Як псевдоактивісти розхитують українофобські та сепаратистські настрої на Заході України

 

Цілій рік, як зазвичай у нас ведеться, без уваги СБУ відбувалася промоція «плану реституції» українських земель і майна українців групою псевдо-активістів представників Громадської організації «ВО Голос», Ростиславом Гудзінським та Віталієм Чорненьким. 



Політолог: http://divannaya-sotnya.com    НОВИНИ УКР ukr

 

Зі слів організаторів «круглих столів» їх мета була «проінформувати населення, та вивчити їхні настрої щодо цієї проблематики». 

За даними з їх сайту — «інформатори» побували у містах Івано-Франківську, Львові, Тернополі, Чернівцях. Вінниці, Ужгороді та Рівному, Луцьку та завершили свій «вояж» у Києві в УНІАН, підсумковою прес-конференцією.

Раніше ці псевдо-активісти Ростислав Гудзінський та Віталій Чорненький відзначилися захистом скандально-відомого екологічного інспектора Стефурака, звільненого за співучасть у знищенні Карпатських лісів та заповідників. 

До того активно підтримували сільського голову-хабарника Олександра Вара, що разом із Богданом Орлом, зловживаючи службовим становищем, вимагали у місцевої підприємниці і в подальшому отримали частинами кошти в сумі 70000 та 400000 грн.

Парадокс, але звільнені за кримінальні правопорушення з МВС Ростислав Гудзінський та Віталій Чорненький очолювали(!) Громадську раду при УМВС України у Івано-Франківський області. А ми наївно чекаємо реформи МВС. З такими «активістами» може бути лише біда. 

Для довідки, «Реституція Кресів» — польська націоналістична організація створення та діяльність якої пов’язують з «руським міром» та ФСБ РФ. Так у жовтні 2015 року ця «організація» зібрала 600 пакетів документів для звернення до суду для повернення майна, яке опинилось після Другої світової війни на території України, і було на її думку незаконно захоплено. За для цього російські зомбо- ЗМІ смакували і смакують ці події більше року.

В соціальних мережах створені спеціальні групи, що акумулюють та поширюють таку інформацію. Росія через своїх «агентів впливу» витрачає понад 1 млрд. доларів на проведення подібних «спецоперацій». Одна з таких – волинська трагедія, але справа зараз про інше.  Близько 100 тис. осіб можуть претендувати на наше з вами майно.

До планів організації входить сприяти поверненню полякам майна, розташованого на нашій території, або отриманню компенсацій за залишену тут нерухомість. За наявною інформацією під вимогами до повернення понад 130 тис. га землі. Претензії у «Реституції Кресів» до України, за мінімальними підрахунками, сягають 5 млрд. дол. 

В Україні немає закону про реституцію, та він вже і не на часі. Фахівці кажуть, що реституцію країна мала би пройти ще на початку 90-х. До масового переходу земель та майна у приватну власність. Це явище може бути додатковим дестабілізуючим чинником в Україні в умовах війні на сході. 

Нажаль, це не єдиний приклад матеріальних претензій з боку інших держав до України. Румуни та Угорці, Болгари готові претендувати на власність нашої держави.

Окремим пунктом слід розглянути російські претензії, які вилилися в силове захоплення українських територій в Криму, Донецьку та Луганську. Невиконання Росією Будапештського меморандуму та не дійова реакція західних партнерів, що гарантували Україні безпеку створює додаткові ризики для України. 

Сьогодні на Чернівці і Бессарабію має види Румунія, на Закарпаття — Угорщина і Словаччина. Потенційними об'єктами реституції може вважатися все що колись належало іноземним громадянам на території сучасної України, і може бути підтверджено документально. 

Так у Львові виник скандал через «приєднання» до Польщі. Організатори акції «Пробіг Незалежності» розмістили карту з польським Львовом. А це вже не жарти. 

Таким чином ідентифікація себе з іншою державою, на сході або на заході України, несе небезпеку українофобії та сепаратизму.

Такі «заходи» закамуфльовані під «круглі столи» мають одразу підпадати в поле зору Служби безпеки України. Яка має з’ясувати джерела фінансування, замовників та мету таких «просвітницьких» інформаційних акцій. Дивно що на них не звернули уваги компетентні органи.

Суспльству потрібно відслідковувати діяльність таких організацій як ВО «Голос» та «Реституція Кресів», можливо їх «активісти» Гудзинський та Чорненький виведуть СБУ на більш крупну рибу, накшталт Чеботарьова, Захарченка або їх Кремлівських покровителів.


22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

649
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2250
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1994
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2018
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6038 53
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2298 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

175

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

988

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

989

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1238
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

472
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1926
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3826
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26344
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

421
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10336 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7877
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

427
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

267
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

427
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

510
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1439