США, ймовірно, першими отримають вакцину проти Covid-19 від Санофі

Американці, швидше за все, отримають вакцину від Санофі проти Covid-19, якщо французький фармацевтичний гігант зможе успішно доставити її.

Це тому, що США першими погодилися фінансувати дослідження щодо вакцини Санофі, заявив головний виконавчий директор Пол Хадсон в інтерв'ю Bloomberg News. Він попередив, що Європа ризикує відстати, якщо не активізує зусилля для пошуку захисту від пандемії, яка забрала понад 290 000 життів людей у ​​всьому світі.

"Уряд США має право на найбільше попереднє замовлення, оскільки він інвестує в ризик", - сказав Хадсон. США в лютому розширили партнерство щодо вакцини з компанією на умовах, що "якщо допоможуть виготовити, то отримають перші дози".

Sanofi - один з найбільших гравців серед десятків компаній, які шукають вакцину, яка потрібна для перезавантаження економіки після спаду виробництва, спричиненого карантином. Він співпрацював з американським конкурентом GlaxoSmithKline Plc в рамках проекту, який підтримує США, і каже, що він може робити 600 мільйонів доз щорічно - потужність, яку Хадсон сказав, що прагне подвоїти.

Уряди у всьому світі розпочинають фінансування та проведення науково-дослідних робіт, включаючи операцію Трампа "Operation Warp Speed", яка нагадує програму в Національному інституті охорони здоров'я США. Захисники здоров'я попереджають, що гонитва може залишити країни, які не можуть дозволити собі захисні дози, зробивши їх вразливими до масових смертей та економічних втрат від нових хвиль коронавірусу.


Підвищення обізнаності

"Я вів переговори в Європі, стосовно того, що вакцину спочатку отримають США", - сказав Хадсон через відеопосилання з його будинку в Парижі. "Так буде, тому що США вклали гроші, щоб спробувати захистити своє населення, відновити економіку".

У той час, як президент Франції Еммануель Макрон та канцлер Німеччини Ангела Меркель зібрали кошти у розмірі 8 мільярдів доларів для підтримки справедливого розподілу, інші погодилися на розподіл, який заснований на національній підтримці досліджень. За словами Паскаля Соріот, генерального директора AstraZeneca Plc, який робить вакцину, поставлятимуть пріоритетну пропозицію для Університету в Оксфорді для США.

Виробництво вакцини від Сафоні в США в основному піде на цей ринок, тоді як потужність в інших місцях охопить Європу та інший світ, йдеться в повідомленні компанії після запиту Bloomberg. Виробник медикаментів веде "дуже конструктивні розмови" з французькими та німецькими урядами та установами Європейського Союзу.

Попри те, що фінансування розширених досліджень і розробок ставить США на перше місце, країна може бути лише на кілька днів або тижнів попереду всіх інших, сказав Хадсон.Генеральний директор навів як приклад BARDA, яка наразі дала 30 мільйонів доларів на програму Сафоні, як "модель" того, як має будуватися співпраця з промисловістю. Китай також мобілізував зусилля у розробці вакцини.

"Тож ці дві енергетичні економіки спочатку будуть вакциновані, і тому стало так важливо спробувати створити дискусію в Європі, щоб сказати:" Не дозволяйте Європі відстати ", - сказав він. BARDA має давні стосунки з Санофі. Американське агентство надало фармацевтичній компанії Сафоні в грудні 226 мільйонів доларів премії за збільшення можливостей виробництва вакцини проти пандемії.Управління перспективними біомедичними дослідженнями та розробками Мінохорони здоров'я США (BARDA) має давні стосунки з Санофі.

Американське агентство надало фармацевтичній компанії Сафоні в грудні 226 мільйонів доларів премії за збільшення можливостей виробництва вакцини проти пандемії.Деякі країни пропонують поділитися фінансовим ризиком виробництва вакцини ще до того, як буде доведено, що вона є безпечною та ефективною, - сказав британець Хадсон, який у вересні прийняв посаду генерального директора.

"Ми регулярно отримуємо телефонні дзвінки", - сказав він. "Важливо зараз провести деякі з цих обговорень", - сказала Кетрін Блісс, старший співробітник Центру глобальної політики в галузі охорони здоров'я Центру стратегічних та міжнародних досліджень, щоб уникнути загрози "вакцинного націоналізму".


Орієнтація на 2021 рік

Багато вакцинальних проектів мають на меті унеможливити ймовірні спалахи у 2021 році, а деякі націлені на виняткову доступність, тільки для медичних працівників та інших вразливих груп населення вже цієї осені. Незалежно від того, якій країні вдасться вивести на ринок коронавірусну вакцину, найімовірніше, будуть претендувати на право власності на якийсь момент у розповсюдженні, - сказав Крішна Кумар, старший економіст та директор міжнародних досліджень аналітичного центру RAND Corp.

"Ми навіть не можемо торгувати між собою, виникає багато питання щодо тарифів тощо", - сказав він. Що стосується вакцини, що буде рятувати життя - "домовитися про це буде не просто".BARDA не диктує, скільки доз має отримувати США або ціну продукту, і сподівається, що Санофі буде "відповідальним", зробивши будь-яку вакцину доступною, сказав Хадсон.


J&J, Модерна 

Агентство спрямувало сотні мільйонів доларів на медичні компанії-гіганти Johnson & Johnson та біотехнологію Moderna Inc. для розробки, тестування та масового виробництва вакцини проти нового коронавірусу. Санофі веде два проєкти вакцини проти Covid-19.

Один, який фінансується BARDA, ґрунтується на попередній розробці, що стосується епідемії ГРВІ та технології, яку вже застосовують в одній із вакцин проти грипу. Французька компанія та GSK планують розпочати випробування на людях у другій половині цього року та мають на меті отримати вакцину до другої половини 2021 року.У компанії Sanofi також є окремий зразок вакцини проти COVID-19 з Translate Bio Inc., який використовує так звану технологію РНК-месенджера, щоб спонукати організм виробляти ключовий білок з вірусу, викликаючи імунну відповідь.

Навіть якщо обидві вакцини виявляться успішними, Sanofi, швидше за все, не зможе задовольнити глобальний попит, заявив Джон Шивер, старший віцепрезидент із глобальних вакцин R&D, в інтерв'ю на початку цього місяця.Понад 100 інших зразків вакцини розробляються в США, Німеччині та Китаї.

Серед тих, хто вже розпочав випробування на людях, - експериментальні вакцини від CanSino Biologics Inc., Inovio Pharmaceuticals Inc., Moderna та партнерства Pfizer Inc. та BioNTech SE. 

за матеріалами Bloomberg


15.05.2020 748
Коментарі ()

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2020
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1883
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1882
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5590 49
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2177 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1535

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

776

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

848

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1051

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1025
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1798
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3704
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10296
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26187
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10216 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7744
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

923
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

270
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

303
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

408
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1308
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

910