ВЕРШИНА БЮРОКРАТІЇ (Але айсберг також розтає і зникає в небуття)

Не хотілось писати після останніх статей третю серію про прогресуючу бюрократію і деградацію (можливо сплановану проти українців) державного управління, якби не злочинні реформи судової, пенсійної та інших систем.

Тепер проста людина, зважаючи на повноваження суддів у процесі розгляду справ, що обмежують права і свободи громадян, витрати за судові процедури, електронний доступ у суди за окрему плату, не зможе захистити себе в українських судах.

Скоро Ви у цьому переконаєтесь. В той же час у судовій реформі збережені пільги для установ соцзахисту, зокрема органів Пенсійного фонду, щоб оскаржувати позитивні платні позови громадян, навіть для затягування часу компенсації втрат і економії коштів.

Після Майданна антинародна влада, розуміючи природні історичні процеси, знаючи об"єктивний, тривалий, міжреволюційний процес визрівання ненависті все робить для свого збереження, травмуючи душі людей, які уже майже втратили надію, беззахисні і чекають спалаху сірника. Для розрядки і висновків передам одну правдиву бувальщину.

Колись у США, Микола Лебідь (друга за політичним значенням після Степана Бандери людина) розказував нашому журналісту із Волині, звідки він і сам був родом, про свого діда, який напівполяк , напівукраїнець був війтом.

Так от, попри подвір"я діда, де була відкрита фіртка (слава богу наша "Фіртка" поки що відкрита) ішов польський шандар (жандарм) і побачив не прив"язаного собаку, що лежав біля воріт.

Він нічого не сказав і звернувся до суду. Суддя на засіданні звернувся до господаря: Ви знаєте, що у Вас була відкрита фіртка і коло неї лежав не прив"язаний пес.

Знаю, із кипінням у душі і зовні, злістю, ледве стримуючись, сказав чоловік.

Суддя знову спитав: А Ви знаєте, що пес міг покусати шандара і Вам треба заплатити 500 злотих штрафу. На це господар відповів: Знаю, а скільки треба заплатити, щоб він Вас усіх покусав.

Пізніше, при здоровому глузді, Волинський дід казав онукові (Миколі Лебедю), не будьте, як волиняни і буковинці, вони заради правди горять як солома, будьте як галичани, вони тверді , як криця і знають, що хочуть.

Дуже жаль, що зараз окремі з них, (не буду називати прізвища), які прийшли до влади, здали генетичні цінності і стали "старшим братом".

У контексті теперішніх українських реалій, скільки треба заплатити, щоб змінити владу (що не забуває про себе) із такими реформами проти людей, нехай поки що пес їх не кусає, але Дамоклів Меч висить. Невже дріб"язковий, корисливий, бізнесовий інтелект і нічого святого, взяв верх над тим, що викликає сльози на очах і уже не приховану злість, яка от-от вибухне, чи може принцип політики полягає в тому, щоб уже не було кому вибухати і стане продана українська земля, "обітованною" для інших.

Аналізуючи ситуацію думаєш, що краще - міфічні Давид чи Голіаф. Давид, із благородними намірами для людей, якого перемогли золоті шати влади, як і багатьох перших осіб за тисячі років, що правили народами і у кінцевому підсумку принесли зло та погано закінчили. Може краще Голіаф, який задовільнявся окремими жертвами, але весь народ, навіть будучи у певному страху, залишався цілим. Не те, що тепер, понад 60 відсотків українців, із жебрацькими субсидіями за межею бідності і мільйони заробітчан за кордоном.

Багато років при галопуючій інфляції і падінні національної валюти, із 5-ти до 29-и гривень за долар, влада не виконувала законодавство про індексацію зарплат і пенсій.

Для чого розмови про підвищення пенсій на кілька десятків гривен, з умовою голосування за злочинну пенсійну реформу, при якій тисячі людей, вимушено торгуючи на базарах, із-за відсутності нового страхового стажу не будуть мати права на пенсії, а для інших зрівняйлівка у нарахуванні пенсій незалежно на яких посадах і умовах працювали українські громадяни, наприклад державні службовці, і яку зарплату одержували. Хоч уже 21 століття, все-таки ми ідемо до комунізму, шкода, що до цього не дожив Хрущов. А може пора створювати "Кібуци" і замість пенсій платити жебрацьку соціальну допомогу.

Поверніть людям те, що ви у них вкрали (хоч би індексацію та податки із оподаткованих пенсій) і не пропонуйте викуповувати пенсію! Я уже писав, що людина не може 24 години в добу, місяць, чи усе життя бути фарисейським актором, показуючи на публіці свої лукаві "чесноти" на користь людей .

Одним неконтрольованим поглядом, словом, не прийняття рішення у екстремальних ситуаціях, розкривається фальш, прихована за фасадом, тобто це підстава для підтвердження логіки недовіри суспільства до владних осіб, що мали б його захищати.

Для переконання проаналізуйте голосування за пенсійну реформу, що черговий раз це доказало. Залишилися в повітрі крики радикалів, хитромудрої "Самопомочі", тих хто нібито опозиція, будучи в БПП і до тепер виступав проти його політики та інших. "Трибуни" виявились фальшивими і тепер на всіх каналах ЗМІ переконують у необхідності прийняття, негативних для людей, названих реформ. Для необхідного рішення владі досить було залякати окремих, хто біля "корита".

Може краще знати відкритих ворогів і чути їх неприховану позицію та будувати державницьку національну стратегію, не озираючись на ненадійні власні тили.

Слід зазначити, що плач закомплексованої більшості у Верховній Раді про те, що сотні поправок до законопроектів про судову і пенсійну реформи придумані для затягування часу не відповідають дійсності.

Ці, не проголосовані, поправки актуальні у користь суспільства і демократії. Шкода, що режимний бомонд, із фантастичними, не підтвердженими по суті, Е-деклараціями уже не здатний впливати на прогресивні процеси. Нічого дивного. Дивлячись із яким ентузіазмом по команді 288 депутатів проголосували за антинародну пенсійну реформу, приходиш до висновку. Крок за кроком формується тоталітарна держава, де безправні громадяни залишаються самі із собою або, користуючись безвізом, покидають Батьківщину, стаючи у перспективі нелегалами.

Голосування по команді підтверджується тим, що Прем"єр подякував депутатам ще до цього, радості не міг стримати. Теперішнє рекламне підвищення пенсій одним і частково за рахунок інших, нічого не значить на фоні мільярдних втрат у доларах через системні вибухи складів зброї (в той же час безвідповідальності) так необхідної на фронті, її жебрацьке випрошування ззовні, як і траншів з умовою проведення реформ, необгрунтоване підвищення тарифів, незважаючи на один із найнижчих рівнів соцзахисту у світі. Звичайно, крім того, для підвищення копійчаних пенсій кошти у держави є.

Ріст ВВП (яким можна хвалитись перед світом, як результат реформ) за рахунок підвищення податків на алкоголь, тютюн і паливно-мастильні матеріали та відповідно на інші товари, роботи і послуги, знецінення національної валюти у зв"язку з цим, дає можливість без росту практичної економіки, зокрема малого, середнього бізнесу з кишені громадян дістати ці доходи.

Правда, це не може тривати довго! Повернемось до назви статті і простої бюрократії, що викладено у попередніх двох статтях та є наслідком наведеного вище. Для виконання рішення суду про перерахунок пенсії державного службовця органи Пенсійного фонду були зобов"язані негайно здійснити таку фінансову операцію за один місяць, що було виконано частково.

Для досягнення істини і виконання рішення суду два рази направлялось звернення до прокуратури області. "Захисниця" трудящих, не вникаючи у суть питання, в обох відповідях "порадила" звернутись до громадської організації - Центру вторинної правової допомоги.

Західний офіс аудиторської служби України (зверніть увагу, яку назву придумали, щоб не різало слух, замість колишнього, всім знайомого КРУ) поспішив повідомити: звернення замість перевірки направлено у Головне управління Пенсійного фонду у області, що власне, свідомо не виконало рішення суду і занизило розмір місячної пенсії.

Крім того, служба послалась на доручення розглянути звернення Департаменту соціальної політики, що знаходиться в одному відомстві із пенсійними органами та не може мати іншої позиції і зняла із себе питання, не дивлячись, що такі перевірки є її прямою функцією.

Аудиторська служба України (центральний державний офіс) на звернення детально розказала про свої функції і також зіслалась на орган соціального захисту, що мав би провести таку перевірку і поставити крапку. Цей орган дійсно поставив крапку повідомивши, що здійснює загальний нагляд за дотриманням законодавство у цій галузі і для перевірки виконання постанови суду, щодо перерахунку пенсії, немає законних підстав. Коло черговий раз замкнулось. Ліквідація і вихолощення функцій контролюючих органів - результат політики великого реформатора, попереднього прем"єра. Негативні наслідки проявляються зараз і в інших сферах.

Цей простий приклад - квіточки. Наслідки "безпредєлу" органів державного управління вийдуть на поверхню коли громадяни не зможуть оформити пенсії, змешиться кількість претендентів на неї. Зараз її уже втратили ті хто мав 15 років страхового стажу і надіявся на мінімальну, навіть якщо "докупив" страховий стаж.

Цікаво, чи будуть повертати подаровані державі кошти при втраті права на призначення мінімальних, пенсій відповідно до теперішнього законодавства, що ліквідувало ці гарантії, хоч за Конституцією України немає зворотної сили. У цих громадян залишається надія на жебрацьку соціальну допомогу.

Такого не допускав навіть тоталітарний Радянський союз, правда він просто нищив фізично мільйони людей, одночасно зменшуючи і кількість пенсіонерів. Якби спитали зараз будь якого українця, чи міг би він передбачити такий розвиток різнопланових негативних подій за 25 років в Україні, ми б одержали однозначну відповідь - НІ ! Невже надія таки вмирає останньою ?


04.10.2017 Антон Костишин 2334 0
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1970
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1868
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1862
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5531 49
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2158 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1515

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

750

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

803

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1006

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1008
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1775
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3687
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10263
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26154
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10191 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7719
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

906
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

214
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

268
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

387
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1286
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

891