Навіщо нам годувати 450 дармоїдів?

 

 


Гадаю, що ви погодитесь зі мною у тому, що за ступенем тупості, безпринципності і продажності депутати Верховної Ради нинішнього скликання перевершили всіх своїх попередників. Політичні проститутки або як їх лагідно називають «тушки», стали буденним явищем у українському вищому законодавчому органі.

 

 

ЧОМУ СТІЛЬКИ БАЖАЮЧИХ СТАТИ ДЕПУТАТОМ? ЧИМ БАГАТЬОХ ВАБИТЬ ДЕПУТАТСТВО?

 

1. Стабільний високий життєвий рівень.


(Всі ми багато чули про розміри зарплат депутатів та про пільги депутатам Верховної Ради і їх сім’ям. Нагадаю, що зарплата рядового депутата становить близько 20 000 грн. на місяць і 20 000 грн. на місяць виділяється для забезпечення діяльності депутата (кишенькові розходи).


2. «Депутатська недоторканність». (Проявляється у вседозволеності і безкарності).


3. Повна безвідповідальність за свої дії чи бездіяльність. Особисте, індивідуальне голосування у Верховній Раді не обов’язкове. (Нам уже звична напівпорожня зала Верховної Ради і по ній під час голосування бігають депутати з пачками карток для голосування. «Найкращі якості» у парламенті - некомпетентність, халатність, байдужість. Чого варте лише незаконне передавання права голосувати, замість себе, іншим депутатам або голосування чужими картками. Або прийняття законів і постанов, що носять протиправний і антинародний характер).


4. Можна п’ять років займатися своїми справами. Депутатам у Верховній Раді можна не займатися депутатською діяльністю і взагалі не обов’язково ходити на роботу. (Деякі з депутатів були на пленарному засіданні у Верховній Раді лише один раз, - при складанні присяги. Вони не те, що не голосують, не виступають, не пишуть законів, не читають матеріалів, що виносяться на сесії, вони навіть не цікавляться порядком денним… Ми часто бачимо напівпорожню залу, - тут зібралися «найсумлінніші» депутати, - одні дрімають, інші грають в комп’ютерні ігри, читають журнали і газети, - вони «присутні», але навіть не знають, а яке питання порядку денного обговорюється, про що говорить доповідач?... Їхнє завдання одне, - фізична присутність, і вчасне зреагування на «відмах руки» керівника своєї фракції. Те, що депутати не відвідують пленарні засідання Верховної Ради завдяки ЗМІ знають майже всі. Але обивателі не знають те, що, насправді, 90% роботи депутатів становить підготовча, «чорнова» робота в комітетах і комісіях, робота з документами, законотворча робота, зустрічі з виборцями і т.д. І тут ситуація ще гірша. А от заробітну плату, матеріальні допомогу і інші кошти виплачують всім..)


5. Одних приваблює те, що можна безкарно хуліганити, битися, «блокувати» і «розблоковувати» трибуну, трощити обладнання і інші матеріальні цінності. Іншим цікаво спостерігати за цим «цирком» перебуваючи в епіцентрі подій і «давати їм оцінку»...

 

 


ЩО Я ПРОПОНУЮ ЗРОБИТИ ЩОБ БАЖАЮЧИХ СТАТИ ДЕПУТАТОМ ВЕРХОВНОЇ РАДИ СТАЛО МЕНШЕ?

 

1 Відмінити пільги депутатам Верховної Ради і їх сім’ям.

 

2. Призначити депутатам Верховної Ради зарплату на рівні середньої зарплати державного службовця по Україні. ( А вона складає приблизно 2000-3000 грн.)

 

3. Відмінити депутатам Верховної Ради «депутатську недоторканність».

 

4. Заборонити депутатам голосувати за інших (чужими картками). Має бути узаконена офіційна відеофіксація пленарних засідань Верховної Ради, вона повинна прийматися як доказ.


а) Не враховувати голоси фізично відсутніх депутатів при підведенні підсумків голосування (Відеофіксація).


б) Внести до кримінального кодексу статтю, про кримінальну відповідальність депутатів, що голосують чужою карткою (Відеофіксація).

 

5. Заборонити суміщення депутатського мандата з іншими видами діяльності. (Ця заборона діє і нині, але її ніхто не виконує). За порушення цієї вимоги депутат мав би автоматично втрачати свої повноваження і вибувати зі складу Верховної Ради.

 

6. Робочі дні, коли депутат відсутній без поважних причин на пленарних засіданнях Верховної Ради і її робочих органів (комітетів, комісій і т.д.) вважати прогулом. Заробітну плату за ці дні не оплачувати. Внести до Трудового Кодексу України і до Закону «Про Регламент Верховної Ради» статтю, про відповідальність депутата за прогули і відсутність на роботі. Наприклад,


а) За три і більше прогули, депутат автоматично втрачає свої повноваження і вибуває зі складу Верховної Ради.


б) Депутат, який з будь-яких причин пропустив 20% і більше засідань сесії Верховної Ради або її робочих органів (комітетів, комісій і т.д.) автоматично втрачає свої повноваження і вибуває зі складу Верховної Ради.

 

7. Депутат, який блокує трибуну, є ініціатором чи учасником бійок, безпорядків чи інших протиправних дій, автоматично втрачає свої повноваження і вибуває зі складу Верховної Ради (Відеофіксація). Депутат, який без виклику заходить в ложу Кабінету Міністрів, в ложу президії Верховної Ради, займає крісло президента чи членів президії Верховної Ради, отримує попередження. При повторних аналогічних діях депутат автоматично втрачає свої повноваження і вибуває зі складу Верховної Ради (Відеофіксація).

 

Cергій Стефанко,
Депутат Івано-Франківськоі міськради,
фракція ВО "Свобода"

 


10.05.2012 Cергій Стефанко 864 9
Коментарі (9)

так 2012.05.10, 21:38
який мудрий пан свободівник-стефанко, а не хай він тут же і напише, тільки чесно- по совісті, для чого сам став депутатом?????????
Цюняк В.В. 2012.05.11, 00:11
а нехай Стефко розкаже,як голосують псевдодепутати Свободівці в Бурштинській міській раді.Таке враження,що стаття про них.Їх у місті називають - "хай гітлер", мер Курляк чухає вухо,а свободівці друть руки вверх,пародія повна,усі відео про дебільних депутатів свободівців є на телекомпанії "РАІ".
Спокій 2012.05.11, 00:36
Пане Цюняк, на перший погляд читача, який пробігся по статтях на Фіртці, Ви здаєтесь тупим закомплексованим невдахою, але це, гадаю, помилка. Насправді Ви є пропагандистом "Свободи", просто дещо екзотичним та оригінальним. Після читання Ваших дописів хочеться стати на сторону свободівців, щоб не бути по один бік з примітивізмом і жалюгідною мстивістю. Це ж стосується і розмаїтих "таків", яким начебто не до снаги зрозуміти різницю між депутатом міської і Верховної рад. Лякайте далі народ убогістю своїх нападок, опускайтесь до нахабної брехні, зривайтесь на балаганну лайку, одим словом, робіть те, що добре вмієте. Результат побачите у відсотках голосів за "Свободу" на виборах. Привіт!
Неспокій 2012.05.11, 17:18
Думаю що крісло депутата найбільш привабливе не через високу зарплатню, не через депутатську недоторканість і інші описані в статті моменти, а завдяки рясним відкатам, які осідають на їх рахунках за кожне правильне натискання кнопки. І немає принципової різниці про кого йдеться: дапутатів верховної чи міської ради. Різниця тільки в сумах.
Василь з Говерли 2012.05.11, 17:19
Погано буде коли заборонять у Верховній Раді битися, не цікаво. Люблю дивитися як б'ються депутати. Але проти того щоб якийсь там Бродський сідав у крісло Президента України. Заслужених бійців України Волкова, Лукянова, Тедеєва, Саламатіна нагородити...
Питання 2012.05.11, 20:20
НАПИСАНЕ НАВІЯЛО ЩЕ ОДНЕ ЗАПИТАННЯ, А ДЛЯ ЧОГО НАМ АЖ 60 ДЕПУТАТІВ МІСЬВИКОНУОМУ? ЩО 15 БУЛО БИ ЗАМАЛО? ЦІ Ж 60 ПРИЙШЛИ В МІСЬКВИКОНКОМ ЗЕМЕЛЬКУ ДОДІЛИТИ, ХАБАРІ БРАТИ, РІШАТИ СВОЇ ОСОБИСТІ ПИТАННЯ ПР БІЗНЕСУ. МЕНЬШЕ БУЛО БИ ДЕШЕВШЕ ДЛЯ МІСТА.
НИК 2012.05.11, 22:52
ПРОПОЗ. др.СТЕФАНКА УТОПІЧНІ. ЛІПШЕ ШУКАТИ СИЛУ, ЯКА ЗАСТАВИТ ВРУ ПРИЙМИТИ ЇГО ПОПРАВКИ. ЗНАЄ СИТУАЦІЮ ВРУ НЕСПОКІЙ. ПОЗБАВИТИ ДЕПІВ ВСІХ РІВНІВ НЕДОТОРКАНОСТИ І ГРОШИЙ ТА ЇХ СКОРОТИТИ - СЕ ДАВНА ГОЛУБА МРІЯ БЮРОКРАТІВ І ВСІХ ПРЕЗІВ. БО 5-10%% ЇХ Є НОРМАЛЬНІ І ЩОСЬ ХОЧУТ РОБИТИ. А ЇХ ЗРАЗУ ПОСАДЯТ НА БІДОСЮ, АБО ВЗАГАЛІ ЗРАЗУ ПОСАДЯТ ЯК ХМАРУ ЧИ ЛАЗАРЕНКА. ВИ З ПРЕТЕНЗІЯМИ НА ПОЛІТЕС МАЛИ БИ СЕ РОЗУМІТИ. А ВТРАТИ НА ЇХ УТРИМАНЯ НЕВЕЛИКІ. ГРОШІ БЕРУТ ЧИНОВНИКИ, І КУПУЮТ ДЕП-В, АБИ ЇХ НЕ ЗГАДУВАЛИ. ТАМ ОСНОВНІ ВІДКАТИ -У ТИШИНІ КАБІНЕТІВ. ПОПУЛІЗМ ЛИШ ПЕРЕД ВИБОРАМИ ДОБРИЙ. ПРИ СТАЛІНУ ІНЖ-Р МАВ В 2-РАЗИ БІЛЬШЕ ЯК ДОБРИЙ РОБ-К. А ПРИ ХРУЩУ ЗНОВ БУВ КОМ-М: ІНЖ-Р= 120руб., А СЛЮСАР =280р., ТОГО ІНТЕЛІҐЕНЦІЯ СССР І РОЗВАЛИЛА. Ст.- ЧО НЕ ПИШЕТЕ??
Я 2012.05.12, 12:01
Підтримую НИК. Лише депутати, яких ми можемо обирати і змінювати можуть трохи впливати на армію різних чиновників і навіть трошечки на деяких силовиків. Інакше нам взагалі гаплик. Але депутати є публічними людьми і ми тому їх усіх найбільше критикуємо (поки призначені згори і з Києва посадовці роблять свої справи і рахують бабло). Може краще нам не лінуватись - визначати достойних людей, обирати, вимагати, але й підтримувати?
злидень 2012.05.16, 12:02
Без дармоїдів ніяк не можна. А хто ж тоді буде нами управляти?
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

747
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2316
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2031
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2048
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6199 55
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2336 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

209

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1029

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1016

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1278
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

129
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

504
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1965
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26389
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

452
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10371 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7905
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

459
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

309
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

460
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

538
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1472