На Прикарпатті голова РДА виставив за двері матір та сестру загиблого героя

 

 

В Україні йде війна – війна, як то кажуть, без купюр: щодня на нашій землі по-справжньому вибухають снаряди і свистять кулі. Щодня на нашій землі ллється справжня людська кров і по-справжньому гинуть наші люди.

 

В цих умовах ті, хто покинув свій рідний дім, свою родину і, за покликом Батьківщини, зі зброєю у руках став на захист рідної землі, заслуговують найвищої шани. Адже це саме завдяки їм війна поки що обмежується територією кількох районів Донецької та Луганської областей . Це завдяки їх подвигам і їх самопожертві решта територій Україні сьогодні мають змогу насолоджуватись мирним небом над головою, пише БРІЗ.

 

Здавалося б, це зрозуміло кожному – від дитини до старого. І вже точно це мав би усвідомлювати кожен чиновник. Адже владні повноваження їм делегував Український Народ – єдиний, за Конституцією, носій усієї повноти влади в Україні – народ, який сьогодні віддає найдорожче – своє життя, здоров’я, своє майно – заради збереження української державності, незалежності та територіальної цілісності нашої держави.

 

Втім, виглядає на те, що сьогодні не усі можновладці реально усвідомлюють, з чиїх рук вони отримали владу і кому завдячують мирним небом над головою.

 

До редакції БРІЗу, звернулася Ганна Іванівна Денисів – мати геройськи загиблого під Дебальцевим бійця 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади Ігоря Денисіва, яку разом з донькою, як вона стверджує, в прямому сенсі слова виставив за двері голова Долинської районної державної адміністрації Юрій Мазур.

 

Свого часу Ігор Денисів серед перших добровольцем пішов до 5-го батальйону територіальної оборони. Після розформування батальйону висловив бажання і надалі захищати Вітчизну на найважчих ділянках фронту – у складі 128-ї бригади, чиї підрозділи тоді стояли на Дебальцівському виступі, а у лютому цього року мертве тіло героя, який до останнього подиху обороняв блокпост під Дебальцевим, побратими і волонтери під кулями і снарядами вивезли з котла і привезли на батьківщину. Наші читачі напевно пам’ятають, як у лютому цього року земляки героя створили живий ланцюг  вздовж дороги між селами Тяпче і рідними для бійця Княжолуками, і на колінах, з запаленими свічками та національною символікою зустрічали жалобний кортеж з загиблим героєм.

 

Та вже згодом після поховання родина військовослужбовця, яка втратила годувальника, зіткнулася з буденними проблемами, вирішити які не встиг за життя – до своєї мобілізації на фронт і подальшої загибелі – Ігор. Серед них – ремонт, якого нагально потребувала хата, що в ній проживають рідні солдата.

 

«Наш сільський голова склав акт – ми хотіли будматеріалів для ремонту хати. - розповідає Ганна Денисів, - Вони його подали на район».

 

Вважаючи, що розгляд матеріалів на районному рівні триває надто довго, Ганна Іванівна вирішила спитати про перебіг розгляду матеріалів безпосередньо у голови районної державної адміністрації – Юрія Мазура. Тим більше, що той, відвідавши родину загиблого героя, сам перейнявся їх проблемами, обіцяв всебічне сприяння і навіть дав рідним солдата номер свого мобільного телефона, мовляв, звертайтесь у будь-який час і з будь-яких проблем. Та виявилося, що слова, сказані на людях для піару, у владних кабінетах не вартують нічого.

 

«Ми хотіли узнати у голови райдержадміністрації Юрія Мазура, як там діло йде, - говорить жінка, - в п’ятницю прийшли до РДА, але секретарка сказала, що то неприйомний день».

 

Тоді донька Ганни Іванівни зателефонувала пану Мазуру на мобільний телефон, номер якого, як вже було зазначено, очільник району особисто надав їм з пропозицією дзвонити за потреби. Чиновник трубку підняв, проте дізнавшись, про що йдеться, накричав на жінку, оскільки, мовляв, у нього неприйомний день. Обурені жінки не витримали і, долаючи спротив секретарки, таки увірвалися до кабінету голови району. Зрештою, у них ще жевріла надія, що, можливо, він не зрозумів, про проблеми чиєї родини йдеться. Та, вочевидь, чиновник все розумів прекрасно.

 

«В кабінеті Мазур був один. «Закрийте двері! я ж вам сказав: у мене неприйомний день!», - накричав він на нас, - озвучила пані Ганна свої враження від особистого спілкування з головою РДА, - так, ніби ми приходили до нього милостиню просити».

 

Неприйомні дні – це, звісно, вагома причина, щоб відмовляти відвідувачам у прийомі. Але відвідувачі бувають різні. Як вже зазначалося, у країні йде війна – війна не на життя, а на смерть. І обов’язок держави та її представників у владних кріслах у цій ситуації – забезпечити всебічний захист та всебічне сприяння тим, хто проливає за нашу державу кров, жертвує заради неї життям, та опікуватися рідними тих, хто поклав на вівтар держави найдорожче. Напевно, для таких людей у державних чиновників не може бути неприйомних днів.

 

Зі слів Ганни Іванівни, завданих їй та її доньці образ вона не подарує. Жінка звернутися зі скаргою на дії голови Долинської РДА до очільника Івано-Франківської обласної державної адміністрації Олега Гончарука та надати даній ситуації всебічного розголосу.

«Хотілося, аби він (голова РДА – ред.) поважав нас та пам'ять про мого сина», - з сумом говорить жінка.


06.04.2015 446 0
Коментарі (0)

29.06.2024
Вікторія Матіїв

Як змінилась робота ЦНАПу в умовах війни, з якими викликами стикнулись, які послуги є найпопулярнішими та як у ЦНАПі оновлюють дані військовозобов'язані, журналістка Фіртки розпитала у директора Департаменту адміністративних послуг Богдана Пителя.

482
08.06.2024
Вікторія Косович

Робота рятувальників займає одну з ключових ролей у забезпеченні добробуту суспільства, адже від їхньої оперативної реакції залежить найцінніше — людське життя. Про виклики героїчної професії у час повномасштабної російсько-української війни, журналістка Фіртки поспілкувалася з речницею Головного управління ДСНС в Івано-Франківській області Христиною Перцович.

2826 1
31.05.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поїхала до Погінського монастиря Успіння Матері Божої, де поспілкувалася з отцем Антонієм Яремчуком, ЧСВВ (Чин святого Василія Великого) — вислуженим ігуменом монастиря.  

2129
17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

6237 1
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

17129 21
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

4311 1

Поширений вислів «Пийте, але не впивайтеся» часто приписують Ісусу Христу. Втім, чи дійсно в Священному Писанні християн є цей вираз і яке ставлення до алкоголю і його вживанню ми бачимо у Біблії?

691

Для того, щоб відправляти Зеленського «з речами на вихід», треба запропонувати – а що далі? В умовах війни ми не можемо припустити, щоб країна жила без Президента, яке б прізвище він не мав. 

1111

13 червня 2024 року США та Україна підписали двосторонню безпекову угоду, яка має декларативний характер. Документ не буде ратифікований Конгресом США, бо являє собою декларацію про наміри без чітких гарантій безпеки.

1047

Війна росії проти України зірвала всі маски, і нарешті весь світ побачив жорстокість росіян, які використовують всі методи задля поневолення українського народу. Одним із цих інструментів є російське православ’я — а саме РПЦ з їх філією в Україні УПЦ МП.  

2086
27.06.2024

Сухий корм для собак — це один із найпопулярніших видів харчування для домашніх улюбленців. Його головні переваги включають зручність у зберіганні, тривалий термін придатності та можливість легко контролювати раціон тварини.

283
23.06.2024

Інфляція на споживчому ринку Івано-Франківщини у травні 2024 року порівняно із квітнем цього року становила 0,3%, з початку року — 2,3%, в Україні — 0,6% та 2,0% відповідно.  

549
19.06.2024

Часті дощі та висока вологість повітря сприяють розвитку фітофтори на томатах. Це — грибкове захворювання, яке вражає листки, стебла й плоди.

4449
28.06.2024

Отець Антоній Яремчук — вислужений ігумен монастиря та парох парафії Успіння Матері Божої у мальовничому, чудовому відпустовому місці в селі Погоня.  

316
21.06.2024

За новим календарем Різдво Івана Хрестителя християни відзначатимуть 24 червня. Про значення свята журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

762
17.06.2024

Монастир Успіння Матері Божої — чинний чоловічий греко-католицький монастир Чину Св. Василія Великого у селі Погоня.   

1260
13.06.2024

Вознесіння Спасителя — це один із великих Господських празників літургійного (церковного) року.

1033
26.06.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

22565
28.06.2024

Після початку повномасштабної російської агресії проти України частка громадян, які вважають, що події в Україні розвиваються у правильному напрямі істотно зросла.  

290
26.06.2024

52% опитаних іванофранківців схвалюють діяльність міської ради, окремо роботу міського голови Руслана Марцінківа схвалюють 58%.   

404
20.06.2024

Під час опитування респондентів просили висловити згоду або незгодну з рядом тверджень. Одне з тверджень: «Зеленський має бути Президентом до кінця воєнного стану».   

717
17.06.2024

Івано-Франківська ОВА посіла дев'яте місце у рейтингу.    

1048