Преса про війну навколо батальйону "Прикарпаття", оновлене Artpole, як зігрітися без газу і воду для народу

 

 

Огляд преси за період 10 - 17 липня 2014 року.

 

Галицький кореспондент

Війна навколо батальйону "Прикарпаття"

Як тільки 5-й батальйон територіальної оборони, що дислокувався в Делятині, опинився в зоні АТО, матері й дружини військовослужбовців стали рішуче вимагати переведення підрозділу в безпечніше місце. Жінки підозрюють, що проводиться цілеспрямована політика зверху, згідно з якою "своїх" забирають, а західняків пускають "під танк". Про материнський гнів, спорядження солдатів, обіцянки міністра оборони і "хлопців-дезертирів" к топ-темі ГК. Сторінка 8 видання.

 

Володимир Бандура: "Я знаю міліціонерів, як облуплених"

Відомий в Івано-Франківську адвокат, полковник міліції у відставці останнім часом стає все більш публічним. Не в останню чергу через соцмережі, любов до критики та опозиційне мисення. Знайомтеся - ВОлодимир Бандура на сторінках "ГК" про своє бажання їхати захищати в Росію Надію Савченко, про те, чому так і не зайняв крісло начальника УМВС в області і чому він виступає проти влади. Сторінка 6 видання.

 

Поради чемпіона: потужні ноги

Багаторазовий рекордсмен України, франківчанин Назар Павлів продовжує на сторінках ГК ділитися секретами свого успіху. Цього разу мов апро таку вправу, як жим ногами на тренажері. Деталі - сторінка 23.

 

 

Галичина

"Artpole.if" - лабораторна творчість і мандрівний настрій

Вже вчетверте Уніж Городенківського району на 5 днів став мистецьким осередком і навіть міжнародною творчою лабораторією під трішки зміненою назвою. Цьогоріч організатори викинули власного лексикону слово "фестиваль" і зробили акцент на творенні не лише від запрошених митців, але й від усіх гостей. Яким було оновлене дійство читайте на сторінці 15 "Галичини".

 

Життєва опера Михайла Кривеня

16 липня народному артистові України Михайлові Кривеню виповнилося 60 років. Він народився в мальовничому опільському селі Липівці на Рогатинщині, змалку полюбив пісню і зумів пронести її крізь усе життя. Напередодні цієї знаменної дати ювіляр у розмові із кореспондентом "Галичини" відверто розповів про своє дитинство, родину, перший професійний досвід, закордонні гастролі, роботу викладача та власні музичні уподобання. Сторінки 8-9 видання.

 

За чотири кілометри від російського кордону...

Голова обласної ради Василь Скрипничук та знімальна група ОТБ "Галичина" днями побувала на сході України, за чотири кілометри від російського кордону, аби на власні очі побачити, як облаштувались там бійці батальйону "Прикарпаття". Деталі на сторінці 13.

 

 

Західний кур'єр

І сонячний колектор, і дідусева грубка

Найкращою альтернативою газу для прикарпацтів може стати комплексне використання біопалива та "чистої" електроенергії. Як саме грітимуться прикарпацті цієї зими дізнавалися журналісти "ЗК". Сторінка 4.

 

Михайло Назар: "Громада не може бути штучним утворенням"

В Україні розпочалось обговорення концепції адміністративно-територіальної реформи та децентралізації влади. По суть, переваги і можливі ризики під час впровадження реформи, а також інші важливі соціально-економічні питання розвитку села Вовчинець Івано-Франківської міської ради "ЗК" розмовляв із сільським головою Михайлом Назаром. Деталі - сторінка 5.

 

П'ятірка обраних

"ЗК" визначив депутаів Івано-Франківської обласної ради, які є найбільш впізанаваними. До уваги бралися такі критерії, як безпосередня функціональна активність депутата, його присутність у ЗМІ та впізнаваність у масах. Хто ж увійшов у ТОП-5 - на сторінці 14.

 

Вікна

Калуський коледж «переїхав» з Тернополя до Івано-Франківська

Калуський коледж економіки, права та інформаційних технологій виокремили зі структури Тернопільського національного економічного університету. Надалі він працюватиме як підрозділ Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. В.о. заступника Калуського міського голови Василь Турчин вважає, що Калуш є перспективним містом з точки зору демографічної ситуації, тому є підстави говорити про відкриття вищого навчального закладу у Калуші. Про це і більше — у свіжому випуску «Вікон».

 

Йога: якщо сконцентруєшся на грошах — ти програєш

Йогою займаються переважно щасливі власники офісного або малорухливого способу життя. Для них будь-який рух, а тим паче розтяжка — неймовірне досягнення. Тим часом, йога змушує працювати м'язи і зв'язки, які мало задіяні у повсякденному житті і традиційних видах спорту. Правильне розуміння того, як займатися і скільки, безумовно, принесуть користь і тілу, і душі. З йогами Калуша спілкувалася Юлія Дяків у новому випуску газети «Вікна».

 

Прекрасні дами для калуських лицарів

Олег Вангела та Андрій Ласійчук започаткували клуб історичної реконструкції «Нормани». 24 липня хлопці із Калуша представлятимуть місто на Міжнародному фестивалі середньовічної культури «Форпост» — ідеться у свіжому числі газети «Вікна».

 

Коломийські ВІСТИ

Воду – для народу

У Коломиї зростає народний гнів – вже вдруге цього місяця коломияни збираються під ратушею. Люди протестують проти нових тарифів на водопостачання та водовідведення, які увійшли в дію від 1 липня. Відтепер коломияни платитимуть за кубометр спожитої води 14,64 грн з ПДВ. Протестувальники проти такої ціни, оскільки вважають її економічно необґрунтованою. Кажуть, що комунальні послуги зростають, а зарплатня залишається й надалі мізерною. На водоканалі подорожчання пояснюють зростанням цін на електроенергію, зміну розміру податкових ставок та зарплатні. Чи знайдено компроміс – читайте у топ-темі номера «Коломийських ВІСТЕЙ».

 

Чекає пам’ятник Франкові кінця року

Пам`ятник видатному письменникові Іванові Франку вже височіє в середмісті Коломиї, в сквері навпроти кінотеатру «Джерело» ледь не два роки. Зводила його приватна фірма ще в травні-жовтні 2012 року. Тоді за фактом розкрадання бюджетних коштів в процесі будівництва постаменту Коломийська міжрайонна прокуратура розпочала кримінальне провадження. Розмов довкола зведеного пам’ятника не зменшується й досі. Містяни обурюються: ні кованої огорожі, ні гранітних плит у сквері досі не має. Чи дочекається обіцяного Каменяр – дізнавалися кореспонденти «Коломийських ВІСТЕЙ».

 

Після приїзду гендиректора «Укрзалізниці» у Коломиї почали ремонт вокзалу

У квітні до Коломиї приїхав оглядати залізничну інфраструктуру генеральний директор «Укрзалізниці» Борис Остап’юк. Після його приїзду були зроблені певні зауваження щодо стану вокзальної будівлі. Тоді й вирішили провести поточний ремонт. На залізниці розповідають, що з 2000 року тут не проводили жодних ремонтних робіт, навіть косметичного ремонту. Як виглядатиме оновлений вокзал – у «Коломийських ВІСТЕЙ».


17.07.2014 736 0
Коментарі (0)

11.10.2024
Вікторія Матіїв

Про роботу поліціянтів під час повномасштабної війни, найчастіші правопорушення, патрулювання із працівниками ТЦК та СП та ситуацію зі зброєю і наркотиками, дізнавалась журналістка Фіртки.

1188 4
07.10.2024
Тетяна Сорока

Про те, як змінилося життя після повномасштабного нападу окупантів у 2022 році, мету встановлення світового рекорду та ставлення до сучасних методів мобілізації, ветеран Степан Савчук поділився з журналісткою Фіртки.

1430
04.10.2024
Микола Сторожовий

Підприємство продали з молотка за рекордні 2,6 мільярда гривень. Але в місті майже одразу ж почались розмови про помилку та зайву цифру у виграшній пропозиції, змову задля анулювання результатів торгів і розчищення землі в центрі Франківська під нову грандіозну забудову.

5958 7
28.09.2024
Вікторія Матіїв

Про свій досвід еміграції у Сполучені Штати Америки журналістці Фіртки розповіла прикарпатка — 23-річна Тіна Любчик.  

2240
19.09.2024
Вікторія Косович

Про те, як великі компанії й підприємства області розвивають свій бізнес, удосконалюють виробництво та експортують свій товар в Європу та інші країни в умовах повномасштабної війни, розповідає Фіртка.  

2076
10.09.2024
Вікторія Косович

Про те, чим живе притулок та як там рятують й піклуються про братів наших менших, журналістка Фіртки поспілкувалася з волонтеркою та працівницею прихистку "Рудий пес" Любов'ю Філь.

3257

Протягом місяця на різноманітних інтернет-ресурсах та соцмережах розкручується тема «гоніння на православних і заборона УПЦ». Почався цей галас відтоді як Верховна Рада ухвалила законопроєкт №8371 про регулювання діяльності релігійних організацій, що мають керівний центр у росії.

733

Усі ми хочемо бути здоровими та щасливими, але, на жаль, складовою людського життя є хвороби. Хвороби, які роблять людське життя складнішим і менш радісним, з'являються з різних причин.

1891

Роми таємничий народ, про який ми знаємо багато і водночас нічого. Здебільшого наші знання про ромів ґрунтуються на  стереотипах пов’язаних з ними: віщуни, гадання, конокради, прохачі, але все ж таки, що насправді ми про них знаємо?   

2631

Нова війна нагадує нам події минулих століть. Загарбники завжди руйнують і крадуть, Україна переживала це не один раз. Дві українські ікони за різних обставин покинули територію України, щоб прославитися у чужій. Ми повинні пам’ятати та цінувати те, що належало українському народові.  

3385
11.10.2024

Загалом господарства Прикарпаття зібрали понад 65 тисяч тонн зернових і зернобобових культур з площі 109 тисяч га.  

415
07.10.2024

Макаронні вироби бувають різних форм та розмірів, і кожен з них ідеально підходить для конкретних типів страв.  

532
01.10.2024

Ягідництво на Прикарпатті, завдяки сприятливим особливостям регіону, набирає дуже серйозних обертів.  

1104
10.10.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

33946
04.10.2024

Від початку повномасштабного вторгнення Росії 1 123 релігійні громади перейшли з Української православної церкви московського патріархату до Православної церкви України.  

854
30.09.2024

Згромадження Сестер Пресвятої родини виникло у 911 році, засновницею є сестра Теклі Юзефів.  

991
25.09.2024

Гошівський монастир — греко-католицький монастир Чину святого Василія Великого у селі Гошеві, що на Івано-Франківщині.  

16489
15.10.2024

Улюблений дует мільйонів та різних поколінь українців знову виступить разом на сцені. 20 жовтня легенди української естради – Іво Бобул і Лілія Сандулеса — виступлять із двома концертами у Драмтеатрі.  

443
14.10.2024

Серед мешканців заходу довіра до президента України Володимира Зеленського залишається на рівні 58%.

722
11.10.2024

Верховна Рада 10 жовтня ухвалила у другому читанні законопроєкт про збільшення податків.  

679
09.10.2024

Верховна Рада 9 жовтня ухвалила у другому читанні законопроєкт про заборону мобілізації обмежено придатних віком до 25 років.  

461