Шість запитань Віталію Кличку

 

- Пане Віталію, ви прибули на Прикарпаття в рамках всеукраїнського туру перед виборами. Чи можете вже назвати кандидатів, які йтимуть від вашої політ сили на Івано-Франківщині?

У нас є список кандидатів, я можу попередньо проговорити прізвища, але хотів би щоб вони були погодженими і представлятли одного кандидата від опозиції. Отож, це Юрій Соловей, Володимир Гкргелюк – 84 виборчий округ, Тарас Парфан – 86 округ, Василь Онутчак – 87 округ, Володимир Довганюк – 88 округ, Микола Палійчук – 89 округ.

 

Останні кроки ми повинні зробити разом з опозицією. Впевнений у тому, що у нас не має бути змагань. Ми повинні висунути одного кандидата від опозиційних сил, який відповідатиме ключовим критеріям. А ключовий критерій – це підтримка людей. Тільки відштовхуючись від цього інші кандидати повинні через праймеріз визначити, хто має найбільшу можливість перемогти. Головна мета – сформувати більшість у Верховній Раді. По-іншому змінити цю ганебну ситуацію в країні ми не можемо. І найближчим часом ми вже зможемо декларувати, який кандидат від якого округу у нас буде. Ми розраховуємо на підтримку й конструктивну роботу з іншими політичними силами.

 

- Підтвердіть чи спростуйте, будь ласка, інформацію про те, що колишні «нашоукраїнці» Тарас Парфан і Микола Палійчук ввійшли до лав УДАРу.

По-перше, кожен з кандидатів, які балатуватимуться від партії повинен бути носієм її ідей. По-друге, кожен бере на себе відповідальність перед партією і ми всі разом несемо відповідальність перед людьми. Щоб цей кандидат не зрадив людей, не став тушкою, й він відстоюватиме принципи, задекларовані перед виборцями. Так, і Парфан, і Палійчук вступили в партію.

 

- У вашої партії є хороший бренд Віталія Кличка, але насправді немає команди. Хто зараз є у вашій команді, чи будуть у вашому партійному списку політики із відомими прізвищами?

У нашій команді багато людей, це не сотні, не тисячі, це десятки тисяч людей. Це – наша команда. Всі думають, що за традицією, ми маємо зібрати зіркову команду. Я хочу ще раз звернути увагу, що до кожної людини, яка з нами співпрацює, ми маємо три вимоги. Перша – у цієї люди повинні «горіти очі», вона повинна інвестувати свій час, силу й енергію для того, щоб зміни у нашій країні відбулися. Друге – ця людина повинна бути фахівцем тієї справи, за яку вона береться. Третя, - найважливіша річ, - ця людина повинна бути з моральними якостями, простими словами – мати совість. Тільки на цих принципових речах базується членство у нашій партії. У нас молода, професійна команда. У нас найбільша фракція у Київській міській раді. У нас є люди, які мають великий статус і розбираються у своїй роботі. Може вони ще не настільки відомі й публічні, але вони такими стануть.

 

Я не хотів би щоб старі політики, які знехтували можливістю зробити зміни, заходили до нас. Але я не виключаю того, що ми можемо співпрацювати з людьми, у яких є репутація, які принципові, розділяють наші цінності й пріоритети.

 

- Представники об’єднаної опозиції з огляду на те, що ви йдете окремим партійним списком і не йдете, як вони кажуть, на жодні компроміси з опозицією припускають, що ви можете мати негласні домовленості із владою. Яким чином ви можете зараз гарантувати своєму виборцеві, що коли ви прийдете до парламенту, то не об’єднаєтеся із Партією Регіонів?

По-перше, за жодних обставин з партією влади ми не співпрацювали, не співпрацюємо і не будемо співпрацювати. Також не будемо співпрацювати з сателітами партії влади. Це я можу гарантувати. Це моє слово.

 

По-друге, на день Соборності ми підписали документ. На жаль, ми єдина політична сила, яка дотримується засад цього документу. Якщо опозиційні сили зараз боротимуться один проти одного, то від цього виграє тільки влада.

 

По-третє, щодо компромісів. Ми зверталися до опозиції багато разів. Логічно, якщо на сьогоднішній день у нас нема ефекту складення результатів голосування. Ми неодноразово робили соціологічні дослідження. Щоб отримати максимальний результат нам потрібно йти на вибори окремо. У нас різні партії, різні ідеологічні платформи, різні електоральні поля. В цьому напрямку логічно об’єднуватись в парламенті.

 

Від наших принципів ми відходити не будемо. Ми цінуємо найважливіше, що у нас є – довіра людей і репутація.

 

Ми звертались до опозиції неодноразово. Вирішили поділити округи, тобто Кличко, Турчинов і Яценюк сідають в кімнаті і ділять округи ,але ж забули запитати виборців – підтримують вони кандидата чи ні. Тобто, представники партії вирішують за виборців, за кого вони мають голосувати. Я проти такого підходу.

 

Ми готові до будь-яких компромісів заради перемоги, але, на жаль, тієї реакції, яку ми очікуємо, немає.

 

- Ви російськомовна людина, яка досить добре спілкується на українській мові. Ваше ставлення до законопроекту «Про засади державної мовної політики»?

Я російськомовний,  в мене родина російськомовна. Я з дуже великою повагою ставлюся до російської мови, культури, до літератури. Поважаю людей, які спілкуються російською. Але що стосується мовного питання, яке в нас знову піднімається перед виборами тому, що політикам немає чого запропонувати суспільству. Вони просто хочуть відвернути увагу від проблем, які назріли. Мовного  питання, на сьогоднішній день, як такого, немає. Тому що люди один одного добре розуміють. Однак щодо державної мови, то у нас є чітка позиція – повинна бути одна українська мова.

 

Але з повагою ми ставимося до мов національностей, які живуть в Україні. І кожен може спілкуватися на тій мові, яку він розуміє і вважає за необхідне.

 

- В Україні і Польщі розпочався чемпіонат Європи з футболу. Ваші перші враження від Євро-2012?

Вболіваю за Україну. Тримаю кулаки за команду. Все зроблю для того, щоб потрапити на першу гру нашої збірної і підтримати її.

 

Як сказав Нельсон Мандела, спорт має силу змінити світ, а Євро має силу змінити Україну. Я дуже радий, що багато людей приїжджають до нас, бачать дружніх, доброзичливих українців. Впевнений, що кращої реклами Україні, ніж Євро-2012 зробити ніхто не може. Політики роблять все, щоб знехтувати іміджем України за кордоном. Але спорт може все врятувати, хоча б частково. Дуже радий, що ми маємо можливість проводити такий чемпіонат у нас вдома.


11.06.2012 1088 18
Коментарі (18)

МАРІЯ 2012.06.11, 18:17
У цієї людини повинні горіти очі". Колись на університетському вечері запитань і відповідей про життя якийсь жартун задав старому професорові питання , " Чи може моє серце затріпатись від кохання одинадцятий раз?" , на що йому професор сказав: "Якщо ваше серце тріпалось десять раз, без сумніву-може" .Ото ж у цих достойників очі горітимуть ще не раз, хай Кличко не сумнівається.
Бізон 2012.06.11, 18:47
Віталій, Віталій, а хто крім тебе в команді? Мауглі? Парфан - щур продажний? Де моральність, де інтелект? Нуль. Соловейки-парфани... УДАР - невідомо що, невідомо для чого, невідомо заради чого. Команда нульова.
Дядя Вася 2012.06.11, 20:55
Дуже поважаю Віталія Кличка, але голосувати за нього не буду, особливо після того як туди перебіг Палійчук, який разом з своїм кумом Ющенком на попередніх президентських виборах закликали не йти на вибори і тим сами сприяли перемозі Януковича.
так 2012.06.12, 09:40
Порожняк, який збере голоси підлітків і проведе до парламенту зграю тушок, яких потім на свій смак будуть розбирати риги. Ідеологія одна - вища ціна.
Juli 2012.06.12, 12:07
Вважаю, що народ втомився від старої влади та пустих обіцянок від депутатів, країні необхідні зміни та нові політики, які будуть працювати для розвитку країни та покращення життя українців. Вважаю, що саме лідер партії «УДАР» Віталій Кличко зможе внести зміни для покращення життя людей і створити сильну, демократичну державу з європейськими рівнем життя.
Я 2012.06.12, 13:10
Кличко зробив би одну дуже добру справу коли б пройшов у ВР по мажоритарці і зайнявся тільки одним - забезпеченням виконання регламенту і процедури голосування: стояв би біля трибуни біля спікера, біля "чечетових" і при їх намаганні щось порушити чи протиснути "потрібне" рішення - в пику! Це була б дійсно результативна робота. На наших політиків і чинуш тільки це діє. То і я б за Кличка проголосував. А от команда його, зібрана нашвидкоруч, довіри не викликає зовсім.
Олесь 2012.06.12, 13:18
З такою командою у Кличка буде такий результат як у Ющенка.Солов"ї- Палійчуки йому лице скоро зроблять
Анна 2012.06.12, 13:31
Чесний та відважний Віталій Кличко знає що потрібно нашій країні, саме він та його партія УДАР здатні об’єднати український народ та створити сильну демократичну державу
правда 2012.06.12, 13:32
Прикарпаттю вже так надоїли палійчуки!!Ой Віталію що ти робиш,навіщо ми так хотіли за тебе а ти набрав тушок які при першій же можливості перебіжуть вони стали тушками для тебе від партії Наша Україна так і перебіжуть в парламенті заради інтересів групип Приват (чит.кума Палійчука -Палиці!!)
читач 2012.06.12, 14:51
Кличко став на граблі двома ногами і хто міг йому порадити набрати політичне сміття у списки.Але найбільший приколбуде,якщо люди проголосують за цих політичних повій.Буде СВОБОДА №2.
припух? 2012.06.12, 16:29
До чого тут Свобода, дурню? Ти її до Верховної Ради вже вибрав?
% 2012.06.12, 18:36
А я згоден з читачем. Удар - ті самі тормоза, що і "свобода", тільки з київською пропискою. Центральноукраїнський варіант тупого політичного порожняка. Гарні гасла і ніякого толку, лиш би до корита дорватися. Що зробив Удар в Києві? Ноль. Рівно такий самий результат "свободи" в Франківську. В кінці кінців, як і у всіх нинішніх прогнилих партій. Потрібні нові люди. Не з нинішньої політичної тусовки. Але ж де їх бляха взяти.
до припух 2012.06.12, 18:55
може не знаєш,що СВОБОДа має усю владу в органах місцевого самоврядування у Нашому регіоні.Ще не хватало цих клоунів у Верховній Раді.Своє злочинне обличчя СВОБОДа уже довела на ділі.
МАРІЯ 2012.06.12, 23:46
Дуже шаную Кличка , як сучасну порядну некорумповану людину, яка любить Україну і хоче працювати для її блага, але перемогти не на рингу Кличку буде дуже важко.Йому нізвідки взяти людей, які б дійсно хотіли б того, що й він.П.Віталію, не мусять бути це нові обличчя(ті нові ще не відомо, як поведуть себе).Активніше запрошуйте відомі, але не скомпроментовані постаті і хай допоможе вам БОГ.
До припух-2 2012.06.12, 23:51
Голови трьох облрад, більшість в І-Ф та десятках зах-українських містечок - хіба цього замало для влади!?
Робі 2012.06.13, 09:12
Як і багатьом мені теж не подобається збіговисько перебіжчиків у таборі Кличка, але він вчинив правильно, що відправив їх усіх по мажоритарці і нехай люди самі дадуть оцінку їх діям. Тут цікавіше хто піде по списках, оскільки соцопитування прогнозує їм входження у парламент.
Українець 2012.06.13, 09:43
до Робі: дякую за промінь світла в темноті, бо прочитавши решту коментарів,більшість з яких замовна і відверто кажучи "недалека", стає відверто не по собі...А Ваша думка справедлива і раціональна. сподіваюсь,що наші співвітчизники - розумні люди,які вчаться на власних помилках і зможуть розібратись, хто є хто!
гість 2012.06.14, 16:16
ВОХА з Коломиї -рекитир з 90-х в Кличка. Прораб Кримінальний аворитет в Яценюка. Отака опозиція.
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1771
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1780
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1761
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5258 42
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2069 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1447

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

586

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

694

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

890

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

931
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1660
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3587
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10176
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26049
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10075 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7649
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

833
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1333
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

309
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1192
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

783
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

1014