Ігор Бартків: В Україні є запит на людей, не «зіпсованих політикою», без олігархічного бек-граунду чи бюрократичного досвіду

В Україні 5 вересня офіційно стартував виборчий процес з проведення місцевих виборів, що заплановані на 25 жовтня. Сьогодні політичні сили проводять конференції, на яких відкривають імена людей, які представлятимуть їх на місцях.

Вчора, колишній голова Державної митної служби Максим Нефьодов заявив, що буде балотуватися до Київради від партії "Голос".

Фіртка дізналася ім'я людини, яка в Івано-Франківську буде номером один у списку політичної сили "Голос".

"Королівство Данії входить до десятки країн з найвищим рівнем життя. І якби тільки це - деякі рейтинги стверджують, що там живуть найщасливіші люди на планеті! Щорічно в доповідях про щастя ООН та інших організацій ідеться про те, що данці знайшли той рецепт ідеального життя, при якому і робота не в тягар, і відпочинок - суцільна радість...

Рік тому, в діловому костюмі, на велосипеді, з повним пакетом англомовної літератури про Івано-Франківську область, коли я поспішав на цілу серію важливих зустрічей в середмісті Копенгагена, в моїй голові промайнула думка - щастя для данців, та й для інших людей, в простих речах. Головне відчувати тепло навкруги, близьких людей поруч, невидиму опіку щодня...

Вітання!
Мене звати Ігор Бартків, я - віцепрезидент Івано-Франківської Торгово-промислової палати", - йдеться у першому дописі на сторінці кандидата.

Хто він, Ігор Бартків, та що може, як політик запропонувати Івано-Франківську, читайте в інтерв'ю. 


Ігор Бартків - ім'я, яке досі не з'являлося на політичній арені Івано-Франківська. Це ваша перша спроба. Не страшно? І взагалі, навіщо вам це?


Спроба, дійсно, перша, хоча політикою цікавлюся віддавна. Перше серйозне знайомство відбулося більше ніж 20 років тому - на другому курсі університету, коли почав вивчати політологію. Відтоді мав багато нагод пізнати український політичний процес з середини - працював у кількох виборчих штабах, був спостерігачем на дільницях, консультував друзів-політиків.

Чи страшно? Точно ні, адже маю за плечима вже достатньо досвіду, щоб розуміти, як повинна розвиватись громада і яка роль в цьому процесі у місцевої влади. Кожному з нас потрібно пам’ятати, що саме в наших руках лежить майбутнє наше і наших дітей, що саме голос кожного з нас здатен змінити наше життя на краще.


Ви є представником партії "Голос". Парламентські вибори показали, що ця політична сила не є однією з найрейтинговіших. Та все ж ви вирішили обрати саме цю партію. Чому?


По-перше, минулі парламентські вибори підтвердили, що в Україні є запит на людей, не «зіпсованих політикою», без олігархічного бек-граунду чи бюрократичного досвіду. Чи не вперше в історії України ми бачимо партію, яка, в гонитві за рейтингами, не обіцяє золоті гори виборцям, яка не фінансується жодним великим підприємцем, яка систематично перевіряє свої ряди на «зашкварених» чиновників. Переконаний, що з командою "Голосу" ми зробимо наше місто ще кращим!


Скільки років ви живете в Івано-Франківську? Ви задоволені тим, як сьогодні керує містом чинна влада? Якщо ні, то чому? В чому проблема?


Я живу в місті з 2005 року і мушу сказати, що наше місто, справді, росте і змінюється. Івано-Франківськ, як магніт, притягує жителів сусідніх міст і навіть областей. Не один рік ми спостерігаємо бум житлового будівництва, оскільки всі нові жителі потребують все більше житла. Але, що зробила влада для комфорту жителів за цей час? Скільки нових робочих місць з’явилось в місті?

З кожного кутка ми чуємо слізні історії про міфічних інвесторів, а в той самий час місто вже багато років, як не має що запропонувати потенційним інвесторам, бо всі ділянки вже або забудовані, або знаходяться у приватній власності. В результаті нові заводи будують в сусідніх районах чи областях. А ми мовчки слухаємо про «чергові здобутки» чинної влади.

Повертаючись до забудови міста, хочу звернути увагу на ще один дуже важливий аспект розвитку сучасних міст - проблему транспорту загалом і громадського зокрема. За наші з вами кошти, а ще залучаючи значні кредити, міська влада останніми роками відчутно наростила парк комунального транспорту. Цікаво подивитись, у скільки нам тепер обходиться утримання всієї цієї «армади», яка щодня блокує місто в багатогодинних заторах? Бо ж ніхто не здогадався раціонально спланувати міські маршрути. Не зважаючи на постійне збільшення кількості транспорту в місті, жодного нового паркінгу чи іншого рішення, спрямованого на розвантаження міських вулиць, ми не побачили.

Як на мене, причини цих і решти проблем нашого міста криються в людях, яким мешканці довірили управління міською господаркою. Всі рішення приймаються купкою людей, які переважно не мають відповідного досвіду і знань, зате «правильної» політичної орієнтації. Провали в економічній політиці для нас замасковують боротьбою за «традиційні сімейні цінності» та показовим патріотизмом.

Наше місто вже втомилось від різноманітних «схем» і «тем». Використовуючи прозорі інструменти управління містом, наша команда доведе, що є інший шлях, а не лише вічні «дерибани» і «договірняки».


Розглянемо ситуацію: до міської ради від партії "Голос" потрапляє два-три представників. У такому випадку будете дотримуватися власних позицій чи шукатимете підтримки у більшості?


Ми вже маємо дуже схожу ситуацію у Верховній Раді, де наша партія вимушено знаходиться в опозиції. Проте, це не заважає моїм колегам конструктивно та ефективно працювати над творенням нових законів, спрямованих на розвиток нашої держави. Щодо місцевих виборів 2020, то остаточну оцінку нам дасть виборець 25 жовтня. Не залежно від розміру фракції у міській раді, ми точно не будемо зраджувати нашим принципам, основними з яких є - доброчесність, рішучість, професійність та командна робота.


Що "Голос" та його команда можуть дати Івано-Франківську?


Підсумовуючи вищесказане, хочу вчергове звернути увагу на необхідності конкуренції у владі. Наша команда здатна створити гідну альтернативу монополістам у владі та забезпечити справжню свободу вибору жителям міста. Для успішного та ефективного управління сучасним європейським містом не потрібні жодні ідоли, вожді чи символи. Саме ми, своїм голосом можемо зараз все змінити на краще!


17.09.2020 17166 1
Коментарі (1)

24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6456 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

10882 6
25.01.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

12155 25
18.01.2024
Тіна Любчик

У п'ятницю, 19 січня, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбудуться вибори ректора. На посаду претендують троє працівників вишу: доктор медичних наук Микола Островський, доктор медичних наук Роман Яцишин та кандидат медичних наук Руслан Савчук.  

5799
18.01.2024

Каркасні будинки відрізняються високою міцністю, надійністю і довговічністю, а також відносно недорогі в будівництві. Втім, у 2024 році ціни на будівництво каркасних будинків в Україні, як і на все інше, продовжують зростати.  

3728
16.01.2024

Всі наші бюджети – від територіальних громад і до обласного та державного, повинні стати «бюджетами перемоги».

2959

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

492

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

756

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

745

У вівторок, 20 лютого, під час зустрічі з виборцями Дональд Трамп зробив комплімент на адресу росії: «Вони перемогли Гітлера. Вони перемогли Наполеона. Це воєнна машина». Розглянемо, що за цим стоїть.

1055
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

404
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

455
08.03.2024

Фізіологічно їжа потрібна людині для підтримки життєдіяльності, проте у декого ці межі стерті, тому ці люди їдять не лише, коли голоді, а й коли знервовані, засмучені або перезбуджені.  

539
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4083
10.03.2024

Дитина приходить до місця, якого не знає і не розуміє. Чому мама каже мовчати? Чому тато не дозволяє бігати? Чому світять свічки та багато квітів?

11621
05.03.2024

Два досвідчених і дуже майстерних шахових гравців сіли за дошку з чорно-білими клітинами і розставили на ній свої війська.

6646
01.03.2024

"Чернецтво завжди є віддзеркаленням суспільства. Люди хочуть, щоб були добрі монахи, гарно поводилися. Але середовище теж формує людину", - ділиться монах. 

1148
08.03.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

428
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

288
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

402
07.03.2024

На думку комісії, президент має виконувати свої повноваження до вступу на посаду наступника. А вибори президента мають бути призначені упродовж 30 днів після завершення воєнного стану.   

690
04.03.2024

Серед тих, хто довіряє президенту Володимиру Зеленському, підтримують зовнішню політику влади 82%, тоді як серед тих, хто не довіряє — 41%.

810