Передвиборчі програми мажоритарників: що обіцяли депутати Івано-Франківської області

У п'яти одномандатних округах в Івано-Франківській області на виборах-2019 перемогли представники «Слуги народу». Один округ – за самовисуванцем, і ще один – за єдиним в парламенті представником «Свободи». «Слово і Діло» подивилося, що мажоритарники обіцяли виборцям у своїх програмах.

Оксана Савчук від «Свободи» не пошкодувала обіцянок для виборців, в її програмі їх всього 41. Народний депутат обіцяла, в тому числі, забезпечити підтримку української церкви, впровадження програм профілактики здоров'я українців, скасування всіх довідок (перехід в електронний формат), персональний супровід державою інноваційних стартапів, розвиток ІТ-технологій, повернення у власність громади аеропорту Івано-Франківська. Також Савчук хоче забезпечити призначення на державні посади людей, які обов'язково пройшли детектор брехні.

Самовисуванець Андрій Іванчук дав усього 15 обіцянок, третина з них стосувалися внесення до Ради законопроектів про залучення іноземних інвестицій, про створення нових робочих місць, про поліпшення соціального захисту населення, про захист дітей та батьківства, про стимулювання малого та середнього бізнесу. Також депутат обіцяв сприяти розробці стратегії розвитку Прикарпаття, підтримувати футбольні школи і курси іноземної мови, надавати допомогу 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді Збройних сил України.

Програми п'яти «слуг народу», обраних в Івано-Франківській області, дуже схожі між собою. У них є обіцянки втілити курс президента Володимира Зеленського, домагатися запровадження обов'язкової конфіскації майна корупціонерів, домагатися реформування Збройних сил, домагатися припинення свавілля правоохоронних органів, домагатися розвитку «зеленої» енергетики тощо.

Ігор Фріс обіцяв внести до парламенту три законопроекти: про цивільну зброю і боєприпаси, про податкову амністію щодо доходів, отриманих незлочинним шляхом, про посилення відповідальності за корупційні злочини. Також нардеп має намір вимагати запровадження інститутів присяжних в кримінальному судочинстві з правом винесення вердикту і мирових суддів.

Нардеп Едуард Прощук намір внести до Верховної ради законопроект про внесення змін до закону «Про державну службу», а також законопроект про запровадження систем моніторингу вирубки і заготівлі лісу в онлайн-режимі. Крім того, Прощук обіцяв виборцям, що буде залучати ресурси приватних партнерів для відновлення і розвитку спортивної інфраструктури та розвитку олімпійських видів спорту. Є у нього й обіцянка з екології – домагатися проведення системної інвентаризації викидів шкідливих речовин в атмосферу.

Ще низку законопроектів обіцяв внести до парламенту Олександр Матусевич: про ринок деревини, про пільгове ввезення деревообробного обладнання, про створення єдиного фонду фінансування лісового господарства України, про якісне технічне та мультимедійне забезпечення освітніх установ у гірських селах і селищах, про руслорегулювальні роботи.

Володимир Тимофійчук обіцяв у передвиборчій програмі розвивати гуцульське мистецтво, сільське господарство, тваринництво і рибальство, вітчизняний туризм та екотуризм, а також підтримувати мораторій на експорт лісу. Також він запевнив, що буде домагатися відновлення проєктів у промисловості та інфраструктурі і відновить спортивні секції та гуртки художньої самодіяльності.

Ще один «слуга народу» – Зіновій Андрійович – теж буде домагатися заборони на неконтрольовану вирубку лісів. Також в його планах домагатися створення державного фонду допомоги онкохворим дітям та дітям з особливими потребами, домагатися проведення пенсійної реформи і домагатися підтримки розвитку зеленого туризму. Депутат пообіцяв особисто внести законопроект про заборону облаштування сміттєвих полігонів в Україні без обов'язкової переробки сміття.


28.10.2019 6714 2
Коментарі (2)

15.07.2024
Тетяна Дармограй

Громадяни мають оновити три основні категорії своїх даних — місце проживання, номер телефону і, за наявності, електронну адресу.

5198 1
29.06.2024
Вікторія Матіїв

Як змінилась робота ЦНАПу в умовах війни, з якими викликами стикнулись, які послуги є найпопулярнішими та як у ЦНАПі оновлюють дані військовозобов'язані, журналістка Фіртки розпитала у директора Департаменту адміністративних послуг Богдана Пителя.

1835 4
08.06.2024
Вікторія Косович

Робота рятувальників займає одну з ключових ролей у забезпеченні добробуту суспільства, адже від їхньої оперативної реакції залежить найцінніше — людське життя. Про виклики героїчної професії у час повномасштабної російсько-української війни, журналістка Фіртки поспілкувалася з речницею Головного управління ДСНС в Івано-Франківській області Христиною Перцович.

4043 3
31.05.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поїхала до Погінського монастиря Успіння Матері Божої, де поспілкувалася з отцем Антонієм Яремчуком, ЧСВВ (Чин святого Василія Великого) — вислуженим ігуменом монастиря.  

3169 2
17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

7958 2
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

20291 29

Багато християн протягом свого життя намагається потрапити в місця пов’язані із життям Ісуса Христа або Його учнями. Серед найважливіших місць займає Єрусалим — місто, в якому помер і Воскрес засновник християнства.  

274

Поняття святості, як певної інакшості, духовної досконалості присутнє у різних релігіях.   

817

Поширений вислів «Пийте, але не впивайтеся» часто приписують Ісусу Христу. Втім, чи дійсно в Священному Писанні християн є цей вираз і яке ставлення до алкоголю і його вживанню ми бачимо у Біблії?

1911

Для того, щоб відправляти Зеленського «з речами на вихід», треба запропонувати – а що далі? В умовах війни ми не можемо припустити, щоб країна жила без Президента, яке б прізвище він не мав. 

2390
24.07.2024

Гречаний чай — це корисний і смачний напій, який поєднує у собі багатство вітамінів і мінералів з приємним ароматом. Корисні властивості роблять його незамінним джерелом здоров'я людини.

186
20.07.2024

Влітку під час тривалих вимкнень електроенергії деякі продукти в холодильнику можуть зіпсуватися за чотири години, без нього — за дві.  

693
17.07.2024

Інфляція на споживчому ринку у червні 2024 року порівняно із травнем цього року на Прикарпатті становила 2,5%, з початку року — 4,9%, в Україні — 2,2% та 4,3% відповідно.  

475
23.07.2024

На початку серпня відбудеться Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької Чудотворної ікони Матері Божої в Крилосі, яка щороку об’єднує у молитві тисячі вірян.  

18377
19.07.2024

У суботу, 20 липня, християни відзначатимуть День пророка Іллі.  

975
15.07.2024

Отець Антоній Яремчук — вислужений ігумен монастиря та парох парафії Успіння Матері Божої у мальовничому, чудовому відпустовому місці в селі Погоня.  

1214 1
11.07.2024

Подружжя — окреме святе таїнство, нерозривний союз, який заснований самим Господом.  

6098 3
20.07.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

23389 1
24.07.2024

Майже третина (32%) опитаних українців у травні 2024 року висловили готовність до територіальних поступок для якнайшвидшого досягнення миру та збереження незалежності.   

291
20.07.2024

Депутати Верховної ради у першому читанні підтримали законопроєкт, в якому йдеться про угоду зі слідством у провадженнях про корупційні злочини. Сім із десяти обранців з Івано-Франківщини проголосували "за".  

988 1
18.07.2024

Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт №11340, який дозволятиме підозрюваним у корупційних злочинах чиновникам йти на угоду зі слідством та сплачувати штраф за скоєне правопорушення.  

1167 4
16.07.2024

Зауважимо, соціологи, які опитали понад дві тисячі респондентів, наголошують, що «це думка тилу».

496