Цікавий та економний: тест-драйв "Nissan Leaf" від Фіртки

"Nissan Leaf" створив своєрідний феномен серед електромобілів в Україні. Сьогодні цей автомобіль є одним із найпоширеніших і найулюбленіших електрокарів серед українських водіїв.

А особливо японська "електричка" припала до душі українським водіям таксі.

Ми вирішили з’ясувати, чи справді Nissan Leaf настільки практичний у міських умовах і протестували цю модель.

На тест-драйв нам дістався автомобіль Nissan Leaf 2016 року випуску, який в Україні зі США доставили Volt салон електромобілів.

Тут:
➡️ 30 kWt батарея
➡️ Відстань на одному заряді від 200 - 230 км
➡️ Пробіг: лише 14 000 км
➡️ Стан батареї: 94,7%


Дизайн

При першій зустрічі з Leaf якогось карколомного враження не складається – авто має дещо футуристичний вигляд, через що не усім припадає своїм дизайном до душі. Але загалом, це звичайний п'ятидверний хетчбек, виконаний в цілком ніссанівській стилістиці. Тут вже традиційний для електромобілів «чистий» передок.

Увагу привертають скошені великі передні фари аеродинамічної форми та цікаво вирішена задня частина.

Що цікаво, що авто новіших модифікацій вже дещо відрізняється своїм зовнішнім виглядом. Новий Leaf, 2017 року, став агресивнішим ззовні. У ньому виразні фари, зубастий бампер, рельєфний капот, чорнені стійки і великий дифузор ззаду.


Інтер’єр

Внутрішній світ «Nissan Leaf» викликає гарне враження. Виглядає дорого. Хороші матеріали, зручні крісла. Салон – великий, зручний і достатньо практичний.

Місця досить як спереду, так і ззаду. Великий багажник прийдеться до душі тим, хто хоче завантажити максимум.

Хорошим доповненням салону є мультимедійна сенсорна панель, на яку виводяться показники економічності, система показує скільки «спалює палива» кондиціонер або, як багато ви накопичили кілометрів за рахунок рекуперативного гальмування. Leaf можна підключити до смартфону або переносного комп'ютера.

Віддалено запрограмувати час зарядки або, наприклад, попросити прогріти або охолодити салон до приходу господаря. Загалом, цей автомобіль ще й сучасний гаджет.


Управління

Двигун запускається за допомогою натискання на кнопку. Далі знімаємо ручне гальмо, яке розміщене біля лівої ноги водія, оригінальний селектор КПП ставимо у положення «Drive», відпускаємо педаль гальма і можна їхати. Старт, як і у всіх електромобілів, чи то гібридів, абсолютно безшумний.

Прискорення з 0 до 100 км / год займає в середньому 11 секунд, що дозволяє йому гідно змагатися з багатьма суперниками на міських світлофорах. Під час гальмування електромотор перетворюється в генератор, вмикаючи режим «рекуперації» - підзарядки батареї.

Є режим економії енергії, в якому авто їде відчутно «тугіше», але це дозволяє економити заряд батареї. В умовах міста – дуже потрібна справа.

Загалом, авто дуже маневренне і легке в управлінні, може вирулити з найскладнішої ситуації, кермо легко викручується. За долю секунди змінює траєкторію руху. Добре тримається дорожнього покриття, вже традиційно, завдяки притаманній електрокарам немалій вазі і центру тяжіння.


Порахуємо:

В автомобілі, який ми тестували, чистий пробіг на одній зарядці складає 200 км. Тепер рахуємо, скільки ж можна заощадити на паливі. Наприклад, заряджаємо автомобіль у звичайних домашніх умовах:

24 кВт по 1,6 грн = 38 грн на 150 км. Тому 1 км це приблизно 26 коп.


Наша думка:

Поки що невеликий запас ходу, який пропонує виробник, - у нашій моделі до 200 км, але є і менше, змушує власника Leaf добре обмірковувати свій маршрут і заздалегідь планувати місця підзарядки. В умовах холодної пори року батарея розряджається швидше, що ще відчутно зменшує запас ходу.

Однак, в умовах міста - це чудовий автомобіль, особливо якщо ви проживаєте у приватному секторі. Увечері поставив на зарядку, вранці авто до певного часу на таймері прогрілося і поїхав на роботу чи по справах.

Добре підійде як для сім'ї, так і для роботи.

Економний, зручний, дешевий. Це авто, яке на 100% відповідає критеріям "ціна=якість".  І плюсів у ньому набагато більше, ніж мінусів. Тому, якщо хочете заощадити, дбаєте про екологію і не заморочуєтеся на іменитих марках, тоді радимо звернути увагу на "Nissan Leaf".


Читайте також:

З народу - в еліту: тест-драйв Volkswagen CC від Фіртки

Між електро та бензином: тест-драйв плагін-гібриду від салону "Volt"

Електрокар, що створив революцію: тест-драйв Tesla Model S від салону "Volt" у Франківську (ФОТО, ВІДЕО)

Між електро та бензином: тест-драйв плагін-гібриду від "Volt" у Франківську

Fiat 500e: електрична блискавка італійського автопрому на дорогах Івано-Франківська (ТЕСТ-ДРАЙВ Фіртки)

Наша місія - берегти довкілля: керівник салону VOLT про авто зі США "під ключ" та майбутнє електромобілів

Фотогалерея


15.02.2020 Марія Лутчин 5690
Коментарі ()

24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6435 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

10879 6
25.01.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

12150 25
18.01.2024
Тіна Любчик

У п'ятницю, 19 січня, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбудуться вибори ректора. На посаду претендують троє працівників вишу: доктор медичних наук Микола Островський, доктор медичних наук Роман Яцишин та кандидат медичних наук Руслан Савчук.  

5797
18.01.2024

Каркасні будинки відрізняються високою міцністю, надійністю і довговічністю, а також відносно недорогі в будівництві. Втім, у 2024 році ціни на будівництво каркасних будинків в Україні, як і на все інше, продовжують зростати.  

3724
16.01.2024

Всі наші бюджети – від територіальних громад і до обласного та державного, повинні стати «бюджетами перемоги».

2956

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

479

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

754

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

742

У вівторок, 20 лютого, під час зустрічі з виборцями Дональд Трамп зробив комплімент на адресу росії: «Вони перемогли Гітлера. Вони перемогли Наполеона. Це воєнна машина». Розглянемо, що за цим стоїть.

1052
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

376
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

452
08.03.2024

Фізіологічно їжа потрібна людині для підтримки життєдіяльності, проте у декого ці межі стерті, тому ці люди їдять не лише, коли голоді, а й коли знервовані, засмучені або перезбуджені.  

535
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4080
10.03.2024

Дитина приходить до місця, якого не знає і не розуміє. Чому мама каже мовчати? Чому тато не дозволяє бігати? Чому світять свічки та багато квітів?

11615
05.03.2024

Два досвідчених і дуже майстерних шахових гравців сіли за дошку з чорно-білими клітинами і розставили на ній свої війська.

6644
01.03.2024

"Чернецтво завжди є віддзеркаленням суспільства. Люди хочуть, щоб були добрі монахи, гарно поводилися. Але середовище теж формує людину", - ділиться монах. 

1146
12.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18041
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

399
07.03.2024

На думку комісії, президент має виконувати свої повноваження до вступу на посаду наступника. А вибори президента мають бути призначені упродовж 30 днів після завершення воєнного стану.   

688
04.03.2024

Серед тих, хто довіряє президенту Володимиру Зеленському, підтримують зовнішню політику влади 82%, тоді як серед тих, хто не довіряє — 41%.

809
29.02.2024

Вибори в Україні мають бути справді вільним вибором українців.

758