"Райський сніданок". Рецепт гарного дня від Олі Гриців і Сашка Куровського

 

 

 

26 вересня, розпочався черговий сезон ранкового шоу "Райський сніданок". Щодня, окрім вихідних, іванофранківці прокидаються у прямому ефірі телекану РАІ з оновленою парою ведучих.

 

Харизматичні і веселі навіть в 7:00 ранку Оля Гриців та Сашко Куровський заряджають настроєм та позитивом на увесь день.

 

Про "тяжкі" робочі будні ведучих ранкового шоу ми і поспілкувалися за чашкою кави.

 

Як так сталося, що ви опинилися на ТБ?

О.: Я прийшла на телебачення чотири роки тому. Починала з маленьких сюжетів. Якраз перший мій сюжет був на 9 травня. Парад, демонстрації. З того часу я не люблю таке і старюсь оминати. Ведучою працюю два роки. Розпочинала із маленької програми «В десятку». Поступово зрозуміла, що потрібно щось змінювати. Разом з каналом подумали, що вже доросли до такого проекту, як «Райський сніданок». І ось уже другий сезон кожного ранку тішимо наших глядачів.

С.: А я на телебаченні ну прям дуже давно - рівно два тижні. Позаду вісім прямих ефірів (сміється). Я дуже люблю спати і якось Оля мені написала, що мовляв вистачить так довго спати, ходи на ранкове шоу. Пішов.

 

 

А чому ранкове шоу, не обіднє, не вечірнє. Це ж треба рано вставати. Ще вночі?

О.: Багато хто якраз і бачив мене в такому проекті. Я ще з дитинства, коли дивилася «Підйом» на Новому каналі, хотіла вести щось подібне шоу. Думала про шоу, думала, що це було б круто. Але після школи я поступила в університет на факультет політології і мало не забула про свою мрію. Але все стало на свої місця. Ранок - це круто. Ранком ми задаємо ритм і позитив на цілий день і собі, і людям.

 

А коли ви прокидаєтесь на ефір?

О.: Я встаю з ліжка десь о четвертій ранку. Душ, сніданок. В 5.30 я вже на студії, готуюсь до програми. П’ю чай, чекаю Сашу.

С.: Я особисто прокидаюсь в 5.30, пишу Олі СМС з текстом "Я вже прокинувся" і переводжу будильник ще на 20 хвилин вперед... Десь в 6.30 я на студії. Якраз до початку шоу встигаю.

 

 

Гостей для програми як відбираєте?

О.: По-різному. Здебільшого, це - або мої цікаві знайомі, або Саші, або їх цікаві знайомі Також запрошуємо відомих в місті людей.

С.: А я шукаю в інстаграмі. От всі, кого кликав, всі звідти.

О.: Хтось сам пише. Ми не відмовляємо нікому.

 

А який гість вам найбільше сподобався. З ким було легко і просто працювати?

О.: Від кожного гостя ми отримуємо енергетику. Кожен гість по-своєму класний. Можу сказати про наймилішого. Це собачка, у програмі до Дня тварин. Я дала слабинку і просто гуляла з песиком по студії, коли Саша спілкувався з її тренером.

 

 

Зазирнемо всередину вашої «кухні». Як створюється «Сніданок»?

О.: Насправді, глядачі бачать одну десяту з того, що відбувається. 90% залишається за кадром. «Райський сніданок» - це не тільки Оля і Саша. Над програмою працює команда людей – режисери, оператори, гримери. Команда невелика, але ми створюємо масштабний продукт в прямому ефірі. Ми з Сашком готуємо сценарій, радимося, які зачепити теми.

С.: Так, звичайно. Моє готування дуже круте. Я приходжу додому ввечері і читаю сценарій, який прислала Оля.

О.: Не розказуй. Це командна робота.

С.: Так я так і кажу(сміється).

 

Прямий ефір «стрьомна» штука? Хвилюєтесь перед ефірами?

О.: Перші рази в мене було неймовірне хвилювання. Зараз я більше переживаю за Сашка (сміється), за операторів, за проект. Я дуже люблю прямі ефіри. Адреналін просто зашкалює.

С.: А я теж хвилююся, за себе. Перші ефіри - це було щось з чимось: руки і голос так тремтіли. Думав, що впаду в обморок. Але з кожним ефіром якось втягуюсь. Важкі перші 5-10 хвилин. Далі про все забуваю і просто кайфую.

 

 

Найкумедніші випадки в історії програми. Такий собі ТОП-3...

О.: Ой, та вони є постійно. Завжди щось трапляється за кадром.

С.: Перше, що спадає на думку, це коли режисер дуже швидко каже в навушник, що вже ефір, а ми не встигли переключитись, щось говорили про своє. І коли ми моментально переключаємось, то виходить дуже смішно. Особливо, коли разом починаємо говорити підводку.

О.: О, життя за кадром в нас дуже цікаве, адже ми молода команда.

С.: От з останнього, але з казусів – я переплутав день народження Стіва Джобса з днем смерті. Було неприємно і одна думка "що я ляпнув".

О.: Думаю, у нас ще багато приколів попереду, кумедних моментів. Не раз ще хтось проспить.

С.: На що ти натякаєш?

О.: Я дивлюсь в майбутнє (сміється). О, згадала, минулого тижня під час руханки був кумедний випадок, коли я заплуталась в мікрофонах. Але не впала, а продовжила. Потім передивлялася ефір, посміялась з себе.

 

А як щодо критики? В соцмережах реагуєте на коментарі, в тому числі і негативні ?

О.: Небагато, але коли є, тоді є. Я намагаюсь реагувати адекватно і сприймаю, і намагаюсь дослухатись, і виправлятись. Ну, звичайно, якщо критика по ділу, конструктивна.

С.: А мене ще не критикували. Жду (сміється).

 

 

Слава Притули, Педана, Горбунова мабуть не дає Вам спокою. Всі знають, що ранкові шоу це сходинка по кар’єрній драбині. Питання – коли до Києва переїжджаєте?

О.: Особисто я поки працюю на РАІ, в Івано-Франківську. Звичайно, є плани рости, розвиватися, але не потрібно поспішати. Все повинно відбуватися поступово. До столиці не поспішаю, поки.

С.: І я, поки переїжджати не планую. Особливо до Києва. То далеко. А наше телебачення близько, біля дому практично.

 

 

Що цікавого побачить глядач в «Райському сніданку» в цьому сезоні?

О.: Я думала тримати інтригу, але вже розкажу. Отже, глядачів очікує багато веселого, цікавого, нешаблонного контенту, який обов’язково сподобається.

С.: Ми намагаємося працювати різнопланово. Запрошувати різних гостей, як відомих, так і невідомих, зачіпати різні теми – від політики і до котиків-песиків.

О.: Так, ми ламаємо стереотипи.

С.: Це дійсно так. Ми з глядачем не тільки в телевізорі. Нас можна дивитися зранку, їдучи на роботу чи на навчання у Фейсбуці.

 

Супер. І наостанок, порада від Саші й Олі – як "потрапити в телевізор"?

О.: Ти маєш на увазі, як стати ведучим? Треба просто цього хотіти і працювати над собою. Прийти і сказати: «Я можу!».

С.: Так, як зробив я. І вірити в себе, і в свою щасливу зірку.

 

розмовляв Ростислав Ковтун


Коментарі (0)

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

618
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1801 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1105 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

532
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6879 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11335 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

310

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1047

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1093

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1088
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

255
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1060
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

825
26.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

715
25.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

648
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2921
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4418
25.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18417
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

289
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

333
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

642
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

745