Преса про стан "Водоекотехпрому" та трагедію в міському пологовому будинку

Огляд івано-франківської преси за тиждень з 10 по 17 лютого 2011 року.

 

Галицький Кореспондент

Зрікшись уряду Верховного Архієпископа Української Греко-Католицької Церкви, Блаженніший Любомир Гузар зробив вчинок, який вивів всі нас на якісно новий рівень. Про це першосторінкова публікаця газети «Свідчення Патріарха».

Наміри «Карпатнафтохіму» добувати кам’яну сіль на Рожнятівщині наштовхнулись на спротив місцевих сільських громад. Інвестор запевняє, що страхи селян безпідставні, й погоджується на будь-яку незалежну екологічну експертизу. Про це на 6 сторінці під заголовком «Сіль землі».

Більшість українців підтримують впровадження страшних картинок на пачках цигарок. Проте в Україні це впровадження чомусь саботують. Про це на 8 сторінці газети в розслідуванні «Хто береже курців?».

У судовому процесі за звинуваченням 29-річного сина колишнього першого заступника міського голови Івано-Франківська у вбивстві свого приятеля допитували свідків, серед яких троє – працівники міліції. Про це читайте в матеріалі «Справа Ониськіва: допит міліції» на 19 сторінці.

29 січня в Івано-Франківську незадовго після пологів померла 30 річна жінка. Її син пережив маму лише на кілька днів. Чи визнають причиною цієї подвійної трагедію лікарську помилку, стане відомо наступного тижня, коли сповістять про результати засідання комісії управління охорони здоров’я ОДА. Що саме трапилося у міському пологовому будинку, розповідає сестра загиблої Христина Валінгунда на 17 сторінці під заголовком «Смерть за протоколом».

Довкола обласного шахово-шашкового клубу минулого тижня розгорівся скандал. Діти прийшли на заняття згідно з розкладом і наткнулися на зачинені двері з новою колодкою. Батьки побоюються, що чиновники заповзялися виселити клуб із надто привабливого приміщення у центрі міста.

 

Репортер

Першосторінковий матеріал тижневика присвячений подружнім стосункам українських дівчат і арабських студентів на прикладі 21 річної Святослави, яка свого часу одружилася з іракцем, а зараз бореться за повернення своєї дитини з Іраку. Сама жінка зуміла вирватися до України. Про це в матеріалі «Іракська полонянка» на першій шпальті тижневика.

Людиною тижня за версією «Репортера» став голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк «за впевненість». Губернатор переконаний, що працюватиме на своїй посаді до 2020 року разом із Януковичем, а ми всі житимемо в Європі. З невіруючими голова ОДА готовий битися об заклад.

Івано-Франківська міська рада ламає списи з міським головою через директора комунального підприємства «Водоекотехпром» Романа Шестопалова. Про камінь спотикання, яким стало комунальне підприємство на 4 сторінці під заголовком «Хто в хаті газда?»

В Івано-Франківську померла породілля, а згодом ї її дитина. Винні всі. А хто найбільше – покаже розслідування. Сестра покійної жінки Христина Валігунда розповіла журналіста цю страшну історію на 5 сторінці під заголовком «Коли вбиває байдужість».

Перший «супермаркет» з’явився у Станіславові понад 100 років тому. Будова була швидкою, а споруда – пишною. Підлогу збиралися викласти грошима. Про перший «супермаркет» в Станіславові на 20 стрінці.

 

Західний Кур’єр

Першосторінкивий матеріал порушує не нову проблему жебрацтва в Івано-Франківську. «…коли одні, жебракуючи, намагаються заробити на ліки чи харчі, не маючи інших джерел надходження грошей, то існує й інша категорія бідняків, які отримують від такого занняття ще й неабиякий адреналін» - йдеться в публікації «Королі вулиць» заробляють на почутті жалю».

На 4 сторінці опубліковано інтерв’ю з лідером фракції «Фронт змін» в Івано-Франківській міській раді Ігорем Прокопівим, який за коротки час з простого депутата минулої каденції перетворився на впливового політичного діяча.

Минулого тижня вся світова спільнота заговорила про Українську греко-католицьку церкву, а причиною цьому стало прийняття Папою Римським заяви про залишення поста глави Церкви кардиналом Любомиром Гузаром. Цю ситуацію коментує на 15 сторінці владика-емерит Софрон Мудрий: «В Україні є мало кандидатів, котрі б могли очолити Церкву».

 

Галичина

Тривала відлига, що передувала відчутному похолоданню в ці лютневі дні, у багатьох іх нас послабила імунітет. Звідси й нежить, кашель і підвищення температури – ознаки грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій. Утім, нині доводиться чути і про «дивний грип». Його симптоми у дітей та дорослих досить незвичні: ні кашлю, ні насморку, а надвечір температура несподівано стрибає до 39-ти градусів. Що приховує в собі «дивний грип» читайте в першосторінковому матеріалі газети «Наразі лише привид епідемії?...».

«Карпатнафтохім» йде назустріч громаді» - під таким заголовком на 14 сторінці описано намір підприємства розробляти Верхньострутинське родовище для видобутку кам’яної солі. Представники ТОВ «Карпатнафтохім» розмовляли з депутатами сільської ради. На зустрічі було вирішено: останнє слово повинен сказати народ на сході села.

 

 

Вечірній Івано-Франківськ

«Пам’ятник Мазепи може бути в Калуші» - міський голова Калуша Ігор Насали ініціював встановлення в місті пам’ятника Іванові Мазепи. Про це на першій шпальті тижневика.

Вже кілька місцяв довкола КП «Івано-Франківськводоекотехпром» гуляє резонансна інформація: підприємство, яке ще недавно вважалося чи не найбільш успішним комунальним підприємством Івано-Франківська стало банкрутом. Про це на 3 сторінці під заголовком «Депутати обурені станом справ на «Водоекотехпромі».


17.02.2011 754 0
Коментарі (0)

19.09.2024
Вікторія Косович

Про те, як великі компанії й підприємства області розвивають свій бізнес, удосконалюють виробництво та експортують свій товар в Європу та інші країни в умовах повномасштабної війни, розповідає Фіртка.  

678
10.09.2024
Вікторія Косович

Про те, чим живе притулок та як там рятують й піклуються про братів наших менших, журналістка Фіртки поспілкувалася з волонтеркою та працівницею прихистку "Рудий пес" Любов'ю Філь.

1750
01.09.2024
Діана Струк

Про те, як підготувалися до нового навчального року в Івано-Франківській громаді, журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради Вікторією Дротянко.

1732
23.08.2024

В умовах воєнних дій та масової міграції українців за кордон, багато дітей змушені навчатися у двох школах одночасно. Це створює значні психологічні та фізичні виклики, адже дитині доводиться пристосовуватися до двох різних навчальних програм і соціальних середовищ.

1717
14.08.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про популярні, та найважливіше — безпечні, місця для купання та основні правила поведінки на воді.  

5675
30.07.2024
Вікторія Матіїв

Про значення шлюбу, кризові періоди у стосунках та церковне розлучення, журналістка Фіртки розпитала в отця Миколая Микосовського, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

8277 1

Усі ми хочемо бути здоровими та щасливими, але, на жаль, складовою людського життя є хвороби. Хвороби, які роблять людське життя складнішим і менш радісним, з'являються з різних причин.

943

Роми таємничий народ, про який ми знаємо багато і водночас нічого. Здебільшого наші знання про ромів ґрунтуються на  стереотипах пов’язаних з ними: віщуни, гадання, конокради, прохачі, але все ж таки, що насправді ми про них знаємо?   

1647

Нова війна нагадує нам події минулих століть. Загарбники завжди руйнують і крадуть, Україна переживала це не один раз. Дві українські ікони за різних обставин покинули територію України, щоб прославитися у чужій. Ми повинні пам’ятати та цінувати те, що належало українському народові.  

2434

Багато християн протягом свого життя намагається потрапити в місця пов’язані із життям Ісуса Христа або Його учнями. Серед найважливіших місць займає Єрусалим — місто, в якому помер і Воскрес засновник християнства.  

2413
20.09.2024

У серпні приріст споживчих цін до попереднього місяця на 0,2–1,2% зафіксували у всіх регіонах України.  

494
16.09.2024

Хоча вживання гострої їжі може допомогти зміцнити імунну систему, не варто на неї налягати, якщо маєте проблеми зі шлунком.  

609
10.09.2024

Якщо ви шукаєте ідеальне місце для відпочинку, де можна насолодитися не лише природними красотами, а й автентичною кухнею, то Яремче — саме те, що вам потрібно.  

2634
20.09.2024

Одним з ключових принципів християнського шлюбу є вірність. Адже саме вірність — ознака зрілих та відповідальних стосунків.   

2259
16.09.2024

Перший такий фестиваль на Міжнародному рівні відбувся вперше в Україні в Гошеві у 2015 році.  

566
14.09.2024

Про значення свята журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

2488
10.09.2024

Нерідко молодь стверджує, що можна вірити в Бога, втім не ходити до храму.  

3490
20.09.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

26026 1
16.09.2024

Більшість опитаних (від майже 40% до 50%) має нейтральну оцінку схвалення діяльності місцевої влади.  

888
11.09.2024

Кандидат у президенти США Камала Гарріс заявила, про підтримку України у війні з Росією, а кандидат у президенти США Дональд Трамп, за її словами, здасться за 24 години після того, як очолить країну.   

1089 1
09.09.2024

Посол України в Італії Ярослав Мельник засудив показ фільму "Росіяни на війні" російської режисерки Анастасії Трофімової на Венеційському кінофестивалі та закликав його організаторів не допускати російської пропаганди.  

803
05.09.2024

Більше ніж половина мешканців західних областей вважає, що Офіс президента впливає на державні органи з перевищенням своїх повноважень.  

2541 7