Володимир Олійник: Відбулася змова трьох політичних сил з метою зміни керівництва комунального телеканалу

 

/data/blog/33819/d4501c571d29331d2af456cd8da5e838.jpg

Про це депутат Івано-Франківської обласної ради Володимир Олійник сказав в інтерв’ю, відповідаючи на прохання кореспондентів прокоментувати останні події в облраді і додав: "Хоча судячи із хвилювання Петра Парипи не тільки каналом".


В.Олійник зазначив: "Всі погоджуються, що телебаченню (ОТБ "Галичина" - ред.) є куди рости, але три основні функіцї воно виконувало: перше - швидке і якісне висвітлення подій в області, друге - рівний доступ до ефіру всіх, хто працює на благо області, в тому числі депутатів усіх політичних сил, третє - задовільняло прискіпливу Галицьку інтелегенцію, через що не надто сприймалося молоддю. Тим паче, що Ольга Бабій (генеральний директор ОТБ "Галичина" - ред.) справно виконувала свою роботу як менеджера комунального ЗМІ і всі роки всіх влаштовувала. Якщо б не влаштовувала, то її б викликали і вказували що робиться добре, а над чим треба попрацювати. Тому інакше як "змовою" цей процес не назвеш".

 

Розшифровуючи свою думку про те, що процес був чітко продуманим, народний обранець нагадав сам перебіг подій на сесії:  "Василь Попович вискочив до мікрофона і не в тему "ляпнув" що пропонує таємне голосування, хоча Петро Шкутяк 10 хвилин чекав щоб запропонувати поіменне. Спроби П.Шкутяка відстояти "своє" різко відкидалися Левицьким (головуючий на цьому засіданні сесії. - ред). Проект рішення був прийнятий за основу з прочерком навпроти слів "Роботу визнати -----------.".

 

І тут на моменті, коли все вже йшло до голосування "визнати роботу задовільною"... Левицький в кінці питає "Чи це всі пропозиції?"

 

...Виходить Артим (головний редактор малотиражки про сільське господарство "Рідна земля", за розмовами в кулуарах саме він претендував на одне із двох крісел головних редакторів ОТБ і газети. - ред.), говорить про якусь комісію, і не називаючи, що вони досліджували і хто входив до її складу, пропонує визнати роботу телебачення незадовільною і звільнити керівника: "Я пробував запитати що за комісія, - розповідає В.Олійник, - та Левицький, не даючи сказати слова, ставить на голосування питання по процедурі, яке набирає 42 голоса. Всі намагання змінити процедуру і хоча би вислухати, чому такий негативний висновок, не дали результату, і нам прийшлось "зривати" процес таємного голосування фізично. Ми не давали голові лічильної комісії приступити до роботи, а Левицький цілеспрямовано, не зважаючи на будь-які аргументи, "протягував" таємний розгляд питання. В кінцевому результаті я запропонував компроміс - розвязати ситуацію на нараді керівників фракцій".

 

На запитання редакції, які стосунки склались з колективом телебачення, Володимир Олійник відповів:  "Я з 1997 року займаюсь громадською діяльністю, і завжди "Галичина" висвітлювала наші заходи. З Ольгою Бабій познайомився в 2005 - так само без проблем. І до сьогоднішнього часу так. Тобто, повторюсь, всі, хто працює на благо області, мають доступ до ефіру  телебачення "Галичина". Ольга Михайлівна вміє дослухатися до сторонніх думок: я не одну пропозицію з метою покращення давав, і вони були враховані у роботі телестудії", пише Бріз.

 

"Бійка за "Галичину" (фоторепортаж)

 

 


31.03.2013 1642 16
Коментарі (16)

Місько 2013.03.31, 07:22
Цей шкутяківський козачок де тільки вже не побував .Нічого серйозного в житті ще не зробив і навряд чи вже зробить.Такий є у шлемка М.Зелінський та О.Левицьки. Тільки Зелінський любить за ковнір закинути тому часто буває неадекватний.Ці комсомольцініде серйозно не працювали.Вони невчилися паразитувати на політиці у своїх старших товаришів.А п.Олійник прославився тим ,що на останніх президентських виборах,виконуючи вказівку п. Шкутяка,спільно ,доречі,з О.Бабій закликав голосувати проти всіх тобто за ПРяників.Сич і Тягнибок теж за гроші ПРяників по декілька раз на день по 3 студії робили це,а тепер закликають нас до револції.Лицимірству у наших хохлів не має меж,коли питання стосується корита.Панове не жалійте їх.Вони всі одним г... мазані.
читач 2013.03.31, 09:36
дійсно справжня АПАЗІЦІЯ
Я до Міська 2013.03.31, 10:12
Якщо Ви досі не зрозуміли, що Свобода діє за гроші ПР і методи в неї ті ж що і в ПР на Сході, Вам треба поспівчувати. Вже тільки сліпий не розуміє - саме ПР піднімає рейтинг Свободи, щоб вивести Тягнибока в другий тур президенських виборів, бо любий інший кандидат виграє у Януковича.
парамон 2013.03.31, 11:11
місько все правильно говорить,тільки забув додати сюди ще аферистку вищого пілотажу жульку і її поплічників,де вони свідомо її підтримують знаючи її нутро,і саме головне,що вона не Є,не була ,і не буде ніякою ні патріоткою.ні марією Девіс ,бо то авантюристка.яка повязана з москвою не менше ніж комуняки,хоч,як на мене,то з комунякамище хоч щось можна говорити,а жулька,то є вища стадія маразму і фальші,що характерно для такої провидиці(ВСЕ СЕБЕ),ну ще і турчинову .
любко 2013.03.31, 12:28
Давно зрозуміло що НУ працює на ригів чому Свобода з ними бавиться... опозиційні партії з нею панькається...
Яна 2013.03.31, 14:13
Я ні за кого! І хочу сказати, що отих пенсіонерів з "ГАЛИЧИНИ" треба давно послати на пенсію - хай працюють на дачах, я шаную їх талант і не шаную те, що вони не збирались готувати заміну! А молодим дати ходу, щоб не сиділи у батьків на шиї - це так в загальному. Така ситуація в вузах - де, не замінимі декани. Але коли я побачила наглість хлопців які нагло ламали - відбирали мікрофона - я поставила питання. Невже - це наші діти? Яких ми народжували, вчили, виховували, вкладали батьки душі в них - А ВОНИ ТАКІ НАГЛІ повиростали, невже внуки будуть ще гірші???
БУК 2013.03.31, 13:53
Депутати домовляються,треба говорити про них виважено та з повагою, а оціночні судження вже від місця сидіння, що визначає кут зору... А що ви думали, панове ?!? За роздержавлення ЗМІ, коли "наші" були при владі, ніхто не хотів боротися. Навіщо? Присмокталися придворні журналісти до бюджету,звання отримують, державні нагороди. Їм так добре, мають доступ до сильних світу, і так цим дорожать, що куди там підтримати колег, які захищають стратегію - свободу слова та європейську модель вільних ЗМІ... Нема журналістської солідарності, ручна обласна організація НСЖУ, відсутня корпоративна взаємодопомога... Й ось результат. Утратили нагоду стати незалежними, терпіть, бо вас такі правила влаштовували, за брата не ставали на прю. А збан до пори воду носить. Якби по вас не прийшли, далі преспокіно була б "моя хата скраю"... Тому депутати не шанують вас - значить зовсім не бояться, знаючи пристосовництво журналістської братії, працюють як сокирники,а не тонко хоча б заради доброї міни...
САМ 2013.03.31, 13:56
Ну ніяка ця телекомпанія і передачі ніякі.РАЇ і то набагато кращі,молоді диктори а тут якийсь будинок перестарілих,поприбивали їх цвяхами до стільців,чи вони вже приватизували ті стільці,то винесіть їх разом всіх не хай колектив омолоджується,і не показуйте нам БУРАНОВСЬКИХ БАБУШЕК і дедушок.
Маруся 2013.03.31, 14:18
Якщо ви думаэте, що Свобода маэ на меті привести на Галичину щось "молоде і сучасне", то смішно це слухати. Це Артим з Ткачівським - сучасні??????????????????? Подивіться на "сучасність" газети "Рідна земля". Колись була така, і кажуть, що зараз виходить десь-колись в форматі леніської "Іскри". Оце вам і майбутнє Галичини із свободою.
БУК 2013.03.31, 15:07
Майте совість! Старших треба шанувати, бо самі такими будете, і досвід передавати з покоління в покоління. При чому тут вік, критерії треба обновлювати, аби не прислужувати, що вже залежить від хребта керівника. А людяність ще ніхто не відміняв. Бо як виходить: коли треба спочатку використали, а відтак на смітник. Бійтеся Бога!!!
Михайло 2013.03.31, 15:12
"Галичина" - це рівень колгоспу червоне дишло. Особливо гидко оглядати програми за участі О. Бабій. Її інтерв'ю, це солоденький, банальний із запашком міщанського патріотизму монолог самозакоханої особи. Коли оглядаю програми Галичини, повертаюсь у свою радянську нафталінову молодість, тільки тематика змінилась а форма і зміст не змінився. І це поважно - таке моє відчуття 50-річного а що мають сказати молоді люди у яких інше мислення мають, такий спосіб подачі інформації знеохочує їх оглядати так звані патріотичні україномовні передачі. І не дивно, що молодь шукає їх де інде. О. Бабій і її співтворці телепрограм, тільки знеохочують молодь до українського. Нарешті хтось вже зрозумів, що це антипатріотичне телебачення, бо воно не професійне.
Лео 2013.03.31, 17:53
Підтримую більшість коментарів про негайні зміни в ТБ "Галиччина". Останніми роками це "закрита" лавка для певного дуже вузького кола людей, яких вони ПІАрять. Пригадайте, перед виборами і тепер, кого кожен день показували в новинах на Галиччині - Деревянко та Грабовецький. І це все за наші з Вами сплачені податки. Відколи основною подією на новинах політики на ТБ "Галичина" має бути якась виставка невідомого художника..... (з повагою до мистецтва), але чому жоден канал не висвітлив страйк людей в четвер в Заболотові, перекриття державної дороги? Чому Галичина про це не розказала? Напевне тому що, сказали в "ОДА" - непотрібно, бо про губернатора там дуже погано відкликалися. Чому новини на Галичині не йдуть в прямому ефірі, а записуються біля 16.00 год. Де новітні технології? Невже немає журналістів нового взірця в області, які з новими ідеями готові працювати?
Гостя 2013.03.31, 22:56
Все перечитала, зробила висновки : 1. "Галичину" нецікаву, нафталінову, старчеську (яку там ще) - дивляться всі, від малого до великого і ніби народ не знає про таке досягнення, як пульт. 2 Коли щось станеться в селі, чи на вулиці - кликати "Галичину" не будуть, бо вони гади один раз не виїхали в Заболотів. 3 Те що "Галичину" не вдалося загарбати і на цей раз (бо таке відбувається раз на чотири роки) сильно когось стурбувало, ефіру собі треба побільше, а тепер облом. 4 ОТБ "Галичина" створювалося не для розваг молоді (з усією повагою до молоді), а для того, щоб народ мав своє телебачення. 5 Журналісти "Галичини" можуть пишатися тим, що їх знають поіменно друзі та недруги.Та й досить.
мирко 2013.03.31, 23:56
"визнати роботу незадовільною". це така нова формула дерибану? телеканали у комунальній власності - прошу згадати - нам дісталися у спадок від радянського союзу. це була та зброя, яку можна було якісно використати для розвитку демократії. олігархам всіх мастей незалежний державний телеканал як кістка в горлі чи як прапор, який переходить з рук у руки і тому дратує. він забезпечує потреби простих людей і ніяк не збагачує їхні кишені.
11 2013.04.01, 10:26
Політики торкатись не буду, лише скажу, що Ольга Бабій член збанкрутілої партії "Наша Україна". Пробувала перескочити в "Свободу", але не взяли. А тепер по суті. ТБ "Галичина" це справді приватна лавочка Ольги Бабій. Вона справді показує заходи Олійника, але не показує тих, хто їй не платить. Ольга Бабій крім посади гендиректора каналу є ще й редактором журналу "Перевал". Чи не забагато одній людині сидіти на двох кріслах? Я вже не кажу про те, що вона пенсіонерка з пенсією в 10 тис. гривень. Не можна бути такою задібною. Рівень каналу доволі низький. Канал обслуговує в першу чергу Вишиванюка, а не обласну раду. На сигнали громадянського суспільства реагує мляво, озираючись на господарів з Білої хати. В такій формі, в якій зараз працює канал - він громаді не потрібен. П.С. Артим і Ткачівський нічим не кращі за Ольгу Бабій. Канал має очолити нова людина з сучасним баченням процесів в ТВ просторі.
Олександр 2013.04.04, 01:27
Ольга бабій тільки вміє наголошувати на тому як вона 20 років тому заснувала канал, принісши з дому старий магнітофон. то добре, але толку нам зараз з каналу, який висвітлює тільки те, що вигідно партії Наша Україна ( якої вже скоро не існуватиме), і ждеяким керівникам. заявляти про те. що цей канал народний - лицемірство. мені всерівно хто там змовився хто ні. я людина з народу , але на каналі мало потрібного мені як жителеві краю. ще й висвітлюють не всі значні події, особливо якщо вони стосуються страйків, акцій протесту, тощо.
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1009
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

815
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1935
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3301
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2580
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2569

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

283

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

758

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

718

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1655
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

399
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

759
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

643
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

379
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

411
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

27069
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

867
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19704
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

462
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

422
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

754
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1407 4