Юрій Дерев’янко: Парламент мусить змінити пенсійне законодавство

 

 

Дві тисячі євро компенсації пенсіонерці з Микуличина. Народний депутат Юрій Дерев`янко з командою юристів своїх депутатських приймалень виграв справи у Європейському суді з прав людини, допомагаючи прикарпатським пенсіонерам відстояти права на пільги і виплати. Зокрема, за статусом «діти війни».

 

«Наразі Україна боргує 7 мільярдів гривень доплат до пенсій «дітям війни». У цьогорічному бюджеті на цю статтю передбачено лише 100 мільйонів гривень», - повідомив на зустрічі з виборцями нардеп, кандидат до Верховної Ради по 87 виборчому округу Юрій Дерев`янко.

 

У відповідь на звернення мешканців Прикарпаття з приводу невиплати нарахувань «дітям війни» народний депутат Юрій Дерев`янко вдався до практики Європейського суду з прав людини. У приймальнях народного депутата надавалася безкоштовна юридична допомога людям, які мають відповідний статус, у вигляді написання документів у судових справах та юридичного супроводу судових процесів. За два минулі роки юристи приймалень на звернення пенсіонерів склали і подали до Європейського суду з прав людини 154 заяви про захист прав «дітей війни» на гарантовані їм законом доплати. 

 

Серед тих, хто звернувся по допомогу до нардепа, була Ганна Федорчук - мешканка гірського села Микуличин, що на території Яремчанської міської ради. Жінка поскаржилась Дерев`янку, що їй не доплатили до пенсії як «дитині війни»близько 1500 грн. У листопаді 2012 року юристи нардепа підготували заяву до Європейського суду з прав людини. А 14 лютого 2014 року Європейський суд з прав людини ухвалив рішення на користь заявниці. Відтак Ганні Федорчук була присуджена компенсація в розмірі 2 000 євро. Після цього юристи Юрія Деревянка склали документи, які потрібні були для виконання рішення. На сьогодні, кошти - на рахунку жінки.

 

«Розгляд справи у Європейському суді – процес довготривалий, а для літніх людей – кожен рік безцінний, - коментує Юрій Дерев`янко. - Змінити ситуацію мусить новообраний парламент - депутати мають продемонструвати політичну волю та розпочати зміни пенсійного законодавства. Найпершим кроком має стати скасування законодавчих актів, які створюють перешкоди пенсіонерам отримувати пільгові доплати, передбачені законом».

 

За словами нардепа Деревянка, головна проблема в тому, що на сьогоднішній день є кілька методик нарахування пенсій. «Люди бігають по архівах, бо одні довідки приймають, а інші ні. Досі не визначено перелік документів, необхідних для того, щоби мати змогу оформити чи перерахувати пенсію. Це – «ручне» керування. Тим часом все можна було зробити прозоро – запровадити єдиний формульний розрахунок, ввести дані в комп`ютерну систему і автоматично нараховувати пенсії та пільги», - переконаний кандидат до парламенту.

 

Теперішній спосіб нарахування пенсій Юрій Дерев`янко вважає корупційним. І наголошує, що так бути не повинно. Виправити ситуацію мусить наступний парламент.

 

Кандидат до Верховної Ради по мажоритарному округу №87, член Ради партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев`янко з командою однодумців працюватимуть над законодавчим закріпленням змін у розрахунках пенсій та забезпеченням прозорого, зрозумілого і справедливого їх нарахування. Таку позицію Дерев`янка поділяють і решта кандидатів від «ВОЛІ» та «Самопомочі» - ці поличні сили об`єднали свої виборчі списки. Крім того, «ВОЛЯ» веде до парламенту 36 своїх мажоритарників. Серед них і Юрій Дерев`янко на Надвірнянщині.

 

Працюючи попередні два роки у Верховній Раді Юрій Деревянко дотримувався задекларованих принципів і не змінював чітко визначеної лінії поведінки. Зокрема,голосував «ЗА» скасування «пенсійної реформи» Януковича - Азарова – Тігіпка. Підтримав законопроекти про внесення змін до деяких законодавчих актів України про поліпшення умов пенсійного забезпечення громадян. Адресував десятки звернень про перерахунок розміру пенсій мешканцям округу, який власне і був зроблений – кожну справу супроводжував юрист із депутатської приймальні Юрія Дерев`янка.

 

Кандидат до парламенту Дерев`янко переконаний, що на сьогодні важливо законодавчо внормувати нарахування пенсій і визначити єдиний потрібний для цього пакет документів. Це цілком під силу новообраній Верховній Раді.

 


16.10.2014 437 2
Коментарі (2)

Роман Комар 2014.10.16, 10:42
Коммунисты давно подымали вопрос пенсионного законодательства, и что? Пришедшая нынешняя власть не просто нивелировала все социальные стандарты, а просто уничтожила их на корню. Люди обнищали несказанно, и кто компенсирует им реализацию их социальных запросов? В том числе и обесцененных зарплат и социальных выплат, которые сейчас похожи на подачки. Власть пока что настроена только лишь на укрепление власти олигархов. Так что отстаивание социальных вопросов в будущем парламенте останется прерогативой депутатов от Компартии.
Василий Клопков 2014.10.17, 00:17
Интересно, как долго народ будет терпеть издевательства? Сегодня только и слышно, как так называемые патриоты не предадут своих избирателей, будут твердо отстаивать права и гарантии проведения честных и прозрачных выборов. Но нет им веры. Два «майдана» и сформированная ими власть — тому подтверждение. Это они привели к властным кабинетам олигархов и служат им. Потому, товарищи, надо поддержать КПУ на этих выборах. Это единственная партия, которая будет отстаивать права и интересы трудящихся.
11.10.2024
Вікторія Матіїв

Про роботу поліціянтів під час повномасштабної війни, найчастіші правопорушення, патрулювання із працівниками ТЦК та СП та ситуацію зі зброєю і наркотиками, дізнавалась журналістка Фіртки.

697 1
07.10.2024
Тетяна Сорока

Про те, як змінилося життя після повномасштабного нападу окупантів у 2022 році, мету встановлення світового рекорду та ставлення до сучасних методів мобілізації, ветеран Степан Савчук поділився з журналісткою Фіртки.

1176
04.10.2024
Микола Сторожовий

Підприємство продали з молотка за рекордні 2,6 мільярда гривень. Але в місті майже одразу ж почались розмови про помилку та зайву цифру у виграшній пропозиції, змову задля анулювання результатів торгів і розчищення землі в центрі Франківська під нову грандіозну забудову.

5706 7
28.09.2024
Вікторія Матіїв

Про свій досвід еміграції у Сполучені Штати Америки журналістці Фіртки розповіла прикарпатка — 23-річна Тіна Любчик.  

1987
19.09.2024
Вікторія Косович

Про те, як великі компанії й підприємства області розвивають свій бізнес, удосконалюють виробництво та експортують свій товар в Європу та інші країни в умовах повномасштабної війни, розповідає Фіртка.  

1921
10.09.2024
Вікторія Косович

Про те, чим живе притулок та як там рятують й піклуються про братів наших менших, журналістка Фіртки поспілкувалася з волонтеркою та працівницею прихистку "Рудий пес" Любов'ю Філь.

3074

Протягом місяця на різноманітних інтернет-ресурсах та соцмережах розкручується тема «гоніння на православних і заборона УПЦ». Почався цей галас відтоді як Верховна Рада ухвалила законопроєкт №8371 про регулювання діяльності релігійних організацій, що мають керівний центр у росії.

590

Усі ми хочемо бути здоровими та щасливими, але, на жаль, складовою людського життя є хвороби. Хвороби, які роблять людське життя складнішим і менш радісним, з'являються з різних причин.

1787

Роми таємничий народ, про який ми знаємо багато і водночас нічого. Здебільшого наші знання про ромів ґрунтуються на  стереотипах пов’язаних з ними: віщуни, гадання, конокради, прохачі, але все ж таки, що насправді ми про них знаємо?   

2529

Нова війна нагадує нам події минулих століть. Загарбники завжди руйнують і крадуть, Україна переживала це не один раз. Дві українські ікони за різних обставин покинули територію України, щоб прославитися у чужій. Ми повинні пам’ятати та цінувати те, що належало українському народові.  

3262
11.10.2024

Загалом господарства Прикарпаття зібрали понад 65 тисяч тонн зернових і зернобобових культур з площі 109 тисяч га.  

258
07.10.2024

Макаронні вироби бувають різних форм та розмірів, і кожен з них ідеально підходить для конкретних типів страв.  

391
01.10.2024

Ягідництво на Прикарпатті, завдяки сприятливим особливостям регіону, набирає дуже серйозних обертів.  

946
10.10.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

33766
04.10.2024

Від початку повномасштабного вторгнення Росії 1 123 релігійні громади перейшли з Української православної церкви московського патріархату до Православної церкви України.  

705
30.09.2024

Згромадження Сестер Пресвятої родини виникло у 911 році, засновницею є сестра Теклі Юзефів.  

848
25.09.2024

Гошівський монастир — греко-католицький монастир Чину святого Василія Великого у селі Гошеві, що на Івано-Франківщині.  

16340
08.10.2024

У програмі концерту — добре знайомі та незабутні пісні Володимира Івасюка, Мирослава Скорика, Богдана Весоловського, Кузьми Скрябіна, Ігоря Білозіра, Володимира Якимця, Ярослава Нудика, повідомили організатори.   

536
11.10.2024

Верховна Рада 10 жовтня ухвалила у другому читанні законопроєкт про збільшення податків.  

484
09.10.2024

Верховна Рада 9 жовтня ухвалила у другому читанні законопроєкт про заборону мобілізації обмежено придатних віком до 25 років.  

304
30.09.2024

Оксана Савчук заявила, що йдеться про постанову Центральної виборчої комісії України від 20 вересня щодо впорядкування та зміни виборчих дільниць.  

1313