Єшкілєв про представників УГП: Від вас, пацани, не тхне сучасністю

 

 

Прикарпатський письменник Володимир Єшкілєв задав питання представникам новоспеченої Української Галицької партії стосовно модерну у їхній політиці.

 

«Від вас, пацани, не тхне сучасністю. Ви лисі, поважні, ніби спустилися просто на якісь монети штампуватись, профіль у вас ідеальний, - звернувся письменник до засновників УГП. - Але щось не стає модерну, що ви запропонуєте? Я розумію, що ми сповзаємо у феодалізм, фактично ми є власністю олігархів, сучасних феодалів. Нам це не подобається, так. Як розімкнути ці галицькі міста з їхньою архаїкою?», - пише Стик.

 

На що, однин із представників УГП Віктор Кімакович, відповів, що партія створювалася не для того щоб комусь подобатися. У теперішніх умовах так званого феодалізму, говорити про цінності та про регіональну партію, це вже є модерном. Також залучатимуться до партії молоді люди, вони і принесуть до партії модерн.

 

Нагадаємо, сьогодні відбулася презентація Української Галицької партії. За словами Ігора Мельника, голови політради УГП завданям УГП є створення своїх осередків, згуртування людей, принаймні у наших галицьких областях.

 

"Залучати тих, хто цікавиться нашими ідеями, нашою програмою. другий крок - робити маленькі добрі справи. І на наступний рік будем приймати участь у місцевих виборах", - зазначив Ігор Мельник.

 

"Політику, яку ми маємо здійснювати, має йти знизу, від народу. Ця політика має робитися тут, в містах. Люди мають думати, як ми маємо розвиватись, щоб не повертатись назад", - резюмував Тарас Шулій.

 

------------------------------

 

Пост-реліз

 

В Івано-Франківську презентували Українську Галицьку партію

 

Українська Галицька партія (УГП) розпочала свою діяльність.

Засновники партії розповідають, що рішення про створення УГП було прийнято у важкий для України час – пік правління Януковича. Аби пройти всі етапи законодавчих та юридичних вимог знадобилося майже два роки. І ось, 18 серпня 2014 року Українську Галицьку партію зареєстровано.

«Українська Галицька партія зареєстрована як всеукраїнська і має право брати участь у всіх політичних подіях України. Але наша партія - крайова - створена насамперед для галичан, для того, аби представляти інтереси нашого краю як на місцевому рівні, так і на рівні українському. Ми не придумали нічого нового. Регіональні партії - це досвід багатьох європейських країн», - Ігор Мельник, голова політради УГП.

Серед пріоритетів у діяльності УГП – відбудова Галичини у політичній, економічній та культурній сфері. Своїм завданням партія ставить також якісно підняти рівень української політики і вплив галичан на розвиток України, зокрема, за вектром на Європу.

УГП – партія цінностей, а не одного лідера. Підтримує постіну ротацію кадрів. Людина може займати партійну посаду максимум два роки, аби не цементуватись на одному місці.

«Серед цінностей, які сповідує УГП: український християнський консерватизм, традиціоналізм, субсидіарність, солідаризм. Маю на увазі, що влада повинна захищати власність та дбати про нужденних. А також ми культивуємо традиційну для Галичини культурну толеранцію. В основі діяльності стоїть повага до людської гідності. Серед основних принципів роботи: колегіальність та неперевність, що є дуже важливим для партії, яка гуртується навколо цінностей, а не навколо певного лідера. Пройдуть роки, люди зміняться, а партія залишиться», - Віктор Кімакович, член політради УГП.

У найближчих планах – запрошення до своєї діяльності молодих активних людей, які є відповідальними та прагнуть змін у своїх громадах. "Саме молоді люди мають привнести нові ідеї та елемент модерну у таку традиційну, консервативну галицьку партію. Тож запрошуємо всіх, хто поділяє наші цінності, до активної співпраці", - Тарас Чолій, заступник голови ради української Галицької Асамблеї. Партія має стати соціальним ліфтом для молодих людей, які хочуть розвиватись самі та зробити добрі справи для свого регіону та країни.

«Ми плануємо шукати тих людей, які здатні бути доброю владою для наших громад. Сьогодні доброго господаря треба просити йти у владу, бо у нас влада як клеймо. Нам потрібно, аби наш регіон був найкращим не для того, аби комусь щось показати, але був найкращим для нас і наших нащадків», - Богдан Панкевич, голова ради української Галицької Асамблеї.

Під час презентації УГП в Івано-Франківську зібралось багато місцевих громадських діячів, котрі висловили свою підтримку новій політсилі. Зокрема, позитивно відзначили новизну першої в Україні регіональної партії, починаючи від назви і закінчуючи ідеями якісного представлення регіону в парламенті та відродження галицької політики. Також оцінили якісний персональний склад, зокрема, поєднання досвіду старшого покоління та молодої енергії.

Свої ідею та візію Українська Галицька партія виклала у Маніфесті (додається).

Прес-служба УГП


04.11.2014 1585 1
Коментарі (1)

Сергій Чирва 2014.11.04, 15:16
Зайшла на наші терени нова партія... Зайшла на ГАЛИЦЬКІ терени, які орані-переорані партіями і партійками усіх ґатунків... Скільки партайгеноссів засівало електоральне ГАЛІЦІЙСЬКЕ поле - не порахувати... Але ми готові приймати усіх, хто допоможе будувати ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО... Маніфести, лозунги і програми вже не сприймаються... Тільки КОНКРЕТНІ СПРАВИ зможуть укоренити партійні ідеї УГП на нашій землі. Того - ДО РОБОТИ і У ДОБРУ ПУТЬ :)
11.10.2024
Вікторія Матіїв

Про роботу поліціянтів під час повномасштабної війни, найчастіші правопорушення, патрулювання із працівниками ТЦК та СП та ситуацію зі зброєю і наркотиками, дізнавалась журналістка Фіртки.

585
07.10.2024
Тетяна Сорока

Про те, як змінилося життя після повномасштабного нападу окупантів у 2022 році, мету встановлення світового рекорду та ставлення до сучасних методів мобілізації, ветеран Степан Савчук поділився з журналісткою Фіртки.

1119
04.10.2024
Микола Сторожовий

Підприємство продали з молотка за рекордні 2,6 мільярда гривень. Але в місті майже одразу ж почались розмови про помилку та зайву цифру у виграшній пропозиції, змову задля анулювання результатів торгів і розчищення землі в центрі Франківська під нову грандіозну забудову.

5658 7
28.09.2024
Вікторія Матіїв

Про свій досвід еміграції у Сполучені Штати Америки журналістці Фіртки розповіла прикарпатка — 23-річна Тіна Любчик.  

1935
19.09.2024
Вікторія Косович

Про те, як великі компанії й підприємства області розвивають свій бізнес, удосконалюють виробництво та експортують свій товар в Європу та інші країни в умовах повномасштабної війни, розповідає Фіртка.  

1887
10.09.2024
Вікторія Косович

Про те, чим живе притулок та як там рятують й піклуються про братів наших менших, журналістка Фіртки поспілкувалася з волонтеркою та працівницею прихистку "Рудий пес" Любов'ю Філь.

3039

Протягом місяця на різноманітних інтернет-ресурсах та соцмережах розкручується тема «гоніння на православних і заборона УПЦ». Почався цей галас відтоді як Верховна Рада ухвалила законопроєкт №8371 про регулювання діяльності релігійних організацій, що мають керівний центр у росії.

565

Усі ми хочемо бути здоровими та щасливими, але, на жаль, складовою людського життя є хвороби. Хвороби, які роблять людське життя складнішим і менш радісним, з'являються з різних причин.

1760

Роми таємничий народ, про який ми знаємо багато і водночас нічого. Здебільшого наші знання про ромів ґрунтуються на  стереотипах пов’язаних з ними: віщуни, гадання, конокради, прохачі, але все ж таки, що насправді ми про них знаємо?   

2503

Нова війна нагадує нам події минулих століть. Загарбники завжди руйнують і крадуть, Україна переживала це не один раз. Дві українські ікони за різних обставин покинули територію України, щоб прославитися у чужій. Ми повинні пам’ятати та цінувати те, що належало українському народові.  

3236
11.10.2024

Загалом господарства Прикарпаття зібрали понад 65 тисяч тонн зернових і зернобобових культур з площі 109 тисяч га.  

218
07.10.2024

Макаронні вироби бувають різних форм та розмірів, і кожен з них ідеально підходить для конкретних типів страв.  

356
01.10.2024

Ягідництво на Прикарпатті, завдяки сприятливим особливостям регіону, набирає дуже серйозних обертів.  

905
10.10.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

33712
04.10.2024

Від початку повномасштабного вторгнення Росії 1 123 релігійні громади перейшли з Української православної церкви московського патріархату до Православної церкви України.  

670
30.09.2024

Згромадження Сестер Пресвятої родини виникло у 911 році, засновницею є сестра Теклі Юзефів.  

817
25.09.2024

Гошівський монастир — греко-католицький монастир Чину святого Василія Великого у селі Гошеві, що на Івано-Франківщині.  

16305
08.10.2024

У програмі концерту — добре знайомі та незабутні пісні Володимира Івасюка, Мирослава Скорика, Богдана Весоловського, Кузьми Скрябіна, Ігоря Білозіра, Володимира Якимця, Ярослава Нудика, повідомили організатори.   

501
11.10.2024

Верховна Рада 10 жовтня ухвалила у другому читанні законопроєкт про збільшення податків.  

424
09.10.2024

Верховна Рада 9 жовтня ухвалила у другому читанні законопроєкт про заборону мобілізації обмежено придатних віком до 25 років.  

266
30.09.2024

Оксана Савчук заявила, що йдеться про постанову Центральної виборчої комісії України від 20 вересня щодо впорядкування та зміни виборчих дільниць.  

1284