Івано-Франківський школяр набрав на ЗНО з трьох предметів по 200 максимальних балів

 

 

Найкращий учень Івано-Франківської 25-ї школи, призер всеукраїнських олімпіад з географії та економіки, золотий медаліст Вадим Слободян підтвердив на ЗНО свої титули та досягнення, набравши з трьох предметів по 200 максимальних балів.

За даними Українського центру оцінювання якості освіти, такі ж результати на незалежному оцінюванні в Україні продемонстрували всього лише шестеро учасників цього процесу із 320 тисяч. Омріяні “двохсотки” Вадим отримав з української мови та літератури, історії України, географії, з математики трішки менше - 194 бали.

В сумі це 794 бали - рідкісних та високих. “Такий результат я прогнозувала, бо це наслідок його наполегливої праці”, - наголосила вчитель історії ЗШ №25 Наталя Тиханська.

Таємниця ”двохсотки”

Нині Вадим згадує свої емоції, коли дізнався про максимальні високі результати на ЗНО. Каже, відчував велику радість:

- Звичайно, я пам’ятаю цю мить, тому що ми з батьками довго не могли зайти на сайт Українського центру оцінювання якості освіти. А вже коли зайшли, побачили результати - то радості було! Мама одразу зателефонувала бабусі, я - вчителям. Справді, щасливий момент! Це не лише самоутвердження, мовляв, маю 200 балів, значить, розумний. А насамперед те, що ми всі складаємо ЗНО для того, щоб вступити у ВНЗ, і коли ти отримуєш такий результат, то розумієш, що вже на крок ближчий до своєї мети.

- Він повірив у свої сили, в те, що все ж таки можна своєю працею досягти високих результатів і в звичайній школі, - каже класний керівник, вчителька географії ЗШ №25 Святослава Бойчук. - Це радість будь-якого вчителя. З усіх учасників в Україні на 200 балів географію склало лише 34. Це 0,4 відсотка. Думаю, 200 балів на незалежному оцінюванні все-таки залежать від удачі. Крім того, учень повинен не тільки знати, а відчувати той предмет, який складає. Вадим відчуває як історію, так і географію. Це результат його наполегливої праці з азів.

Своєю чергою вчитель історії 25-ї школи Наталя Тиханська наголошує на тому, що ключами до таємниці максимальних результатів на тестах, зокрема Вадима, є велика працездатність, природні дані та любов до предмета.

- Його працездатність - це і є його секрет. Деколи я вже втомлювалася, а він мені казав: “Я ще можу, ще над цим питанням попрацюймо”. і якщо він і далі буде таким наполегливим, думаю, досягне багато чого в цьому житті. Він знає, що йому це треба, і він вчиться, поступово, сходинка за сходинкою, здобуває знання. З такими дітьми дуже приємно працювати. У нього є відчуття вдячності, він вдячний нам за нашу працю, - підсумувала Наталя Семенівна.

На думку самого рекордсмена ЗНО, секрет його максимальних результатів з трьох предметів полягає у двох аспектах - бажанні вчитися та в добрих педагогах.

- Тут важливо кілька років готуватися, вчитися, поставити перед собою мету і поступово йти до неї, - переконаний Вадим.

Хлопець розповів, що почав готуватися до незалежного оцінювання з історії України та географії ще у п’ятому-сьомому класах, коли ці предмети з’явилися в його шкільному розкладі, з математики та української мови і літератури - з десятого.

- Раніше вчителі казали нам, що олімпіади - це важлива річ, яка дуже допомагає на незалежному оцінюванні, - згадує вступник. - Я це слухав, але тоді серйозно не сприймав. А вже тепер, коли сам склав ЗНО, то бачу, що справді ті знання з історії та географії, які почерпнув з підготовки до олімпіад і турнірів, стали в пригоді при підготовці та складанні тесту.

На думку вчителів 25-ї школи Святослави Бойчук та Наталі Тиханської, найрезультативніша підготовка до ЗНО - це систематична праця, ррунтовна підготовка до кожного уроку, тематичного оцінювання і, звичайно, олімпіади. Систему виробити за півроку неможливо.

- Відірвані знання, які не пов’язані із попередніми, не дадуть цілісної картини, 200 балів ніяк не вийде, - переконана вчителька історії.

Попри те, що вступна кампанія уже розпочалася й успішно триває, Вадим ще не визначився із майбутньою професією. Проте чітко знає галузь свого фаху. Це економіка. На його вибір вплинуло третє місце на всеукраїнській олімпіаді з економіки, а це ще 30 додаткових балів при вступі.

- Найважливіше в кожному предметі - це те, як він тобі дається і постійне бажання поглиблювати свої знання в цій галузі, - каже рекордсмен. - і саме таким предметом для мене є економіка. Крім того, це той предмет, який поєднує в собі знання з математики, географії, історії.

Саме на спеціальності економічного напряму подаватиме він документи у престижні вищі навчальні заклади Києва, Львова, можливо, навіть Івано-Франківська. Проте хлопець зізнався, що мріє навчатися у Київському національному університеті ім. Т. Шевченка, який вважає одним із найкращих закладів України. Здається, з такими балами і знаннями цю мрію реально втілити в життя.

Шкільний трикутник

Високі результати на олімпіадах різних рівнів, золота медаль за 11 років навчання в школі, титул “найкращий учень” та максимальні бали на ЗНО - це, звичайно, результат наполегливого та систематичного навчання. Проте це не заважає Вадимові мати звичайні, як для хлопчика його віку, захоплення - футбол та гру на гітарі. Він каже, що саме ці речі йому найбільше подобаються. З хлопцями із двору навіть організували футбольну команду “Бистриця”. Цей вид спорту додає йому нових емоцій та відчуттів. А гра на гітарі - для нього найкращий спосіб відпочинку та релаксу. В музиці Вадим - справжній меломан, тому у нього немає улюбленого музичного напряму. У футболі ситуація інша. Його “фаворити” - англійська команда “Манчестер Юнайтед”. Проте в матчах з участю українських клубів, звичайно, вболіває за них.

- Вадим дуже добра, щира людина, його поважають у класі, він старається допомагати кожному наскільки може, - каже класний керівник Святослава Бойчук. - інколи буває, що діти, які добре вчаться можуть мати конфлікт з іншими. Але не про Вадима, він - авторитет класу.

Розповідаючи про свою родину, рекордсмен ЗНО наголошує, що вона у нього звичайна: молодша сестра Людмила, котра навчається в 10 класі, мама Оксана - приватний підприємець, тато Михайло - колишній працівник МВС. “У кожній сім’ї повинна бути єдність, я вважаю, що в нашій вона є”, - підсумовує хлопець. Його класний керівник додає, що в цій сім’ї батьки звертають належну увагу на виховання та навчання своєї дитини, і вони мають ким гордитися. Крім того, якби не було цього шкільного трикутника - учень, вчитель, батьки, - то не було б і таких блискучих досягнень.

На моє запитання про те, чого хоче досягти в житті, Вадим відповідає одразу і лаконічно:

- Хочу розбудовувати нашу державу, - і додає: - Вивчаючи географію, історію та аналізуючи політичну ситуацію в Україні, мені хочеться допомогти своїй країні і своєму народові. Це моя мета. Думаю, цей процес треба починати із себе, зі своєї сім’ї. Кожна людина - це цеглинка, а держава - будинок. і від кожної цеглинки залежить цілісність і краса цього будинку.

Як би це дивно не звучало з уст випускника школи, але найважливішою у житті Вадима є релігія. Він переконаний, що саме це є тією основою, яка допомагає кожній людині самовдосконалюватися в кожній галузі чи напрямі навчання і роботи. Це ще й джерело сили, тому Бог завжди має бути в серці. і напевно, саме це основна таємниця високих результатів та рекордних - 600 балів - найкращого учня Прикарпаття Вадима Слободяна, пише Газета ”Галичина”.

 

 

Читайте також:

Богдан Томенчук: Медаль має бути результатом ЗНО

Колегія Івано-Франківської ОДА: Вишиванюк заговорив про корупцію в прикарпатських школах

На Прикарпатті 11 абітурієнтів не змогли скласти ЗНО через шпаргалки і мобільні телефони


09.07.2013 585 5
Коментарі (5)

В8 2013.07.09, 08:34
Молодець!!!!!!!!!!!!! Так тримати. Подавай документи в Могилянку, бо франківські бурси твої знання загублять за перших 2 роки "навчання".
Люба 2013.07.09, 08:34
Молодедь! Батькам шана!Це великий труд!
Маринка Д. 2013.07.09, 09:50
Вітаю!!! Це круто, молоток! ...Тільки не йди у прикарпатську бичарню!))
Марія 2013.07.09, 14:50
Молодець! Нехай Тобі Бог допомагає!!!
Вадим 2013.07.16, 21:16
дуже вам дякую)) мабуть, піду в КНУ ім. Т.Шевченка...
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

934
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

748
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1859
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3201
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2528
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2519

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

198

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

709

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

666

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1565
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

334
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

664
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

594
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

306
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

365
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

27005
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

817
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19657
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

401
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

380
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

706
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1259 2