Дмитро Лащук: "В нас є бажання грати в чемпіонаті України"

 

По завершенню “золотого матчу” чемпіонату області нам вдалося поспілкуватися із президентом чемпіона області ФК “Карпати” (Коломия) Дмитром Лащуком, який поділився враженнями від гри та всього сезону, що добіг свого логічного завершення. Також пан Дмитро розповів про майбутні перспективи коломийського клубу. Особливу подяку президент “Карпат” висловив вболівальників, які надихали гравців на перемоги.

 

- Пане Дмитре, вітаємо із перемогою. Поділіться, будь ласка, власними враженнями від “золотого матчу”.

- Від матчу проти Тлумача я одержав задоволення. Звичайно, в окремих моментах не все вдавалося. Є ще над чим працювати. Та загалом, грою я задоволений, і результатом, тим більше. Все-таки, нам вдалося підтвердити статус чемпіона. Для нас це було не принципово, але важливо.

 

- Порівнюючи минулий і поточний сезон, чи помітили Ви якісь зміни на краще?

- В чемпіонаті, якщо щиро, то ні. Якби всі команди виходили на кожний матч з таким бажанням, як проти Коломиї, то значно швидше ми стали б чемпіонами. Жаль, що не все вирішується на футбольному полі. Не буду стверджувати, що були якісь закулісні ігри, але припускаю, що без них в цьому сезоні знову не обійшлося.

- В чемпіонаті довелося зіграти із всіма суперниками. Чи бачили в інших командах гравців, які могли б підсилити “Карпати”?

- На рахунок підсилення сказати складно, але в інших командах є футболісти, які, скажемо так, не зіпсували нам малюнок гри. Хороших молодих нападників, з якими можна працювати, бачив у Брошневі та богородчанському “Газовику”. А в цілому, на проблемну нашу позицію атакувального півзахисника в обласному чемпіонаті я не побачив нікого. Саме позицію плеймейкера, насамперед, нам варто закрити. Я знаю який саме футболіст може зайняти це місце в тактичній схемі “Карпат”, і думаю наступного року він буде грати за нас.

- Ми так плавно перейшли до теми наступного сезону. Які перспективи коломийського клубу?

- Скажу так, футбол однозначно буде. На сьогоднішній день стоїть одне питання: який він буде? Чи це буде чемпіонат України, чи обласні змагання. Мені б не хотілося топтатися на місті, а підніматися на всеукраїнський рівень. Це моя позиція, яку я буду відстоювати. Зараз важливим є вирішення питань атестації команди, її інфраструктури. Тому якщо дасть добро ФФУ і ПФЛ, то ми гратимемо в чемпіонаті України.

- Якщо буде прийнято рішення виступати на професійному рівні, то чи заявлятимуться “Карпати” в аматорський чемпіонат України чи чекатимуть старту змагань в другій половині року?

- Я думаю, ми будемо заявлятися або в аматорський чемпіонат України або награватимемо склад в обласному чемпіонаті. Та обов’язково футболісти повинні мати належну ігрову практику. Все-таки, вони футболом заробляють на життя. Ігрова практика повинна бути.

- На Вашу думку, з якою складовою інфраструктури може виникнути найбільша проблема при атестації?

- Однозначно, це футбольне поле. Його стан залишає бажати кращого. Якщо роздягалки, підтрибунні приміщення можна дуже швидко привести в порядок, то на покращення стану газону треба більше часу і зусиль. Але будемо старатися виконати всі вимоги, які стоять перед командами, які хочуть виступати в другій лізі. Ми вже направили в федерацію документи, які підтверджують наше бажання змагатися наступного року в турнірі під егідою ПФЛ. Тепер чекаємо відповіді від оргпнізаторів, де буде казано наступні кроки до мети - допуску до змагань.

- Як Вам підтримка коломийських вболівальників?

- Якщо чесно, то просто вражений. Саме підтримка вболівальників надихала футболістів на нові перемоги, а керівництво клубу на продовження своєї роботи. Хочеться висловити від імені футболістів, тренерів та від всього клубу величезне спасибі за ту підтримку, яка супроводжувала нас протягом всього сезону. Точно не можу сказати, але думаю, давно франківський стадіон “Наука” не бачив такої кількості глядачів. Трохи дивно, чому організатори не проводили “золотий матч” на “Русі”.

 

sport.if.ua


17.11.2011 2382 0
Коментарі (0)

15.07.2024
Тетяна Дармограй

Громадяни мають оновити три основні категорії своїх даних — місце проживання, номер телефону і, за наявності, електронну адресу.

5198 1
29.06.2024
Вікторія Матіїв

Як змінилась робота ЦНАПу в умовах війни, з якими викликами стикнулись, які послуги є найпопулярнішими та як у ЦНАПі оновлюють дані військовозобов'язані, журналістка Фіртки розпитала у директора Департаменту адміністративних послуг Богдана Пителя.

1835 4
08.06.2024
Вікторія Косович

Робота рятувальників займає одну з ключових ролей у забезпеченні добробуту суспільства, адже від їхньої оперативної реакції залежить найцінніше — людське життя. Про виклики героїчної професії у час повномасштабної російсько-української війни, журналістка Фіртки поспілкувалася з речницею Головного управління ДСНС в Івано-Франківській області Христиною Перцович.

4043 3
31.05.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поїхала до Погінського монастиря Успіння Матері Божої, де поспілкувалася з отцем Антонієм Яремчуком, ЧСВВ (Чин святого Василія Великого) — вислуженим ігуменом монастиря.  

3169 2
17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

7957 2
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

20291 29

Багато християн протягом свого життя намагається потрапити в місця пов’язані із життям Ісуса Христа або Його учнями. Серед найважливіших місць займає Єрусалим — місто, в якому помер і Воскрес засновник християнства.  

274

Поняття святості, як певної інакшості, духовної досконалості присутнє у різних релігіях.   

817

Поширений вислів «Пийте, але не впивайтеся» часто приписують Ісусу Христу. Втім, чи дійсно в Священному Писанні християн є цей вираз і яке ставлення до алкоголю і його вживанню ми бачимо у Біблії?

1911

Для того, щоб відправляти Зеленського «з речами на вихід», треба запропонувати – а що далі? В умовах війни ми не можемо припустити, щоб країна жила без Президента, яке б прізвище він не мав. 

2390
24.07.2024

Гречаний чай — це корисний і смачний напій, який поєднує у собі багатство вітамінів і мінералів з приємним ароматом. Корисні властивості роблять його незамінним джерелом здоров'я людини.

186
20.07.2024

Влітку під час тривалих вимкнень електроенергії деякі продукти в холодильнику можуть зіпсуватися за чотири години, без нього — за дві.  

693
17.07.2024

Інфляція на споживчому ринку у червні 2024 року порівняно із травнем цього року на Прикарпатті становила 2,5%, з початку року — 4,9%, в Україні — 2,2% та 4,3% відповідно.  

474
23.07.2024

На початку серпня відбудеться Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької Чудотворної ікони Матері Божої в Крилосі, яка щороку об’єднує у молитві тисячі вірян.  

18377
19.07.2024

У суботу, 20 липня, християни відзначатимуть День пророка Іллі.  

974
15.07.2024

Отець Антоній Яремчук — вислужений ігумен монастиря та парох парафії Успіння Матері Божої у мальовничому, чудовому відпустовому місці в селі Погоня.  

1213 1
11.07.2024

Подружжя — окреме святе таїнство, нерозривний союз, який заснований самим Господом.  

6098 3
20.07.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

23388 1
24.07.2024

Майже третина (32%) опитаних українців у травні 2024 року висловили готовність до територіальних поступок для якнайшвидшого досягнення миру та збереження незалежності.   

291
20.07.2024

Депутати Верховної ради у першому читанні підтримали законопроєкт, в якому йдеться про угоду зі слідством у провадженнях про корупційні злочини. Сім із десяти обранців з Івано-Франківщини проголосували "за".  

988 1
18.07.2024

Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт №11340, який дозволятиме підозрюваним у корупційних злочинах чиновникам йти на угоду зі слідством та сплачувати штраф за скоєне правопорушення.  

1167 4
16.07.2024

Зауважимо, соціологи, які опитали понад дві тисячі респондентів, наголошують, що «це думка тилу».

495