Міський голова Коломиї: Ситуація із секретарем міської ради - звичайне зведення внутрішньопартійних рахунків


Вчора в Коломиї відбулася сесія міської ради. Пройшла вона під знаком протесту депутатів проти секретаря міськради Ярослава Гошія, якого вони звинуватили у співпраці із владою і назвали «тушкою».

 

Сам винуватець дійства не погоджується із твердженням колег і називає їхні дії звичайною провокацією.


На стороні секретаря міськради і мер Коломиї Ігор Слюзар, який немає зауважень до роботи колеги. Дану ж ситуацію він розцінює виключно, як звичайне зведення внутрішньопартійних рахунків. Про це він розповів у коментарі журналісту «Фіртки».

 

«Що стосується роботи секретаря міської ради, то йому ставлять у вину співпрацю із владою, але не мають на увазі владу київську, а місцеву - коломийську. А що секретар міської ради мав би воювати із місцевою владою? – запитує Ігор Слюзар. – Якщо говорити документально, то до Ярослава Гошія не було ніяких зауважень і заперечень в роботі вже два роки».

 

За словами мера, кожен депутат має повноваження контролювати роботу будь-кого із службовців. І якщо робота виконується неякісно, він оформляє або депутатське звернення, або депутатський запит на неякісну роботу службовця. Однак, таких запитів у міській раді немає ні одного. «І чомусь раптом у грудні захотіли звільнити секретаря, бо там у партії конфлікт», - дивується голова міста.

 

Очільник Коломиї вважає роботу своєї команди доволі ефективною, адже на її формування пішло майже два роки. А зараз, за його словами, міського голову знову втягують у ситуацію, яка тягне за собою черговий переділ посад у міськраді.

 

«Я в ці конфлікти не хочу входити, - говорить мер Коломиї. - Два роки пішло на те, щоб спрацюватися. Зараз команда працює ефективно. На засіданні сесії визнали роботу виконавчого комітету задовільною, а членом виконкому є і Ярослав Гошій. Це просто зведення рахунків і звільнення одного члена команди тягне за собою переділ всіх посад в Раді. Тобто мене втягують в кадрові розборки, які на початку каденції тривали три місяці».

 

Також він підверджує слова Ярослава Гошія, який припустив, що ця ситуація вигідна людині, яка свого часу програла вибори міського голови і відверто називає її ім'я: «Це робить керівник із фракції «Фронту змін». Сьогодні вони вже разом із «Батьківщиною». Це - Любомир Глушко».

 

До слова, 29 грудня 2012 року секретареві Коломийської міської ради Ярославу Гошієві, депутати Коломийської міської ради висунули недовіру, а під час голосування 28 депутатів віддали свій голос за його зняття з займаної посади. Втім, міський голова Ігор Слюзар наклав вето рішення сесії.

 

Ярослав Гошій вийшов із партії «Батківщина», а вчора це зробило ще троє людей із першої п’ятірки партії.

 

 

Читайте також:

Секретар Коломийської міськради Ярослав Гошій: Сьогодні в Коломиї хочуть зробити переворот в міській владі

У Коломиї виганяють "тушок" з міської ради (фото)

Мер Коломиї проти звільнення секретаря міськради і голови комісії з питань комунальної власності


25.01.2013 3162 20
Коментарі (20)

123 2013.01.25, 14:24
А ті три з першої п`ятірки чого вийшли? Вони шо заблудилисі чи забоялисі?
Андрій 2013.01.26, 10:35
Це жах що твориться зараз в Коломиї! Дороги не прогорнуті, по тротуарах не пройти, де ця б....ка влада? Спите? Відпочиваєте? Лопати і вперед до бою. Що ви вчепилися за Гошія, він і так пусте місце, він не секретар- а секретарка. панове владо, мери, депутати-переставайте тут спілкуватися, сідайте в кабінеті і домовляйтеся, і не тримайтеся пане мер за секретаря як внучка за жучку, зробіть нарешті Коломию містом в якому хочеться жити, ато поки що у вас це не вийшло!
Володимир 2013.01.25, 17:43
Слюзар так відстоює Гошу- як свого рідного брата!Значить то таки правда-що Гоша давав йому відкати із свого бізнесу що годується з бюджету міста, а ще возив мера і його родину, за свої гроші в Австрію на лижі а потім на моря.Про відкати так би ніхто і не взнав- як би Гоша і Слюзар непохали до Владики і не почали вибивати з нього гроші за плитку перед собором. Оце був промах у Слюзара. Тепер ясно-що з плитки Слюзар мав відкат від Гоші-тому і поперся разом із Гошею до єпархії.Гоша -молодець- через Слюзара виграв тендера по озеленню міста, кладе плитку, забрав шкільні котельні- а за це все мабуть що Гоша кожний місяць приносить йому"дякую" в конверті.Тому то -так Слюзар і відстоює Гошу-бо хто буде возити його на відпочинок за кордон, хто буде носити відкати? Дійсно вони обидвоє-щасливі разом- як написала про це місцева газета.
Брат Владики 2013.01.25, 18:50
Не поняв?????? Коли ми з Владикою і Славіком терли по плитці ти тоже був присутній???? Крім нас ще був Борман (Ромко), це він тобі сказав??? Чи у Глухаря жучок у Владики???? Ну пацани у Вас нічого святого....
Володик 2013.01.25, 18:52
С..кі облиште Воху, його тепер мєнт кришує
Коломиянин 2013.01.25, 19:50
Хлопаки-ви собі зустріньтеся в Ратуші і розберіться між собою! А для людей важливо щоб все було нормально в Коломиї. Дороги не чистять, пройти по тротуарах не можливо, дамбу може на пруті рванути весною, карнизи будинків падають-ще недай Боже когось прибють , дахи течуть- займаєтеся панове в тому числі і пане мер- міськими справами а не інтригами. Бо в такому місті-ЖИТИ НЕ ХОЧЕТЬСЯ, а так багато обіцяли на виборах!
Вуйко 2013.01.25, 20:19
Агов пане мер- вставайте - не спіть-вийдіть на вулицю та подивіться що в місті твориться, Коломию замело, не пройти не проїхати. Аууу, де трактори, де грейдера, беріть і самі лопати разом із секретаркою та депутатами і йдіть прогортайте дороги. Де то місто- в якому хочеться жити?!
Брат Владики 2013.01.25, 20:39
Всі лопати в руки і гребсти від Ратуша до Єпархії, а потім по Франка до головного опозиціонера, а то зранку встану, а ВІН знов гавкає))
Петро 2013.01.25, 22:01
Це точно. Головне і про вулицю Українську не забути- де мер живе, що не гавкає а лишень виє. Кажуть що має вдома басейн на 50 метрів. Напевне там із гошою купаються.
Жора 2013.01.26, 00:19
Я бачу тут багато людей жаба давить !!!! Нічого путнього сказати неможуть тільки непонятні слухи і так далі...... Місто стало кращим це поперше, а чого Гошія така антисимпатія незрозуміло!!!! На мою думку Слюзар може оплатити відпочинок своєї сімї!!!!
Садам 2013.01.26, 00:21
Ага є басейн він туди Жидів скидаєєє!!!! бачу тут тоже непочатий край роботи!!!
Ростик 2013.01.26, 00:27
А самий прікол! У НАС деякі депутати міської ради незнають шо таке тушка і зробили макет курки!!!! Це похоже до команди Глухаря ляпати непонятно шо!!! але команда працює ....
Олег Ост 2013.01.26, 00:37
Та Коломийська Батьківщина перетворилась в повну лажу, люди яких поважає місто вже вийшли звідти, а декого скажем так "Бортанули" :'(
Олег Ост 2013.01.26, 00:39
Їх "Бортанули" , нажаль в Коломиї Свобода й Батьківщина стали гірші комуністів (
вася 2013.01.26, 01:01
хлопці собі побились а опустили і опозорили на всю Україну Гошія.БІЛЬШЕ ПОЛОВИНИ ДЕПУТАТІВ ВИСЛОВЛЮЮТЬ НЕДОВІРУ! ЦЕ НЕ ПРЕЦЕДЕНТ? ЦЬОГО МАЛО? ПРИЧОМУ мЕР ДЗВОНИВ І ПРОСИВ ЗА НЬОГО ДО КОЖНОГО ДЕПУТАТА.НАВІТЬ ЦЕ НЕ ДОПОМОГЛО. УЯВІТЬ СОБІ... ЯК ВОНИ МАЮТЬ ДАЛЬШЕ ПРАЦЮВАТИ? ХАЙ БИ ЙШОВ З МИРОМ,ЯКЩО НЕОПРАВДАВ ДОВІРЯ,ЩОБ ЛЮДИ ЧЕРЕЗ НЬОГО НЕ СТРАДАЛИ.
123 2013.01.26, 09:50
Смішно за цим всім спостерігати самі дипутатати дискутують між собою а простими своїми справами занятися не бажаєте ??? В місті і так проблем зараз багато а ви занімаєтесь перетягуванням влади від наших до ваших може пора і про людей подумати які вас вибирали !!!
345 2013.01.26, 21:09
ЙоЙ, а чому Лесі Білявська втікла від Слюзара? Видко завидки за бабло душіт, Чумачка зобачила ту комедію і за Лесею драпнула. Не файно хлопці так поводитись! Коломия все бачить!
123 2013.01.27, 00:05
Коломия не бачить !!! їй надоїло за цим спостерігати тут як у цирку тільки замість клоунів догадуєтесь хто ???
Гость 2013.01.27, 15:08
Я из Росии ,ехал в ВАШ прославлений Косов. Впечатление от автовокзала в Вашем городе Коломия - отрицательное. Может таким вопросом надо заняться??? А ВЫ как и в России делите стулья))) Так чем ВЫ лучше нас???
вася 2013.01.27, 19:11
ще один прикол,що говорить про інтелект.коли знімали на сесії секритаря-Гошія він на стільки був впевнений,що його не знімуть,що показував всім зверху ДУЛІ.цЕ БАчили всі депутати.
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

681
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1954 7
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1139 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

561
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6908 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11405 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

342

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1090

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1119

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1114
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

78
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

290
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1091
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

658
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

761
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2955
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4453
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18445
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

83
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

328
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

358
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

669