Проект “4 весілля” у Калуші (фото)

 

Шоу “4 весілля” на телеканалі “1+1” уже давно завоювало симпатії калушан. Проте, минулого тижня мешканці міста, напевне, додали каналу немалого рейтингу.

 

Адже однією з учасниць шоу стала калушанка Юлія Дзундза.

 

Причому, наречена не тільки запам’яталася учасницям шоу і глядачам, але стала справжньою знаменитістю у Калуші, і навіть домоглася ремонту дороги і під’їздів будинку, де вона проживає.

 

Телепроект допоміг Юлі визначитися зі ще одним пріоритетом у житті: наміром відкрити весільне агентство. Що перевірено на собі, мусить стовідсотково працювати. Правила шоу “4 весілля” — прості. 4 учасниці-наречені відвідують весілля одна одної, й оцінюють. Учасниця, весілля якої оцінять найвищими балами, отримує путівку у весільну подорож. 1 листопада “на кону” була путівка до Ізраїлю. Калушанку Юлю Дзундзу і її чоловіка Миколу від неї відділили тільки 5 балів.

 

Однак, наречена — не засмучується. Адже у шоу брала участь із добрими намірами, і просто намагалася спаведливо оцінювати конкуренток.

 

Тому Юля взяла від проекту максимум позитиву, і про участь — не шкодує. Хоча, ідея долучитися до проекту прийшла доволі спонтанно, і навіть тоді, коли ще не була відома точна дата весілля.

 

— Усе почалося одного холодного січневого вечора. Микола щось креслив. Я, як завжди, — в Інтернеті. І мені “вискочив” банер: “4 весілля”. Я і кажу Миколі: “Давай, спробуємо!”. Він: “Угу”. З того його “угу” все і почалося, — каже Юлія Дзундза. — Спочатку ми заповнили анкету, хоча — зовсім нічого конкретного про весілля не знали. Навіть не була відома точна дата. А вже за місяць нам перетелефонували з каналу “1+1”, і запропонували взяти участь у “скайп”-кастингу.

 

Як виявилося, участь у шоу не ставить жодних обмежень для весілля, і є абсолютно безкоштовною. Хоча, доходили такі чутки, що за те, щоб туди потрапити, треба заплатити. І вже влітку мені перетелефонували і повідомили, що за два дні я повинна бути у Кривому Розі.

 

Перше весілля відбулося там 25 серпня.

 

Передвесільна мобілізація

Знімати “калуське” шоу, за словами Юлі, почали, фактично, перед самим весіллям. У підготовку до весілля — не втручалися. Уже нині, згадуючи всі переживання перед весіллям, калушанка каже: дивується, що минулося без “заминок”. І висловлює вдячність тим людям, як готували її весілля, відповідали за меню, декор, розваги, вигляд нареченої. А також — батькам — головним спонсорам свята. До речі, весілля Юлі і Миколи оцінили у 130 тис. гривень — найдорожче з-поміж весіль конкуренток.

 

Проте, Юля зізнається: кошторис підбивали вже опісля. До того — навіть не задумувалися. Церемонію готували, загалом, чотири весільні агенції. Було запрошено 90 гостей. Для цього чоловік Юлі спеціально виготовив шатро, оскільки приміщення ресторану, де планували проводити весілля, виявилося дещо затісним. За тиждень перед подією біля ресторану відбувалися, фактично, будівельні роботи, які ускладнили дощі. А ще ввечері у п’ятницю шатро було порожнім. Його привели до належного стану аж уночі перед весіллям. До організації весілля долучили людей із усіх куточків України.

 

Балет, спеціально запрошений із Кривого Рогу, приїхав до Івано-Франківська, зайнявши увесь вагон потягу. Страви для гостей готував шеф-кухар зі Львова, розважав — тамада із Тернополя, а офіціанти були запрошені із обласного центру.

 

Юля подбала і про належний імідж свого мікрорайону, за що стала, фактично, місцевою знаменитістю.

 

— Перед весіллям я пішла на прийом до міського голови, і попросила хоча б зробити дорогу до вулиці Долинської, де я живу. Кажуть, що наше місто — європейське. Однак, мешканці нашого будинку вже, напевне, і не пам’ятають, коли дорогу біля нього востаннє ремонтували. Проте, вже невдовзі на вулицю наїхало “важкої” техніки, нам підремонтували доріжки, тротуари, зробили ремонт у під’їздах. Словом, такий подарунок нам зробило місто. Тому і не дивно, що і дівчатам, і знімальній групі Калуш — сподобався, — запевнила учасниця шоу “4 весілля”.

 

— Пізніше я передала запрошення на весілля Ігореві Насалику. Проте, у приймальні сказали, що він — у відпустці.

 

У “графік” не вкладалися, фактично, з усім. Однак, найбільша халепа трапилася з весільною сукнею. Юлі довелося купувати її за два дні до весілля. — Спочатку я вирішила пошити сукню. Звернулася до одного з ательє більш, ніж за місяць до весілля. Принесла роздруківку з Інтернету, як має виглядати сукня. За місяць мені сказали прийти на примірку.

 

Однак, у назначений час моя сукня виявилася… клаптем тканини. Швачка пояснила мені, що вона не знає, як пошити сукню, тим паче, що не є власницею ательє, а тільки працівницею. Зрештою, мені вдалося переконати її взятися за шиття сукні. Однак, менш, ніж за тиждень перед весіллям, моя сукня мала “нетоварний” вигляд. Коли я прийшла на примірку з мамою, і ми побачили її, в обох виникла однакова думка: “Хоч би — не наша”. Тож, сукню мені довелося купити у крамниці. А потім я ще і переконалася, що для нашого першого танцю пишна сукня не підходить, — констатує Юлія Дзундза. — Своє весілля я вирішила зробити на фіолетову тематику, оскільки фіолетовий — мій улюблений колір. На сукні у мене був фіолетовий бант, фіолетовими деталями прикрасили карету, у якій ми їхали, а також — залу. Нареченому я подарувала фіолетову бутоньєрку. Знайомі Юлі розділилися на прихильників і противників того, щоб вона брала участь у шоу. Проте, батьки поставилися до рішення доньки нормально, адже сама Юля завжди вирізнялася активністю. Однак, після пережитого, зробила висновок: у місті потрібне весільне агентство. Таке, щоб могло організувати абсолютно все. Нині у Юлі є мрія: організувати власну справу, яка б влаштовувала церемонію на будь-який смак. Наречені, камери і конкуренція Юля стверджує, що до початку шоу не була знайома з дівчатами-суперницями. Хоча, знала, які міста їй доведеться відвідати. І, навіть уже тоді, коли дівчат перезнайомили, їх поселили на різних поверхах готелю. Загалом, слід було зберігати інтригу і не розповідати одна одній подробиць про весілля. Що стосувалося решти, то для дівчат наступила, загалом, приємна пора, де не тільки оцінювали весілля одна одної, але і разом ходили на закупи і на розваги. Юля каже, що всі дівчата із “четвірки”, загалом, добре ладнали.

 

У шоу, окрім галицько-європейського весілля Юлі Дзундзи, змагалися ще і весілля на “Буковелі” Саші із Києва, “лимонне” весілля Олени із Кривого Рогу, і весілля у європейському стилі Ольги з Вінниці.

 

Перемогу отримала саме вона. Весілля Юлі здивувало дуже колоритною шоу-програмою, виступом балету, клоунів, батутом, де діти бавилися мало не до ранку, віртуозною грою струнного квартету, виїзною церемонією, для якої молодята, фактично, самі виготовили і власноруч прикрасили арку, галицькими весільними звичаями, які для дівчат із центральної і східної України були дуже цікавими.

 

Зрештою, саме до організації весілля суперниці Юлі мали чи не найбільше претензій. Наречені стверджували, що у шатрі померзли. Перед камерами куталися у пледи. Хоча, сама калуська наречена має щодо дискомфорту певні сумніви: — У шатрі висіло десь понад 20 обігрівачів. Чимало із гостей були легко вбрані. Я і сама була у відкритій сукні впродовж усього весілля. І тільки дівчата куталися у пледи. Суттєво знизили Юлині бали й оцінки за страви, хоча на камеру, переважно, нахвалювали меню. Загалом, зниження балів — тактика, яку використовують чимало учасниць шоу. Проте, як свідчить досвід попередніх передач, вона спрацьовує рідко. У випуску 1 листопада також брала участь учасниця, яка була схильна занижувати бали. Причому, на шоу Юля вирішила із цим боротися, пишуть Вікна.

 

Олена із Кривого Рогу оцінила весілля калушанки всього у кілька балів, як, зрештою, і весілля інших наречених. Тож, під кінець шоу Юля натякнула, що декому може бути непереливки. Олена демонстративно покинула знімальний майданчик. Проте, потім у коментарі, все ж, спробувала виправдатися: перемогу пообіцяла чоловікові, тому й оцінки — “не її”. Сама ж Юля оцінювала весілля суперниць, переважно, середніми балами. — Коли передачу побачила моя мама, то спитала, чи не було нижчих оцінок. Проте, звичайно, хотілося б виграти, але самоціллю для мене не було. Зрештою, шоу дало мені можливість помандрувати країною, побачити, які там весілля, познайомитися із дівчатами, — резюмує Юля. — Що стосується поведінки Олени, то судити я її не можу. Вона не приховувала, що хоче із чоловіком поїхати відпочивати за кордон. Хоча, до того часу серйозних конфліктів із цією учасницею шоу я не мала. Тим паче, що Олені дуже сподобалося тут, на Заході України. Вона приїхала у Калуш чомусь переконана, що тут живуть сердиті недоброзичливі люди. Проте, змінила свою думку, переконавшись у гостинності галичан. Зокрема, дівчатам дуже сподобалася церемонія вінчання у церкві і священик Григорій Мороз, який проводив нас аж до карети. Хоча, вже після шоу Олена мені телефонувала, пропонувала дружбу, і навіть “тримає контакт” із моїми родичами! На весіллі їй дуже сподобалася одна дівчинка, і нещодавно вона надіслала їй плюшевого ведмедика. На шоу Юля підбила дівчат дарувати одна одній подарунки. До того час у шоу про це не здогадався ніхто. Відразу після весілля дівчата мали можливість відпочити у Карпатах.

 

А ось “весільну” подорож пара калушан запланувала аж на лютий. Юля відчула смак слави ще до того, як шоу вийшло на екрани. Перед виходом випуску у крамниці її впізнала жінка, і спиталася, чи її весілля дивитимуться у четвер. Ймовірно, калушани ще раз зможуть побачити Юлю Дзундзу у фінальному новорічному шоу. Нещодавно калушанка отримала запрошення на зйомки. — Тепер основне — щоб мені не спало на думку взяти участь у телешоу “Мій — зможе!”. Тепер “лякаю” цим чоловіка, — жартує Юля Дзундза.

 

 


12.11.2012 3344 2
Коментарі (2)

ЮЮ 2012.11.12, 14:51
Це нормально -- видаляти коментарі? Чи я когось образила у ньому? Чи, може, вжила ненормативну лексику. Слід розуміти, що посилання у тексті і посилання у статті на газетну сторінку -- різні речі...
Угу 2012.11.12, 17:01
Молодець, Юля. Так і треба, жити наповну, приймати участь всюди, де можна, тоді й не скучно буде жити, буде що згадати на старості літ.
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

794
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

612
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1686
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3017
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2463
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2440

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

591

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

601

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1460

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1533
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

565
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

424
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

799
30.04.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

196
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

295
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26929
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

755
26.04.2024

Культура визначає все. Освіти може і не бути. Школи російської не було ніде. Втім, ми підспівували російські пісні, дивилися російські серіали й тому подібне, пояснює директорка.

318
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

317
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

645
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1052 1
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

842