Кореспондент: Депутат Володимир Купчак знущається над тваринами

 

Вчора ввечері на інтернет-ресурсі Кореспондент з'явився блог Ірини Пикало, в якому розповідається як депутат Верховної Ради України Володимир Купчак (Тисменицький ВО №84) знущається над песиком. Отже, "без купюр":

 

 

"Від поганого газди і пес тікає

або Як депутат Верховної Ради знущається над твариною та погрожує жінкам

 

 

 

Сьогодні до нас потрапила нещасна тваринка, яка пройшла важкий шлях поневірянь та знущань хазяїна, що тривали майже 2 роки. Важко повірити, як ця бідна тварина й досі довіряє людям. Все почалося з того, що два роки тому, у моєї сім'ї попросили «поважні» люди забрати цуцика досить рідкісної для Франківська породи – самоєдської лайки (Samoyed). Віддаючи здорове та щасливе цуценя «милим» та «поважним» у місті людям, сім'ї добре знаного івано-франківського депутата Володимира Купчака, нам навіть у страшному сні наснитися не могло, що над собакою хтось буде так знущатись.

 

Від життєрадісного та абсолютно здорового цуценя не залишилося й сліду, сумні очі неначе благають про допомогу у кожного перехожого, аби не потрапити знову до рук живодера-хазяїна. Відомо, що за наявності хоча б трохи совісного хазяїна пес ніколи не піде надовго до чужих людей, більше того не втече з дому. У даному випадку собака не тільки втекла від хазяїна чи то пак «загубилася», а й потрапила до нас у дуже важкому стані: у неї цистит (зараз їй дають антибіотики.); на хвості, спині та животі дерматит, який також потребує тривалого лікування. Про вигляд тварини годі й говорити – брудна, шерсть уся поскочувалася (полиняла), ймовірно собаку доведеться обстригти. Як собака високопосадовця докотилась до такого стану – невідомо, сьогодні після обіду жінка В. Купчака повідомила, що собака від них втекла. Собака потрапила до нас через небайдужих людей, які забрали її сьогодні у собако відловлювальної служби, яка ймовірно хотіла усипити тварину. Як нам повідомили, собака втекла не сьогодні, а раніше, але її не розшукували і не повідомляли в правоохоронні органи. Тепер, коли собака потрапила до нас «люблячі та турботливі хазяї» згадали про неї і заявили свої права.

 

Завтра зранку собаку доведеться віддати власнику, який нам погрожує міліцією та фізичною розправою, а також іншими важелями впливу, які доступні для людини такої посади. Оскільки собака за нашим законодавством класифікується як майно і у власника дійсно є всі документи, ми не зможемо чинити опір правоохоронним органам. Але мені не байдуже як ця тварина буде жити далі, в яких умовах та як до неї ставитимуться! Скільки потрібно ще чекати, щоб нарешті усім стало не байдуже, щоб люди дбали не лише про себе, а й про оточуючих? Скільки ще у нашому суспільстві тварини будуть «майном», а депутати вищою кастою???

 

На яке європейське суспільство ми рівняємось, якщо депутат Верховної Ради України дозволяє собі поводитись таким чином? В якій демократичній європейській країні так знущаються над тваринами та погрожують жінкам? Невже депутат Верховної Ради, який не дбає про свою собаку може подбати про чужих людей та захистити їхні інтереси?"

 


11.04.2013 2945 19
Коментарі (19)

вова 2013.04.11, 23:18
ставлю ящик пива, що це нещастя до кінця року стане тушкою
ганя 2013.04.11, 13:53
шкода пса до сліз - совість в нього, як блізлий хвіст. його дітвакам таку долю...
До ff 2013.04.11, 14:04
Тоді не читайте "такі новини", чи може вас хтось змушує? Жахливий випадок!.. Характерно, що коли собака втекла її ніхто не шукав і вона не потрібна була своїм власникам, а тепер нагадалися... І не має значення високопосадовець власник чи ні, якщо ніколи доглядати за своїм "майном", то віддав би краще небайдужим людям. Не забувайте, що ви відповідальні за тих, кого приручили!!!
ff 2013.04.11, 14:16
Шановна адміністрація Фіртки! будьте такі ласкаві пояснити, за яке конкретно порушення правил ви видалили мій пост? шановна "до ff" ! в мене в юнацтві був собака, тож думаю, я предметом дискусію володію. На мій погляд: а) дана стаття не містить ознак знущання над твариною, а в гіршому випадку - недбалий догляд хазяїном. Попереджуючи ваше обурення, нагадую, що в КК України є стаття про відповідальність за знущання над тваринами і описані вами "сумні очі " і "дерматит" на хвості під неї явно не підпадають, а цистит буваю в кожного другого собаки б) таким "новинам", не місце на сайті апріорі. _______________________________________________ ФІРТКА. У вашому коментраі було надто багато агресії:) І, крім того, - побажання щодо роботи Фіртки ми приймаємо на свою електронну скриньку, а не в коментарях. Чи ви пишете "побажання Фіртці" на весь світ?:) Щодо новини. Ця новина - не про песика і, навіть, не про високоповажного пана депутата Купчака. А лише про те, що "НА КОРЕСПОНДЕНТІ З'ЯВИВСЯ БЛОГ НАСТУПНОГО ЗМІСТУ:...":) Відчуваєте різницю?
Оксана 2013.04.11, 14:34
Дурню передруковуєте. у того "блогера" ні фото, ні інших блогів... і з собачкою чомусь "блогер" не сфоткався.
3313 2013.04.11, 14:46
СобакиСобаки, звісно шкода. Та резонсніше буде почати висвітлювати тему, як ДЕПУТАТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ ЗНУЩАЮТЬСЯ НАД ТИМИ, ХТО ЇХ ОБРАВ. 100 днів минуло роботи - пора брати їх за плавники (когось і за жабри)
Щукар 2013.04.11, 15:49
Якщо той депутат шукав цуценя,подавав заяви,клеїв на парканах оголошення,то собача йому потрібне.А якщо нічого схожого не робив,то чому ж він зараз погрожує тим,хто цю тварину вирятував від гицлів?
силааа 2013.04.11, 15:50
схаменіться п...............ки і лишіть примітивізм.вже починаєте про песиків писати,а може не будемо опускатися до рівня стеклих псів.ще мені знайшлися,жалібні,про песика думають,ти краще іди зроби порядок із собою.бо хто знає.хто ліпше виглядає і пахне.
Захисник тварин 2013.04.11, 15:59
Не віддавайте песика Купчаку!!!!! Він його в компашці з Сікорою і Чернегою "ззість". Вони ж інтервю всі давали, що бідують там в Кийові. Не мають шо їсти, бо зарплата депутатська дуже мала. Закрутки з дому возять... Точно ззідять пса))))))))))))
04 2013.04.11, 16:08
Мене довгенько не було на Україні - приїхав та дізнався, що цього Купідона обрали до Верховної. Не зна, яким тормозом треба бути, щоб голосувати за нього. Та через нього купа спеціалістів з "газкотори" звільнилася та подалися по заробітках.
Для силааа 2013.04.11, 16:10
Ну на рахунок примітивізму то й твій пост на премію не тягне
Сергій Чирва 2013.04.11, 16:12
От дивлюся я в оті песикові очі і думаю, чимось і ми до нього подібні. Ми - обрали, нас - кинули (як завжди). А песик хазяїна не обирав.
для 04 2013.04.11, 16:13
А за нього й не голосували,голосували за Батьківщину,в яку він вчасно вскочив
надія 2013.04.11, 16:19
Нехай цей пан прочитає.що про нього пишуть...Може зрозуміє,хто він є...Пропоную не обмежитися тільки цим листуванням,а взяти на контрольподальшу долю песика!
Знову до ff 2013.04.11, 16:45
Вельмишановний ff, і в мене раніше був собака, так що я також володію предметом дискусії!.. Що Ви взагалі хочете сказати своїм коментарем? Якщо не цікавлять такого роду новини, хто Вас змушує їх читати? Звідки стільки негативу? В моєму коменті не було нічого сказано про "знущання над твариною", оскільки свідком даного факту я не є. Але обурює те, що володіючи всіма можливими засобами, даний високопосадовець (на скільки я розумію із статті) не робив спроб відшукати свого зниклого собаку... Чому так? Може не було часу... В такому разі нехай би віддав зараз небайдужим людям, у яких цей час знайдеться... І взагалі незрозуміло, пане ff, в якій галузі ви фахівець, що вважаєте себе уповноваженим судити яким новинам тут місце, а яким ні? Я гадаю, адміністрація сама зможе розібратися із цим питанням не гірше за Вас.
МІЩАНИН 2013.04.12, 08:45
Що вибрали - то й маємо!
ff 2013.04.12, 10:11
цікаво, що напише "знову до.." в світлі фіртківського сьогоднішнього спростування...
До ff 2013.04.12, 14:21
В статті на яку ви посилаєтеся, не написано, що це спростування фіртки. Просто ще одна публікація з іншою, відмінною від цієї, точкою зору. Добре, що з твариною все гаразд... Але шкода, що так і не зрозуміло, що сталося насправді - одна й та ж сама собака на цих і на нових фото, чи різні? Якщо тварина не тікала, то кого тоді знайшли "небайдужі люди", і чи було це взагалі? І якщо собака не тікала, тоді і віддавати її не потрібно господарям, бо їхня - вдома, жива здорова, а ця до них відношення немає... Так виходить? Одним словом багато питань і, на жаль, вони не висвітлені в новій статті.
Tlumachanyn 2013.04.12, 20:52
Пропоную Купчака віддати в руки гицлів
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1993
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1876
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1875
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5563 49
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2167 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1526

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

765

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

827

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1028

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1017
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1790
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3697
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10276
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26166
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10205 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7733
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

915
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

245
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

276
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

399
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1299
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

900