Ділянка під ялинку

 

Івано-Франківська міська рада зібралася 23 грудня на позачергову сесію, щоб задовольнити земельні апетити депутата Юрія Солов'я?

 

Ця історія почалася ще 8 грудня, коли міська рада затвердила проект землеустрою з відведення земельної ділянки підприємцю Соловей Ярославі Дем'янівні (матері лідера фракції "УДАР - Громадський форум" Юрія Солов'я - ред.) загальною площею 0,3402 га, в тому числі 0,3293 га за рахунок земельної ділянки Івано-Франківської автомобільної школи ТСО України на вул. Гетьмана Мазепи, 144.

 

За рішенням сесії, ділянка передається в оренду терміном на п'ять років для влаштування паркінгу автомобілів для обслуговування готельно-відпочинкового комплексу "Парк Готель", фактичним власником якого є Юрій Соловей. Попри те, що Соловей неодноразово і жорстко критикував діяльність фракції "Свобода" у міській раді, "свободівці" несподівано одноголосно проголосували "за". А от для міського голови Віктора Анушкевичуса це рішення стало сюрпризом. Мер його заветував. Очевидно, був впевнений, що для подолання вето обранці не зможуть забезпечити дві третини голосів, а саме - 41.

 

Територія, навколо якої здійнявся такий галас, впала в око родині Солов'я декілька років тому. Ще у 2006 році Соловей Ярослава Дем'янівна отримала дозвіл на розробку проекту землеустрою цієї ділянки. За обґрунтуванням міського голови, це рішення було дійсне до 14 лютого 2010 року. Тому рішення, прийняте на попередній сесії 8 грудня, на думку Анушкевичуса, суперечить законодавству. Натомість його опоненти переконують, що підприємець Соловей Я. Д. вчасно дотрималася всіх процедур, передбачених законодавством: вчасно виготовила проект землеустрою, отримала позитивний висновок Державної експертизи обласного Держкомзему та подала заяву на отримання землі в оренду. Мовляв, просто міський голова та міськрада попереднього скликання всіляко ухилялися від вчасного розгляду цього рішення. До речі, Вищий господарський суд України відмовив у позові Ярослави Соловей до міськради про спонукання до укладення договору оренди.

 

Член фракції "Батьківщина" Василь Бойчук згадав, що на початку 2006 року, коли підприємцю дали дозвіл на розробку проекту землеустрою, земля в місті роздавалася «цілими пакетами». «Ніхто не заперечує проти бізнесу, ніхто не заперечує проти будівництва. Мова йде про те, що одні кращі, а другі гірші. Кращий той, що сидить у владі, кращий той, хто стає депутатом, гірші ті, хто перебуває за межами цієї зали», - сказав депутат, закликаючи колег-депутатів виставити землю на аукціон, а проект рішення поставити на поіменне голосування.

 

Його пропозицію підтримав регіонал Богдан Федьків. Крім того, Федьків зізнався, що напередодні сесії йому телефонував Соловей та хотів "сторгуватися". "Я сказав, що я ні принципами, ні землею територіальної громади не торгую. Тому я ще раз підтверджую, що спортивний майданчик, на якому є трава, на якому можна ще влітку походити по росі, на якому є спортивні снаряди, не можна віддавати під забудову", - запевнив Богдан Федьків. Регіонал звинуватив Юрія Солов'я в обдурюванні та підкупі виборців. "Якщо ви завезли машину глини, зверху засипали піском, закопали кілька труб і перерізали червону стрічку, то це не є величезне досягнення. Це є обман виборця", - не вгавав депутат.

 

Таких нападок Соловей не витримав і заявив, що однопартійці Федьківа вже декілька років самі мають око на ділянку біля "Парк Готелю". У відповідь Федьків відрізав: "Якби мене навіть Вишиванюк (голова ІФ ОДА - ред.) попросив проголосувати за це питання, я б ніколи цього не зробив! Говорячи про наших однопартійців, назвіть прізвища". Та Соловей промовчав: чи то ніяких прізвищ і не було, чи боявся їх назвати.

 

Насамкінець однофракцієць Юрія Солов'я Володимир Чорноус запропонував внести стилістичні правки у проект рішення. У цей момент головуючий на сесії секретар міськради Руслан Марцінків ставить на голосування проект рішення. Депутати 41 голосом підтримують. "Рішення прийнято", - урочисто оголошує Марцінків. За регламентом, це означає, що проголосували лише за поправки Чорноуса. "А проект рішення в цілому?.." - запитує хтось у залі. Та пізно, вже грає гімн.

 

До речі, пропозиції щодо голосування в поіменному режимі "свободівці" не підтримали. Зате показали меру, що за бажання 41 голос у залі завжди знайдеться. А цього достатньо, щоб відправити його у відставку.

 

Марія ГАВРИЛЮК,

Галицький кореспондент


Коментарі (13)

Вова 2012.01.04, 11:39
і воно ще щось каже про корупцію.......... а марцинків маладец і проголосував - рішення не прийняв в цілому. "вищий пілотаж" - рішення не прийнято!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Микола 2012.01.04, 12:01
Шановна Фіртко та Галицький кореспондент! Як журналіст скажу відверто що ви не дотримуєтесь паритету а системно дискредитуєте тільки Соловя? Чому для прикладу ви ніразу не згадали Прокопіва, який перебуваючи на теплокомуненерго та водоконалі вкрав за приблизними підрахунками понад 10 млн грн чи для прикладу Сича для збору коштів на його компанію й створено ЄРЦ, якому кожного місяця кожен мешканець платить 10 грн, а це 4 млн в рік. Дивує чому не знайшло достойного висвітлення списання 3,6 млн грн Шлемку і т.д. Несправедливо. Хоча абсолютно природньо для п. Головенського і його вихованців, які крім бруду нічого іншого писати не вміють.
ФІРТКА 2012.01.04, 12:07
2 Микола. Не правду говорите. І про ЄРЦ писали, і про Шлемка і багато іншого. Приклад: "Обласна «Батьківщина» заборгувала Івано-Франківську 3,5 млн. грн. або Шлемко гроші на бочку!" - http://firtka.if.ua/?action=show&id=4312. І крім "бруду" (розуміємо = критики і негативної для когось інформації?) багато пишемо "доброго і світлого":)) - ну блоги хоча б почитайте - там все написано і підписано. Але Ви чомусь так "перейнялися" саме цим дрібним епізодом....:)) Творчих Вам успіхів, колего!!!
Знов ФІРТКА 2012.01.04, 12:12
2 Микола. А щодо крадіжки 10 млн. Прокопівим, якщо маєте факти - дайте, або напишіть самі - З РАДІСТЮ розмістимо Ваш "бруд" (текст):))
ФІРТКА 2012.01.04, 17:53
2 Микола. Не знаємо хто ви, колего:)), але Ваших журналістських розслідувань ні по Сичу, ані по Прокопіву ми в місцевих ЗМІ не помічали. Певно у вашому виданні цензура не пропускає? Те що ви тут написали анонімно, підписавшись Миколою (а може ви, скажімо, Оксана?) - це нормальні базарні плітки... Запрошення наше залишається в силі. Розслідуйте, пишіть про Прокопіва, Сича, шліть нам якщо не маєте змоги надрукувати в інших ЗМІ. Ми обіцяємо все розмістити. І про "утримувача Фіртки" Прокопіва - в першу чергу. Але - факти!, а не те, що на базарі говорять:)) Творчих успіхів, колего:))
Микола 2012.01.04, 14:30
Хочете факти - будьласка. До приходу Прокопіва на ТКЕ борг за газ - 30 млн, після залишення посади 90 млн, при цьому мілліонні суми спрямовані на ремонт особистого кабінету та нового офісу ТКЕ. Вже не говорю про знову ж міллонні суми спрямовані на оплату юридични х послуг однієї близької до Вас п. Олеже юридичної фірми. По Водоканалу та ж історія - ремонт кабінету за 150 тис грн, стоянки космічне нарощення боргів яке призвело до відключення від електрики, тощо. Але ж п. Прокопів вас фінансує тому ви його і не критикуєте.
Микола 2012.01.04, 14:52
Про ЄРЦ ТО ВИ ПИСАЛИ АЛЕ ДЕ ТАМ ЗГАДКА ПРО СИЧА І ПРО ТЕ ЩО ВІН ДО ЦЬОГО ПРИЧЕТНИЙ. Ви ж то любий матеріал в якому є згадка про СОЛОВЯ ЗРАЗУ В НЕГАТИВІ. Так що будьте послідовні, колего:)
Памятаючий 2012.01.04, 17:37
Соловей - відомий "собіратєль земель франківських". Рекреаційну зону хапнув коло Бистриці під житлові багатоповерхівки....
Таня 2012.01.04, 23:55
Шановна Фіртко! Я Повністю підтримую Миколу в тому що межа бруду по відношенню до Соловя також повинна бути. Просто забивши в пошуку прізвище Соловей за останні 10 днів можна знайти як мінімум 4 статті про дану ділянку з яких 2 статті були розміщенні як топ справа ще й відмічені червоним кольром. Назвіть приклад "такоі" уваги ще по чиїсь персоні, яка займається політикою в нашому місті.
микитаєнков 2012.01.05, 23:51
Юрку!А де громадський форум?шо-шо,.де-де, ага! в сраці.Ось так ти репетував як ллідер форуму,а про що зараз будеш бленькати, вже в ударі.ОТ добре!може хоч від Кличка дістанеш добре поза вуха...Але він лупить моцно,готуйся!Але дістанеш!то буде великий кайф для Івано-Франківчан...
Для Микитаєнкова 2012.01.06, 12:27
Сьогодні 06.12 громадський форум спільно з Ударом завітав в дитячі притулки де по можливості допоміг дітям.Якщо ви вважаєте це репетом - це ваша справа бо нічого іншого окрім як облити брудом Соловя ви не можете чи не хочете чи не вмієте.
% 2012.01.06, 14:11
Як розкукурікалися захиснички про "межу бруду" і увагу до білої і пухнастої персони... А де в тексті бруд? Проста констатація факту. Чувак хотів ділянку - хлопці зібралися і дали. Все путьом. Вам чи мені б не дали, і навіть зади свої депутатські б не відірвали від крісел.
Фу-у-у-у-у-у-у-у-у-у-у-у 2012.01.06, 19:32
НЕ-ГІД-НИ-КИ. І вони ще якісь заяви на сесії приймають, вчать когось моралі і патріотизму(((
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

746
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2313
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2030
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2046
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6193 55
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2335 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

205

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1028

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1015

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1276
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

125
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

503
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1964
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26388
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

450
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10369 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7904
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

457
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

306
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

459
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

535
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1470