Понівечені долі та забрані життя: скільки людей загинуло на дорогах Прикарпаття і чому

Рівень смертності й травматизму в Україні внаслідок ДТП є одним із найвищих у Європі. Досить непроста ситуація з безпекою дорожнього руху спостерігається і на автошляхах Прикарпаття.

Власне, з цього приводу порозмовляли з начальником Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області Володимиром Голубошем.

 

"За офіційними даними, минулого року у результаті дорожньо-транспортних пригод в Україні загинули майже 3500 осіб, ще близько 33 тисяч – отримали травми різного ступеня тяжкості, – розповідає Володимир Голубош. – А якщо взяти статистику ДТП за останніх п’ять років, то на дорогах нашої держави загинуло приблизно стільки ж людей, скільки за час війни на Сході України

 В уряді підрахували: щороку через дорожньо-транспортні пригоди наша держава втрачає близько 70-ти мільярдів гривень, що становить майже 2,5 % внутрішнього валового доходу. Так що ситуація насправді дуже тривожна, адже гинуть і калічаться люди, як правило, працездатного віку, що позначається і на демографічній обстановці, і на економіці. Я вже не кажу про біль утрати рідних жертв ДТП, страждання травмованих, значні витрати на їх лікування, ремонт пошкоджених транспортних засобів тощо"


Яка  ситуація з аварійністю на Прикарпатті?


За 9 місяців цього року на автошляхах нашої області  трапилося 2407 дорожньо-транспортних пригод, в яких загинули 78 і травмувалися 629 людей. Якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року, то загальна кількість ДТП дещо зросла – на 1,7 %, проте на 13 % менше зареєстровано аварій із постраждалими. Також на 26,4 % менше загинуло людей (у 2019 році – 106) і майже на 20 %  менше травмувалося (2019 рік – 782 особи).

До речі, кількість цьогорічних ДТП із постраждалими, а також загиблих і травмованих істотно зменшилася і в порівнянні з 2018 роком.

Проте ця статистика аж ніяк не повинна заспокоювати. Рівень аварійності залишається недопустимо високим, як і тяжкості наслідків дорожньо-транспортних пригод.

Серед загиблих переважає значна частина людей активного працездатного віку; є проблеми з  безпекою перевезень пасажирів і вантажів, у тому числі небезпечних; бажає кращого технічний стан транспортних засобів; далеко не завжди забезпечується принцип  невідворотності покарання за порушення правил дорожнього руху; бракує системного цільового підходу до розв’язання проблем, що накопичилися в цій галузі.

На жаль, культура поведінки й дисципліна багатьох учасників дорожнього руху доволі низька. Чимало водіїв, не говорячи вже про пішоходів і велосипедистів, погано знають правила дорожнього руху навіть на елементарному рівні, часто свідомо їх ігнорують або грубо порушують. Цього не зустрінеш на європейських дорогах, по яких наші водії мають можливість їздити. Причин цьому багато. Це і правовий нігілізм громадян, і слабкий рівень підготовки в автошколах, і отримання водійських посвідчень корупційним шляхом. Нині багато робиться, щоб завадити цим процесам.


Скажіть, будь ласка, в яких регіонах Прикарпаття склалася найбільш складна аварійна обстановка на автошляхах?


Найбільше зростання кількості ДТП з потерпілими цього року зафіксовано у Тлумацькому, Городенківському, Рогатинському та Рожнятівському районах. 

Якщо ж брати в абсолютних цифрах, то в Івано-Франківську, у порівнянні з минулим роком, кількість загиблих зросла  з 5-ти до 9-ти осіб, Коломийському – з 13 до 16, Калуському – з 8-ми до 9-ти осіб.

Найчастіше люди гинуть під час наїзду на пішоходів – 36 % від загальної кількості смертей на дорогах, унаслідок зіткнення транспортних засобів – 25 %, перекидання і наїзду на перешкоду – відповідно 14 і 13 %.

Найбільшу кількість ДТП із постраждалими  зафіксовано в серпні та червні, а «найнебезпечніші» дні тижня – п’ятниця і понеділок.

Пік аварійності припадає на 15:00, а із загибеллю та каліцтвом – на 18:00. Не хочеться перевантажувати інтерв’ю цифрами, але, на мою думку, учасникам дорожнього руху варто пам’ятати про цю статистику й робити висновки.


У засобах масової інформації майже щодня повідомляється про вчинення дорожньо-транспортних пригод. Шкода кожної людини, яка постраждала в ДТП, особливо, коли йдеться про дітей…


Так, дуже болісно, коли в результаті чиєїсь неуважності чи недогляду, обривається юне життя, калічаться в прямому та переносному значенні долі людей. На превеликий жаль, цього року в дорожньо-транспортних пригодах загинуло 5 дітей, а за участі неповнолітніх сталося 99 ДТП. У них травмувалися 87 дітей. Слабкою втіхою можна вважати те, що і цих випадків, і травмованих значно поменшало, ніж у попередні роки. Потрібно робити все, щоб звести їх кількість до мінімуму.

Як відомо, основи поведінки людини закладаються ще в ранньому дитинстві. Дуже важливо, щоб батьки навчили своїх дітей, бажано на власному прикладі, як правильно поводитися на дорозі, а в дошкільних та освітніх закладах педагоги і вихователі заклали ґрунтовні знання та навички безпечної поведінки.

Працівники поліції, насамперед ювенальної превенції та патрульної поліції постійно проводять у школах профілактичну роботу з учнями, стараються впроваджувати креативні ідеї в життя. Скажімо, навчають хлопчиків і дівчаток виготовляти флікери – маленькі значки або наклейки, які відбивають світло в темряві. Вони допомагають побачити пішохода чи велосипедиста в нічний час.


Які основні причини вчинення дорожньо-транспортних пригод?


Насамперед перевищення безпечної швидкості. З вини лихачів сталося 1025 ДТП, що становить понад 42 % від усіх зареєстрованих. А із потерпілими цей відсоток ще вищий – майже кожна друга пригода.

Також часто до біди призводять  порушення правил маневрування – майже 35 % від усіх аварій, недодержання дистанції та  порушення правил проїзду перехресть. У 72 ДТП, в яких загинули або травмувалися люди, водії перебували в нетверезому стані.


На цій крайній причині зупиніться більш детально…


Мабуть, усі знають і розуміють, що п’яний за кермом – злочинець. Але знаходяться такі, і їх, на жаль, ще чимало, хто все-таки їздить напідпитку або передає кермо нетверезій особі, чи просто байдуже за цим спостерігає, хоча може якось вплинути, аби такого не було.

Приміром, ще свіжа в пам’яті аварія в Рожнятівському районі, коли водій мікроавтобуса «Мерседес Віто», перебуваючи в стані сп’яніння, виїхав на смугу зустрічного руху й протаранив «Жигулі». Від страшного удару легковик зім’яло, загинуло подружжя та їхній син, а невістка з онуком з травмами опинилися в лікарні. Через п’яного за кермом постраждала ціла родина!

Цьогоріч працівники груп реагування патрульної поліції склали більш як дві тисяч протоколів про адміністративні правопорушення за керування транспортними засобами особами, які перебували в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння. 2/3 з них розглянуто судами, причому кожен п’ятий водій уникнув покарання, оскільки провадження були закриті на підставі закінчення строків розгляду. Нещодавно Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт № 2695, за яким на розгляд у суді цієї категорії справ передбачено рік часу замість нинішніх трьох місяців, що істотно обмежить можливість затягування розгляду таких проваджень.


Як відомо, цей законопроєкт спрямований на посилення відповідальності за керування у нетверезому стані. Що пропонують законодавці?


Справді, законопроєктом передбачено більш жорстку відповідальність – адміністративний арешт на десять діб із позбавленням права керування на три роки за повторне керування транспортним засобом у нетверезому стані. Також збільшуються штрафи за покидання місця ДТП.

Крім того, законопроєкт № 2695 закриває «лазівки» в законодавстві, через які водії-п’яниці уникали відповідальності. Скажімо, торік в Україні майже півтори тисячі осіб не отримали реального покарання за нетверезе водіння через передання справи на розгляд трудових колективів та громадських організацій. Ще 633 справи були закриті судами у зв’язку з так званою «малозначністю». За новим законом цього вже не буде.


На сайті Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області не раз з’являлися повідомлення про профілактичні відпрацювання автомобільних трас. Який ефект дають такі заходи?


На виконання доручення керівництва Національної поліції запроваджено комплекс профілактичних заходів задля підвищення рівня безпеки учасників дорожнього руху та зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод. Було ретельно проаналізовано стан аварійності в області, визначено оптимальні місця розташування патрульних нарядів, збільшено їх кількість на найбільш аварійно небезпечних ділянках доріг, а також наближено наряди до місць відпочинку людей, зокрема в Карпатах.

Зараз триває третій етап цього профілактичного відпрацювання. Про його ефективність можна судити зі статистики, яку наводив на початку інтерв’ю, де йдеться про зменшення кількості ДТП із постраждалими, випадків загибелі і травмування громадян.

Хочу зауважити, що поліція займається не лише профілактичною роботою, а й розкриттям і розслідуванням дорожньо-транспортних пригод. Так, з початку цього року розслідувано й направлено до суду більше півтори сотні кримінальних проваджень за фактами ДТП, повідомлено про підозру 165-ти особам. Відрадно, що в залишку немає нерозкритих випадків ДТП із втечею їх винуватців з місця події. Це результат професійних дій слідчих, оперативників, працівників інших служб поліції.

Наведу недавній випадок, що трапився поблизу Калуша. Велосипедист випадково натрапив поблизу дороги на труп чоловіка. За характером тілесних ушкоджень та виявленими на місці події уламками транспортного засобу, було встановлено, що 60-річний мешканець приміського села став жертвою наїзду. Попри те, що від часу ДТП минуло три доби, працівники поліції розшукали в Рожнятові мікроавтобус «Мерседес Спринтер», водій якого зізнався в тому, що збив пішохода й утік, намагаючись уникнути покарання. Тепер йому доведеться відповідати за свої дії в суді.


20.10.2020 14369
Коментарі ()

19.03.2024

Сьогодні і роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги

51
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6477 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

10888 6
25.01.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

12160 25
18.01.2024
Тіна Любчик

У п'ятницю, 19 січня, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбудуться вибори ректора. На посаду претендують троє працівників вишу: доктор медичних наук Микола Островський, доктор медичних наук Роман Яцишин та кандидат медичних наук Руслан Савчук.  

5804
18.01.2024

Каркасні будинки відрізняються високою міцністю, надійністю і довговічністю, а також відносно недорогі в будівництві. Втім, у 2024 році ціни на будівництво каркасних будинків в Україні, як і на все інше, продовжують зростати.  

3732

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

497

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

759

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

748

У вівторок, 20 лютого, під час зустрічі з виборцями Дональд Трамп зробив комплімент на адресу росії: «Вони перемогли Гітлера. Вони перемогли Наполеона. Це воєнна машина». Розглянемо, що за цим стоїть.

1060
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

423
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

458
08.03.2024

Фізіологічно їжа потрібна людині для підтримки життєдіяльності, проте у декого ці межі стерті, тому ці люди їдять не лише, коли голоді, а й коли знервовані, засмучені або перезбуджені.  

542
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4087
10.03.2024

Дитина приходить до місця, якого не знає і не розуміє. Чому мама каже мовчати? Чому тато не дозволяє бігати? Чому світять свічки та багато квітів?

11625
05.03.2024

Два досвідчених і дуже майстерних шахових гравців сіли за дошку з чорно-білими клітинами і розставили на ній свої війська.

6650
01.03.2024

"Чернецтво завжди є віддзеркаленням суспільства. Люди хочуть, щоб були добрі монахи, гарно поводилися. Але середовище теж формує людину", - ділиться монах. 

1151
19.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18051
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

303
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

404
07.03.2024

На думку комісії, президент має виконувати свої повноваження до вступу на посаду наступника. А вибори президента мають бути призначені упродовж 30 днів після завершення воєнного стану.   

692
04.03.2024

Серед тих, хто довіряє президенту Володимиру Зеленському, підтримують зовнішню політику влади 82%, тоді як серед тих, хто не довіряє — 41%.

812