Реклама України без Леніна

У рекламному ролику «Ввімкни Україну», що транслюється провідними європейськими телеканалами в рамках промо-кампанії України до Євро-2012, держава презентована без політичних та ідеологічних символів.

 Всесвітньовідомі телеканали, такі як «Euronews», «BBC» та «Eurosport», транслюють промо-ролик до Євро-2012.

Над зйомками телепрезентації восени минулого року працювала творча група продакшен-студії «Shootgroup», український режисер Юліан Улибін та німецький оператор Торстен Ліпсток. Європейський телеглядач Україну побачить яскравою і захопливою, з національними танцями і архітектурними пам’ятками.

На 48-й секунді ролика показують харківську площу Свободи, до речі, цей майдан вважається одним із найбільших в Європі. У рекламному сюжеті бачимо саму площу, квітник, сходи, що ведуть до бронзового Ілліча, а самого величезного пам’ятника Володимиру Леніну немає.

 

Площа Свободи у Харкові на промо-ролику «Ввімкни Україну» без Леніна


Хто і з яких причин прибрав із кадру радянського вождя?

Харківська преса та комуністи взялися з’ясовувати, чому площа Свободи в промо-ролику «Ввімкни Україну» показана без пам’ятника Леніну.

Режисер Юліан Улибін перебуває в Москві на зйомках. А в самій продакшен-студії погоджуються надати коментар після офіційного редакційного запиту, і як тільки-но узгодять текст відповіді з національним агентством з підготовки та проведення Євро-2012 в Україні.

Радіо Свобода вдалося поговорити з позаштатним радником згаданого національного агентства Олександром Гончаренком. Він пояснює, що за спільним рішенням режисери під час монтажу, так би мовити, «підчистили» зображення площ, будівель, вулиць у Львові, Києві та інших містах України. За словами Олександра Гончаренка, довелося коректувати картинку не лише площі Свободи. Видалялася політична та комерційна реклама.

«Я вважаю, якщо це реклама України, то тут не може бути політики», – наголосив позаштатний радник Олександр Гончаренко.

Ставлення пересічних харків’ян, опитаних Радіо Свобода, неоднозначне.
Чоловік на ім’я Василь сказав, що вважає хибним рішення творчої групи щодо показу європейцям площі без Леніна, а Надія зауважує, що цей пам’ятник – частина нашої історії. У Наталії протилежна думка, як вона каже, з моральної позиції треба прибирати цей пам’ятник і не лише з відеоряду промо-ролика, а й з площі взагалі, адже сказано-переказано істориками, що через політику Володимира Леніна загинуло багато українців.

А народний депутат України від Комуністичної партії Алла Александровська назвала ідіотизмом рішення промоутерів показувати Україну без радянських пам’ятників. Вона зауважила, що хтось хоче зробити вигляд, що у Харкові пам’ятника Леніну немає, що Харків не був першою столицею радянської України, що в цьому місті не було радянського революційного руху. «Ми будемо розбиратися і протестувати», – наголосила Александровська.

На радянських символах хочуть заробити

На прохання Радіо Свобода телепрезентацію України переглянув директор харківського PR-агентства «Імідж-рост» Олексій Солдатенко. На думку експерта, технічно ролик створений бездоганно. Все зроблене таким чином, щоб європейцю схотілося тут побувати. Але це презентація занадто європейської України. На жаль, туристи такого не зможуть тут побачити. Солдатенко зауважив, що все у ролику відображено дуже красиво: і вогнище, і танці, і море. Але люди, які сюди приїдуть, всього цього не побачать.

«На мій погляд, все те, що намагалися приховати промоутери, навпаки, могло б стати сильною перевагою», – зауважив Олексій Солдатенко. PR-експерт переконаний: на радянських символах, на які багатий Харків, на совєтських інтер’єрах можна заробити копійку місцевій владі та туроператорам.

Так вважає і головний інвестор реконструкції і будівництва об’єктів до Євро-2012 у Харкові Олександр Ярославський. Він збирається зробити термінал для VIP-пасажирів «радянським». Зали оформлятимуть за тенденціями 1920-30-х років. У буфеті дівчата у кокошниках пасажирам пропонуватимуть горілку в гранчастих стаканах.

А в голови Харківської обласної адміністрації Михайла Добкіна є ідея створити готелі з радянськими інтер’єрами і європейським сервісом. Губернатор каже, що навіть будівлі для цих готелів пригледів, залишилося йому знайти інвесторів.

Сама площа Свободи на час футбольних матчів має стати величезною фан-зоною. Якщо на ній все залишиться без змін, то туристи вболіватимуть під пильним оком бронзового Леніна, в якого піднята рука в революційному вітанні.

 

13


12.02.2011 2443 0
Коментарі (0)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1057
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2442
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2068
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2108
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6409 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2404 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

271

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1091

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1131

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1336
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

214
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

549
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2008
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26451
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

510
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10413 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7951
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

494
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

354
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

508
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

581
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1526