Перспективи «Батьківщини» в Західному регіоні. Оси в мурашнику

 

  

 

 

 

Судячи з усього, у листопаді-грудні минулого року керівна ланка партії «Батьківщина» таки прийняла рішення відпрацьовувати передвиборний сценарій, який враховує можливість того, що лідерка українських соціал-популістів зустріне виборчий марафон за гратами.

 

Першими ознаками цього стали зникнення з прізвища Євгенії Тимошенко «воронячої» частини (-Карр) та переселення Наталії Королевської з партійного тепловозу у плацкартний соціал-демократичний вагон. Адже, зрозуміло, що партійний бренд не витримав би конкуренції двох молодих не позбавлених шарму та сексуальності жіночих облич. Аналітики хором зашепотіли про те, що «для Спадкоємиці роблять проспект».

 

Одночасно «Ув’язнена Качанівського замку»  у своєму посланні висловила побажання, щоби недосвідчену молоду поросль підтримала своїм моральним авторитетом Ліна Костенко. Опоненти (подейкують, що не без консалтингової участі президентського прес-секретаря Дарки Чепак) вивели на авансцену іншу відому письменницю – Оксану Забужку, яка «торпедувала» цей проект, влучно висміявши намагання опозиції прикрити власну вбогість громадянськими і творчими чеснотами Ліни Василівни.

 

Натомість опозиція помстилась «противсіхці» Забужко вустами ще одного сановного в‘язня – Юрія Луценка, який, перераховуючи авторитетних й цінних для опозиційної справи вітчизняних інтелектуалів, принципово «забув» назвати авторку «Польових досліджень з українського сексу».

 

Поки відбувались усі ці вельми цікаві піар-маневри, політологи намагались проаналізувати ще одну тенденцію, яка накреслилась в останні місяці кролячого року і продовжує розвиватись у році драконячому. Штабні ЮТ в центрі практично припинили підтримку партійних структур та згорнули піар-наступ в Західній Україні.

 

Якщо звуження практично до нуля фінансового потоку ще можна було пояснити згасанням ентузіазму останніх генеральних спонсорів «Батьківщини» та союзних із нею структур, то цілковите припинення пропагандистського «відпрацьовування» електорату Галичини натякало на цілу зміну концепції. Дехто з аналітиків навіть домислився до такої єресі, що мовляв «проект російськомовної Спадкоємиці Жені не конектується з націоналістичним пафосом тої частини партійного пропаганди, яка була традиційно призначена для «Львова і околиць».

 

Більш прагматичні політологи натомість припустили, що центральний штаб «Батьківщини» просто впевнений у незламній (як тепер так і в перспективі) вірності свого західноукраїнського електорату, у чому його переконують не лише місцеві білосердешні функціонери, але й соціологічні опитування, які з підозрілою впевненістю не дають опуститися рейтингу «Батьківщини» нижче 25%. Деякі професійні бютівці обласного рівня з маніакальною впертістю повторюють мантру про те, що Галичина була є і буде «нездоланною фортецею» Юлії Тимошенко, об мури якої розіб’ються усі передвиборні інтриги регіоналів.

 

Всі спроби пояснити «людям ЮТ», що їхні «фортечні мури» давно вже проточені спільними зусиллями чисельних галицьких націоналістів, соціал-націоналістів та націонал-демократів. Електоральні симпатії до «страждалиці Юлії», які, безперечно, все ще квітнуть у народному середовищі буде непросто конвертувати у реальні рейтинги малознаних (або знаних як колишніх «вірних лєнінців») місцевих тимошенківців, з яких восени робитимуть кандидатів-мажоритарників. Для того, щоби відтягнути галичан від популярних націоналістичних гасел в бік розмитих соціально-протестних схем, треба буде ще добре попрацювати.

 

«Батьківщина» матиме шанс на парламентських виборах в Західній Україні при наступних обставинах:

 

1)  Якщо опозиційним партіям вдасться домовитись про розподіл мажоритарних округів, що мало ймовірно;

2)  Якщо в партійному піарі «Батьківщини» жорстка опозиційність теперішній владі буде доповнена свіжими та яскравими патріотичними меседжами, ментально близькими галичанам;

3)  Якщо для передвиборних цілей вдасться акумулювати достатні кошти;

4)  Якщо буде забезпечена присутність достатньо компетентних довірених осіб партії на більшості виборчих дільниць (цей пункт залежить від виконання попереднього);

5)   Якщо неофіційним «народно-автобусним» агітаторам «Батьківщини» врешті-решт вдасться переконати значну частину галичан у тому, що ВО «Свобода» є «філією» Партії регіонів в Галичині;

6)  Якщо штабам тимошенківців вдасться встановити з верхівкою УГКЦ такий самий негласний «конкордат», як тепер із Київським Патріархатом.

 

Останні два припущення виглядають так само малоймовірними, як і перше.

 

Отже, можемо констатувати, що в ситуації фізичної відсутності лідера в центральному штабі «Батьківщини», партія опинилась перед певними регіональними викликами. Якщо в інших регіонах головною проблемою одно партійців Тимошенко є розвал партійних структур та цейтнот у вирішенні кадрових питань, ситуація в Галичині впирається в ризик того, що навіть консервативний галицький виборець буде вимагати до себе уваги партійних пропагандистів та ситуативного оновлення партійних гасел. Особливо в разі зміни брендових облич партії та можливих потужних вливань компромату напередодні виборів (у вересні-жовтні 2012).

 

Чи зможуть піарщики «Батьківщини», які вже одного разу обпеклися на «тигрюлях» та лаконічних звинуваченнях «їх» «Україною»  на біло-сердешних «біг мордах», створити якісний піар для Заходу України?

 

Чи, навпаки, понадіяться на те, що ув’язнена Тимошенко буде найкращою агітацією в середовищі, де теперішня влада викликає майже повне неприйняття?

 

Невдовзі довідаємось.

 

…Хоча партійні астрологи БЮТу пророкують ЮТ успішний рік і вихід на волю… Але тоді це вже буде зовсім інша історія…

 

 

Аналітична група «Фіртка-магус»

 

P.S. Про перспективи інших політичних сил в ЗУ - "не за баром":))

 

 


Коментарі (46)

ЗУ 2012.01.09, 12:10
Відверте хамство стає візитівкою "фіртки"
Кук 2012.01.09, 12:24
Просто штабісти ЮТ, в тому числі й знайомі нам "лєнінці" передали піар партії на аутсорсинг генпрокуратурі, суду і тюремників, що, до речі, не виглядає аж так тупо. Бо самі б вони впоралися значно гірше. А так - ще й бабки зекономлять. Восени слід очікувати малобюджетних піар-акцій - маршів до обл- і райпрокуратур чи адміністрацій з партійними хоругвами і портретами, тобто іконами, Юлі великомучениці в голові колон. Місцевим спікерам доведеться косити під юродивих і блаженних, пробиваючи електорат на жалість і сльозу.
Пес 2012.01.09, 13:41
Гарно, фіртка, давайте ще про Свободу, Ригіони, боксьора і Сєню Кроліка!!!
tdf 2012.01.09, 14:41
Улюблена справа хазяїв зомбоящика - робити зі злочинців мучеників а з мучеників клоунів. зомбоящик лише формально належить яникам. якщо уважно подивитись на роботу журналюг яких натаскували на бібісі то відразу виднояк з жульки роблять мученицю і на цьому хочуть вїхати в рай. народ наш й далі тупий, послухати що кажуть в поїздах - вуха вянуть! юлю жаліють, плачуть, а в самих хати бідніші ніж у жульки камера. вона ходить на теплий сральник, а ті шо за нею плачуть бігають по тридцять метрів до холодного виходку.
пеха 2012.01.09, 14:46
Дехто лише й дума, що про теплі сральники:)))))
tdf 2012.01.09, 14:47
А дехто нічне спить , на жульку дро
пеха 2012.01.09, 14:54
от і весь блиск ригіонального інтелєкту - написати про "дро" і тішитись
rex 2012.01.09, 15:01
Ну ось і рушила дискусія! Пацани сі счепили, не става лише НІКа з його фашистівською пургою і демонами. НІКу, де ти? Гавкни щось про демонів, втіш сонний Франек. а то парафіяни після трьох днів вживання ніц не можуть бемкати по клаві. пальчики сі счепило.
пеха 2012.01.09, 15:02
рекса "сі счепило" Гигигигиги.
ъъъ 2012.01.09, 16:53
Главная проблема БЮТа в том, что при большой популярности самой "мученицы" Тимошенки её местные "хлопцы" завязли в коррупции, бытовых скандалах и ведут жизнь "жирных котов" не особо скрывая роскошь квартир и дач от озлобленых обывателей. В нашем доме депутат от упомянутой п.с. поселил подружку-студентку, которая теперь демонстрирует коллекции шуб, пальт с меховыми воротниками, ювелирку и прочие предметы зависти малолеток и дам среднего возраста. У депутата мелкий бизнес и хорошая "крыша". Вряд ли в нашем доме кто то кроме этой студентки проголосует за эту п.с. Вот так то господа аналитики!
Валентина 2012.01.09, 23:55
Не переживайте за БЮТ, щоб вони не робили - своїх 25% вони у нас візьмуть ітрохи менше на Сході, Юлю дуже вчасно посадили, хоч як людину, позбавлену волі, її по людськи жаль.Днями слухала прямий ефір, якась старша пані з Вінничини жаліється як їй пенсіонерці важко живеться, немає грошей навіть онукам на новорічні подарунки і раптом абсолютно несподівано для мене каже; Я так сьогодні плакала, ця бідна дитина( Женя Карр) сьогодні принесла мамі передачу, а Юлю вже відправили в тюрму. Як мовиться NO COMENTS. А ви кажете...
gryc 2012.01.10, 16:44
Працював у ІФ штабі БЮТ - це таке болото!
--- 2012.01.10, 18:51
Якщо на дільницях не буде зубатих представників юльки то навіть при тому, що усі галицькі жіночки плакатимуть за "мумученицею", ніколи 25 відсотків не буде. потім бютікі будуть кричати що все сфальсифіковане, що в них вкрали голоси але то вже всім буде до йдного місця. подивитесь
weritь 2012.01.11, 20:27
Все дуже добре написано.Аж зараз треба починати відкривати очі людям, про найбагатшу капітельманшу України,Це обовязок кожного українця,в кого здоровий глузд.Партії Регіонів раджу підтримувати своїх прихильників і не розчаровувати їх,бо вони і так терплять тиск цих бютівців які є при владі.Ніхто не претендує ні на які посади.Ціль одна:забрати ракову пухлину(саркому)яка сидить на тілі України.Юлька,Турчинов,Женька карррррррррррррр,Сруль срульвич -повний набір західних патріотів...Та схаменіться Українці!кому ви хочете довірити Україну-Юльці чи її донці Женькі,та майте встид...Юлька обікрала Україну на 100 бюджетів України,а ви лиєте сльози від своєї безпорадності.ВІДКРИВАЄМ ОЧІ УКРАЇНЦІ!!!!!!!!!!!!!!!
О. Левицький, 1-й заст. голов 2012.01.11, 23:18
Шановні автори матеріалу та панове читачі-коментатори. Для мене дивним та й невлучним видався цей "матеріал". Автори, якби переслідували мету подати актуальний і об'єктивний матеріал, то звернулись би до ФАКТІВ обласного чи регіонального - західноукраїнського масштабу, оскільки ВОНИ пишуть про перспективи Батьківщини за Заході України, звернулись би до обласної організації нашої партії (Шлемко Д. В.) з питаннями, які є важливими для висвітлення ТЕМИ (з умовою, що потім ці ж питання будуть задані лідерам інших політичних сил відповідного масштабу), порівняли б адекватність відповідей на такі питання реальній ситуації, їх об'єктивність, щирість, ... А так?.. П. С. ЩИРО (!!!) НЕ бажаю нікому, щоб їх без вчинення злочину цькували, ув'язнювали, знищували фізично! Бо за будь-кого з нас незалежно від існування/відсутності реальних заслуг перед будь-якою кількістю будь-яких людей під кийки та сльозогінний газ злочинного режиму не вийде більше ніж кілька найвідданіших рідних людей. Ю. Тимошенко особисто як загальновизнаний лідер всеукраїнського масштабу, ми, як відповідальна партія, не можемо піти на те, щоб підставляти під каральну машину невинних, ПРОСТИХ і бідних людей, яких разом з самою Ю. Тимошенко і гнобить цей режим. Хто з Вас згідний за право писати правду про "наших" місцевих достойників хоч раз переночувати з розбитими вікнами або мати розбите "спортсменами" лице? А це ще не те ж саме, що голосно виступити на захист Лідера опозиції. Я бажаю Вам бути більш чесними до самих себе і до тих, хто читаючи Ваші матеріали хоча б задумується над їх змістом. Принагідно пропоную Вам по кожному з рядків публікації висвітлити позицію "ВО "Батьківщина". Думаю це доповнить "картину", зробить її об'єктивнішою і РЕАЛЬНІШОЮ. В цьому вигляді це невдала, нічим не цінна в інформаційно-аналітичному плані і тому нешкідлива для нашої партії "заказуха". Замовлення "наших доброзичливців" виконане на нуль... Вітаю!
Ігор 2012.01.12, 00:17
Що б не говорили про "Батьківщину" - вона уже пройшла дуже важкий шлях "Кучма, Янукович, Ющенко,Янукович,зради, тиск, переслідування,компромати ..." і це не легко, команда яка залишилась сьогодні справді сильна духом. Люди які попри усі події залишаються в Батьківщині більше 5 років відчули все на своєму шляху, але не зломились, а ті хто зломився уже в інших партіях. Що пройшла Свобода? Через що пройшов Фронт Змін? Хто назве 5 людей в списку Свободи чи Фронту Змін до ВРУ яким він довіряє своє майбутнє, які не зрадять? Чи будуть вони у ВРУ у своїх фракціях, чи їх куплять регіонали, чи може притиснуть їх бізнес, а може підловлять на чомусь брата, маму, сестру, тата? Що тоді? Знову Ющенко винен?
АГ Фіртка-Магус 2012.01.12, 09:16
2 О. Левицький, 1-й заст. голов | 11.01.2012 23:18. __ Звичайно можна було б проігнорувати вашу заклопотаність та емоційність від читання нашої статті. І потішитися, що вона викликала у вас стільки емоцій та роздумів, багатослів'я... Одне тільки прохання і порада - не треба вчити журналістів що, про кого і як їм писати, в кого питати, а кого ігнорувати - невдячна це справа. Демонструє тільки вашу "демократичність". І друге. На черзі в нас статті і про перспективи місцевих ПР, ФЗ, Свободи, ...... І не сумніваємося, що вони нас так само звинуватять в "замовленні і заказусі...":)) І нема на то ради...
АГ Фіртка-Магус 2012.01.12, 09:31
2 О. Левицький, 1-й заст. голов | 11.01.2012 23:18. __ Відкриємо вам ще нашу таємницю. В нас дійсно є замовник, вірніше аж два: 1. наш читач. 2. наше внутрішнє рзуміння про те, що є правда, а що брехня. ... "Фіртка" розміщає і матеріали рекламного змісту. Але це не той випадок...:))
ФІРТКА 2012.01.12, 10:05
2 О. Левицький, 1-й заст. голов | 11.01.2012 23:18. - Ой, пане Левицький? пане Левицький... Якщо почитати, що ви під іншими ніками (в коментах до інших статей) про ваших "побратимів" із Свободи "навалили", .......то "Оси в мурашнику" - це ще дуже ніжно сказано про вашу опозиційну більшість:))
жителька міста 2012.01.12, 11:24
Це можуть писати люди куплені партією Януковича (Свобода - подивіться як гарно вжилися із Вишиванюком, партія Яценюка, який після виборів побіг до Януковича на "ковер", та й Ющенківці, а наших з області там є досить)Вони думають, що люд дурний і цього не бачить
Жительці міста - Валентина 2012.01.12, 11:53
Шановна Пані, а ви б хотіли і добре жити ібути в стані постійної війни усіх з усіма. Так не буває, коли воюють, рівень життя такий, який ми маємо. В цілому цивілізованому світі - програв вибори, думай про люд і допомагай тому, хто виграв. Ми ж все воюємо, тому так і живемо і так житимуть наші справді бідні діти, а "бідні" діти такі, як Женя Карр, давно все мають. Це нормально, що вони хочуть воювати (вони хочуть зберегти те що мають), а що хочемо зберегти ми - Їхні статки? Чи може той жахливий рівень життя, коли більшості людей бракує найнеобхіднішого?
О. Левицький 2012.01.12, 14:29
Шановні панове з Фіртка-Магус! Я написав Вам щиро і "просто", а Ви так сильно приревнували! Не пишіть "заказух", то може й читати Вас будуть?.. А взагалі, дякую Вам за увагу до нашої партії, бажано по суті заявленої у заголовку теми, а не "мислью по древу", бо «мисль» дуже рідонька і «древо» тоненьке. Пишу Вам це як ЧИТАЧ, яких, я сподіваюсь, ВИ НЕ ЗНЕВАЖАЄТЕ, навіть за думки, які з ВАШИМИ НЕ СПІВПАДАЮТЬ?..
О. Левицький 2012.01.12, 14:32
Шановна ФІРТКА! Я завжди на ВАШОМУ сайті пишу під своїм прізвищем. Ніки потрібні іншим людям аби створювати видимість зацікавленості у цінній інформації.
ФІРТКА 2012.01.12, 14:41
2 О. Левицький. Не хотіли ми вас більше чіпати..., але самі напрпосилися: ВАШІ КОМЕНТИ (написані в тому самому часі і з того самого ID 94.178.50.135): __________________________________________________________________________________Комент до статті до статті http://www.firtka.if.ua/?action=show&id=15552 ВАЛ - Для Автора - Наталя | 11.01.2012 17:32 А що хтось з нас вірить, що якби Свободі розказали про ТАКУ заяву раніше, то Височанський не злив би Негричу таку тему, а той у свою чергу повиламував би руки депутатам від ФЗ, Батьківщини, ЗУ, а Свобода б "випадково" без попередження (про яке відмазується Сич) ТУПО не прийшла б на сесію. Саме так СВОБОДА прокинула ФЗ і Батьківщину на літній сесії щодо засудження політичних репресій!!! СИЧ - ГНИЛОЮ відмазкою не відмажешся! Див. Рогатин, Снятин, Богородчани, Калуш (М і Р), ... Тому й не казали ВАМ, бо Ваші зливають ВСЕ прямо НЕГРИЧУ!!! СИЧ ЦЕ ЗНАВ ДАВНО!!! МАБУТЬ ПРОДАЄ ВИШИВАНЮКУ КРІСЛО ГОЛОВИ ОБЛРАДИ ЗА МАНДАТ МАЖОРИТАРНИКА?!. ВІН ВИШИВАНЮКУ КРІСЛО ГОЛОВИ, ЯКЕ ТОЙ ПРОФУКАВ, АЛЕ ВДРУГЕ НЕ УПУСТИТЬ, А СИЧ БЕЗ ПЕРЕШКОД З БОКУ ПР ЙДЕ ПО МІСТУ ДО ВРУ??? ПРАВДА ПАЦИКИ З МІСТА ПО ЦІЙ ЖЕ СХЕМІ ПРОВЕРТАТИМУТЬ З АНУСОМ?!! РЕБУС!?. ФАКТ!!! ПАТРІЙОТИ!!!__________________________________________________________________________ ДРУГИЙ КОМЕНТ до статті http://www.firtka.if.ua/?action=show&id=15521: До Наталі: Для Автора - Наталя | 11.01.2012 17:32 А що хтось з нас вірить, що якби Свободі розказали про ТАКУ заяву раніше, то Височанський не злив би Негричу таку тему, а той у свою чергу повиламував би руки депутатам від ФЗ, Батьківщини, ЗУ, а Свобода б "випадково" без попередження (про яке відмазується Сич) ТУПО не прийшла б на сесію. Саме так СВОБОДА прокинула ФЗ і Батьківщину на літній сесії щодо засудження політичних репресій!!! СИЧ - ГНИЛОЮ відмазкою не відмажешся! Див. Рогатин, Снятин, Богородчани, Калуш (М і Р), ... Тому й не казали ВАМ, бо Ваші зливають ВСЕ прямо НЕГРИЧУ!!! СИЧ ЦЕ ЗНАВ ДАВНО!!! МАБУТЬ ПРОДАЄ ВИШИВАНЮКУ КРІСЛО ГОЛОВИ ОБЛРАДИ ЗА МАНДАТ МАЖОРИТАРНИКА?!. ВІН ВИШИВАНЮКУ КРІСЛО ГОЛОВИ, ЯКЕ ТОЙ ПРОФУКАВ, АЛЕ ВДРУГЕ НЕ УПУСТИТЬ, А СИЧ БЕЗ ПЕРЕШКОД З БОКУ ПР ЙДЕ ПО МІСТУ ДО ВРУ??? ПРАВДА ПАЦИКИ З МІСТА ПО ЦІЙ ЖЕ СХЕМІ ПРОВЕРТАТИМУТЬ З АНУСОМ?!! РЕБУС!?. ФАКТ!!! ПАТРІЙОТИ!!!
О. Левицький 2012.01.12, 14:47
До ФІРТКА! І що свідчить про те, ТО МІЙ IР, що то Я ПИСАВ??? ГА??? Панове ви мене реально дивуєте!!! Я ЦЬОГО НЕ ПИСАВ? Хоча застереження приписані Вами мені, мене дійсно занепокоїли! В цих коментах аналітичності більше, ніж У всій Вашій статєйці!
О. Левицький 2012.01.12, 14:50
ДО ФІРТКА! Це все на що Ви здатні в українській граматиці? Чи це авторський текст- винахід? ГА??? P.S. Про перспективи інших політичних сил в ЗУ - "не за баром":)) Думаю що дійсно не за баром і не за кафе, а скоро???
ФІРТКА 2012.01.12, 15:03
2 О. Левицький. __________________________________________________________ 11.01.2012 23:18 з вказаного ID під ніком "О. Левицький 1-й заст. голов" коментує цю статтю, _______________________________________________________________________________ 11.01.2012 23:35 з того ж компа вже під ніком "До Наталі" йде наведений нижче комент про Сича, _______________________________________________________________________________________а через хвилину - 11.01.2012 23:36, - з того ж компа він надсилається вже під ніком "ВАЛ" до іншої статті. То хто ж в 12-годині ночі вчора з вашого комп'ютера писав? Барабашка?:)) "Оси в мурашнику" ви і є:)) ...Політика... розуміємо, ...конкурентна боротьба, і все таке... - Всі хто проти нас - "уроди". Сич - опонент... Журналісти, які дозволяють писати про нас щось за межами наданих нами прес-релізів - пишуть "заказуху"... Все зрозуміло:)). А "не за баром" - це жарт з анекдоту:)) Ви напевно його не знаєте. Але розказувати спеціально для вас не будемо:))
Кук 2012.01.12, 17:22
Фіртці - зачот. Левицькому - попустися, цуцику. До таких дуелей ти не готовий і навряд чи будеш колись. Це тобі не перед лохторатом красуватися на сесіях в ефірі Галичини, в неті здебільшого сидить народ, якому ваші ритуальні партійні соплі і воплі до дупи. Так що - марш до буди!
О. Левицький 2012.01.12, 17:26
Є таке поняття як спільний доступ до мережі через Wi-Fi router. А де я був і о якій годині??? Це не Ваша справа!!! Як і не моя де і коли були Ви! Краще запровадьте сервіс авторизації Ваших коментаторів! Але мабуть слабо, бо для накрутки статистики та для виконання "заказів" по коментарях Вам самим треба щоб коментування не було прозорим! Дякую! Більше уваги з цього приводу не приділятиму... Досить.
О. Левицький 2012.01.12, 17:37
До Кука! Пане, Ви прийдіть та й в очі все це скажіть, а що ж ви за клавіатурою сховались? Хамство, до якого ви вдались, ображаючи мене не залишило б Вам шансів при особистій зустрічі...
Василь 2012.01.12, 17:38
Пане Левицький. Думаю, ви помиляєтеся - "Wi-Fi router" тут ні до чого. ID - це номер комп'ютера. А яким чином він з'єднаний через які засоби - не суть важливо. Зрозуміло, що Сичу щось треба буде про цю каку пояснювати... Співчуваю...
Dfc 2012.01.12, 17:54
Боже-Боже... А я колись навіть симпатизував трохи Левицькому. Він виглядав навіть одним з найадекватніших в обласній раді... Капєц. Так закінчується слава і позитивний імідж............
О. Сич 2012.01.12, 18:10
Саша, якщо це дійсно ти, не гоже так писати. Я розумію, що ти дуже хочеш до Верховної Ради, але ймовірно ми обоє будемо там менше як за рік. Заходь завтра до мене поспілкуємося приватно.
Кук 2012.01.12, 18:18
Слухайте, гспдін Левицький, ви дуже переоцінюєте свої бійцівські якості, бачив я таких "бійців"... А рівень інтелектуальних, як ви тут продемонстрували, обмежується сіренькою партійною риторикою, підленьким сранням у коментах на адресу ваших начебто союзників у облраді і боягузливими неграмотними відмазками про роутери і вай-фай. Ідіть скажіть в очі Сичу те, що ви написали в коментах, а там подивимося...
О. Левицький 2012.01.12, 18:36
ID мого комп'ютера??? Про ІР ще б повірив? А СВОЇ коменти я пишу лише під своїм іменем і найчастіше зі свого моб. телефону, а ЦІ СВОЇ коментарі довелось з компа у місці загального доступу до мережі, бо не було GSM зв'язку. Пане Кук, бійцем не треба бути, щоб дати в обличчя у відповідь на ВАШЕ тупе ХАМСТВО!
О. Левицький 2012.01.12, 18:38
З О. Сичем, якщо ЦЕ його комент можу і зацікавлений зустрітись. Писакам, які знають або бачили, що я вкрав, готовий надати можливість висловитись в будь-якій зручній формі.
GSM 2012.01.12, 18:47
Пане Левицький, та краще б вже закрили ви цю тему, їй Богу... Бо чим далі тим все смішніше стає. "Не було GSM звязку..." - вже смішно, опівночі "ЦІ СВОЇ коментарі довелось з компа у місці загального доступу до мережі" - ще смішніше. А найсмішніше, що ви вже "по Фрейду" самі визнали, що "ЦІ СВОЇ коменти" є саме ВАШИМИ. І сміх, і гріх. Бо якщо навіть повірити вам в попередніх коментарях, то вчора ввечері ви написали "в місці загального доступу до мережі" тіль ОДИН КОМЕНТ саме до цієї статті, а не "ЦІ СВОЇ КОМЕНТИ"..... Фрейд сміється...
Andriy 2012.01.12, 19:19
Перевірив назване ІР (inetnum: 94.178.0.0 - 94.178.255.255 netname: UKRTELNET-ADSL descr: NCC #2011011865 Approved IP assignment country: ua remarks: E-mail for SPAM and abuse postmaster@ukrtel.net admin-c: ARM42-RIPE tech-c: ARM42-RIPE status: ASSIGNED PA mnt-by: AS6849-MNT source: RIPE #Filtered person: Remiga Alexander address: JSC UKRTELECOM address: 18, Shevchenko blvd address: Ukraine, Kiev phone: +380 (44) 230-9024 nic-hdl: ARM42-RIPE mnt-by: AS6849-MNT source: RIPE #Filtered) Провайдер Укртелеком, який здебільшого не надає, стаціонарної ІР адреси, тому стверджувати навіть те, що коментарі написані з одного ІР належать одній людині, як мінімум не коректі.
Andriy 2012.01.12, 19:25
Вцілому ж поведінку Фіртки, я б охарактеризував, як вкрай не порядну! Оприлюднювати дані про Ваших користувачів - низько і не красиво. Ніки існують для того, щоб люди могли безпечно висловлювати свої думки, а Ваш вчинок - це навіть у якійсь мірі посягання на свободу слова. Раджу Вам дослухатися до ідеї стосовно необов'язкової авторизації користувачів. Тоді зареєстровані будуть не переживати, що завтра від їх імені напишуть інші люди. Щасливого 2012 року!
B. Obama 2012.01.12, 19:52
Dear Hutsuls, I am shocked by your problems. In a world crisis, and the sites you override the Pentagon requests for IP. Take better useful things. Your Barack
ФІРТКА 2012.01.12, 20:10
2 Andriy. В найближчому часі (минулої і цієї доби) з цієї IP-адреси було ТІЛЬКИ три названих коментарі. І все. Ви можете повірити в таке от описане вами "співпадіння", що на протязі 20 хвилин з однієї адреси, в одинаковому стилі (використання великих букв, потрійні знаки оклику, пунктуація, емоційність і т.д.) прийшло три коменти, які писали "різні люди"? Сумнів залишається завжди, але тут сумніви практично відсутні. Звичайно версії можна придумувати зараз різні. Але на наш немалий досвід та інтуїцію:) переконані в тому, що все оприлюднене нами правдиве. Щодо "крайньої непорядності" нашої. Цікаво в нас виходить. Поливати анонімно комусь когось (політичного "побратим":)) можна, а розкрити "анонімщика" , що поводиться сумнівно - це "непорядно"? Не перекос свідомості в нас щодо порядного і непорядного? "Таємне (ж бо) завжди стає явним..." - читайте першоджерела. А пану Левицькому пропонуємо "експериментально" довести свою правоту:)) - давайте разом підемо в те місце, до того таємничого компа у "місці загального доступу до мережі":) з Вай-Фай роутером і проведемо експеримент, перевіримо саме цю IP-адресу, законектимося з двох різних нетбуків через Вай-Фай, подивимося що прийде на нашу адмінку. І все стане ясним. Щодо реєтрації користувачів - на самих початках нашої діяльності ми відмовилися від реєстрації на перший період роботи якраз тому, щоб не ускладнювати життя коритсувачам, щоб вони почували себе вільнішими. Їх у нас було небагато. Ще раз - "на початковому етапі нашої діяльності". Ми ніколи не відслідковуємо і не ідентифікуємо наших коментаторів. В день нам поступає від 50 до 100 коментів. Але в цьому випадку не помітити одну й ту ж адресу в трьох підряд на протязі 20 хвилин "опівнічних" коментах, один з яких був підпианий О. Левицьким, було просто неможливо. Ну а далі ви все знаєте:))
ФІРТКА 2012.01.12, 20:25
Вибачте пане Andriy, але ми не праві! Ми не поважаємо наших читачів їх думки, свободу слова, відсутність цензури у Інтернеті і т.д. Панове, я вирішив провести експеремент і написати від імені ФІРТКИ.З повагою ANDRIY !!!! :-) Не стерайте будь-ласка коментар!!! P.S. "Секрети є у всіх і ФІРТКА не вийняток :-)" ___________________________________________________________________________________________ ФІРТКА. Андрію, а в чому ваш експеримент? Ну підписалися ви Фірткою, і що? І в чому ви бачите неповагу? Ми не цензуруємо наших коментаторів. За загальноприйнятими винятками: реклама, заклики до насильства, нецензурщина, відверте хамство.... А решта - дурійте на здоров'я:)) Пан Левицький не заперечує, що те, що підписане ніком "О. Левицький" - писав саме він. Він тільки твердить що вчора опівночі на протязі 20 хвилин з того ж IP крім нього написала два коменти (під іншими ніками) проти його побратима:)) О. Сича "якась барабашка" через роутер:))
Andriy 2012.01.12, 21:28
:-) Не зрозумів де у моєму попередньому коментарі Ви знайшли цитую: "реклама, заклики до насильства, нецензурщина, відверте хамство....", але Ви таки його відредагували. Тому можна припустити, що подібним чином Ви редагуєте і інші коментарі. Суть експерименту довести, що Нік - нічого не означає, бо у Вас немає авторизації і ніки загальнодоступні. Не здивуюся, якщо завтра від мого імені на Вашому сайті буде написане щось абсолютно дике, а захистити свій НІК, я на жаль, не можу. Також не розумію, чому Ви поснійно згадуєте "О. Левицбкий", чим цей користувач Вас так зачепив і чи готові Ви довести, що "О. Левицбкий" - це жива реальна персона??? Я часто пишу на різних сайтах і форумах, бачив коли адміністрація видаляла коментарі, але таке зустрічаю вперше. Мені подобається Ваш, сайт. Ви в числі перших даєте цікаві і резонансні новини, але робити керуючись інтуїцією якісь заяви, ну як мінімум не професійно. Це мій останній коментар з даного приводу. Дякую! Будьте дужі!
жителька міста 2012.01.14, 12:28
Дякувати Богу, що знайшла цю полеміку! Бо напевно обидва п. її продовжують читати. Де можу там пишу . Перестаньте боротися Уже Ющенко боровся із Тимошенко і доборолися. Її посади, вірніше допоміг і Бог дасть і сам сяде. Бог бачить і карає. Бо люд кляне йому так, як Б. Хмельницькому. А Ви подивіться, що твориться в місті. Будинки здають, а документів людям не дають. І все через ваших депутатів, які переділюють майно. Краще б повистрілювалися як на початку перестройки, то й людям було легше. Будинок прийняли (Стуса 28а)ще в грудні 2010, а воюють із народом уже рік. Якщо будинок Вами прийнятий, то чому депутати не голосують і дадуть дозвіл видати свідоцво на право власності. Люди мають кредити, а може хто і біду. Про себе маю одне і друге, а свідоцтва не дають. Тому хочеться і Вам панове побажати ...., щоб Ви в Новому році не знущалися із люду, щоб Вам не кляли як Ющенку. Краще стріляйтеся, а простий люд вже не чіпайте. Здоровя та наснаги Вам.
жителька міста 2012.01.14, 12:35
П. журналісти Фіртки, якщо можете, то допоможіть багатьом людям. Подивіться на цю проблему і висвітліть її. Це і є їхня політика.
Slastor 2012.02.05, 21:40
Шановна ФІРТКА, ви справді є цікавим ресурсом, хоча й далеко не з усіма вашими матеріалами я погоджуюсь, але визнайте, що з паном, який підписався як О. Левицький Ви повелися не дуже коректно! Хоча й не заперечую того, що і дії користувача могли бути некоректними. Але якщо у Вас на сайті дозволяється анонімність, то розголошувати інформацію про авторство коментів на загал не варто...
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1946
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1851
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1846
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5458 45
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2144 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1501

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

734

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

788

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

987

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

996
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1760
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3670
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10247
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26132
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10172 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7702
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

885
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

180
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

245
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

372
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1268
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

872