Медведчук розробив для Кремля план повернення Януковича

 

img

 

Або, що значно гірше, як розпочати війну, посилаючись на рішення українського суду.

 

Як вже повідомило Еспресо.TV, 11 березня одразу з двох боків було розпочато підкоп під позачергові президентські вибори, призначені на 25 травня. З одного боку — в парламенті зареєстровано проект постанови про перенесення цих виборів на 7 грудня 2014 року.

 

Цей проект вніс народний депутат від Партії регіонів Євгеній Мураєв, який вважається вихованцем екс-губернатора Харківщини Михайла Добкіна. На парламентських виборах 2012 року він був обраний народним депутатом в окрузі №181 на Харківщині — як стверджували представники опозиції, завдяки адмінресурсу Добкіна. Добкін, в свою чергу, давно вважався людиною близькою до Віктора Медведчука.

 

З іншого боку, Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) відкрив провадження у справі про визнання неправомірними дій Верховної Ради щодо призначення на 25 травня 2014 року позачергових виборів президента і щодо покладення на Олександра Турчинова виконання обов'язків президента України.

 

Про це повідомив газеті "Вести" донецький адвокат Володимир Оленцевич, який і подав позов до суду. За його словами, засідання суду призначене на 19 березня. Саме Оленцевич виступив з позовами про визнання незаконними указів Віктора Ющенка про присвоєння звання Герой України Степану Бандері та Роману Шухевичу. Ці позови були задоволені у квітні 2010 року Донецьким окружним адміністративним судом.

 

Оленцевич, як і газета "Вести", і як і Добкін з Мураєвим, відомі своєю промедведчуківською (тобто прокремлівською) орієнтацією. Але не менш важливим є те, що розгляд позову Оленцевича 19 березня здійснюватиме суддя ВАСУ Михайло Зайцев, який вважається креатурою Андрія Портнова, тобто теж орієнтується на Віктора Медведчука. Саме Зайцев очолював колегію суддів ВАСУ, яка у березні минулого року позбавила мандату народного депутата України Сергія Власенка — захисника й одного з найближчих соратників Юлії Тимошенко.

 

Крім того, як стало відомо Еспресо.TV, саме Зайцев розглядав адміністративну справу про усунення недоліків у постанові Верховної Ради від 24 лютого 2014 року «Про реагування на факти порушення суддями Конституційного Суду України присяги судді» і відклав розгляд цієї справи до 28 березня з процедурних міркувань. Як відомо, цією постановою було достроково припинено повноваження та звільнено суддів КСУ Анатолія Головіна, Михайла Колоса, Марію Маркуш, В'ячеслава Овчаренка, Олександра Пасенюка. При потребі, ця справа може бути доволі легко реанімована (потрібно, щоб звільнені судді написали відповідні заяви, що позивач діє в їхніх інтересах). І тоді, рішення буде дуже легко спрогнозувати.

 

План повернення у президентське крісло Віктора Януковича, розроблений Медведчуком для Кремля, передбачає, що 19 березня буде прийняте рішення про незаконність усунення Януковича і призначення Турчинова в.о Президента. Тобто, він, по суті має скасувати постанову Верховної Ради «Про самоусунення Президента України від виконання конституційних повноважень та призначення позачергових виборів Президента України» і від 23 лютого «Про покладення на Голову Верховної Ради України виконання обов’язків Президента України згідно із статтею 112 Конституції України».

 

Після 19 березня, якщо суд визнає постанову парламента незаконною, в Раді розпочнуться довгі політичні баталії. Власне, для цього вже зараз зареєстрована постанова Мураєва про перенесення виборів Президента на грудень. Саме тому, Партія регіонів перенесла свій з'їзд на 22 березня. Саме тому Російська Федерація вирішила розглядати закон про приєднання Криму 21 березня (Янукович, як "легітимний Президент" благословить рішення Криму про самовизначення). Більше того, сьогоднішня заява Януковича, що США не мають права надавати допомогу незаконній владі - пов'язана саме з майбутнім рішенням українського суду. Наступним рішенням, Вищий адмінсуд може поновити і суддів Конституційного суду, які відразу ж візьмуться за питання про неконституційність дій нинішньої влади.

 

Власне, саме для того, щоб дати старт цьому плану, й відбулася 11 березня прес-конференція Януковича, де він заявив: «Як тільки буде можливість, рано чи пізно — а скоріше рано, — я повернуся до Києва». ГПУ називає цю прес-конференцією провокацією, але Кремль використовує Януковича не просто як провокатора, а як інструмент у поваленні нинішньої української влади.

 

Рішення українських судів має стати козирем росіян і перед світом - вони зможуть завжди прикриватися не словами маріонетки Януковича, а рішенням Вишого адміністративного та Конституційного судів України.

 

Чи можна цьому зарадити? Безумовно так. Але для цього, потрібно приймати дуже швидкі політичні рішення. В тому числі - терміново розпустити Вищий адмінсуд, або хоча б усунути Зайцева і Ко від виконання обов"язків та призначити нових членів Конституційного суду. Це ускладнить схему Портнова-Медведчука і дасть можливість виграти час.


12.03.2014 486 5
Коментарі (5)

НАБАТ 2014.03.12, 01:42
Уже швидше повертайте бо поки зберетесь то Яйценюки Тягнобики і решта нечисть країну загроблять
marta 2014.03.12, 11:00
a dlia tsogo vin nam tremaite dlia sebe iogo
РЕВ 2014.03.12, 11:49
На це варто звернути увагу. Такий поворот буде дуже небезпечним, і він є нажаль досить реальним. Те, з якою швидкістю приймає рішення влада, насторожує. Можуть все про....ти і поставити Україну на коліна
всім 2014.03.12, 11:56
Історія знає подібний прецедент більш відомий як 100 днів Наолеона ось і матеріальчик Сто дней[1] — время вторичного правления императора Наполеона I во Франции (20 марта — 22 июня 1815 года) после его бегства с острова Эльба. Возвращение Наполеона Бонапарта с Эльбы. 26 февраля 1815 года Наполеон с тысячей солдат эльбского гарнизона бежал с о. Эльба. Высадившись на юге Франции, Наполеон быстрым маршем двинулся на Париж, пока в это время союзники делили Европу на Венском конгрессе. Людовик XVIII послал против Наполеона армию Нея, который, как только Наполеон проиграл и отрёкся от престола, встал на сторону нового короля. Однако Ней быстро присоединился к Наполеону вместе с многочисленной армией. Вскоре император вошёл в Париж, восстановив свою власть. Народ Франции приветствовал императора, выкрикивая возгласы «Смерть Бурбонам». Союзники были ошеломлены. Тут же была создана новая, Седьмая антинаполеоновская коалиция. Наполеон вошёл в Бельгию. Началась Бельгийская кампания, которая и получила название «Сто дней». После ряда сражений этой кампании, прошедших с переменным успехом (Катр-Бра, Линьи, Вавр), армия Наполеона была окончательно разгромлена в битве при Ватерлоо 18 июня 1815 года. 22 июня 1815 года он вторично отрекся от престола в Париже. Все верные Бонапарту люди покинули город к 24 июня фактически прекратив существование Первой империи. Сам Наполеон понял безысходность ситуации и через несколько недель скитаний сдался в плен англичанам. В плену Наполеон тешил себя мечтами о том, что ему удастся договориться с англичанами и он доживет жизнь в небольшой усадьбе в окрестностях Лондона, или о том, что ему удастся уехать в США. Однако союзники единогласным решением отправили Наполеона в новую ссылку на остров Святой Елены, где тот и умер в своей постели в 17:49 5 мая 1821 года.
гість 2014.03.12, 17:43
Зайцев прийме нормальне рішення.Цей суд Гітлера виправдає і Ісуса Христа засудить. Він уже член правого сектору, Свободи і меджлісу.
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1346
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2634
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2166
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2238
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6735 58
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2520 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

409

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1228

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1343

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1486
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

350
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

220
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

633
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

119
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26586
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

598
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10526 1
26.04.2024

Культура визначає все. Освіти може і не бути. Школи російської не було ніде. Втім, ми підспівували російські пісні, дивилися російські серіали й тому подібне, пояснює директорка.

126
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

149
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

459
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

612
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

676