АТМОСФЕРУ ЄВРО 2012 ВІДЧУЛИ І ПРИКАРПАТСЬКІ ЖУРНАЛІСТИ (ФОТО)

 

Другий тиждень ЄВРО 2012 ознаменувався поїздкою редакції АН "Фіртка" до Києва на матч між збірними Швеції та Франції.

 

Добиралися різними шляхами - одна половина "тряслась" потягом, інша - автомобілем.

 

Поїздка потягом Івано-Франківськ-Київ, зміненим маршрутом, через Хмельницький та Вінницю, видалась не надто приємною - у вагоні душно (кондиціонер, за словами провідника, зламався ще минулого року і ніхто не поспішає його ремонтувати), вікна, якщо ж відкриті - то закрити їх назад практично неможливо.

 

Тішила лише наявність прохолоджуючих ХОЛОДНИХ напоїв у провідника!!! та чистий і сухий туалет із милом та папером.

 

На станції Львів довелося побачити кілька десятків німецьких уболівальників, які сонно попивали пивко прямо бруківці перону та на вході до вокзалу. Якраз учора, 17 червня, їхня збірна у Львові обіграла непоступливих датчан...

 

"Горді арійці" переміщалися до Гданська, де на них чекав чвертьфінал із Грецією...

 

А Київ зустрів нас прохолодою о 6.08.

 

О 9.00 від неї не залишилось і сліду. На градуснику - +29...

 

Друга половина, що їхала машиною, в цей час ще тільки готувалась до поїздки адже виїзд запланували на 13.00.

 

Шлях до Києва автівкою зайняв 6 годин. Цікаво, що дорога, до "житомирської траси", ніяк не змінилась - ті ж самі вибоїни на тих самих місцях. Траса ж замітно "помолодшала"...

 

Кілька годин на Дніпрі допомогли "першим" пережити 30-градусну спеку і от уже довгоочікувана зустріч з "другими" в офіційній фан-зоні ЄВРО на Хрещатику.

 

За 2.5 години до матчу у фан-зоні вже було кілька тисяч люду. Невгамовні і веселі шведи, які чомусь масово продавали квитки на матч своєї збірної із Францією по 50 євро (потім напевне ті, кому вдалося їх втюхати, дуже про це пожалкували), "кольорові" французи, кілька груп польських уболівальників та ціле різнобарв'я українців...

 

Поки переможниця ЄВРОБАЧЕННЯ Руслана на головній сцені фан-зони вимірювала децибелами "вболівальну спроможність" українських фанів, вирішили пройтися по офіційним фан-шопам із напоямита їжею.

 

Ціни не сильно кусалися - пиво, чай, кава, води - від 10 гривень. Перекусити обходилося трішки дорожче - за "гарячого пса" правили від 12 гривень...

 

Якщо ж в кишені трішки завалялося грошенят, то можна була зайняти місце у величезному ВІП-ресторані-шатрі, який розмістився навпроти головного екрану фан-зони, яких, до слова, там ТРИ. Таке задоволення коштувало 1200 грвиень - і це лише місце...

 

Єдиною проблемою були туалети - черга до них в кілька разів довша аніж свого часу була до відділень ОЩАДБАНКУ за "Юлинею тисячею"...

 

Після короткої наради було вирішено знову розділитися - комусь випало сходити на футбол, а комусь, із кількатисячним натовпом, повболівати за рідну збірну в матчі проти англійців...

 

Шведи врешті перемогли французів, чим зробили подарунок Україні, яка ним не змогла скористатися по ряду причин...((

 

Цікаво, що на матчі Швеція - Франція результат паралельної гри можна було дізнатися лише, зайшовши в інтернет або зателефонувавши друзям у фан-зону)))

 

А у фан-зоні після голу Руні та незарахованого голу Девича пристрасті лише наростали. "Україна", "Шева" та "Молодці" лунали ледь не щохвилини...

 

Братання шведів та українців, українців та поляків, які мали змогу після ігор зустрітися на Хрещатику, масове виконання гімнів та "Оле-оле"...

 

Так проводжав Київ збірну України з ЄВРО та шведських уболівальників, які за словами багатьох киян, полюбилися усім своєю безпосередністю та дружелюбністю, додому...

 

До Івано-Франківська їхали автівкою усі))))

 

 

Львів опустів

 

 

щоб зайти до фан-зони треба було мало не роздягнутись...

 

треба поспішати зайняти зручні місця...

 

"і я за наших!"

 

в очікуванні дива...

 

французи прямують до НСК

 

 

наші на ЄВРО)))

 

децибели від Руслани

 

біла куля справа - "ВІП-ресторан-шатер" за 1200 гривень за місце

 

"в тісноті"....за підрахунками матч Англія - Україна у фан-зоні переглянуло майже сто тисяч людей

 

 

 

 

дружба, як вона є (не реклама)

 

"У-К-Р-А-Ї-Н-А"

 

 

І під кінець трохи фактів про цьогорічне Євро:


-368 футболістів беруть участь в «боях» на полях стадіонів Польщі та Україні.

- Збірні Голландії та Іспанії виявилися найдосвідченими - в середньому їх гравці провели по 42 матчі за національну команду. Франція і Польща, навпаки, мають найменш досвідчених футболістів, які відіграли в середньому по 21 матчу за свою збірну.

- Найбільш досвідченим учасником турніру став воротар збірної Іспанії Ікер Касільяс, на рахунку якого 129 матчів за «Червону фурію».

- Збірні Німеччини та Хорватії мають команди з найвищим середнім зростом

- 185 см. А самими низькорослими гравцями форуму стали футболісти Іспанії та Франції - середній зріст 180 см.

- Найвищий футболіст турніру представляє збірну Швеції - воротар Андреас Ісакссон (199 см).

- У кваліфікації більше всіх забила збірна Голландії - 37 голів. Менше всіх - команда Греції - 14, шість з яких виявилися на рахунку захисників. ( і де тепер хто?))))


22.06.2012 1278 0
Коментарі (0)

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

667
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1926 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1131 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

553
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6902 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11394 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

333

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1080

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1115

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1109
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

53
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

282
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1082
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

656
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

753
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2948
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4441
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18440
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

55
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

322
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

352
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

663