Як живе Великобританія в умовах карантину: що змінилося та яких правил потрібно дотримуватися (ФОТО)

Закриті кордони, втрачені квитки, скасовані подорожі та порожні вулиці туристичних Мекк. Саме таким, для людей, які люблять мандрувати, запам’ятається 2020 рік.

Та з кожним місяцем люди починають пристосовуватися до нових умов життя, які продовжує надиктовувати COVID-19.

Як сьогодні в умовах карантину живе Великобританія розповіла відома франківчанка, засновниця фестивалю модного одягу «КрайКА» Наталія Бартків.

«Більше ніж 6 місяців наша поїздка переносилась. Попри різні труднощі, зміни дати вильоту та інші організаційні моменти, ми все ж таки приземлились в одному з Лондонських аеропортів.

Ось тут напевно найцікавіше)», - йдеться у її дописі у Faсebook.

Отож, Наталія Бартків кілька днів тому повернулося з Лондона та коротко розповіла про зміни, які відбулись за ці місяці карантину. Варто наголосити, що вона навчалася у Великобританії й після закінчення університету продовжує відвідувати цю країну та знайомити українців з колоритними англійськими традиціями.

Аеропорт

Це перше місце, куди ми потрапили. Картина наступна: закриті крамнички, обмежений доступ до місць, де продають фастфуд, носіння масок (якщо ви забули, то можна взяти на вході, в більшості випадках, вони безкоштовні) та дезінфікування (чим дорожчий магазин, тим краще пахне санітайзер) обов’язкові!

За 48 годин до прильоту потрібно обов'язково заповнити форму, в якій ви вказуєте деталі: де ви будете проживати, з ким можна контактувати в разі вашої відсутності й т.д. Оскільки в країні діє 14 денний карантинний режим, після прильоту з певних країн (якщо прилетів з України - 14 днів потрібно провести романтично на карантині), в разі порушення правил, ви маєте сплатити штраф в розмірі від 1000 фунтів.

Крамнички, супермаркети та торгові центри

Всі публічні приміщення стали дуже чисті, аж “тошно” - чисто скрізь! На полицях рівно розкладений товар та скоротився асортимент продукції. Не працюють примірочні, ви купуєте товар і можете його повернути в термін до 28 днів. Щодо вартості, відчутно знизились різні пропозиції, багато знижок. І варто додати, що якщо магазин зможе прийняти чотирьох клієнтів, це означає чотирьох, а не 85. Також всі чемно стоять в черзі з дистанцією 1,5-2 м.

Громадський транспорт

На жаль, я не користувалась автобусом та в потягах обов'язково потрібно користуватись масками та дотримуватись дистанції.

Кав'ярні, ресторани та інші заклади харчування

У порівнянні з минулим роком у закладах збільшила кількість відвідувачів через те, що зменшились посадкові місця. Також трішки зменшилась пропозиція страв/напоїв, та не дуже суттєво.

Тест на COVID-19

Навіть якщо ви приїхали з України з тестом чи плануєте його здавати в Британії, це вам не дасть право порушувати 14-денний карантинний режим. Тести можете здати у відповідних пунктах, але тільки якщо у вас дійсно є симптоми. Також можна замовити тест в приватній клініці та це коштує до 139 фунтів, але він не офіційний, тому не береться до уваги.

Підтримка бізнесу (інформація з офіційного сайту уряду)

Доступні позики, податкові пільги та грошові субсидії. Роботодавці можуть подати заявку на отримання персоналом заробітної плати до 80%, якщо вони не можуть працювати. Самозайняті люди можуть отримувати до 2500 фунтів стерлінгів на місяць, як мінімум протягом трьох місяців.

На офіційному сайті є розроблені поради тим, хто зазнає труднощів з оплатою за електроенергію, воду або телекомунікації, або зобов'язаннями щодо погашення кредитних карток, позик та іпотечних кредитів, як результат COVID-19.

Різнокольорові наліпки різних розмірів

Є три простих правила, які всі повинні дотримуватись, щоб продовжувати захищати одне одного і запобігати розповсюдженню COVID-19. Мийте руки 20 секунд (продовжуйте регулярно мити руки), маска (носити покриття обличчя у закритих приміщеннях обов'язкове), дистанція (тримайтеся на відстані не менше 2 метрів — або 1 метр із маскою або іншими заходами безпеки).

Навіть попри всі моменти, плануємо нову поїздку…

Бережіть себе, одягайте маску, мийте руки та дотримуйтесь дистанції!

Фотогалерея


14.09.2020 1982 1
Коментарі (1)

За 200 км вільний ЄС 2020.09.14, 19:29

2500 фунтів в місяць постаждалим від дії карантину і працюючі школи дитсадки університети спортклуби. А дурних гоїв в Україні можна і в середньовіччя відкинути. Бач Європи захотіли... Влада яку не вибери чомусь "любить" українців.

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1901
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1831
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1828
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5384 42
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2126 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1487

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

699

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

752

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

947

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

982
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1731
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3648
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10220
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26099
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10150 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7687
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

871
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1372
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

356
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1251
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

848
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

1052