Як розігрували українських політиків та VIP-ів 1 квітня


 

Традиційно 1 квітня не обходиться без жартів і розіграшів. Вдосталь їх траплялося й у наших політиків та зірок. Причому далеко не всі ставали жертвами розіграшів.

 

Багато кому вдавалося зрежисерувати вдалі жарти над своїми друзями та рідними, і найскладнішим, за їхніми словами, було "не розколотися" і не зайтися сміхом.

 

Крім того, наші VIP-и запевняють, що 1 квітня вони завжди насторожі, тому підколоти їх вкрай непросто. Проте День сміху покаже, чи вдасться їм "розкусити" розіграші й цього року. А поки що вони поділилися з ТСН.ua своїми спогадами про першоквітневі жарти.

 

А президент-то й справді чекав…

Регіонал Ярослав Сухий запевнив, що він є оптимістом по життю і має веселу вдачу, тому завжди не проти посміятися. "Тим більше, зараз, за наших умов, коли то сніг, то дощ, то незрозуміло взагалі яка погода", – додав він. Проте політик зауважив, що не любить жарти, які принижують людську гідність, та зубоскальство. Жарти типу "а в тебе вся спина біла" чи "на носі – губна помада" – це нецікаво, вважає він. Добре запам'яталося Сухому 1 квітня 2010 року, коли поблизу Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та праці задзвонив його мобільний телефон. "Я почув голос: "Шановний Ярославе Михайловичу, Вас розшукує президент України Віктор Федорович Янукович. Він хотів би з Вами переговорити". Я, пам'ятаючи, що це 1 квітня відповів, мабуть, дещо грубо… І відключив телефон. Через 5 хвилини знову зателефонували: то справді був працівник Адміністрації президента, він пояснив, що мене справді розшукує президент. А я був переконаний, що то був жарт", – розповів депутат. Той жарт, за словами Ярослава Сухого, скінчився для нього тим, що президент призначив його губернатором Тернопільської області. І 7 квітня політик уже був у Тернополі, приймаючи посаду.

 

"Душещіпатєльниє" історії доньки Геращенко та скептицизм Бенюка

Народний депутат від УДАРу Ірина Геращенко зазначила, що часто нашим політикам бракує почуття гумору, але у неї воно, слава Богу, є. Політик розповіла, що 1 квітня дуже любить її донька, якій зараз 17 років. Але років із десяти у День сміху вона не давала батькам перепочити – "вигадувала "душещіпатєльниє" історії", в які вони беззаперечно вірили. "Найкращий спогад про 1 квітня – її реакція на те, що їй вдалося "розвести" батьків. Це був такий радісний крик: "Первое апреля – никому не верю!"", – розповіла Геращенко. Крім того, депутат згадала, що в цей день дуже люблять пожартувати ЗМІ. "Мої друзі інколи вірять у такі історії, наприклад, про призначення чи кадрові пертурбації. Мене ж так і не вдалося "розвести" жодному ЗМІ. Тому що очевидно – 1 квітня треба бути уважним до стрічки новин. У тому числі раджу бути уважними читачам ТСН.ua і не всьому вірити", – наголосила Ірина Геращенко.

Вкрай скептично ставиться до 1 квітня народний депутат (ВО "Свобода"), актор театру і кіно Богдан Бенюк: для нього це "звичайний побутовий день", а свято – хіба що в контексті дня народження письменника Миколи Гоголя. "Те, що твориться довкола нас 365 днів на рік, суттєво перекриває те, що ми починаємо вигадувати, вважаючи, що 1 квітня – це неймовірно цікавий день, якого всі з нетерпінням очікують. Для мене це абсолютно не так. Бо я працюю в театрі, де щодня трапляється безліч усіляких подій. Я вже не кажу про Верховну Раду, де я працюю: там відбуваються такі речі, що жарти з крейдою та кнопками, що підкладають на стільці, – просто дитячі забавки", – наголосив Бенюк.

 

Майстер розіграшів

Справжнім майстром першоквітневих розіграшів можна вважати опозиціонера, депутата Андрія Шевченка. Одна його першоквітнева історія пов'язана з батьком, який, за словами політика, є "великим жартівником".

"1 квітня телефонує він мені й каже, що за мною прийшли із військкомату. Відповів, що не можу говорити, поклав слухавку і скинув йому смс-кою номер телефону із проханням набрати мене. Він дзвонить і просить покликати Андрія Шевченка. На що йому відповідають, що його там немає. Тато довго дискутує з цією людиною, доводить, що Андрій Шевченко там точно є, бо він щойно особисто цей номер надіслав і чекає дзвінка. У підсумку його запитали, а хто Андрія питає. – Батько. Кажуть: "Якщо батько, то Ви повинні знати, що Андрій Шевченко уже два роки в Мілані, Італії". Батько питає: "А куди я дзвоню?". …А телефонував він на стадіон "Динамо-Київ", – сміється політик. Та додає: "Ну, він же перший почав!". Крім того, Андрій Шевченко згадав ще один жарт, через який на нього й досі трохи ображається дружина.

"Вночі після пізнього ефіру повернувся додому, Аня вже спала. Збудив, кажу, що у нас внизу повідомлення від ЖЕКу, який вже взагалі з'їхав із глузду, докотився до ручки: збирає на аналіз воду, і потрібно зараз до шостої ранку обов'язково набрати гарячу та холодну воду, віднести вниз і розписатися. І саме моя дружина має розписатися як відповідальний квартирозйомник. І моя нещасна сонна дружина встає, проклинаючи всі можливі ЖЕКи й чиновників, знаходить пластикові пляшки, набирає в них гарячу та холодну воду, вирізає листочки паперу, пише на них номер квартири й прізвище і в халаті приречено бреде вниз сходами. Я за нею зміг пройти тільки два поверхи. А потім вже просто сів від сміху, бо не міг далі йти", – сміється Шевченко. Політик додав, що такі пам'ятні історії трапляються не щороку, але якщо вдаються, приносять море задоволення.

 

Як Ліхуту теща розіграла

Продюсера та чоловіка Таїсії Повалій Ігоря Ліхуту на 1 квітня розігрує теща – за його словами, "жінка із надзвичайним почуттям гумору, дуже весела українка". "Ми живемо разом: я, Таїсія і Таїна мама. Якось спускаюся вранці зварити кави, а теща мені каже: "Я от заходила в гараж і не побачила там твоєї машини. Ти її не ставив на ніч у гараж?". Відповідаю, що ставив. А вона каже: "Ти подивися – її там немає. Може, в охорони треба запитати, і вкрали твою машину?". Я, як навіжений, лечу в гараж – машина на місці. А вона рада, сміхом заходиться, з 1 квітня, каже", – згадує Ліхута. Після того, як зазначив продюсер, він знає, що, прокидаючись вранці 1 квітня, "на тещу потрібно поглядати з підозрою з-за рогу".

Натомість телеведучий та колишній КВНщик Дмитро Танкович розповів, що з ним не траплялися веселі історії 1 квітня. За традицією ведучому в цей день доводиться працювати. "1 квітня – це такий день, коли постійно очікуєш підступу, тому саме в цей день зазвичай жарти не проходять. Принаймні, у тому середовищі, в якому я знаходжуся. Напевно, у всіх це веселе свято, а у нас – свято насторожі", – зазначив він.

 

Для когось жарти, для когось – День янгола

Для співачки, композитора і поетеси, екс-учасниці проекту "Голос країни" Ілларії 1 квітня – особливий день, тому що це День янгола, день Святої Ілларії. Крім того, це день народження одного з найулюбленіших письменників співачки – Миколи Гоголя. А, за словами самої артистки, чимало її образів пов'язані з літературними героями гоголівських романів, мають таку саму "містичність і відчуття України".

Що ж до Дня сміху, то Ілларія настільки любить це свято, що навіть має пов'язану з ним традицію. "Два роки поспіль 1 квітня до мене приходять мої друзі і розмальовують стіни в моїй кімнаті. Ще у 2011 році запросила друзів, і хтось намалював дерево, хтось – сонце, а одна подружка зробила мені подарунок і намалювала Вінні-Пуха. Торік ми розмалювали другу стіну, а на цей рік лишилися фрагменти стіни і стеля", – розповіла вона.

Особливим для Ілларії був також минулорічний ефір "Голосу країни" 1 квітня. "Це було не смішно – за два дні до ефіру мені змінили пісню на "Привид опери". Напевно, Олег Скрипка або так надихнувся днем народження Гоголя, або вирішив так наді мною пожартувати й дати мені таку складну пісню за кілька днів до ефіру. Мені було не смішно, але то була знакова подія, тому що я поставилася до цього з гумором, і номер вдався", – зазначила співачка.

Ілларія рідко стає "жертвою" розіграшів, проте любить пожартувати над знайомим сама. "Колись сказала музикантам, що буде остання репетиція, бо мені запропонували контракт, і я їду за кордон. Вони всі прийшли засмучені, ми репетирували, я сказала, що це була найцікавіша репетиція за наше творче життя. А наступного дня зізналася, що я нікуди не їду", – сміється співачка.

За її словами, найскладніше – триматися до останнього, не засміятися, не "розколотися". Але коли вона жартує, це виходить дуже переконливо, і ніхто не може зрозуміти, що це лише жарт, додала Ілларія.

 

Як здатність Лузіної "зависати" заважає її розігрувати

Відома письменниця Лада Лузіна вважає, що вона – найбільш незручна людина для першоквітневих жартів, тому що розіграші змушують її "зависнути". "У людей різна реакція на стрес: хтось кричить, хтось кіпішує, хтось впадає в істерику. А я – "зависаю", тому що я – тугодум. Ще нікому не вдалося мене вдало розіграти", – наголосила вона.

Якось письменниця прийшла в офіс до своєї подруги – Наталії Могилевської, де на неї чекав сюрприз. "До мене підбігає адміністратор із криком: "Хутко їдь додому, хапай паспорт – терміново їдемо до Москви, Наталя потім пояснить навіщо". Будь-яка інша людина зателефонувала б Наталі, запитала б, що трапилося, яке питання, чому до Москви.

А я зависла – куди ж я паспорт свій поклала… Стояла і намагалася згадати, на якій же полиці він у мене лежить. Ніколи не ношу паспорта, бо вважаю, що мене і так повинні вгадувати, тому паспорт мені не потрібен. І от, доки я "висіла" над запитанням – а де ж мій паспорт, встигла прийти Наталя і сказати, що це був жарт", – розповіла Лузіна.

А пару років тому чоловік письменниці намагався розіграти її, начебто повідомивши про розлучення. "Коли ми сваримося, постійно йому кричу, що все, завтра розлучаємося. І він вирішив помститися. Прийшов і сказав: "Ми з тобою розлучаємося". Я "зависаю". Чому? Він каже, що закохався в іншу жінку. Я "зависаю". Без емоцій. Причому "вишу" настільки довго, що встигаю зрозуміти за його поглядом, що він сміється, тому що на п'ятому році подружнього життя дружина вже такий погляд вичислює. Запитую – а хто ж вона. Він відповідає: "Ти її не знаєш". І тоді я дуже майстерно вийшла із ситуації: "Ні, не вийде. Я її вже вчора застрелила", – сміється Лада.


01.04.2013 1580 0
Коментарі (0)

17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

514
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

11000 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1839
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1736
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2740
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4598

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

336

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

1040

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1451

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1323
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1702
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1511
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

1225
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

596
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

671
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1865
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

2091 10
12.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

20364
13.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

340
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

695 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

726
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

1076