Михайло Вишиванюк про «покращення», Дні Америки в Івано-Франківську, замінування Університету нафту і газу та депутатський лобізм

 

 

Михайле Васильовичу, в нас в області за короткий відносно час вдруге перебував Посол США в Україні Джон Теффт. При чому останній візит під час Днів Америки в Івано-Франківську це був багатоденний візит. Виходячи з розуміння того, що час Посла є надзвичацйно «дорогим», яке цьому є пояснення? Адже посли США в нашу область досить рідко навідувалися….

Перше. Всі Посли США в Україні відвідували нашу область. Я особисто приймав трьох…

 

А те, що два візити відбулися в такому короткому відрізку часу?

А це, очевидно свідчить про системну роботу…

 

Чию – обласної влади чи Посольства США?

Я думаю, що це говорить про системну роботу Уряду Сполучених Штатів…

 

Зараз останні приїзди Джона Теффта до нас в область пов’язують з питаннями можливого видобутку на території області сланцевого газу. Ви ці візити пов’язуєте з газом?

Пов’язую теж. Це теж питання яке є цікавим не тільки США, а в першу чергу у видобутку сланцевого газу зацікавлена Україна.

 

Отже світом править інтерес? З Днями Америки, які беззаперечно були надзвичайно цікавими, насиченими і різноплановими ніби все зрозуміло. А як щодо співпраці з іншими країнами?

А ви забули, що в нас недавно перебував Будапештський театр оперети? Був консул, був в нас заступник Міністра закордонних справ Угорщини… І восени, що в нас був балет з Угорщини? Нещодавно в нас було ще одна важлива подія – відкриття Польського культурного центру, центру діалогу з Європою. Це також матиме велике значення. Ще одне – ми приступили до будівництва студентського міжнародного центру. Це хіба не є значущою подією?

Є і важливі події міжнародного життя на державному рівні… Я не бачив на Фіртці, наприклад інформації про те, що Рада міністрів Європейського Союзу схвалила ратифікацію угоди між Україною та ЄС про спрощення оформлення віз…

 

Ні, така інформація була, здається в рубриці «Україна і світ»

Можливо, але я не помітив… Все це і подібне чомусь сприймається як така собі рядова подія. Для величезної кількості людей – для ваших колег журналістів, студентів, викладачів, працівників культури, мистецтва, депутатів сільських рад, представників громад і інших категорій наших громадян йде мова про значне спрощення процедури отримання віз.

Якщо вже зайшла мова на цю тему, то подивіться яка проведена робота – вже в 56 країн світу громадяни України можуть їздити без віз. 56 країн – це третина країн світу. І я переконаний, що в відносно короткий час, особливо після підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, постане питання про безвізовий режим для поїздок до Шенгенської зони. Далі можна буде думати і про входження України до Шенгенської зони. Йде постійна системна робота Президента, Уряду. Є реальні результати. І це якраз те Покращення, яке не всі хочуть бачити…

 

Ми на Фіртці також інколи з певною мірою скептицизму і сарказму говоримо про це «Покращення»… Хоча треба сказати правду, що зараз по світу загалом йде одне суцільне погіршення – інфляція, пониження соціальних стандартів, подекуди вже і рецесія… І Україні не просто в світовому морі хаосу, що наростає…

Очевидно. Але я завжди говорю тим, хто з таким собі сарказмом про це говорить – кожен бачить те, що хоче бачити. Хто хоче бачити лише чорне, то те і бачить… Попри те, що ситуація дійсно не проста, цій владі є що сказати. Є з чим порівнювати… Але ще раз – хто хоче негативу – то іншого і не побачить…

 

Повернемося все таки до теми Днів Америки в Івано-Франківську – ви були учасником всіх заходів – бізнесових, освітніх, культурних, «сланцевих», навіть кулінарних… Що було найважливішим, що би ви відмітили?

Я би не став нічого відмічати. Все було надзвичайно цікавим, пізнавальним. Вчорашній, завершальний день був також дуже насиченим. Але вчора вже ми мали нагоду продемонструвати нашу культуру. Зокрема Посол США побував на Дні тетрів у Коломиї. Там зібралися працівники театрів і пан Посол мав можливість подивитися на українську культуру, традиції. Було, зокрема, відтворене «Великоключівське весілля» - всі народні звичаї, як це в нас відбувається. Він був надзвичайно вражений.

Коли він почув, що в нас є у Верховинському районі 92-річна жінка, яка відсиділа 11 років у Воркуті, але при повному здоров”ї, в добрій пам’яті, ще й співає, на гітарі грає… Ми навіть до неї в гості зайшли. Побували в Криворівні в церкві, в музеї Івана Франка, познайомилися з історією Івана Франка, Гната Хоткевича, Лесі Українки. Побували в гражді, де знімався фільм «Тіні забутих предків» Параджанова. Побували в Музеї Гуцульщини і Покуття ім. Кобринського, побували в Музеї писанки, в церкві ХVІ століття в Коломиї...

Загалом вчора також був надзвичайно насичений день. Пан Посол не тільки мав нагоду розповідати про американську культуру, але й познайомитися з нашими звичаями і він дав надзвичайно високу оцінку мешканцям нашого краю за те, що вони бережуть, цінують і продовжують славні традиції українського народу.

 

Загалом перебування Посла США аж три доби в одному регіноі - це, зається виключний випадок, чи були подібні прецеденти в інших рогіонах України?

(Смієтья). Точно вам скажу, що - ні...

 

Загалом Джон Теффт має репутацію такого собі «важковаговика» американської дипломатії. Міжнародні аналітики помітили, що раніше він був послом там де… «щось» таке має статися… Він був Грузії раніше…

… А раніше він був в Росії.

 

А ви не відчували, що якщо Джон Теффт зараз в Україні, то він «щось» тут готує, координує…?

Ні, не відчуваю. Він надзвичайно дружелюбно настроєний по відношенню до України. Дуже. І він теж зацікавлений в тому, щоб Україна підписала восени Договір про асоціацію з Європейським Союзом і стала в перспективі членом ЄС. Він надзвичайцно позитивно відноситься до України. І зараз вже можна сказати, що так само позитивно він ставиться і до Івано-Франківщини…

В листопаді минулого року пан Посол пообіцяв мені, що він приїде до нас з дружиною, і приїхав. І навіть не дивлячись, що в червні його термін перебування в Україні закінчується, він дав тверде слово, що навіть якщо буде пенсіонером, то обов’язково приїде і з дружиною, і з внуками до нас в Карпатах.

 

До речі Івано-Франківськ одне з дуже не багатьох міст України, а може і єдине, яке має побратимство з містом в США, а саме - з Арлінгтоном з Вірджинії… Наскільки важливою є така співпраця?

До речі, пан Посол є також родом з Вірджинії… Щодо такої співпраці між містами – це надзвичайно позитивно… Арлінгтон – дуже цікаве місто, сусіднє із столицею США Вашингтоном - місто студентів, вчених і конгресменів… Надзвичайно цікава співпраця. Так от «цеглинка до цеглинки» нам треба все більше і більше інтегруватися в світове співтовариство…

 

Є дуже багато скепсису навіть «яду» і агресії в коментарях у нас на «Фіртці» щодо такого роду співпраці. Наші деякі дописувачі питають – «чого вони туди їздять?», «за які гроші?», «яка з того користь?», що «культурний обмін – це не важливо, чому не привозять звідти «вже і негайно» якихось інвестицій?»… Що на це можете сказати?

Таке можуть говорити тільки обмежені люди. Дуже обмежені люди, які далі свого носа нічого не бачать. Сподіваюся, і переконаний, що так мислять одиниці.

Щодо витрат, повірте, що ніщо, ніякі гроші, ресурси і зусилля не можуть зрівнятися з тим позитивом, який ми отримуємо від таких контактів, ми набуваємо головне – друзів. Все решта – наслідки. Кожна найдальша дорога з першого кроку. В світі сучасному дуже важливі особисті контакти, приязні стосунки.

А той, хто відкидає друзів і зразу питає про гроші та інвестиції – їх ніколи не отримає...

 

Багато зараз йде розмов, зокрема в інтернеті, щодо широковідомого «мінування» того корпусу Національного технічного університету нафти і газу, де проводилися заходи за участю Посла і Днів Америки в Івано-Франківську. Я от собі навіть виписав основні інтернет-версії цієї події, щодо того, хто є організатором: 1) Замовника треба шукати в ланцюгу Газпром-ФСБ-кум Путіна Медведчук – як опонентів «сланцевих проектів», 2) Ще одна «антисланцева» версія – ВО Свобода, яка активно виступала в ролі "захисника екології", 3) Третю весію озвучив депутат обласної ради Юрій Романюк – коротко її можна назвати як «Керівник обласної організації Партії Регіонів Василь Чуднов і молодіжка ПР проти Вишиванюка». Юрій Романюк припускає, що Василь Чуднов давно і довго хоче сісти в крісло губернатора і тому зацікавлений подібних інцидентах, 4) Версія, що «мінування» було організоване владою і було спрямоване для зриву семінару блогерів та активіств соціальних мереж «Техно Кемп 2.0». Нібито влада панічно боїться спільнот в соціальних мережах, як потенційних підбурювачів революції за прикладом так званої «арабської весни», 5) І найзручніша для всіх, можливо, версія «побутова» в яку практично ніхто і не вірить – це, що хтось не хотів здавати залік чи екзамен… Як ви можете це прокоментувати?

«Найправильнішою» версією буде та, яку нададуть правоохоронні органи, провівши розслідування…

 

Є вже від них якась інформація?

…Я не маю права розповідати якісь відомі мені моменти поки йде слідство. Слідство завершиться і правоохоронні органи обов’язково поінформують громадськість – що було насправді. А так оце – що хтось собі прокинувся і щось таке придумав… Без коментарів.

 

А ви от до якої версії б схилилися?

Я ще раз кажу – я не маю праву висувати жодних версій. Я оперую фактами, цифрами, документами. Фантазувати не буду…

 

Добре, а щодо версії Романюка щодо претензій Василя Чуднова на вашу посаду?...

(Сміється). Цю версію я заперечую категорично. Він завжди «божиться», що нічого такого він не хоче…

 

Отже у вас добрі стосунки з обласною організацією Партії регіонів?

В мене прекрасні стосунки з обласною організацією Партії регіонів. І не тільки з Партією регіонів, а з всіма партіями. Я всіх запрошую до співпраці на благо нашої області. І завжди кажу, що партійні погляди не треба плутати з інтересами області…

 

Щодо «інтересів області» - в нас зараз є чи не найчисельніша «бригада» депутатів з Івано-Франківщини у Верховній Раді. Всі вони перед виборами пів року тому обіцяли створити групу депутатів, які будуть лобіювати інтереси Івано-Франківщини…

Приклад – сьогодні за ініціативи депутата Верховної Ради Ольги Сікори, це фракція «Батьківщина», прибуває майже в повному складі Комітет Верховної Ради, який буде розглядати екологічні проблемі не тільки Калуша, а і всієї області. Я це вітаю. І визнаю, що це ініціювала депутат від «Батьківщини» Ольга Сікора.

 

А як щодо лобіювання бюджетних питань на користь області – щось таке відчуваєте?

(Пауза) …Поки що не відчуваю (Сміється). Бюджетного лобізму наразі не відчувається…

 

Причина? Це якісь в нас слабенькі депутати?

Я би не сказав так, що слабенькі. Давайте рахувати, що ще пройшло мало часу і вони тільки вчаться… Давайте нехай ще пройде трохи часу і тоді будемо говорити про результати… Або «не говорити»…

Але є ще один нюанс. Скажіть, як можна сьогодні верещати, причому необґрунтовано, виключно з політичних мотивів, скажімо, на прем’єр-міністра, що «ти бандит», а завтра йти просити до нього гроші? Який результат може бути? От так чисто по людськи, як по вашому?

 

Політика понад усе?

Це не політика, це дешевий популізм, це - політиканство…

 

Сьогодні в Києві проходить акція «Повстань, Україно!» З багатьох регіонів є інформація про перешкоджання учасникам акції потрапити в Київ – відміна рейсів поїздів, залякування водіїв автобусів? Щодо Івано-Франківщини як з цим справи?

Я не маю жодних фактів, щоби хтось комусь в чомусь перешкоджав.

(Сміється). І, «бігме Боже» - …ніяких вказівок нікому щодо перешкоджання я не давав…

 

Зараз є така інформація – ніби то як витік зі штабів Партії регіонів – щодо можливого сценарію президентських виборвів 2015 року, який умовно називається «Наші проти фашистів». Де «фашисти» – це як видається, це вузько – ВО Свобода, а ширше – так звані «западенці», тобто ми з вами… Прокоментуєте?

Перший раз це чую від вас. Байки я не коментую…

 

...Ну є багато різних загострень теми. Дещо нам «підказують» зі сторони – днями відомий російський політик Затулін закликав проросійські сили в Україні об’єднатися проти «загрози, що йде із Західної України»… Є поданий законопроект одіозного депутата-регіонала Колєсніченка щодо кримінальної відповідальності за героїзацію ОУН-УПА...

А хто такий Затулін? Його і запитайте. Я не коментую подібне. В мене немає на це часу і бажаня витачати увагу на подібні речі. Нам підкидають різні провокації. Нам багато будуть закидати різного, щоб розсварити український народ.

Президент дуже добре сказав 9 травня, що – люди добрі, спам'ятайтеся і шукайте шляхи до об’єднання нації! Але ми цього чути не хочемо. Це всі пропустили чомусь. А це – ключова фраза для нас сьогодні. Ми повинні робити зусилля для об’єднання нації. А ми що робимо? – Максимально колемо націю. І безперечно, що за цим стоять проекти написані не в Україні.

Ми повинні мудро поступати і відкидати якісь свої амбіції і думати як ставати єдиними ісильними.

…От, до речі, сьогодні опозиція оголосила, що вона висуне єдиного кандидата в Президенти. А я можу з вами поспорити на що хочете, що коли дійде до висування, то багато з них пересваряться, тому що не доросли до того, щоби служити державі, мотивація головна в багатьох – влада, а далі побачимо…

 

Ну, влада, кажуть – затягує…  Ви не «наїлися» влади?

(Сміється) Наївся! Вище голови…

 

…Це як наркотик, якщо потрапив, то дуже важко з неї йти?

Щодо влади як наркотик… - це хіба для слабких людей влада є наркотиком… Слабкі люди часто найбільше і прагнуть влади, а отримавши її – не знають що з нею робити… Приклади приводити? (Сміється).


18.05.2013 974 33
Коментарі (33)

До Арабського Сцикуна 2013.05.19, 12:00
Воістину: "Хто хоче бачити лише чорне, то те і бачить…" Я був не один раз в США. Не все там так аж медом намазано. Мені в Україні краще, хоть і не іделізую тутешній стан.
Арабський Скакун 2013.05.19, 11:51
до "До Арабського коника" в США нелегали отримують від 10дол за годину не кваліфікованої роботи це приблизно 1700 дол в місяць при 8ми годинному робочому дні і 5ти денному робочрму тиждні якщо порахувати "овер-тами" +1день роботи в тиждень і ціни на продукти в США то .. ви не показуйте мені "загально світову тенденцію". В нас на таких фірмах як АРДО, Радіо завод, Газовики, Водоканал, Електрики отримують зарплптню до 3000 грн за умовно кваліфіковану працю. Різниця відчутна? Приблизні цифри - 1700дол (за не кваліфіковану працю. Цифра в 10дол за годину взята з реального джерела, тобто мій знайомий працює в США і говорить по факту) протів 370дол(за умовну кваліфіковану) в нас?? А за себе скажу що я, особисто, отримую 280 дол за кваліфіковану працю. Свої "загальносвытоваі" проблеми тримайте для наївних і до речі як вам загальна тенденція між нелегалом в США і нашими легальними працівниками?
Дядя Фйодор 2013.05.19, 11:11
Вишиванюк - на своєму місці. Порівняння з іншими губерами - тільки на його користь. І не треба вимагати від нього неможливого.
Арабський Скакун 2013.05.19, 10:29
"...Хоча треба сказати правду, що зараз по світу загалом йде одне суцільне погіршення – інфляція, пониження соціальних стандартів.." - і при цьому всьому в Україні міліонери стають міліардерами. Пророки "Пакращі" подвоюють або потроюють свої статки на фоні загального зубожіння звичайних робітників, утисків/побиття журналістів, тотальної корупції і "безпрідєлу" мажоріків під кришуванням мусорів і прокурорів з суддями. Це те чого вперто не хоче бачити ні Вишиванюк, ні інші "кравасісі", а замість того щоб вирішувати проблеми ліплять з Західної України якийсь Афганістан.
До Арабського коника 2013.05.19, 11:05
Це загальносвытова проблема ----- Во станні роки експертне співтовариство висловлює наростаюче занепокоєння через тривожні загальносвітові тенденції стрімкого наростання соціальної нерівності, що має місце і в США, і в Євросоюзі, і в менш багатих країнах... ----- більше тут поряд - http://firtka.if.ua/?action=show&id=35690
ППП 2013.05.19, 10:31
Цікаве інтерв'ю.
Населення 2013.05.19, 10:57
По словам президента доходи населення виросли на 14%, а екс- міністра Б.Колесникова на 268 млн доларів відчуваєте різницю
Арабський Скакун 2013.05.19, 12:12
до сцикуна: Воістину: "Хто хоче бачити лише чорне, то те і бачить…" ти поживи на 280 і тоді ний де тобі краще. Нехай твою дружину зібють автівкою біля наворічної ялинки і ніхто не сяде. Або пяний суддя зібє твого батька автівкою на кільці вулиці Чорновола, коли той займається ремонтими роботами, і всі експерти покажуть що сулля нормальним був а твій тато мудак от тоді тобі, подидьку, тут буде краще. Або коли твою подругу журналістку побють, пид наглядом мусорів, гопнікі-спортсмени з Біло-Церківської секції єдиноборств "Будо". От тоді і хавало відкривай.
До Арабського Сцикуна 2013.05.19, 12:43
І все це звалилося на Вашу бідну, нещасну і затуркану голову? Шкодую вас. Щиро. Так, це все ДУЖЕ погано (я про факти Вами описані). Але це ж яким нещасним треба бути, щоби Сонця навіть не бачити, а тільки лайно?.........
Арабський Скакун 2013.05.19, 12:47
до Сцикуна: Вишиванюк казав що б ти бизав трохи легше.
Арабський Скакун 2013.05.19, 12:58
я прямо як Фіртка але навпаки. Фіртка дивиться на Вишиванюка і бачить Сонце...
Орест 2013.05.19, 13:16
Фіртка це інтернет газета партії Свобода вона допускає тільки коментарі які позитивно висвітлюють цю партію інші коментарі не допускає незважаючи що свободу слова гарантує Конституція України але для них то фількіна грамота.
До Арабського Сцикуна 2013.05.19, 13:19
Кака в голові - це серйозно))))))))
Арабський Скакун 2013.05.19, 13:22
До Сцикуна: я тобі співчуваю.
Песик Фафік 2013.05.19, 21:43
Арабський Скакун пише все правильно. При чому, це досить вжильно у нього виходить. А той, хто тупо перекручує псевдо Скакуна, тим своїм перекручуванням лише демонструє свою інтелектуальну безпорадність.
До Арабського Сцикуна 2013.05.19, 23:28
О - то в Вас не все в голові кака, є ще й місце для співчуття!)))) Це тішить, значить не все ще втрачено. Працюйте над собою. Візуалізуйте щось добре - і буде Вам щастя! (наприклад зарплата підросте до 380))))
Арабський Скакун 2013.05.20, 00:08
До Сцикуна: Ти над собою працюй, розширюй горизонти, бо ьупу Вишиванюка я бачу ти вже "відвізуацізував" до блиску.
До Арабського Сцикуна 2013.05.20, 00:20
Друже, може Ви нарешті перестанете ти-кати, я розумію, що ви "хлоп з села і любите коні", виховання, тєжке дитинство, кірзові чоботи......, але крутіть хвости своїм свиньом (за 280) самостійно. ОК?
Арабський Скакун 2013.05.20, 00:30
до Сцикуна: лижучим власті місця мягкі, тим які дивляться на рівно і кажуть що то сонце, тим які зневажать інших і вчать як жити, тим які вважають що всі крім них селюки які комусь щось крутять, а самі в тай час перебирають кучеряве волосся своїм роботадавцям.. тим я не ВИкаю, бидлане. Ти, спаршу, декілька разів перекрутив мій нік і ти вимагаєш від мене культури виховання і поваги? Так ти ж сам селюк і бидлан що перший перейшов на образи.
Оля 2013.05.20, 09:26
Фіртка! А вам за ваші питання нічого не буде?
До Арабського Сцикуна 2013.05.20, 11:34
ти дядьку високо інтелектуальний а насправді "воно" реальне гордим скакуном себе обізвало арабським необгрунтовано нічим ти спрямовуєш погляди чужі на себе - тобто "воно" кури бамбук чудо пациківське "воно"-їд грьобаний
Серж Вальдемарович 2013.05.20, 12:47
Про яке покращення меле .........l. Вийди подивись на наші дороги і тобі все проясниться з "покращенням".
Рубе 2013.05.20, 15:19
Скакунам, Сцикунам і іншим василям. Ну от тренди те ви про що не знаю, Вишиванюк НОРМАЛЬНИЙ губернатор. Вже Україні не перший рік - є матеріал для порівняння. Кому недогода, скажіть хто був кращим???? Хто? Той яремчанський хлопчина? Волковецький який зруйнувала все. Ну ще Ткащ щось дьоргався. Але тілький того. Хто не Баран, той розуміє, що є реалії нашого життя. Вишиванюк не дарма стільки років керує областю. Думаю, що сумарно його рекорд перебування на першій посаді вже ніхто ніколи не перевершить. А на цій посаді якесь дрантя точно би не тримали. робіть висновки, Скакуни і Сцикуни)))
Лошадь Пржевальского 2013.05.20, 19:41
Какая содержательная дискуссия !!!Какие подобострастніье пассажи в адрес никчемной власти!Неужели мьі,украинцьі никогда не избавимся от холуйства перед властью,которая ничего для нас реально не делает!Я хочу любить и уважать власть,но за что?
Оля 2013.05.21, 09:13
От чого ми такі є - що ВСЕ навколо нам погано. Хочемо революції? Подивіться на Єгипет, Лівію. Зараз на Сирію. Що приносять туди революціонери? Чи стало десь краще? Ні! Злидні, згвалтування, вбивства. В Сирії вже "революціонер-повстанці" знайшли ще одну "розвагу" - канібалізм. Тому до всіх Скакунів - не гнівіть Бога, бо Він вам покаже що таке справді погано!
Мульо 2013.05.21, 10:54
Позиція "Оль" і їй подібних - позиція страуса - тихіше сидіти і радіти що нас ще не "б"ють, гвалтують, грабують" (масово). Взяти з цілого світу найгірші приклади і сказати - "слава тя що не так сі жиємо як в бадахшані..." А роззирнутись навкруги і побачити як люди живуть в скандинавії, англії, німеччині, канаді, австралії.... побачити краще майбутнє для себе і головне для СВОЇХ ДІТЕЙ, на це світогляду не вистачає... головне аби не гірше! А куди вже гірше? - дороги найгірші у європі, ціни зашкалюють - зарплати мізерні, корупція, безправ"я судове і т.д. Звісно якщо порівняти все це з анголою кінця 30-х то ми живемо пречудово! От тільки запитайте у своїх дітей - вони хочуть жити у "анголі"?
Оля 2013.05.21, 10:58
Муля, не нервіруй мене! Хто з нас страус? Нам не світить Скандинавія в найближчі років 40. А от Сирія за рік-два ще й як світить!!! Треба прагнути до кращого - без сумнівів. Але ситуація така, що не втратити б те, що маємо. Не гнівімо Бога!!!Вже є приклад, що зробили з Україною революціонери Юля і Ющ. Хочемо продовження?
Перехожий 2013.05.21, 14:08
Зачепило славослів'я Вишиванюку.З цього і така полеміка.Жодна людина в здоровому глузді не скаже нічого хорошого про цього пана,він вже дійсно давно скис,треба шукати молодого пробивного і креативного!Шкода,що сам пан не може оцінити себе адекватно,але...Не хочеться ніяких революцій,бо постраждають і праві і неправі,але поки що йдемо в нікуди.
Мульо 2013.05.21, 14:33
Оля, не нервуйсі і не страхайся так! ))) Трошки придивись де сирія а де ми, які релігії там переважають, яка там історія, за що і між ким війна йде, хто сусіди і т.д... І не треба тут піарником бандюганів виступати - мол треба миритись з бандитами на горбі, бо може бути ще гірше...
Арабський Скакун 2013.05.21, 16:08
До Сцикуна: Ти ще раз підтвердив що ти не виховане чмо.
ырро 2013.05.21, 16:38
В США , Канаді Англії люди не дуже добре живуть адже це капіталізм а це значить що працедавці не зв'язані зобов'язаннями зі своїми працівниками. Це коли все купується і продається .
ЫРРО 2013.05.21, 17:49
От тільки не потрібно тут розповідати як у нас працедавці "зв"язані по рукам і ногам"! краще розкажи про те - що у нас не купується і продається, а просто відбирається. Про те що пенсії то фікція і розвод - про поділ пенсіонерів на бюджетників-панів і всю решта чернь з мінімалками. Про нормальне медичне обслуговування, а вірніше майже його відсутність. Про компослуги і вартість, про дороги, про суди і їх архісправедливі рішення, про те що краще вечором хулігана зустріти ніж міліціонера... і ще багато про що!
Коментатор 2013.06.12, 08:35
В пана Посла (за інформацією Вишиванюка) в в червні закінчуються повноваження. Взяв відпустку перед звільненням. Питає свою місіс Теффт: "Куди з'їздимо"? "А давай в Карпати! З'їмо баноша, бринзи..." ;-))) А щодо бюджетного фінансування області, то повністю погоджуюся з М.В.! - Куме! Ви така гнида і ...андон! Дасте мені 100$?! - Та за ці слова муя Вам, куме, а не 100$! Називати владу Януковича-Азарова окупаційною (я про опозицію), а потім просити дотації-субвенції... Маразм! Хлопці, ви справді вірите, що ота "окупаційна влада" після таких заяв дасть гроші на область?! Маю веееликий сумнів...
17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

507
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

10994 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1838
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1734
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2740
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4595

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

334

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

1040

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1450

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1322
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1702
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1508
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

1223
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

595
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

671
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1864
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

2086 10
12.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

20363
13.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

339
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

694 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

726
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

1075