Олімпіади-2022 в Буковелі не буде?

 

Уряд пропонує зробити столицею зимових Олімпійських ігор 2022 року Львів у випадку одержання права на їхнє проведення.

 

Про це сказано в техніко-економічному обґрунтуванні для проведення зимової Олімпіади в Україні в 2022 році, текст якого наводить Комерсант-Україна.

 

Розроблювачем техніко-економічного обґрунтування для національного проекту "Олімпійська надія-2022" виступила німецька компанія PROPROJEKT Planungsmanagement & Projektberatung GmbH.

 

Раніше вона брала участь у підготовці ТЕО проведення літньої Олімпіади-2016 у Баку й зимової Олімпіади-2018 у Мюнхені. Обидві заявки не пройшли відбір. 

 

Згідно з ТЕО, розташування країни, а також клімат дозволяють Україні організувати проведення зимових Олімпійських ігор, аналогічних тим, які відбулися в 2010 році у Ванкувері (Канада) і які пройдуть в 2014 році в Сочі (РФ) і в 2018 році в Пхенчхане (Південна Корея).

 

Зокрема, передбачається, що змагання з хокею, керлінгу, ковзанярському спорту, фрістайлу, шорт-треку й фігурному катанню будуть проводитися у Львові.

 

Змагання зі стрибків із трампліна, лижного двоборства, біатлону, лижних перегонів і сноуборду — у Тисовці (Львівська область), а з гірськолижного спорту — у Боржаві (Закарпатська область). 

 

Будівництво всієї інфраструктури буде здійснюватися згідно з вимогами Міжнародного олімпійського комітету.

 

Як повідомив глава Держагенції з інвестицій і керування нацпроектами Владислав Каськів, всі об'єкти були розділені на два класи.

 

До першого віднесені об'єкти, які зможуть окупитися й під які будуть активно залучати інвестиції - наприклад, гірськолижні комплекси.

 

Другу групу споруджень будуть будувати за державний рахунок - це об'єкти інфраструктури, а також деякі спортивні об'єкти - наприклад, льодовий палац.

 

Згідно з ТЕО, орієнтовний обсяг інвестицій - $10 млрд.

 

Слід зазначити, що витрати на Олімпіаду у Ванкувері склали $3,3 млрд, а бюджет на Олімпіаду в Сочі досяг 950 млрд руб. (бдизько $30 млрд).

 

Подальшою реалізацією проекту "Олімпійська надія-2022" буде керувати віце-прем'єр Борис Колесніков, призначений президентом Віктором Януковичем національним координатором подачі заявки на Олімпіаду-2022.

 

Колесніков відповідав за підготовку країни до Євро-2012. 

 

УП

 

 


12.09.2012 2562 21
Коментарі (21)

Петро 2012.09.13, 10:18
мабуть ви не були ніколи на Буковелі (маю на увазі не катались на його схилах). У нас є траси для слалому, є місце для стрибків з трампліна у Ворохті, а якщо не знаєте то в планах на олімпіаду якраз і було сполучення Буковеля і Ворохти спільним підйомником, а так китайці побудують за ваші гроші те саме тільки у Львівській області. ---- Ха-ха-ха. Ви серйозной про трамплін у Ворохті. Ви яку Олімпіаду зібрали проводити 1968 чи 2022? Оце і є рівень команди Шевченка. Вони навіть не уявляють що це таке!!!
за Буковель!! 2012.09.12, 10:08
треба голосувати за Шевченка, щоб не дозволити "Сімї" проводити олімпіаду за межами Буковелю, адже в такому випадку наша область нічого не заробить на олімпіаді, а в цілому для України це обійдеться додатковими витратами
Петро 2012.09.12, 10:15
Я Шевченко збирався піаритися на темі Олімпіади. А тут такий облом! А що є в Буковелі для проведення ігор. Може трапліни? Може льодові палаци? Чи ковзанярський овал? Може стадіон для відкриття ігор? А ніфіга у ньому нема!!! Крім дорогезних готелів. Аня, розслабся!
саша 2012.09.12, 10:16
підтримую повністю!!!
за Буковель!! 2012.09.12, 10:27
мабуть ви не були ніколи на Буковелі (маю на увазі не катались на його схилах). У нас є траси для слалому, є місце для стрибків з трампліна у Ворохті, а якщо не знаєте то в планах на олімпіаду якраз і було сполучення Буковеля і Ворохти спільним підйомником, а так китайці побудують за ваші гроші те саме тільки у Львівській області.
Олімпіада на Буковелі 2012.09.12, 10:41
То нічого, що у Буковелі споруджено єдину трасу в Україні для могулу? Нічого, що саме там тренуються учасники майбутніх Олімпійських ігор? Саме там безкоштовно готують команду дітей до Олімпіади-2022. У Львові хотча б щось подібне є?????????
Справедливий 2012.09.12, 10:58
Дане рішення ще раз показує рівень та можливості обласної влади... Проведення змагань такого рівня це великі кошти, а вони не здатні їх привести у область. А на рахунок умов то у Тисовці(база олімпійського резерву) і Славському природні умови значно кращі. А Буковель це вимонювання грошей ЯШевченком.
Я не Я 2012.09.12, 11:01
Боже, невже Україні стало розуму не пустити Коломойського до олімпійського корита? Є Бог на світі... А щодо Шевченка - то хай іде собі лісом, бо зробить те саме, що й з аеропортом - вже жодного рейсу нема. Доречі, громада "в курсє", що Скорзонері, яка зараз є оператором аеропорту, пропонували розташувати тут рейси деяких зарубіжних компаній на наступний сезон? І Шевченко (Коломойський) відмовили, бо не хочуть конкуренції для авіакомпанії Коломойського. Ось так, громадо...
ВовкА 2012.09.12, 11:06
1.нічого Шевченко із своїм Буковелем в житті не роблять безкоштовно, у Єврея Коломийського таке не прийнято. Я стикався із їх підходом, якщо щось і є задурно, то на чомусь іншому зрубають в тридорога. 2.У Коломийського мотивація олімпіади - побільше зробити для приват. курорта за держ.рахунок, у Колеснікова - побільше відмити на будовах,відповідно різні мотевації. 3.Я б провів параолімпіаду в Україні, бо є результати, а при наших місцях на зимових олімпіадах, нам їх нафіга треба. 4.При нашій бідосі в Україні, нам лише ще 10 млрд.$, які як завжди перетворяться в 20, нема де діти. Та якщо моєте такі гроші. то віддайте кредити міжнародні, або дайте людям на лікування, ПатРіоти.
Дохтор 2012.09.12, 11:08
От вам і влада! Профукали можливість державного інвестування. Та Шевченко про те і говорить, що потрібно іти в Раду підтримувати та лобіювати інтереси області ...а наші хруні можуть лише за кусок гнилої ковбаси продатись та у вишиванках ходити. Шевченка у Раду! Лише він зможе вибити інвестиції під цей проект для Франківська.
До Олімпіади на Буковелі 2012.09.12, 11:08
Хочу вам сказати, що олімпіада - то не тільки лижі. То ще й ковзанярсво, фігурне катання, керлінг і хокей, для яких потрібні окремі спеціалізовані стадіони. А крім того - це ще й інфраструктура - аеропорт, дороги, залізниця, готелі і т.п. Бісля футбольного Євро Львів уже має щось із цього. Славське і Тисовець знаходяться на з'їзді з міжнародної траси, аеропорт є, на новому стадіоні можна облаштувати ковзанки, старий стадіон переробити під льодовий палац. З точки зору туристичної Львів значно цікавіший. То які ще можуть бути питання? А те, що ЯШевченко хотів трохи попіаритись - то й флаг йому в зуби...
Дохтору 2012.09.12, 11:14
Які такі інтереси буде відстоювати ЯШевченко? Області? Громади? Ви що, з дуба впали? ЯШевченко - це одна із тушок, завдання якої сісти в крісло у ВР і вносити законопроекти та голосувати так, як скаже тато Коломойський. І таких кандидатів у тушки у Коломойського - зо два десятка. Причому, як усякий порядний жид, він яйця порозкладав по різним кошикам - і в ПР, і у Фронт змін, і в Удар. Політичні чи національні мотиви тут ніякої ролі не грають... Гроші, тільки гроші...
Дохтор 2012.09.12, 11:51
Тут напевно хтось не знає, шо таке тушка у нашій ВР. Входити в структуру Приват - це не означає бути тушкою а скоріше навпаки. Бо "талановита сімя" вже на стільки прибирає все до рук, що навіть такі впливові люди як Коломойський перестраховуються і благословляють в політику близьких людей. Тому Приват це 100% противага донецькій банді, але рагулі, на жаль,цього не розуміють. А ще рагулі не розуміють що єврей Коломойський, закопав в українських карпатах мільярд доларів і ці гроші дають можливість зарбляти та бути заможним тисячам наших співвітчизників. А міг просто заховати у швейцарському банку. Ті хто кричить про те що Приват поганий просто нічого не розуміють ні в економіці ні в політиці ні в житті. Вчіть мат часть, як кажуть. Мир вам.
комент 2012.09.12, 12:04
Про що суперечка? Хто нам дасть олімпіаду проводити?
Філ 2012.09.12, 15:06
Ну то сидіть і далі - строчіть свої повідомлення, поливаючи брудом Шевченка. А суть питання не змінюється, Сич, Чорноус, Анушкевичус - в політиці - ніхто, у них немає підтримки, тому якщо навіть і пройдуть, то будуть перепригувати від одних до інших. В Україні зараз немає СИЛЬНОЇ ОПОЗИЦІЇ, є тільки конфлікт інтересів ГРУПИ ПРИВАТ і ВЛАДИ. Група Приват вклала в нашу область величезні кошти, тому відповідно і зацікавлена, щоб Івано-Франківщина розвивалась, бо це приноситиме їм прибуток. Тому ПОДУМАЙТЕ ГОЛОВОЮ чого ви хочете - задовільнити свою гординю чи мати підйом економіки області?
Філ-у 2012.09.12, 15:35
Та мені пофіг, чиї інтереси там пересікаються. Мені що Приват, що донецькі - банда. Хто там кому горло гризти буде - мені теж офіг. Хай хоч поздихають. А про те, що Коломойській гроші в область вклав - це ви бабісі своїй розповідайте, може вона вам повірить, та й то навряд. Коломойський викупив надвірнянський нафтопереробний завод. Що, область нафтою залилась, чи може надходження в бюджет є? Фіг-там. Завод стоїть, використовуються тількит резервуари. Бензин купили, привезли, витримали пів-року, продали, але вже дорожче. Аеропорт в концессії у Скорзонери. За два останніх роки ситуація там - гірше нікуди. Інфраструктурі звиздець, люди розбіглись, рейсів нема. Зате є резервуари - вони й використовуються. Ще мені розкажіть, що ж таке вклав у область Коломойський. Ну, хіба хабарі усім місцевим чиновникам, щоб за безцінь скупити землю у горах. А те, що набудував будиночків там і повісив вивіску "Боковель" - то то є його приватна власність і жодного стосунку область до цього не має. І якщо завтра регіони будуть вигідні для коломойського, то яшевченко за місяць стане регіоналом. І не свистіть тут!
Свідок 2012.09.12, 16:31
Коломойський з Шевченком не порозраховувалися і не збираються розраховуватися з місцевими підприємцями. Тому вони й багаті, що декільком десятків, (а, може, й сотень) винні по кілька десятків тисяч. Такі дрібниці як чесна оплата за надані товари та послуги їх не обходять. У них на це грошей бракує. Возити екскурсії на Буковель безплатні перед виборами - на це гроші є. Але, думаю, знову ж таки не за свої возять. Перевізників знову "наймають", розраховуватися не збираються...
Філ 2012.09.12, 16:57
стосовно нафтопереробного - все б працювало, якби можна було купити нафту для переробки, а це суперечить інтересам тих людей, що володіють митницею (самі розумієте чиї =)). От і маємо - завод є, а сировину для переробки ніяк не купити. Стосовно аеропорта - планувалося, що в ньому працюватиме DutyFree, будуть міжнародні авіарейси,бо є в цьому потреба, але це суперечить інтересам Львівської влади. Стадіон мав входити в комплекс споруд рядом з палацом спорту (мав будуватися біля стадіону). Ця вся інфраструктура разом з Буковелем і мала бути Олімпійським містечком. А так далі ходіть горді, що проголосували за Сича, але з голою сракою і десь в Польщі, де наших жінок називають віниками, пилососами і всілякими іншими епітетами, а чоловіків хотять намахати - шукають способи, як не заплатити гроші!!! Час мислити на декілька кроків вперед, а не як малі діти показувати свої амбіції!!!
Філу 2012.09.12, 22:50
Може я вас і здивую, але 42% акцій ВАТ "Укрнафта" контролює група "Приват". Так що, якою нафтою заповнювати заводи - вони "в курсі". Відкрию для вас секрет. Виготовляти нафтопродукти на заводах - це дорожче ніж просто їх імпортувати. За рахунок імпорту виходить більша маржа на продажі ніж після виробництва. Крім того, виробництво - це додаткові зобов'язання, окрім фінансових - усіляка там соціалка, екологія і т.д. гемор, загалом... Але, якщо заводи в руках конкурентів, або держави, то рано чи пізно вони можуть створити конкуренцію на внутрішньому ринку. Тому їх краще прибрати у власні руки і, якщо не збанкротувати, то заставити жевріти на грані закриття. І ніяких тобі конкурентів. Так що з митницею ви - мимо каси...
Філу 2012.09.12, 23:01
І стосовно аеропорту. Для того, щоб аеропорт був "в русі", треба надати таку ціну на його послуги й на авіапальне, що ним постачається, яка б була прийнятною для авіакомпаній. Скорзонера ж веде політику на вибивання сторонніх авіакомпаній із Франківського аеропорту, надаючи ексклюзивні комерційні пропозиції лишень для авіакомпаній, афілійованих із групою "Приват". Погугліть на тему штрафа антимонопольного комітету на Скорзонеру - прозрієте. Франківськ вигідний за своїм розташуванням для транзитних перельотів, але для цього потрібна нормальна співпраця з Украерорухом та закордонними авіакомпаніями, в т.ч. і лоукостами. Але у Коломойського інша мета - монополізація авіаперевезень в регіоні й в Україні вцілому. Правда виходить у них це фігово, от аеропорт і страждає. Так що, реальної користі від Коломойського, Привату та ЯШевченка на Прикарпатті - як від дірок на штанях.
Щукар 2012.09.13, 14:03
А які витрати держави будуть на олімпіаду? У порівнянні з Євро 2012 мабуть набагато більші.
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

963
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

778
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1896
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3240
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2551
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2541

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

235

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

733

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

686

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1598
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

356
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

692
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

615
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

332
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

381
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

27034
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

841
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19673
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

424
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

398
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

731
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1324 3