До 55-річня КВНу. Віктор Гевко: У гуморі продумано кожне слово, спланована кожна пауза

 

/data/blog/119648/03cabff963d1ed17651f1dacfda10bce.jpg

 

Яскрава гумористична команда «V.I.P» підкорила своєю колоритністю та неординарними жартами всю країну. Учасники багато років йшли до своєї мети – потрапити на вуста кожному українцю, і їм це вдалося. «V.I.P» – українська команда КВН та Ліги Сміху з Тернополя.

 

Команда була створена 2008 року в Тернополі. За три роки команда взяла участь у багатьох лігах КВН. Зокрема у таких, як: ВУЛ, ПУЛ, Слобожанська ліга КВН, Відкрита телевізійна ліга КВН «Європа», Всеукраїнська ліга КВН «Волинь» та інші.

 

Найбільше команда відзначилася у Вищій українській лізі КВН. Там вони брали участь у двох сезонах. Вперше більша частина України дізналася про команду у 2009. В цьому році вони взяли участь у ВУЛ під назвою «Вар’яти». Пізніше у півфіналі команді вдалося вибороти четверте місце з шести команд. Цей результат не дозволив команді пройти далі. У 2010 команда змінила назву на «V.I.P». Та й у цьому сезоні вони дійшли лише до півфіналу. Учасники команди «V.I.P» Тетяна Песик та Віктор Гевко виграли 50 тисяч гривень на шоу «Розсміши коміка». Згодом дует узяв участь у спец-випуску шоу, де заробив вже 100 тисяч.


 
vip-ternopil
 
– Як вам вдається так довго посміхатися: і на сцені і з прихильниками та й житті?
 
Віктор Гевко: Це дуже класні емоції, коли концерт видається чудовим. Люблю відчуття, коли люди аплодують, піднімаються і наприкінці кричать «Молодці». Звідти і береться посмішка, яка не злазить з обличчя, хоча інколи болять скули. Коли є віддача від глядача – це не складно, в результаті хочеться до цих людей посміхатися.
 
Тетяна Песик: Під час концерту ти не зважаєш на будь-які проблеми, ти приймаєш всі ці емоції і тішишся разом із людьми.
 
Як вдається залишати будь-які негативні емоції поза сценою?
 
Віктор Гевко: Глядача не має турбувати твій поганий настрій чи особисті проблеми. Минулорічного туру я весь час виступав із високою температурою, з ангіною і ми їздили з міста у місто. Мій лікар із Тернополя у телефонному режимі диктував мені препарати, які потрібно придбати. А ще, пригадую випадок із Танею, коли вона підвернула ногу, потягнула зв’язки, але йшла виступати на підборах.
 
Тетяна Песик: Якось у мене був сильний кашель, який затягнувся до двох місяців. В той час у нас було багато виступів, і я виходила незважаючи на той кашель, тоді мені було дуже важко говорити.
 
liga-smeha-vip-ternopol-001
 
Чи памятаєте свій перший виступ? Як це було?
 
Тетяна Песик: У мене був страх. Я вибирала у залі собі одну точку і дивилася в одне місце, думала як би швидше піти. З часом до цього звикаєш, ти дивишся у зал, на людей, бачиш їхні емоції і починаєш відчувати себе вільно.
 
Тарас Стадницький: У своєму першому виступі я грав сексуально нестійкого лева (сміється). Це була університетська осінь, перший КВН в університеті. Тоді ще ніхто не знав, що і як потрібно робити у гумористичних сценах.
 
Аркадій Войтюк: Мій перший виступ за «V.I.P» був на моє День народження. Мені дали честь зіграти голу Тіну Кароль. Тоді мені ще не давали мікрофон, співали замість мене.
 
Віктор Гевко: Коли я вперше готувався до виступу – дуже хвилювався, оскільки я один хотів грати у КВК. Я назбирав десятеро людей, котрі просто погодилися вийти зі мною на сцену, тому я дуже хвилювався.
 
obzmwx1j1vs
 
Чи складно знайти людей з якими комфортно працювати?
 
Віктор Гевко: В університеті ми збирали цікавих, позитивних та смішних людей. Але це швидко розвалювалося, оскільки залишалися тільки ті, кому це було цікаво. В результаті «VIP» зібралась якимось дивом, тут талановиті особистості та творчі люди. На початках всі грали у різних командах. Зібрались люди, котрі колись у своїх командах хотіли досягти чогось більшого і просто любити виступати на сцені. Цей відбір відбувся самостійно, залишилися найстійкіші.
 
Тарас Стадницький: На певному етапі у команді кожен вибирає чи йти йому на вечірку, чи на репетицію. Якщо ти обираєш репетицію, то йдеш далі. Потрібно пройти весь той важкий шлях, поставивши у пріоритет КВН, гумор і виступи на сцені. До того ж завжди потрібно моніторити ситуацію на гумористичному ринку, щоб не було повторень. Гумористичних проектів дуже багато і важко за ними слідкувати.
 
Як і коли вперше потрапили на телебачення?
 
Віктор Гевко: Все починається із КВН. Щоб потрапити до Маслякова, як це колись було, і щоб показала це Вища українська ліга і потрапити на телебачення – потрібно пройти великий шлях. До цього наша команда була п’ять разів в Сочі на фестивалі, де проходила відбір і розподіл по лігах. Телевізійна ліга – це вищий етап, а до того є багато не телевізійних, де команда повинна виступати, вигравати і підійматися вище по рейтингу в складнішу лігу. Ті, хто йдуть тільки вверх потрапляють на ТБ. Таких ліг в Україні було чотири, де ми успішно відіграли. Спочатку ми грали у Дніпропетровську, потім потрапили в Одесу, звідти у Харків. Все це відбувалося три роки . Далі команда потрапляє в Сочі до Маслякова, де її кандидатуру розглядають на телелігу. Таким чином ми потрапили на телебачення.
 
aharreaho4i
 
Скільки часу забирає робота над «V.I.P»?
 
Віктор Гевко: За останній період ми можемо перерахувати на пальцях двох рук скільки днів ми були вдома. «V.I.P» забирає практично весь час. Ми готуємося, пишемо матеріал, гастролюємо, працюємо на знімальному майданчику, підготовка до «Ліги Сміху», навчаємо починаючих гумористів у Тернополі та працюємо на корпоративах.
 
– Чи пригадуєте реакцію рідних та містян, коли вас вперше побачили у телеекранах?  
 
Віктор Гевко: На той час КВН виходив на каналах з малою аудиторією, тому миттєвого ефекту не було. Найбільший бум ми із Танею відчули після участі у проекті «Розсміши коміка». Відразу після ефіру всі почали дзвонити та вітати.
 
– Чи бувають під час виступу імпровізації?
 
Віктор Гевко: Гумор – така річ, де імпровізація може існувати тільки, як окремий конкурс. У гуморі продумано кожне слово, ба більше, спланована кожна пауза. За імпровізацію тут б’ють по руках і по голові не гладять. Але курйози на виступах відбуваються постійно.
 
stad-2
 
– Тарасе, ви завжди в образі селянина Володьки. Чи не було думки, що в іншому образі вас уже не сприйматиме глядач?
 
Тарас Стадницький: Стосовно цього я ще нічого думав. Це образ, який можна змінювати, якщо б змінювалися люди, котрі живуть у селах. Таких Володь кожної п’ятниці ввечері під баром безліч. Такі персонажі завжди будуть, потрібно тільки щоб він йшов у ногу із часом. Можливо він розпочне свою справу абощо. Гадаю, що Володька знайде собі раду.
 
Таню, ви єдина дівчина у команді. Як даєте раду у чоловічій компанії?
 
Тетяна Песик: Мені дуже комфортно працювати. Мене ще з дитинства оточували одні чоловіки. Я проводила весь свій вільний час із старшим братом. З дівчатами мені було не цікаво. Хотілося пограти у футбол із хлопцями. Я не розрізняю чи вони хлопці чи дівчата – вони друзі. Я вже настільки привикла, це рідні мені люди. Якщо я вже не бачу їх кілька днів –сумую. А коли зустрічаю – дратуюсь (сміється). Хлопці завжди на мене зважають, все найкраще віддають мені.
 
nqd7zx-hbdm
 
– Розкажіть про творчі плани та чи плануєте завітати до Івано-Франківська?
 
Віктор Гевко: Ми багато подорожуємо і нам часто закидають, що Тернопіль і Львів – це бандерівці, а ми до цього списку завжди додаємо Івано-Франківськ. Це місто ми дуже любимо та із задоволенням приїдемо із концертами. Ми вже неодноразово виступали, але зараз хочемо по-особливому підготуватися до цього виступу. У нас відбудеться окремий тур по великих обласних центрах. Плани у нас грандіозні: хочемо об’їздити всю Україну і не тільки, працюємо над новою програмою та маємо багато зйомок.

 

Сніжана САМАНЧУК, Вежа


Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1936
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1845
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1843
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5441 45
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2141 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1497

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

722

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

783

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

977

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

993
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1755
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3667
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10241
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26125
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10168 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7699
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

880
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

166
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

240
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

369
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1263
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

865