Твій голос здатен захистити наших дітей: Христина Самуляк – жінка в бізнесі та політиці

Христина Самуляк – мама двох маленьких дітей та успішна підприємиця. Жінка - кандидат у депутати до Івано-Франківської міської ради від політичної партії "Голос".

Те, що Христина спробує себе у ролі кандидата у місцеву раду для неї самої виявилось своєрідною несподіванкою. Втім, вона чітко знає пріоритети своєї роботи, як депутата міської ради.

Про це, а також про те, як вберегти майбутнє наших дітей і зробити його щасливішим та як в цьому може допомогти політика – далі в інтерв'ю.


Христино, ви - новачок у політиці. Чому вирішили балотуватися на місцевих виборах і чому саме зараз?


Я – мама двох дітей, і мене, звичайно, зараз найбільше турбують питання малечі у нашому місті. Мені, зрештою як і кожній матері, не байдуже, які умови для навчання, спорту і дозвілля будуть в наших дітей. Мої дочка та син зараз якраз такого віку, що в них усе це попереду, тому я й хочу, щоб для їхнього розвитку та росту, а також їхніх ровесників – все складалось якнайкраще. Тож діяти треба тут і зараз.

А щодо такого рішення, то воно мені далось не дуже легко, якщо відверто. Коли ти мама двох дітей і багато працюєш ще за межами дому, то часу на ще щось практично немає. Але, йдучи сьогодні в депутати, я керуюсь бажанням безпеки, в першу чергу для дітей, і якості їхнього життя. Так мені підказує серце, якщо говорити виключно як мама.


Чому саме "Голос"?


Думаю, це очевидно. "Голос" – молода партія з чистою репутацією та совістю і без мішків з грошима, надбаними невідомо як і де.


Що, на вашу думку, варто змінити в управлінні містом сьогодні?


Насамперед я б більше зосередилась на захисті наших дітей і на максимальній реалізації їхніх умов безпеки в нашому місті. Погодьтесь, зараз почастішали випадки викрадення неповнолітніх, їхнє травмування на вулицях у ДТП. А цьому також передує відсутність спеціально облаштованих місць для проведення вільного часу дітьми, дитячих майданчиків. Тут мова про те, що їх або взагалі немає, або вони у непридатному для експлуатації стані. Одне тягне за собою інше.

І я готова вирішувати ці питання, зокрема, у тому мікрорайоні, де проживаю зі своєю сім’єю.

Ні для кого не секрет, що район Пасічної росте та розбудовується, проте все це відбувається якось хаотично і не завжди правильно – є над чим працювати, щоб людям різної вікової категорії було там комфортно мешкати. І я хочу бути контролем – посередником між владою і нашими людьми, а зокрема дітьми, які ще не вміють самостійно окреслювати межі своїх потреб.


Що "Голос" та його команда можуть дати Івано-Франківську?


Кожен із нашої команди готовий братись за вирішення "найбільш болючих" питань, проблем, на які дотепер усім легше заплющити очі, ніж вирішити. Тому, думаю, в результаті плідної праці наше місто отримає багато позитивних змін.


Давайте трохи детальніше про вас, як про частинку "Голосу". Де ви народились, навчались, чим займаєтесь?


Я народилась 24 травня 1989 року в місті Івано-Франківськ, мені 31 рік, я громадянка України. Коли мені було три місяці, ми з батьками переїхали в Росію (м. Нефтеюганськ, Тюменська область). З першого до п’ятого класу я навчалась у школах міста Нефтеюганськ. Крім того, відвідувала клас фортепіано у музичній школі. У 2004 році я закінчила 9 клас і музичну школу та повернулась жити в Україну, де продовжила навчання в загальноосвітній школі №3 І-ІІІ ступенів міста Івано-Франківська.

У 2006 році я закінчила школу та вступила в ІФНТУНГ на спеціальність "Земельний кадастр". Здобула там червоний диплом і ступінь спеціаліста.

У 2008 році за програмою "Work&Travel USA2" впродовж чотирьох місяців стажувалася в США.

У 2011 році почала вести підприємницьку діяльність, а саме - надання послуг мобільного харчування, ресторанний бізнес.

На цьому моє навчання не завершилось, і з 2011 до 2013 року я навчалась в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника на спеціальності "Готельно-ресторанна справа", де отримала другий диплом  - бакалавра.

А у 2014 році я втілила в життя свій найцінніший проєкт – створила сім’ю з чоловіком Іваном. Згодом, у 2016 році у нас народилася донечка Таміла, а у 2019 – синочок Еван. Сім’я і стала моєю найбільшою мотивацією рухатись вперед та підкорювати нові вершини.


Розкажіть, будь ласка, більше про себе як про підприємця. Як вважаєте, чи є щось, що поєднує політику та бізнес?


Я є співвласницею закладів швидкого обслуговування. Для мене ці заклади, як ще одна дитина - це моє дітище, про яке я дбаю і турбуюсь. До нас приходять люди різного віку, з різними вподобаннями й потребами, починаючи від діток, молоді та закінчуючи достатньо зрілими людьми, які проводять у наших закладах бізнес-зустрічі чи просто відпочивають.

Для мене надважливо давати якісний продукт і високий рівень обслуговування кожному з клієнтів. Це мій бізнес, але водночас це робота для людей і на людей, в першу чергу. Так і в політиці – ти можеш мати власні амбіції та бажання, але без врахування потреб інших людей та взаємопідтримки з ними тобі не буде, куди рухатись далі.


Застарілі стереотипи та жорстка гендерна нерівність позаду. Проте жінкам-матерям часто важко працювати на рівні з чоловіками. Чи стикнулись ви з якимись труднощами як жінка на політичному старті?


Я ніколи не маю з цим проблем. Можливо, через те, що вважаю і відчуваю себе сильною жінкою. Я ніколи не ставлю собі конкретно за мету бути на рівні з чоловіками. Я просто багато та наполегливо працюю, щоб отримувати результат і ніколи не відчуваю конкуренції такого формату.

Щоб досягнути чогось, не обов’язково бути чоловіком чи жінкою, важливо, які якості людина в собі виховує, як діє, чим керується щодня.


Отже, з чим конкретно ви націлені боротись та що змінювати, як депутат місцевої влади?


      Мої плани та пріоритети у роботі такі:

  • реалізація програми “Безпечний район”. Програми вуличного і прибудинкового відеонагляду для безпеки дітей;
  • втілення в життя програми енергоефективності та модернізації багатоквартирних будинків у мікрорайоні Галицька-Пасічна;
  • розробка програми системного будівництва дитячих просторів, спортивних майданчиків.

Що перше ставите собі за мету зробити, як депутат місцевої ради?


Перш за все, підтримуватиму в міській раді реалізацію генерального плану міста з будівництва транспортних розв’язок на Пасічній (в тому числі й нового моста), будівництво і запуск нового перинатального центру, капітальний ремонт наявного моста.


Чи є у вас якийсь девіз, яким керуєтесь, йдучи в політику та на місцевих виборах 2020, зокрема?


Так, є: "Твій голос здатен захистити наших дітей".


30.09.2020 16864 3
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

898
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2370
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2044
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2071
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6287 55
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2361 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

230

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1053

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1031

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1302
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

155
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

516
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1979
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26412
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

466
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10384 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7922
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

469
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

323
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

475
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

546
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1493