МІЙ ВИБІР

 

 

За кордоном бути прихильником тої чи іншої партії і заявляти про таку позицію – нормально. Чим більше розвивається громадянське суспільство в Україні, тим важливіше експертам, лідерам думок, журналістам, письменникам заявляти про свої вподобання. Та здається, це непросто...



Як простий громадянин, я би голосував за УДАР – хоч там і дуже багато сумнівних і навіть страшних персоналій в списку, але водночас я знаю декількох справді хороших людей, особливо серед мажоритарників. І вже так хочеться нових облич – а раптом саме в них вийде?

Як політолог, я би голосував за Регіони – адже різка зміна курсу може нашкодити країні більше, ніж громадянські свободи. Добре, що в цю неділю я не працюю політологом.

Як рекламіст, я би голосував за комуністів – вони найбільш ефективно використали виборчий бюджет і довели, що є єдиними професійними політиками (з тих, що не сидять в тюрмі). Добре, що мені достатньо поставити їм "п'ятірку" на професійному форумі і забути.

Ще в серпні мені здавалося: Радикальна партія Ляшка здатна стати новою течією проти соціальних правил – нехай треш, але щирий та чесний. Можливо, так станеться на наступних виборах?

Як патріот, я би голосував за "Свободу" – ця партія точно ніколи не вестиме сепаратних переговорів з країнами, які становлять для нас найбільшу загрозу.

Як освічена людина, я знаю, що активний абсентеїзм – це нормальна і здорова позиція, особливо, якщо бачиш в усіх списках одні й ті самі обличчя, щоб не сказати гірше. Закликати голосувати хоч за когось – це поведінка, нав'язана вже на генетичному рівні в СРСР, для демонстрації високих показників відвідування. В Італії, Франції чи Швейцарії не закликають голосувати хоч якось; партії активізують власних прихильників, але не принижують "противсіхів" – це бридко, як мінімум.

Здається, подібні вагання є в кожному з нас, і реальний вибір відбудеться в одну конкретну секунду 28 жовтня. Хочеться, звичайно, додати, що тільки нейромаркетингові дослідження максимально точно можуть передбачити цей вибір в цю секунду:)))

Але нехай нам пощастить і без нейромаркетингу! 

 

Артем Біденко,

політолог, експерт з рекламних комунікацій

УП

 


25.10.2012 Артем Біденко 1148 28
Коментарі (28)

макс 2012.10.25, 11:58
Я голосуватиму за УДАР, виходячи з більшості перелічених автором позицій. Навіть попри те, що там є сумнівні прізвища. Потрібні зміни і альтернатива.
треш 2012.10.25, 12:11
підтримую УДар!
Ярос 2012.10.25, 12:34
Якщо б я був родом з центральної України,то можливо б голосував за Удар.Але я західняк і буду голосувати за Свободу.
виборець 2012.10.25, 12:49
УДАР дотримався позиції взаємного непоборення і не вилив ні краплі бруду на жодного учасника виборчих перегонів (хоча лити є що ріками),натомість отримав і продовжує отримувати массу так званої "уваги" від усіх "метрів" нашої української політики. А в ці останні дні перед виборами пішли хвилі чорного піару,який в більшості своїй склепаний з надуманих або завчасно заготовлених інформаційно-"технічних" напрацювань політтехнологів прохідних політичних сил. Бо їм всім (незалежно,чи то влада чи опозиція) УДАР - як кістка в горлі. Так що, панове-досвідчені політики, тримайтеся! Бо Україні НАСТАВ ЧАС УДАРУ!!!!!!!!!!
нло 2012.10.25, 13:18
Звичайно що удар набере достатньо місць у парламенті. Але мені цікаво якої ви будете співати, коли половина ударників буде підігрувати регіонам і комуні, що тоді будете скиглити.? Перешиванці.
Виборець 2012.10.25, 13:20
Удар - збірна "тушок". Вернемося до цього питання в грудні.
Віктор 2012.10.25, 13:52
Видно таки чорний піар наш люд любить більше за Все інше. Щось хтось перебрихав, перекрутив або нагло спиз...в, одразу підвищена увага до цього. А якщо партія не обливає інших, то вона, за перконанням любителів "брудної білизни", явно якась погана і все що про неї кажуть - правда. Тому й живете у лайні шановні. На моє перконання, хто ль"є на Кличка і його партію бруд, незаслуговує на повагу. Взяти хоча б Тягнибока, він ж потім побіжить з простягнутою рукою у ВР : "Віталію, давайте об"єднуватись, ось Вам моя рука...". Я б ще подумав, чи простягати у відповідь таким падлюкам руку...
дімон 2012.10.25, 14:02
В УДАРі є нормальні відповідальні політики, які достойні того, щоб бути у Верховній раді. Думаю, що Кличко зможе їх всіх згуртувати в одну команду. Принамні, поки що на це є надії.
Виборець 2012.10.25, 15:14
З цього всього я зрозумів або УДАР або СВОБОДА, може закрити очі і рахувати до десяти, ще не визначився, потрібно від цих партій в остані дні рішуче про себк заявляти. Ну хоч би он тему майора Мелинечнка розкрутили, який "з якогось дива" сам приїхав у тюрягу з уже готовою котомкою, а що буде далі - певно дуже цікаве його откровеня про "Ю.Качанівську"
плескан 2012.10.25, 15:26
Шумлять, гудуть стрімкі пороги, шумлять і стогнуть, і гудуть, і хвилі в чорні скелі б"ють, і лижуть їм боки пологі А скелі? Скелі мовчазні, стоять гранітною стіною над швидкоплинною водою і маломовні, і сумні Шумить Черемош як колись, як наші прадіди шуміли, А ми? Замовкли, заніміли, болотом, цвіллю узялись УДАР - вперед!
Залізняк 2012.10.25, 16:00
А Ющенко розійшовся не на жарт перед самими виборами. Видно йому замало того паскудства , що наробив в 2010 році. Ось вирішив і тепер хоч трохи насвинити проукраїнським партіям і вкрасти кілька відсотків .... Паскуда , він і в Африці паскуда.
Серхіо 2012.10.25, 16:29
Тілько СВОБОДА!!!
Антон 2012.10.25, 17:08
Яка Свобода?!!! Рука не здригнеться взяти хабар!?
Думай 2012.10.25, 17:30
Т.Березовець: 30% "УДАРу" після виборів перейде до ПР КИЇВ. 10 жовтня. УНН. Третина "Українського демократичного альянсу за реформи" після цьогорічних парламентських виборів перейде до Партії регіонів. Таке припущення в ексклюзивному коментарі УНН висловив політтехнолог Тарас Березовець. http://www.unn.com.ua/ua/exclusive/961099-t.berezovets:-30proc- udaru-pislya-viboriv-pereyde-do-pr/#SPPDZ1349943263
Яр 2012.10.25, 17:31
То що інші брати не будуть?Вони будуть кругом,а примазуватися до будь-якої партії будуть ще не раз,відчувши вигоду.Йде мова про стратегічний напрям дій кожного руху.Ну а кому подобається даний стан речей,ніхто не забороняє голосувати і за чинну владу.
Михайло 2012.10.25, 18:06
Та ви задерли вже своїм мичанням про те, що хай буде хабарник, зате свій. Який він може бути свій чи Український, чи патріот?!! Та це бидло тільки грошей патрійот!!! Продасть все заради баксів! Стратегічний напрямок, курва.... У них один стратегічний напрямок буде - БАБЛО !!!
НИК 2012.10.25, 19:46
видно коменти роблят самі штабісти. ГОЛА АҐІТАЦІЯ І НІЯКИХ СВІЖИХ ДУМОК.ПОДИВМСІ ПО ОКРУГАХ ОБЛАСТИ: ДЕ Ж ТІ СВІЖІ ЛИЦЯ?? І В КОГО?? 1. УДАР- ПАРФАН, ПАЛІЙЧУК, ОНУЧАК? І БОКСЕРИ -ЯК СЕ СВІЖАК, ТО Я КІРЗАК. 2. СВОБОДА ЗРОБИЛА ДУРНЮ, БО БУЛА БИ ВИСТАВИЛА ХОТЬ 4 СВІЖИХ ЛИЦЯ І БУЛИ БИ ПРОЙШЛИ, А ТАК ЗДАЛА 5-ОКРУГИ ТУШКАМ. 3. БЮТь: ВСІ МОЛОДІ Й НЕВІДОМІ !!!, КРІМ ГЛАДІЯ-ОР. АЛЕ СЯ МОЛОДЬ НІКОГО НЕ ТІШИТ, СЕ ДВЕРІ ДЛЯ ТУШОК-ВИСУВАНЦІВ!!!
Симпатик 2012.10.26, 12:57
"Противсіх" - це бридко! Завели народ у блуд.САмі ні за шо ен відповідають, а мали би відповісти за те, що привели Януковича...
ВВС 2012.10.26, 13:18
ТІЛЬКИ ПАРТІЯ РЕГІОНІВ...
Симпатик 2012.10.26, 13:30
Народ! Ми приїхали.У Городенці декани УГКЦ (Ігор Левицький) та УПЦ КП (Богдан Мороз)на повну пару агітують за Богдана Гдичинського,- представника Партії Регіонів.Тупо "рубають бабло".Андрей Шептицький вистояв у вірі проти німаків і маскалів. А це просто шушваль...
Я 2012.10.26, 15:11
1. От тому й Україна стоїть розкорячена вже понад 20 років, скоро повністю ляже. 2. перший критерій при виборі - патріотизм! В даний час - СВОБОДА, попри багато недоліків. Все інше наживне. 3. За "благодійників", які виринули перед виборами, голосувати в принципі НЕ МОЖНА. Особливо тому, що жоден не пояснив звідки заробив стільки мільйонів на цю купівлю місця у ВР! Треба тепер провчити їх тим, що прокатити їх повз парламент. (Не забудь пояснити це своїм родичам-знайомим, які не мають інтернету чи не дуже розбираються у закулісах політики). 4. Приклад купівлі - тут же, на Фіртці вище. В хвалебній замовній статті про Грабовецького, як раніше і про Круця, - немає взагалі поля для коментарів! Аякже ж, певне забули... 5. Наша реакція на мільйонні тіньові затрати на рекламу-підкуп виборця має бути ПРОТИЛЕЖНОЮ. Жодного голоса цим пройдисвітам. Може так потроху й навчимось вибирати по політичних програмах і питати потім по їх виконанню.
Ага 2012.10.26, 18:00
Якщо на Свободу йде такий тиск,то значить її насправді бояться,щоб не пройшла у парламент і не почала по справжньому викривати що діється в Україні. Буду голосувати за Свободу.Нехай дасть жару!
Антон 2012.10.27, 10:00
Та дасть жару твоя Свобода... рука не здригнеться взяти хабаря, злодії((
Ага 2012.10.27, 11:16
То ти будеш голосувати за ту партію де нема злодіїв?Звичайно,всі члени теперішнього уряду збільшили свої статки за період правління і стали мільйонерами чесно та сумлінно?Не сміши мене.Злодії є будь-де, і це не привід через кількох паршивих овець віддавати свій голос тим,які називають нас "немитими циганами","свинячою недомовою" і т.д.
Антон 2012.10.27, 15:50
А ти думаєш, що ті що так нагло гребуть хабарі, нас поважають і від великої любові до Батьківщини кладуть собі бабло?! Чи та решта, що їх покриває, інші?) Не сміши ТИ мене....
Антон 2012.10.27, 15:55
Я не за ригів, але і не за людей, які вже кривлять душею та беруть хабарі, брешуть та викручуються. Доки моральності нема, доти не буде у нас Ураїни...
людина 2012.10.27, 20:16
А як ОСВІЧЕНА ЛЮДИНА,то має голсувати за НАШУ УКРАЇНУ і тоді ми перестанемо бути тупими холуями,на чолі з Юлькою і Турчиновим.ВИ УКРАЇНЦІ, і тільки УКРАЇНЦІ і жиди не мають нас вчити патріотизму і господарки,це ми їзх маємо вчити:..............................,щоб можна було біля них хоч би стояти...........КРАПКА!
Я 2012.10.28, 10:55
На жаль, ситуація така, що для виборів потрібні колосальні кошти. Ми самі в цьому винні, - реагуємо лише на шоу, Буковелі і масову рекламу, а не на програми, для яких достатньо 5 аркушів. Тому партії й змушені брати тих, хто може своїм ресурсом забезпечити хоча б свою виборчу кампанію, а добре б коли ще й підкине щось для партійної каси. Тому в усіх політсилах ходять готівкові гроші для виборів (а не хабарі, як тут дехто верещить) І тому не беруть "бідних" Доніїв, Ткачів... І тому ми усі програємо. Адже з колосальним грошовим і адміністративним ресурсом регіаналів (наші ж бюджетні та тіньові гроші) не позмагаєшся. Вони ж скупили майже усіх, від кого залежать вибори.
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

894
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

709
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1824
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3153
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2511
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2496

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

156

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

685

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

649

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1534
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

293
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

627
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

576
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

278
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

345
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26985
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

801
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19636
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

381
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

364
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

690
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1200 1