної ради з питань екології, раціонального природокористування та розвитку туризму, керівник Івано-Франківської торгово-промислової палати


 

 


Ursula von der Leyen is a representative of Europe we aspire to

Ursula von der Leyen symbolically spends her last public appearances in blue and yellow clothes or shirts with Ukrainian embroidery.

Despite the narratives of Muscovite propaganda, which endow the heads of European institutions with dubious qualities, experience and inclinations, she breaks these stereotypes - a mother of seven children, a Lutheran, a Christian Democrat, a beautifully and comprehensively educated European aristocrat - a doctor of medicine who studied at several European universities also macroeconomics and archaeology.

Her speeches in support of Ukraine cause inspiring emotions.

I want to remind you again.

"Today, courage has a name - and that name is Ukraine. Today, courage has a face - and it is the face of Ukrainian men and women who oppose Russian aggression."

"We know that Ukrainians are ready to die for the European perspective. We want them to live the European dream with us."

"A lot is at stake, not only for Ukraine but all of Europe and the world. This will be our test by those who want to exploit our differences. This is not only a war waged by Russia against Ukraine. That is a war against our energy, a war against our economy, a war against our values, and a war against our future. It's about autocracy versus democracy."

These are quotes from the speech of Ursula von der Leyen, the President of the European Commission, in the European Parliament on September 14 with the annual keynote speech State of the European Union.

And even earlier, the head of the European Commission played one of the critical roles in granting (on June 23, 2022) Ukraine the status of a candidate for membership in the European Union. A month before this event, most experts nor I believed in such a result. But, as it turned out, it was precisely that "kairos" - an auspicious moment when the only active offensive position of Ukrainian leaders, Ukrainian diplomacy, government and parliament with the support of European politicians (who were initially in the minority) did an almost unbelievable - the public opinion of European countries sharply swayed in favour of Ukraine.

"You are a part of our family; your future is with us in the European Union; it will not be complete without you!" - congratulated the European Commission of Ukrainians President at the time.

Is Ursula von der Leyen a patriot of Ukraine? It was evident that only to the extent that all adequate Europeans understand what Ukraine is fighting for today. She is a "patriot" of those virtues valued by the civilised world - truth, justice, integrity, democracy, benevolence, and the value of human life.

...And when they say that there are "not the same" leaders in Europe anymore, that there are no more "modern de Gaulles, Thatchers or Adenauer's", then we see that they do exist, that inappropriate times give birth to strong people, allow manifesting those virtues that in quiet times are not always noticeable.

And our Ursula von der Leyen is one of them. We thank her not only for supporting Ukraine in these difficult times, not only for the emotions generated by her words, but also for her firmness of spirit and steadfastness in defending truth, justice, and goodness.

 Andrii Levkovych,

President of Ivano-Frankivsk

Chamber of Commerce and Industry


24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6467 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

10886 6
25.01.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

12158 25
18.01.2024
Тіна Любчик

У п'ятницю, 19 січня, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбудуться вибори ректора. На посаду претендують троє працівників вишу: доктор медичних наук Микола Островський, доктор медичних наук Роман Яцишин та кандидат медичних наук Руслан Савчук.  

5801
18.01.2024

Каркасні будинки відрізняються високою міцністю, надійністю і довговічністю, а також відносно недорогі в будівництві. Втім, у 2024 році ціни на будівництво каркасних будинків в Україні, як і на все інше, продовжують зростати.  

3729
16.01.2024

Всі наші бюджети – від територіальних громад і до обласного та державного, повинні стати «бюджетами перемоги».

2961

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

494

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

757

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

746

У вівторок, 20 лютого, під час зустрічі з виборцями Дональд Трамп зробив комплімент на адресу росії: «Вони перемогли Гітлера. Вони перемогли Наполеона. Це воєнна машина». Розглянемо, що за цим стоїть.

1058
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

412
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

456
08.03.2024

Фізіологічно їжа потрібна людині для підтримки життєдіяльності, проте у декого ці межі стерті, тому ці люди їдять не лише, коли голоді, а й коли знервовані, засмучені або перезбуджені.  

540
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4085
10.03.2024

Дитина приходить до місця, якого не знає і не розуміє. Чому мама каже мовчати? Чому тато не дозволяє бігати? Чому світять свічки та багато квітів?

11622
05.03.2024

Два досвідчених і дуже майстерних шахових гравців сіли за дошку з чорно-білими клітинами і розставили на ній свої війська.

6647
01.03.2024

"Чернецтво завжди є віддзеркаленням суспільства. Люди хочуть, щоб були добрі монахи, гарно поводилися. Але середовище теж формує людину", - ділиться монах. 

1149
19.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18049
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

295
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

403
07.03.2024

На думку комісії, президент має виконувати свої повноваження до вступу на посаду наступника. А вибори президента мають бути призначені упродовж 30 днів після завершення воєнного стану.   

691
04.03.2024

Серед тих, хто довіряє президенту Володимиру Зеленському, підтримують зовнішню політику влади 82%, тоді як серед тих, хто не довіряє — 41%.

811