Facebook видалив три мережі облікових записів, пов'язаних із російськими спецслужбами

Фейсбук вилучив три окремі мережі за порушення політики проти іноземного чи державного втручання. Ці мережі виникли в Росії.

У кожному випадку люди, які стояли за цією діяльністю, координувались між собою та використовували підроблені облікові записи як центральну частину своїх операцій, щоб вводити людей в оману щодо того, хто вони є і що вони роблять, інформує Фіртка.

"Протягом останніх трьох років ми поділились своїми висновками про понад 100 мереж скоординованої неправдивої поведінки, які ми виявили та вилучили з наших платформ. Раніше цього року ми почали щомісяця публікувати звіти CIB, де обмінюємося інформацією про мережі, які ми знімаємо, щоб людям було простіше бачити прогрес, який ми робимо, в одному місці. У деяких випадках, як і сьогодні, ми також ділимося своїми висновками незабаром після введення в дію. Сьогоднішнє зняття також буде включено до нашого вересневого звіту. Ви можете знайти більше інформації про наші попередні заходи щодо примусового застосування CIB тут ", - зазначають у компанії.

Ці мережі були націлені на багато країн світу, і на момент зриву у них було дуже мало підписок. Значна частина їхньої діяльності була зосереджена на двох речах: 1) створенні вигаданих або, здавалося б, незалежних медіа-організацій та персон для залучення несвідомих людей до розширення їхнього контенту та 2) залученні людей до інших веб-сайтів, які ці операції контролюють. Подібно до російської мережі, яку вилучили в серпні, ці операції працювали в багатьох Інтернет-службах і намагалися найняти авторів та розповсюджувати їхні історії в інформаційних організаціях.

Наразі вилучили 214 користувачів Facebook, 35 сторінок, 18 груп та 34 акаунти Instagram за порушення нашої політики проти іноземного чи державного втручання, яке є узгодженою неправдивою поведінкою від імені іноземної або державної організації. 

Ця діяльність виникла в Росії і була зосереджена насамперед на Сирії та Україні, а меншою мірою на Туреччині, Японії, Вірменії, Грузії, Білорусі та Молдові. Незначна частина цієї діяльності була зосереджена на Великобританії та США.

"Ми виявили кілька скупчень пов’язаної діяльності, яка спиралася на підроблені акаунти, багато з яких були виявлені та видалені нашими автоматизованими системами. Здається, ця мережа зосереджена навколо низки регіонів, включаючи Далекий Схід, сусідні з Росією країни та Сирію. Вони використовували підроблені акаунти для створення вигаданих вигаданих персон у багатьох інтернет-службах, видаючи себе журналістами, щоб контактувати з новинними організаціями, претендуючи на те, що вони є місцевими жителями країн, на які вони націлені, та керуючи групами та сторінками, деякі з яких проголошували хактивістськими групами. Ці кластери також зосереджувались на тому, щоб залучати людей на їхні позаплатформенні сайти та інші платформи соціальних медіа, де серед інших тем вони просували контент, пов’язаний із минулими витоками компрометуючої інформації. Коли ми видалили цю операцію, на наших платформах майже не спостерігалося", - повідомляє пресслужба компанії.

Люди, які стояли за цією кампанією, розміщували публікації багатьма мовами, включаючи англійську, українську, російську та арабську, підлаштовуючи свою діяльність під кожну аудиторію. Вони часто публікували новини та поточні події, включаючи громадянську війну в Сирії, внутрішню політику Туреччини, геополітичні проблеми в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, НАТО, війну в Україні та політику в Прибалтиці, Грузії, Вірменії, Україні, Росії, Білорусі та США.

Також повідомляється, що люди, які стояли за цією операцією, вживали заходів, щоб приховати свою особу та координацію, проте розслідування, яке провів Фейсбук, пов'язало ці групи з російськими військовими, включаючи служби військової розвідки.

Як виявилось близько 8 500 облікових записів підписалися на одну або кілька із цих Сторінок, близько 9500 облікових записів приєдналися до однієї або кількох із цих груп, і близько 7500 людей підписалися на один або кілька з цих облікових записів Instagram

Додамо, на рекламу цих сторінок у Facebook витрачалось близько 60 доларів США. Оплачувалась вона в доларах США та рублях.


25.09.2020 6178
Коментарі ()

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1087
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2455
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2080
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2124
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6430 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2410 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

285

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1107

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1136

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1346
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

226
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

556
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2017
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26461
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

516
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10418 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7957
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

501
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

363
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

514
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

587
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1534