Як підібрати помаду за текстурою та відтінком

Помада – найпопулярнішій косметичних продуктів для губ. Однак вибір правильної помади може бути непростим завданням з огляду на величезну різноманітність відтінків та текстур, представлених на ринку. Найголовніше при виборі продукту те, щоб він вам подобався, далі важливо щоб він органічно доповнював макіяж. Тому не зайвим буде ознайомитися з деякими рекомендації щодо підбору найпривабливішого елементу мейкапу.

Склад помади: на що звернути увагу

Безпека та сертифікація – напевно найперше, що потрібно взяти до уваги. Перевірені виробники випускають косметичну продукцію, яка пройшла сертифікацію та відповідає стандартам якості, безпеки. Помади можуть мати сертифікацію від відомих організацій, таких як FDA чи ECOCERT. 

Далі потрібно вивчити список інгредієнтів. Важливо уникати продуктів, що містять шкідливі чи сумнівні компоненти. У разі виявлення інгредієнта, що викликає побоювання чи відомий алерген, краще розглянути інші варіанти.

Окрім пігменту помада може містити:

  • Зволожувальні складові – такі компоненти, як гліцерин, гіалуронова кислота олії рослинного походження допомагають зволожити, пом'якшити шкіру, запобігаючи їх зневодненню та лущенню. Якщо у вас сухі губи, то товари з такими компонентами будуть чудовим комбо, оскільки не тільки нададуть устам привабливого вигляду, але й будуть їх доглядати.
  • Натуральні інгредієнти – чимало виробників намагаються створювати продукти з використанням натуральних складових, зокрема екстракти рослин, олії, вітаміни. Ці компоненти можуть мати позитивний ефект на стан губ.
  • Захист від ультрафіолету – продукція з SPF-фільтром допоможе запобігти сонячним опікам і передчасному старінню шкіри губ. 

Для чутливої шкіри чи схильної до алергічних реакцій не варто застосовувати помади, що містять парабени, фталати, штучні ароматизатори. Оскільки можливі алергічні реакції, подразнення. Найкраще віддавати перевагу гіпоалергенним формулам.

Перед покупкою корисно прочитати відгуки та рекомендації інших користувачів. Завдяки їх думці про якість, стійкість, комфорт і безпеку продукту можна зробити більш свідомий вибір.

Як вибрати форму помади для губ

Вибір форми помади для губ може впливати на кінцевий результат та зовнішній вигляд макіяжу. Тому варто підбирати оптимальну форму помади:

  • Класична помада у стрижні чи стику – найпоширеніший тип, який відрізняється зручністю, легко наноситься та має середню щільність покриття. Це хороший варіант для тих, хто віддає перевагу класичному, природному вигляді губ.
  • Рідка має легку, комфортну текстуру, добре лягає на поверхню губ. На ринку представлені різні відтінки від ніжного до яскравого. Продукт може мати матовий, глянцевий, комбінований фініш, є варіанти з блискітками, золотом тощо.
  • Матова відрізняється бархатистою текстурою, не містить блиску, перламутру. Створює ефект матовості, підходить для тих, хто віддає перевагу стриманому та елегантному вигляду губ. Така продукція більш суха, тому перед нанесенням рекомендується використовувати зволожувальний бальзам.
  • Блиск надає губам яскравого вигляду. Має легку текстуру та може бути прозорим, з легким покриттям кольору. Блиск має добрий вигляд на світлих, натуральних відтінках помади, додає об'єм, сяйво.
  • Губна помада у формі олівця забезпечує більш точне, контрольоване нанесення. Дозволяє створити чіткий контур, використовуватися як основа під інший продукт або окремо для створення вигляду м'якого фарбування губ.

Кольоротип - одне із важливих принципів під час виборів помади

Кольоротип відіграє ключову роль виборі помади, оскільки правильно підібраний відтінок може підкреслити природну красу, створити гармонійний образ:

  • Весняний кольоротип – світлий, теплий кольоротип з ніжною та світло-жовтою чи золотистою шкірою, рудим, мідним волоссям і блакитними, зеленими, світло-карими очима, відповідними відтінками помади будуть персикові, коралові, рожеві та абрикосові тони. Підкреслять вашу свіжість та природну легкість.
  • Літній характеризується прохолодними підтонами шкіри, волосся та очей. Якщо шкіра має рожевий, синюватий відтінок, волосся сіро-попелясте, русяве чи світло-каштанове, а очі сірі, блакитні, зелені, то ідеальними будуть помади нейтральних, холодних кольорів рожевого, фуксії, фіолетового, ягідного. 
  • Осінній – теплі, насичені відтінками. Шкіра із золотистим або оливковим підтоном, волосся каштанове, руде, темно-русяве, а очі карі, оливкові, гарячого шоколаду, вибирайте продукти з теплими тонами – цегляний, коричневий, теракотовий, малиновий.
  • Зимовий – контрастні, яскраві риси. Світла, світло-фарфорова шкіра, чорне чи темно-коричневе волосся, темно-карі, сірі, блакитні очі – добре підійдуть помади з холодним, насиченим кольором – відтінки червоного, бордового, блакитного, фіолетового, рожевого. 

Помада для корекції губ

Це продукти, які допомагають змінити зовнішній вигляд та форму губ, створюючи певні ефекти. 

Контурна – зазвичай помада у формі олівця, використовується для створення чіткого контуру губ. Дозволяє візуально змінити форму губ, зробити їх повнішими чи змінити симетрію. 

Помада з ефектом об'єму містять спеціальні інгредієнти, такі як гіалуронова кислота або колаген, які допомагають зволожити та розгладити губи, роблячи їх більш об'ємними. 

Омбре помада пропонує градієнтний ефект кольору, де він змінюється від одного відтінку до іншого. Створює цікавий ефект об'єму. Це досягається, якщо темніший відтінок наноситься на зовнішню ділянку губ, а світлий відтінок – на внутрішню.

Експерименти з різними продуктами та техніками дозволять вам досягти бажаного ефекту корекції губ. Тому враховуй рекомендації, ваш індивідуальний стиль і те, який саме результат хоче отримати.

Партнерський матеріал


14.06.2023 4547
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1366
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2642
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2173
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2245
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6759 60
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2525 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

413

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1235

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1347

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1495
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

361
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

226
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

637
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

124
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26594
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

602
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10529 1
26.04.2024

Культура визначає все. Освіти може і не бути. Школи російської не було ніде. Втім, ми підспівували російські пісні, дивилися російські серіали й тому подібне, пояснює директорка.

131
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

154
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

464
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

617
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

680