Чим замінити відпочинок в Криму. ТОП-8 напрямків: країни та ціни

 

img

 

Через події в Криму цього року Херсонська та Одеські області переживатимуть туристичний бум.

 

Через події в Криму та стрімке зростання курсу валют українцям доведеться добряче подумати, як провести свій відпочинок. 

 

Аби спростити вибір напрямків, журналісти Еспресо.TV склали інфографіку з мінімальних цінових пропозицій, як в Україні, так і за кордоном.

Крім того, журналісти Еспресо.TV поспілкувалися з фахівцями зі сфери туризму, аби дізнатися яким буде цей туристичний сезон та зрештою скільки грошей доведеться викласти звичайним українцям за  такий довгоочікуваний відпочинок. 

Володимир Царук, керівник Центру туристичної інформації, розповів, де українці за кордоном та на Батьківщині зможуть знайти гарну альтернативу відпочинку в Криму за мінімальні гроші. 

-    Куди поїдуть відпочивати українці, які раніше їздили до Криму?

-    Минулого року в Криму відпочило відпочивало 5 млн. 850 тис туристів. З них 60%-70% було з України. Тобто це приблизно 4 млн людей. Росіяни склали приблизно 25%, а все інше – білоруси, поляки, турки. Частина українців все одно поїде до Криму, але інша обере інші напрямки чи навіть взагалі нікуди не поїдуть, а відпочиватимуть у родичів чи на дачі. Дуже велика кількість українців поїдуть екскурсійними турами Україною. Також частина людей поїде до Болгарії, бо за цінами вона приблизно дорівнює Криму, а рівень сервісу там набагато кращий. Крім того, Болгарія максимально спростила оформлення візи, яка буде видаватися протягом двох днів.

-    А який закордонний напрямок буде найбільш популярним?

-    Туреччина, бо співставлення ціна+якість там найкращі. Нагадаю, що минулого року там відпочило близько 700 тис українців, але цього року буде значно менше. Також буде дуже популярною Грузія. Адже, по-перше, для поїздки в цю країну не потрібні візи, по-друге, вартість проживання в Грузії менше, ніж у Криму. Крім того, туди почали літати лоукости з України.

-    Через обвал гривні та підвищення курсу валюти, турфірми якось намагаються оживити ринок? Вони роблять якісь акції, цікаві пропозиції?

-    Вони пропонують оплатити лише 10% від вартості туру. І якщо ви відмовитися від туру, то втратите лише 10%. Раніше таких варіантів не було і потрібно було повністю оплачувати тур. Крім того, якщо ви хочете потрапити в нормальний готель, а зараз грошей нема, то можна придбати тур в кредит. Скажімо, можна сплатити лише 20% від вартості туру, все інше сплачувати протягом п’яти місяців під кредит 0%. Також активно розповсюджують раннє бронювання. Можна зараз замовити відпочинок за кордоном за мінімальною ціною на літо. 

-    Як туристичний потік з України може скоротитися цього року?

-    На травневі свята він вже скоротився на 50-60%. Загалом минулого року з України виїхало відпочивати за кордон 8 млн людей. Швидше за все, ця тенденція зберігатиметься протягом всього року.

-    Якщо ж говорити про відпочинок біля моря в самій Україні, то які напрямки будуть популярними?

-    Перспективними будуть два регіони. Одеська та Херсонські області, де є два моря. Так там сервіс не найвищому рівні, але тут треба говорити про те, що є гарна альтернатива Криму.  Ті бази відпочинку, які там є, можуть прийняти багато людей, і вони не були завантажені були минулого року. 

-    Чи багато українців поїде до Західної України?

-    Через події в Криму кількість українців, які поїдуть на Захід країни збільшиться. Також туди традиційно приїде велика кількість поляків, угорців. Хоча цього року їх буде трохи менше, бо в країни негативний імідж у світі через останні події, тому в’їздний туризм переживає не найкращі часи. 

Тетяна Волинець, голова Асоціації туризму Півдня України, розповіла Еспресо.TV, як південні регіони України готуються до нового туристичного сезону та якими цінами вразять туристів. 

-    Чи зросла кількість туристів, які поїдуть відпочивати цього року у ваш регіон?

-    Взагалі політична ситуація дестабілізує кількість замовлень. Українці не поспішають заздалегідь робити предоплату, заздалегідь замовляти тури. Якщо це роблять, то скажімо буквально за тиждень до виїзду. Ситуація в країні дуже нестабільна і насправді навіть висококваліфіковані спеціалісти не дадуть точні прогнози, яким буде цей туристичний сезон.

-    Якось змінилися ціни на відпочинок в регіоні у порівнянні з минулим роком?

-    Ні. Ціни залишилися на рівні минулого року без урахування підвищення курсу валют.  У нашому регіоні стає дуже популярним окрема сплата за проживання та харчування. Зокрема мінімальна ціна вартості проживання у приватних готелях в Херсонській, Миколаївській областях становитиме від 80-100 грн протягом доби, а триразове харчування обійдеться від 150 грн. Якщо ж говорити про більш комфортні умови проживання, то там ціни стартують від  400 грн за добу. 

-    Якою була наповнюваність готелів минулого року? 

-    Минулого року в нас був доволі гарний сезон. Наші готелі були наповнені десь на 75%. Як ситуація складатиметься цього року, залежатиме від політичної ситуації, стабільності в Україні. Зокрема білоруські туристи, які в загальному потоці складали 20%, поки що бояться їхати відпочивати до нас, а українські туристи навпаки більш активно цікавлять відпочинком у нашому регіоні.

-    Що саме ви робите, аби розвивати туризм в регіоні і приваблювати більше туристів?

-    Перш за все, ми проводимо роз’яснювальну роботу в ЗМІ, розповідаємо про те, що у нашому регіоні цілком безпечно, не потрібно нічого боятися і до нас потрібно їхати відпочивати. Крім того, цього сезону відкривається Дельфінарій на Арабатскій стрілці. А в Судаку відкриється два нових готелі, ще новий готель з’явиться у Геніченську.  Якщо ж ростиме кількість туристів, попит, звісно, відкриватиметься ще більше нових готелів, розвиватиметься інфраструктура тощо.


10.04.2014 1298 1
Коментарі (1)

Александр 2014.04.10, 18:19
Написав об отдыхе в Херсонской и Николаевской областях, почему то опубликовали фото Крыма, в районе Карадага. Здесь xtour.org/kherson.html можете взять нужные фотографии. Любители путешествий особенно оценят уникальные днепровские плавни.
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

608
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1791 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1103 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

531
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6878 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11334 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

309

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1045

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1092

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1084
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

254
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1057
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

824
26.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

709
25.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

648
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2920
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4417
25.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18415
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

284
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

331
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

641
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

743