Пси брешуть, а робота йде. Хто й чому пліткує про Грабовецького?


В останній тиждень перед виборами нагромадження чуток і пліток, що їх зазвичай у передвиборчій кампанії називають «брудом», сягнуло апогею. Дійшло до того, що окремі претенденти на парламентське крісло відверто брешуть на публічних виступах та в пресі. І з владних трибун поширюють, наче базарні пліткарки, наклепи на конкурентів. Кого найбільше побоюються у виборчій боротьбі, того й обмовляють.

Лідер серед кандидатів в народні  депутати по 86-му виборчому округу Володимир Грабовецький розповів, звідки у пліток про нього ноги ростуть і як є насправді.

За батьківську віру
Що найбільше шанується в  Галичині? Вірність батьківській вірі. Це небезпідставно. Саме віра визначає наш світогляд. Християнські цінності для віруючої людини є тим непохитним фундаментом, на якому будується все життя – родина, дім, виховання дітей, ставлення до роботи, відповідальність за свої слова, стосунки з іншими людьми. Християнин не буде свідомо обманювати людей, не буде злословити і обмовляти, не пліткуватиме – бо знає, що це гріх від Бога. Він буде чесно і відповідально робити свою роботу – бо знає, що тримає відповідь за все зроблене перед Богом і перед людьми. До Бога християнин звертається в молитві, приймає його за посередництвом сповіді і причастя. І робить це для свого серця, задля своєї душі. А не на показ, щоби демонструвати знання обрядів людям у церкві.

«Мені переказували, що опоненти по виборах усюди, де бувають, пліткують, наче я якийсь там сектант, – каже Володимир Грабовецький. – Я ставлюся до їхніх потуг піднятися на цій брехні досить іронічно. Бо люди, з якими я спілкуюся, з якими зустрічався, які знають мою родину, друзів, оточення, знають, що Грабовецькі – сім’я християнська».

Володимир Грабовецький – третя дитина в сім’ї. Його назвали, як розповідає мама Галина Василівна, на честь славетного давньоукраїнського князя – хрестителя України-Руси. Малого охрестили в Надвірній. Попри складні часи, а було це у 1977-му, та можливі ускладення з «райкомом», батьки розсудили мудро: будь-яка влада – минуща, а Бог є вічним.

Своїх двох діток – сина Михайлика, якому виповнилося два роки, і дочку Марічку, якій уже чотири місяці, – Володимир та Юля Грабовецькі охрестили невдовзі після народження.

«Не буду вдаватися до екскурсу в історію становлення Української Церкви, але відзначу, що я особисто є прихильником ідеї створення Єдиної помісної церкви в Україні. Як про це говорили патріарх Української православної церкви Київського Патріархату Філарет та глава Української греко-католицької церкви Святослав», – підкреслює Володимир Грабовецький. І додає, що в теперішній час, коли в Україні відчувається жорсткий тиск «русскава міра», допомога рідній церкві, рідній батьківській вірі є обов’язком кожного українця-християнина. І цей свій обов’язок Грабовецький виконує щиросердечно.

Для рідного краю
«Для мене батьківський дім завжди був і є найкращим місцем у світі. Тут – знайомі до кожного сантиметра двір і вулички, друзі дитинства, рідні люди. І тому я повернувся. Вернувся домів», – каже Володимир. Після Києва, де вчився під опікою старшого на 16-ть років брата Ярослава і де починав діяльність юриста та започаткував приватну адвокатську практику, у 2009-му повернувся в Надвірну.

«Мене тоді вразило, що і в рідному  місті, і в селі, та й скрізь, куди не кинь оком, були якісь негаразди, – продовжує чоловік. – У лікарнях не вистачало ліків і обладнання, у школах – навчального приладдя, комп’ютерів і книжок. У селах на автобусних зупинках часто не було навіть навісів від дощу… Проблеми були всюди. Якщо в містах побут виглядав ще більш-менш налагодженим, то по селах усе ніби застигло в минулому сторіччі…» Бажання покращити ситуацію довкола, бажання допомогти наштовхнулося на бюрократію державної машини. Установи – лікарня, школа, дитсадок, – не мали права приймати подарунки від приватних осіб, бо тоді ними починали цікавитися податкова та УБОЗ.

Вирішення проблеми підказав шкільний товариш Юрій Дерев’янко – запропонував іти працювати співголовою в свій Благодійний фонд. Так, із 2010 року Володимир Грабовецький є куратором роботи фундації у Долинському, Рожнятівському, Богородчанському районах і Болехівській міській раді. На сьогоднішній день більше 250 закладів, серед яких медичні, освітні, спортивні та дошкільні, отримали підтримку Фонду за сприяння Володимира Грабовецького. Плюс безплатна юридична допомога у громадських приймальнях, які були відкриті в районних центрах області.

«Окремі люди цікавляться, чиїм коштом працює Фонд, – не боїться бути відвертим кандидат у депутати. – Відповідаю: все – чисто. Це гроші, чесно зароблені нами і нашими друзями-однодумцями. Вони є задекларовані, з них сплачені всі податки». Зрозуміло, що в інакшому випадку – з українськими «поліційними» державними органами, – Фонду попросту би не було. І не було би півтори тисячі відвойованих справ для «дітей війни», як і мультимедійних центрів та нових парт у сільських школах, нових машин «швидкої допомоги» та реанімаційного обладнання в лікарнях, видань сучасних письменників у багатьох сільських бібліотеках. «Все це вже працює для людей», – констатує Володимир Грабовецький.

Слово за громадами
 «Ми, я маю на увазі Фонд, пережили вже не одні вибори – працювали, працюємо і надалі будемо працювати, – каже Володимир Грабовецький у відповідь на закиди про передвиборчу активність. – Маємо звертання про підтримку від багатьох установ. Люди чекають, щоби після виборів відновити з нами співпрацю. Дитячим садкам і далі потрібні сучасні меблі, іграшки і нові плити на кухню. Багатьом школам потрібно оновити комп’ютери, закінчити заміну вікон. На зустрічах у містах і селищах просять допомогти із дитячими ігровими майданчиками, зі спортивними майданчиками для школярів. Спілкування з людьми під час виборчої кампанії дозволило не тільки конкретизувати депутатську програму, але й більш ефективно спланувати подальшу роботу Фонду».

Що ж стосується роботи в парламенті, то тут Володимир Грабовецький бачить себе захисником інтересів місцевих громад. І саме тому виступає за скасування депутатських привілеїв і впровадження механізму відкликання громадами своїх депутатів. «Депутати, обрані громадою, повинні бути відповідальними перед нею, – вважає кандидат. –Бездіяльні або недобросовісні депутати – політичні перешиванці, – повинні бути відкликані з парламенту. В такому випадку народні обранці будуть працювати на громаду. А значить – і на Україну». Ще одна гідна відповідь конкурентам, які оббріхують усіх довкола «тушками», не пропонуючи виборцям нічого конкретного.

П’ять основних постулатів програми кандидата в народні депутати України Володимира Грабовецького не залишають каменя на камені від побрехеньок його недоброзичливців. Грабовецький іде до Верховної ради з такими переконаннями: імпічмент Януковичу, люстрація влади, можливість громадам відкликати депутатів, розширення прав місцевого самоврядування і зменшення впливу виконавчої вертикалі влади, а також захист усього українського – мови, культури, віри.

Підтримуючи програму Володимира Грабовецького, за тиждень до виборів довкола нього об’єдналися шість незалежних кандидатів у депутати 86-го округу.


25.10.2012 919 3
Коментарі (3)

Іван 2012.10.25, 16:47
Володя тримайся громади з тобою
Марко 2012.10.25, 17:24
"пси брешуть..." це не про Софрона Мудрого, випадково?)))))
Комар 2012.10.25, 17:35
ага, особливо ті, що з "Вечірнього Франківська"
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

886
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

696
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1808
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3136
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2507
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2491

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

150

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

676

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

645

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1521
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

275
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

616
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

572
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

275
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

338
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26981
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

798
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19631
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

373
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

359
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

685
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1190 1