#ЙдувМери: Андрій Корнієнко

 

Рубрика #ЙдувМери створена редакцією Stanislavske.tv з метою ознайомлення читачів та громади міста Івано-Франківськ з можливими претендентами на посаду міського голови.

 

Суть рубрики полягає у тому, що всім кандидатам ставились одні і ті ж питання.

 

Участь в рубриці візьмуть всі кандидати на пост мера м. Івано-Франківськ.

 

Новим гостем Станіславського ТВ став Андрій Корнієнко – фінансовий директор ПАТ “Карпатське УГР”, магістр права, адвокат, голова ГО “СТИМУЛ”, голова правління ОСББ “Пилипа Орлика 8″.

 

Останнім часом, в певних політичних колах, обговорюється можливість і вашої участі в майбутніх виборах на посаду міського голови. Як ви це можете прокоментувати? Ви готові позмагатися за крісло мера Івано-Франківська.

– Дякую за пряме запитання, але відразу ж хочу скерувати вас подивитися на це трохи з іншого боку. Питання не в тому, чи готовий я йти балотуватися на посаду міського голови, а в тому, чи готове місто Івано-Франківськ розглянути мою кандидатуру і найняти мене на роботу? Поясню свою позицію. Посада міського голови, то є управлінська посада і займати її, на мою думку, повинен виключно професійний менеджер. Не публічний оратор-борець із різними тоталітарними режимами, не шоумен, не теоретик-викладач, музикант, лікар, спортсмен і так далі. Я з величезною повагою  ставлюся до усіх згаданих і незгаданих вище професій, але допоки люди самі не зрозуміють, що організовувати і забезпечувати роботу певної структури можуть і повинні не публічні скандальні особи з відомими прізвищами, а саме професіонали, які щодня успішно виконують таку роботу, гадаю, що розвиток нашого міста є доволі сумнівним.

Korn__

На вашу, думку, який має бути новий мер Івано-Франківська?

– Всі успішні мегакорпорації світу є такими, бо ними управляють професійні топ-менеджери, які день за днем, крок за кроком організовують і контролюють діяльність своїх структур для досягнення цілей поставлених перед ними акціонерами. Аналогічно повинно відбуватися і з нашим Івано-Франківськом. Мешканці міста – то, фактично, є акціонери, які наймають міського голову на роботу як менеджера, котрий, застосовуючи свої знання, досвід і вміння буде забезпечувати виконання завдань громади міста. Для цього він пропонує своє бачення проблематики міста, шляхи та алгоритми їх вирішення і, відповідно, план подальшого розвитку.

Перед вибором необхідно чітко усвідомити реальну мотивацію різних кандидатів. Представник фінансово-промислової групи буде захищати і відстоювати виключно інтереси своїх босів, відома публічна особа буде, в першу чергу, дбати тільки про власний позитивний імідж в засобах інформації, лідер партійного осередку виконуватиме розпорядження центрального органу партії, бо сподіватиметься на попадання до парламентського списку і так далі. Гадаю, що тільки професійний менеджер буде ретельно і впевнено виконувати свою роботу, сподіваючись на продовження контракту із роботодавцем на наступний термін.

Ви вважаєте, що у вас є достатньо навиків та досвіду і знань для такої посади?!

 – Достатньо не буває ні в кого! Завжди є чому навчатися і до чого прагнути.  Наразі мені 38 років, маю дві вищі освіти: економічну та юридичну. Більше 15 років працюю в реальному секторі економіки на великому промисловому підприємстві, здійснюючи його фінансово-правове управління. Адвокат. Голова ОСББ, в будинку де проживаю з сім’єю. Жодного дня не працював на державній службі та не отримував зарплати з державного бюджету.  Проте, на мою думку, визначальним фактором для оцінки потенційного кандидата повинна бути його особиста мотивація. Тобто, для чого, з якою метою він подає свою кандидатуру на ту чи іншу посаду.

Я народився, виріс, вивчився і одружився в Івано-Франківську. Тут живуть мої батьки і тут народилися мої діти. То є моє місто. Моя мала Батьківщина. І мені далеко не байдуже якою вона буде через 5-10 років. Нехай мене сильно не критикують гості міста чи мешканці Івано-Франківська, які перебралися жити сюди з інших населених пунктів, і які так само люблять і цінують наше місто. Але я категорично переконаний, що мером Івано-Франківська повинна бути людина, яка тут народилася і виросла. От признайтеся собі відкрито, що найдорожчим місцем на Землі для кожного з нас є ті краї, де ми маленькими бігали, гралися з друзями, вперше билися, мирилися, закохувалися. І  природно, що кожен з нас в свою рідну малу батьківщину буде вкладати більше сил, енергії і любові, ніж в якесь інше місто. Тому давайте дамо шанс нашому Франківську (Сміється).

Чи готові ви скласти конкуренцію іншим кандадатам і висунути свою кандидатуру на майбутніх виборах?!

– Спершу дочекаємося підписання Президентом прийнятого Верховною Радою Закону про місцеві вибори та його вступу в повну силу, а вже далі буду приймати рішення. Мені важко зрозуміти чим керувався законодавець, коли прописував в Законі норму про те, що висування кандидатів на міського голову здійснюється тільки політичними партіями,  але таким чином він змушує потенційних кандидатів до співпраці з партійними структурами. А так як я є наразі безпартійним, то така норма спонукає мене до проведення широкомасштабних консультації із своїми однодумцями з різних політичних партій та громадських осередків. І вже тільки тоді прийму остаточне рішення про доцільність подачі свого резюме на розгляд потенційного роботодавця, тобто громади міста Івано-Франківська (Сміється).


23.07.2015 646 0
Коментарі (0)

08.06.2024
Вікторія Косович

Робота рятувальників займає одну з ключових ролей у забезпеченні добробуту суспільства, адже від їхньої оперативної реакції залежить найцінніше — людське життя. Про виклики героїчної професії у час повномасштабної російсько-української війни, журналістка Фіртки поспілкувалася з речницею Головного управління ДСНС в Івано-Франківській області Христиною Перцович.

2394 1
31.05.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поїхала до Погінського монастиря Успіння Матері Божої, де поспілкувалася з отцем Антонієм Яремчуком, ЧСВВ (Чин святого Василія Великого) — вислуженим ігуменом монастиря.  

1731
17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

5521
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

15834 13
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

3818 1
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

3655

Для того, щоб відправляти Зеленського «з речами на вихід», треба запропонувати – а що далі? В умовах війни ми не можемо припустити, щоб країна жила без Президента, яке б прізвище він не мав. 

422

13 червня 2024 року США та Україна підписали двосторонню безпекову угоду, яка має декларативний характер. Документ не буде ратифікований Конгресом США, бо являє собою декларацію про наміри без чітких гарантій безпеки.

513

Війна росії проти України зірвала всі маски, і нарешті весь світ побачив жорстокість росіян, які використовують всі методи задля поневолення українського народу. Одним із цих інструментів є російське православ’я — а саме РПЦ з їх філією в Україні УПЦ МП.  

1615

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

2963
19.06.2024

Часті дощі та висока вологість повітря сприяють розвитку фітофтори на томатах. Це — грибкове захворювання, яке вражає листки, стебла й плоди.

3050
14.06.2024

Причин швидкого набору ваги може бути багато. Це може бути спричинене зміною способу життя або ж вказувати на серйозні проблеми зі здоровʼям.

566
08.06.2024

У Богородчанах на Івано-Франківщині з вересня 2024 року відновить роботу місцеве тепличне господарство, що простоювало вісім років.

1732
21.06.2024

За новим календарем Різдво Івана Хрестителя християни відзначатимуть 24 червня. Про значення свята журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

408
17.06.2024

Монастир Успіння Матері Божої — чинний чоловічий греко-католицький монастир Чину Св. Василія Великого у селі Погоня.   

959
13.06.2024

Вознесіння Спасителя — це один із великих Господських празників літургійного (церковного) року.

715
09.06.2024

Війна змусила багатьох замислитись, чому Бог допускає таку страшну ситуацію в Україні?  

854
20.06.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

22148
20.06.2024

Під час опитування респондентів просили висловити згоду або незгодну з рядом тверджень. Одне з тверджень: «Зеленський має бути Президентом до кінця воєнного стану».   

294
17.06.2024

Івано-Франківська ОВА посіла дев'яте місце у рейтингу.    

707
12.06.2024

Більшість українців — 63% — вважають, що критика окремих дій влади має бути або бути в конструктивних рамках, які б не розхитували ситуацію в країні (50%).  

677 1
08.06.2024

Більшість українців віддають перевагу демократичній системі, аніж сильному лідерству.

1149 1