Преса про бюджет, життя без облдержадміністрації, калуських медиків на Майдані та прикарпатців у Сочі

 

 

А ще про калуську хімію з російським присмаком, прогнози прикарпатських політиків щодо нового уряду, візит Вахтанга Кіпіані...

 

Галичина

 

Проект «Даймлер», реалізований керівництвом держпідприємства «Івано-Франківське виробниче об’єднання Карпати», можна вважати однм з найуспішніших прикладів залучення іноземних інвестицій, устаткування і технологій для створення сучасного виробництва та маже 1200 робочих місць. Завдяки чоум піднялися «Карпати» на сторінці 4 «Галичини».

 

Між завищеними доходами і казначейськми перешкодами. Яким буде бюджет 2014 для Івано-Франківська дізнавалися кореспонденти «Галичини». Сторінка 3 видання.

 

У ВРУ тривають переговори щодо шляхів виходу із суспільно-політичної кризи. Опозиція вимагає, щоб першочергово в парламенті було розглянуто питання, які дозволять зняти напругу в українському суспільстві. Про політичну ситутуацію в Україні читайте у матеріалі «Домовитися не вдалося» на 1 сторінці.

 

Західний кур’єр

 

Калуська хімія з російським присмаком. Повідомлення про ліквідацію ПРаТ «Лукор» у стрічках новин зявилося кілька тижнів тому. Компанія «Лукойл», котра в результаті оборудки стала єдиним акціонером наступника «Лукору» ТОВ «Карпатнафтохім», без шуму і пилу отримала у цілковите розпорядження унікальний майновий комплекс калуського хімвиробництва вартістю десятки мільйонів доларів. Від 10 грудня 2013 року «Карпатнафохім» знову стоїть. Що стало причиною зупинки і що буде далі, читайте у статті «Все вирішує «Лукойл»?на першій шпальті газети.

 

Тиждень минув відтоді, як до посад, які обіймали міністри в уряді Миколи Азарова, додалася приставка «в.о.». Подальший хід подій залежить від того, хто займе «велике крісло», котре, як говорить народна приказка (і показує політична практика), не буває порожнім довго. Хто очолить Кабмін, чи буде зміна гололів ОДА? Дізнайтеся думки прикарпатських політиків у матеріалі «Відставка з багатьма невідомими» на 5 сторінці видання.

 

На ХХІІ зимових Олімпійських іграх в Сочі Івано-Франківсьщину представлятимуть троє спортсменів. Менше, ніж було на попередніх Іграх в Турині та Ванкувері, проте максимум з того, на що ми могли розраховувати о цій порі. Про делегацію молодих, чарівних і незаміжніх прикарпаток читайте у матеріалі «Дві Надії і Богдана» на сторінці 17.

 

Галицький кореспондент

 

Націоналіст, громадський діяч і відомий блогер Дмитро Різнмченко – про Майдан, «Правий сектор», опозицію, владу й надії українців у розмові з «Галицьким кореспондентом» у матералі «Громадянська війна ближче, ніж здається» на 5 сторівнці газети.

 

З 2001 року депутати Івано-Франківської міської ради щорічно отримують з міського бюджету гроші на виконання депутатських повноважень. Як обранці міської ради використали цуі кошти? Відповідь на це питання знайдете у статті «Легко бути богом» на 7 сторінці.

 

Головний редактор сайту «Історична правда» Вахтанг Кіпіані завітав до Івано-Франківська з презентацією нових друкованих видань. Публіка також скористалася нагодою розпитати відомого журналіста про актуальну ситуацію в україні та про те, як як можемо усі разом допомогти народній революції. Про подробиці його візиту читайте у матеріалі «Після перемоги ми маємо бути таким ж активними», сторінка 21.

 

Репортер

 

Майже два тижні Прикарпаття живе без облдержадміністрації. Забарикадовані приміщення, тривожні настрої й дещо розчарований народ. Очікуваної народної ради нема й, виглядає, не буде. Чому депутати не рвуться ділитися владою — у топ-темі номера.

 

Колись у Станиславові злочинці облюбували собі для життя західну частину старого міста. Головною тут була вулиця Бельведерська. У газеті — Кримінальний Бельведер.

 

В Україні випав сніг, дороги подекуди стали непроїзними. Чимало водіїв розгублюються, коли машина потрапляє до замету чи у глибокий сніг. Що ж робити? Виїжджаємо зі снігу — на традиційній автосторінці Репортера.

 

Вікна

 

Вигнання і обшук, недовірений Чуднов. Інформаційний аналітик Ігор Ткач підбив підсумки тижня політичного на Прикарпатті. Тож, у свіжому числі газети «Вікна» читайте: вигнання ОДА із «білого дому»; геть хама Левицького; Волковецький і гроші Партії регіонів.

 

Калушани — про Сергія Нігояна, патрони, якими стріляє «Беркут», та травмованих на морозі протестувальників . Нещодавно до Києва вирушила група калуських лікарів. Працювали — волонтерами на Майдані, шили рвані рани, гоїли обмороження. Із «сувенірів», які привозять калушани додому рідним з Майдану — ціла жменя набоїв, якими силовики стріляють по активістах та — спогади — за тими активістами київського Майдану, яких уже немає вживих. Історії калуських євромайданівців у новому числі газети «Вікна» збирала Оксана Пілянська.

 

Спортивний оглядач ФК «Калуш» Ярослав Липай: «В Україні ніхто не забороняє приходити на стадіон із прапором». Хто ще не знає нічого про футзал? Тому — дорога до ДЮСШ «Сокіл», що на вулиці Литвина у Калуші, у вихідні. Футбольна ейфорія і пристрасті як на справжньому стадіоні — і все це доступно кожному. 42 команди в одному місті — якщо поглянути на неї з точки зору аналітика, суха статистика шокує. Кожному підприємству Калуша — власна футбольна команда. Охочих грати і вболівати — хоч відбавляй. Про розвиток цієї гри у Калуші і не тільки розповів Марті Галкіній у свіжому числі газети «Вікна» секретар Відкритого чемпіонату міста з футзалу Ярослав Липай.

 


06.02.2014 412 0
Коментарі (0)

30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1072
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

879
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2009
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3380
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2620
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2617

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

357

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

800

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

757

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1718
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

446
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

803
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

779
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

428
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

459
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

27115
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

906
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19749
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

509
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

465
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

794
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1531 5