На час канікул: де діти з Івано-Франківської громади зможуть якісно провести дозвілля влітку

В Івано-Франківську презентували літню школу лідерського росту "Я можу", де діти зможуть обрати напрямок дозвілля під час канікул.

Про це розповіла начальниця Служби у справах дітей Ірина Рохман під час брифінгу 27 травня, пише Фіртка.

Як зазначила начальниця служби, школа лідерського росту для дітей та підлітків триватиме впродовж літа, щоденно. Цього року запланували десять напрямків.

"Напрямок екскурсії "Круто бути". Екскурсії на підприємства розкриватимуть перед дітьми унікальний світ виробництва та підприємництва. Вони зможуть познайомитися з технологіями виробництва, спілкуватися з професіоналами та засвоювати цінні уроки про практичні сфери життя.

Або ж уроки вокалу "Нехай пісня наша лине". Вокальні заняття даруватимуть дітям можливість виявити свій талант та розвивати вміння виражати почуття через музику.

Вони стануть справжніми зірками на сцені й з їхнім голосом мелодія радості звучатиме усюди. Коли ми робимо закриття, обов'язково дітки, які ходили на уроки вокалу, презентують свої вміння на сцені, співаючи пісні", — каже Рохман.

Ірина Рохман додала, також, наприклад, є курс "Юний кінолог". Діти люблять спілкуватися з тваринами. Кінологічні заняття допоможуть дітям зрозуміти, як важливо доглядати за тваринами та розвивати співпрацю з ними. Вони стануть справжніми друзями та гармонійно співіснуватимуть у цьому світі.

"У 2023 році найбільшу популярність здобув напрямок "Франківські кухарики". Де юні кулінари розвивали свої таланти, навчалися готувати смачні страви.

Коли дітки готують щось смачне та солодке, ми завжди з цими гостинцями відвідуємо наших військових у госпіталі, проводимо з ними час. 

Напрямок "Основи рисунку". Малювання — це можливість зробити свій внесок в мистецтво, виразити власні почуття та емоції на полотні. Кожен малюнок стає унікальним шедевром дитячого творчого розмаху.

Напрямок "Веселі та спортивні". Спорт допомагає дітям побороти виклики, виробити витривалість та командний дух. Діти опановують різні види спорту, що збагачує їх життя корисними навичками та знайомить зі здоровим способом життя загалом", —  розповідає Ірина Рохман.

Зі слів посадовиці, діти дуже люблять IТ сферу.

"Уроки IT розкриватимуть дітям світ цифрових можливостей. Вони засвоюватимуть основи програмування, розуміння технологій та навички використання комп'ютерів для творчих проєктів. 

Напрямок "Уроки виживання". Діти отримають базові навички поведінки у незвичайних умовах, розвинуть вольові якості, психологічну стійкість, що є важливою умовою виживання.

Курс естетики та здоров'я "Новий Я". Діти зможуть навчитися, доглядати за собою, знайти свій унікальний стиль та власне "Я". У цьому напрямку будемо працювати з психологами, косметологами, педіатрами та дизайнерами", — ділиться Рохман. 

Ірина Рохман наголосила, школа створена для всіх дітей Івано-Франківської міської територіальної громади.

"Діти віком від 6 до 16 років можуть відвідати школу. 

Ціль цієї школи в тому, що не кожна сім'я має можливість дітей влаштувати в табори.

Ми хотіли, аби кожна дитина була залучена. Ми працюємо з різними дітьми територіальної громади.

Для того, щоб якісно використати час, щоб діти побачили щось нове, зуміли щось для себе взяти, вибрати якусь сферу для свого професійного зростання в майбутньому, то ми, власне, започаткували таку школу", — резюмувала Рохман.


Підписуйтесь на канал Фіртки в Telegram, читайте нас у Facebook, дивіться на YouTubе. Цікаві та актуальні новини з першоджерел!


Читайте також:

"Можливість перезавантажитися та здобути цікаві знання": в Івано-Франківську працюватимуть літні школи для учнів (ПЕРЕЛІК)

"Бачимо тривожні речі": коли відбудеться Перший дзвоник в закладах освіти Івано-Франківської громади


27.05.2024 1902
Коментарі ()

15.07.2024
Тетяна Дармограй

Громадяни мають оновити три основні категорії своїх даних — місце проживання, номер телефону і, за наявності, електронну адресу.

5195 1
29.06.2024
Вікторія Матіїв

Як змінилась робота ЦНАПу в умовах війни, з якими викликами стикнулись, які послуги є найпопулярнішими та як у ЦНАПі оновлюють дані військовозобов'язані, журналістка Фіртки розпитала у директора Департаменту адміністративних послуг Богдана Пителя.

1833 4
08.06.2024
Вікторія Косович

Робота рятувальників займає одну з ключових ролей у забезпеченні добробуту суспільства, адже від їхньої оперативної реакції залежить найцінніше — людське життя. Про виклики героїчної професії у час повномасштабної російсько-української війни, журналістка Фіртки поспілкувалася з речницею Головного управління ДСНС в Івано-Франківській області Христиною Перцович.

4041 3
31.05.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поїхала до Погінського монастиря Успіння Матері Божої, де поспілкувалася з отцем Антонієм Яремчуком, ЧСВВ (Чин святого Василія Великого) — вислуженим ігуменом монастиря.  

3167 2
17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

7955 2
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

20288 29

Багато християн протягом свого життя намагається потрапити в місця пов’язані із життям Ісуса Христа або Його учнями. Серед найважливіших місць займає Єрусалим — місто, в якому помер і Воскрес засновник християнства.  

271

Поняття святості, як певної інакшості, духовної досконалості присутнє у різних релігіях.   

815

Поширений вислів «Пийте, але не впивайтеся» часто приписують Ісусу Христу. Втім, чи дійсно в Священному Писанні християн є цей вираз і яке ставлення до алкоголю і його вживанню ми бачимо у Біблії?

1909

Для того, щоб відправляти Зеленського «з речами на вихід», треба запропонувати – а що далі? В умовах війни ми не можемо припустити, щоб країна жила без Президента, яке б прізвище він не мав. 

2387
24.07.2024

Гречаний чай — це корисний і смачний напій, який поєднує у собі багатство вітамінів і мінералів з приємним ароматом. Корисні властивості роблять його незамінним джерелом здоров'я людини.

182
20.07.2024

Влітку під час тривалих вимкнень електроенергії деякі продукти в холодильнику можуть зіпсуватися за чотири години, без нього — за дві.  

690
17.07.2024

Інфляція на споживчому ринку у червні 2024 року порівняно із травнем цього року на Прикарпатті становила 2,5%, з початку року — 4,9%, в Україні — 2,2% та 4,3% відповідно.  

472
23.07.2024

На початку серпня відбудеться Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької Чудотворної ікони Матері Божої в Крилосі, яка щороку об’єднує у молитві тисячі вірян.  

18373
19.07.2024

У суботу, 20 липня, християни відзначатимуть День пророка Іллі.  

971
15.07.2024

Отець Антоній Яремчук — вислужений ігумен монастиря та парох парафії Успіння Матері Божої у мальовничому, чудовому відпустовому місці в селі Погоня.  

1211 1
11.07.2024

Подружжя — окреме святе таїнство, нерозривний союз, який заснований самим Господом.  

6096 3
20.07.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

23385 1
24.07.2024

Майже третина (32%) опитаних українців у травні 2024 року висловили готовність до територіальних поступок для якнайшвидшого досягнення миру та збереження незалежності.   

288
20.07.2024

Депутати Верховної ради у першому читанні підтримали законопроєкт, в якому йдеться про угоду зі слідством у провадженнях про корупційні злочини. Сім із десяти обранців з Івано-Франківщини проголосували "за".  

984 1
18.07.2024

Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт №11340, який дозволятиме підозрюваним у корупційних злочинах чиновникам йти на угоду зі слідством та сплачувати штраф за скоєне правопорушення.  

1163 4
16.07.2024

Зауважимо, соціологи, які опитали понад дві тисячі респондентів, наголошують, що «це думка тилу».

492