Супермаркети «АТБ» офіційно визнані максимально безпечними для клієнтів

Мережа магазинів «АТБ» у своїй діяльності дотримує всіх правил і стандартів протиепідемічної безпеки — про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, який повідомив офіційні результати перевірки  Держспоживслужби.

З перших днів пандемії COVID-19 торговельна мережа «АТБ» впровадила та дотримує безпрецедентних заходів безпеки. Була проведена спецперевірка Держспоживслужби, під час якої не виявлено ні найменших порушень протиепідемічних заходів.

«За підсумками перевірки було з'ясовано, що ніякого внутрішнього розпорядження, яке дозволяє відвідувачам перебувати в торговельних приміщеннях мережі без засобів індивідуального захисту, не існує. Всі відвідувачі та персонал повинні дотримувати чинних санітарних норм і правил. Якщо хтось зі співробітників дозволяє заходити в зал, не надягаючи маску, обов'язково повідомляйте про такий факт на гарячу лінію мережі «АТБ» або правоохоронним органам», — повідомив головний санітарний лікар України та заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Нагадаємо, що супермаркети «АТБ» були першими в країні, де торік у перші дні пандемії ввели суворі карантинні вимоги, що стосуються обробки дезінфікційними розчинами, соціального дистанціювання, обов'язкового носіння захисних масок, рукавичок, щитків тощо. Більше того, саме в магазинах  «АТБ», яких на сьогодні в 24 областях країни відкрито 1218, уперше робочі місця касирів  обладнали скляними захисними бар'єрами. Це дуже важливо, адже через каси магазинів лідера вітчизняного ритейлу щодоби проходить більш як чотири мільйони клієнтів. До питання їхньої безпеки, а також безпеки власного персоналу в компанії ставляться дуже серйозно.

При цьому без уваги не залишилися й люди похилого віку, який у зв'язку з коронавірусною пандемією опинилися в групі ризику. Для них в «АТБ» по всій країні ввели спеціальні години роботи. Це допомогло ще більш ефективно розподілити потік клієнтів і знизити ризик зараження для цих громадян.

Як написав на своїй сторінці у Facebook Борис Марков, голова Ради директорів, генеральний директор корпорації «АТБ», ніякого розпорядження про послаблення маскового режиму не було і не могло бути апріорі. За час пандемії компанія виділила близько 100 мільйонів гривень для гарантування безпеки своїх співробітників і майже в півтора раза більше (150 млн грн.) для реалізації соціальних і благодійних програм.

«Із самого початку пандемії й донині ми дотримуємо найсуворіших заходів щодо створення безпечних умов як для купівлі товарів нашими клієнтами, так і для роботи кожного нашого співробітника… Ми ведемо відкриту та прозору інформаційну політику. Наша пресслужба та гаряча лінія працюють 24/7. Ми в повному обсязі оперативно надаємо інформацію про свою діяльність на всіх корпоративних ресурсах для широкої аудиторії», — пише Борис Марков.

Також варто сказати, що магазини «АТБ» одними з перших у країні були на 100% забезпечені безплатними засобами дезінфекції рук для покупців. Для протидії передання коронавірусу розпочали й багато інших заходів.

Щоб під час карантину мінімізувати соціальні контакти та при цьому розширити можливості громадян безперебійно купувати гарантовано свіжі продукти, корпорація пішла на сміливий крок. Торік в Україні з'явився перший продуктовий інтернет-магазин «АТБ» повного циклу. Цей новий для української галузі роздрібної торгівлі сервіс дозволив мільйонам українців підтримувати гідний рівень життя, одержувати улюблені продукти до власного столу й при цьому заощаджувати сімейні бюджети. Також були запущені сервіси попереднього замовлення та навіть адресної доставки продуктів.

Минулого року корпорація «АТБ», відгукнувшись на прохання Офісу Президента, закупила та передала обласним лікарням і лабораторним центрам країни 12 французьких діагностичних систем CFX96. Бюджет цього благодійного проєкту тоді становив близько 10 млн грн. Таке обладнання, що дозволяє одночасно проводити сотні досліджень, стало серйозним внеском у боротьбу із коронавірусною пандемією.

Також реалізували масштабний благодійний проєкт з передання українським клінікам вкрай необхідних в умовах пандемії кисневих концентраторів. Лікарні Києва, Одеси, Дніпра, Запоріжжя, Сум,  Херсона, Вінниці, Івано-Франківська, Чернівців, Ужгорода, Львова, Полтави, Луцька, Миколаєва, Чернігова, Житомира та багатьох інших міст одержали новітні кисневі концентратори Promedica OX-10. Загальна вартість такого обладнання перевищує 3,5 мільйона гривень.

Автор: Наталія Мончак

Партнерський матеріал


14.04.2021 1129
Коментарі ()

30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

762
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

588
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1658
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2966
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2439
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2422

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

467

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

584

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1443

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1514
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

547
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

405
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

782
30.04.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

168
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

277
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26910
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

740
26.04.2024

Культура визначає все. Освіти може і не бути. Школи російської не було ніде. Втім, ми підспівували російські пісні, дивилися російські серіали й тому подібне, пояснює директорка.

300
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

302
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

626
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

982 1
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

827