Електрокар, що створив революцію: тест-драйв Tesla Model S від салону "Volt" у Франківську (ФОТО, ВІДЕО)

Стильно, сучасно, стрімко, спортивно і що найголовніше - статусно. Це авто створене, щоб змінити уявлення про те, що сприймається як норма. Усе це про першу і найпопулярнішу модель електромобіля компанії Tesla Motors, яка створена славнозвісним Ілоном Маском.

Ще декілька років тому побачити легендарний електрокар на місцевих дорогах було з розряду фантастики, нині ж - це реальність, а тест-драйв змусить навіть найсуворіших критиків електромобілів змінити свою думку і гідно оцінити всі переваги інноваційного транспортного засобу.

Фіртка разом із "Volt салон електромобілів" проїхалися на Tesla Model S.

Автомобіль Tesla Model S вперше представили на Франкфуртському автосалоні у 2009 році, продажі в США почалися в червні 2012 року.


 Характеристики:

2015 рік
Пробіг: 52 000 км
Батарея: 60 кВт-год
Проїзд на одному заряді в межах 320 км
Зимовий пакет: має індивідуальний підігрів всіх 5-ти місць
Панорамний дах та люк

Габарити: 4970 x 1964 x 1435, вага 2108 кг.

Tesla Model S – п’ятидверний ліфтбек преміум-класу. Ми тестували базову модель, потужністю 60 кВт-год.

Проте нині існує декілька версій автомобіля.

У 2016 році з’явились версії з батареями 75 кВт-год та 90 кВт-год, версія P85D та новий режим Ludicrous, який дозволяє розганятись до 96,5 км/год за 2,8 секунди. Model S 75 здатна забезпечити діапазон пробігу у 480 км, завдяки наявності батареї на 75 кіловат-годин та потужності 328 кінських сил. Ця нова модель постачається з заднім приводом. Версія Model S 90 пропонує двигун на 362 кінських сили та батарею на 90 кіловат-годин, які разом збільшують дальність пробігу до 557 кілометрів. Автомобілі Tesla Model S60 і S75 є єдиними задньопривідними представниками своєї родини, усі інші моделі оснащені повним приводом та системою подвійного двигуна. У серпні 2016 року компанія представила нову модифікацію Tesla Model S P100D. Запас ходу збільшився до 632 км на одному заряді, а з 0 до 100 км/год розганяється за 2,4 секунди. Згодом компанія випустила нову опцію Ludicrоus+, з її допомогою розгін з 0 до 100 км/год займає всього 2,2 секунди (на другому місці у світі Bugatti Chiron 2,4 секунди).


Сіли та поїхали:

За габаритами Tesla Model S - це золота середина між двома іншими автомобілями від концерну - Tesla Model 3 та Tesla Model Х.

Якось Ілон Маск сказав, що авто буде схоже на космічний корабель. Так і є. Tesla Model S – не тільки екологічно чистий, але й ультрасучасний автомобіль. Особливістю якого є стриманий, без зайвих деталей, зовнішній вигляд.

Внутрішній світ Tesla Model S не схожий з жодним іншим авто. Дивлячись ззовні, думаєш, що ось відчиняться двері й перед тобою замайорить сотня кнопок, а передня консоль буде «натикана різними примочками». А насправді, тут панує простота і лаконічність у кожній деталі. Усе «крутиться» навколо великого сенсорного екрана, діаметром 17 дюймів.

Планшет відкриває доступ до мультимедійних карт та налаштувань управління автомобілем.

Перед водієм – електронна панель приладів, на якій представлена уся необхідна інформація під час руху авто.

Електрокар розпізнає власника за смартфоном, до якого можна під’єднати управління автомобілем або ключ-картою у формі «маленької тесли».

Дверні ручки приховані та активуються, коли до них підходить водій з ключем-картою. Інакше – ви чужий для цієї машинки та точно не сядете у неї. Також при наближенні власника до авто легким натиском дверні ручки висуваються на зовні та автоматично ховаються.

На перший погляд видається, що усе надзвичайно складно і, загалом, як цим можна керувати? Але, насправді, до всього звикаєш швидко. Це саме той випадок, коли простота у деталях тільки додає комфорту водієві та пасажирам.

Салон оздоблений міцним пластиком, який не скрипить і не гримить під час їзди.

Також вас приємно здивують зручні ківшеподібні крісла, які відмінно фіксують спину і роблять посадку комфортною.

В автомобіля великий розсувний люк, який можна за допомогою сенсорного екрана, встановити у будь-яку потрібну позицію.

Що стосується процесу зарядки, то в цьому плані все так само продумано і зручно.

Розетка, куди під'єднується зарядний пристрій, розташована на куточку фари та закривається спеціальним люком.

Для того щоб почати рух на електрокарі, досить натиснути педаль гальма і перевести селектор КПП, який, до речі, розміщений на кермі, в режим Drive. Абсолютно беззвучно автомобіль рушить з місця, динаміка розгону цієї машини вражає, втім, як і все інше.

Немала вага автомобіля дає відмінну плавність ходу, а низький центр ваги та розміщені посередині батареї - хорошу стійкість і керованість – авто добре тримається траси та легко входить у повороти. Якщо до цього додати ще й хорошу звукоізоляцію, то м’який хід та тиша під час поїздки – вам гарантовані.


Порахуємо:

В автомобілі, який ми тестували, чистий пробіг на одній зарядці складає 320 км. Сьогодні  Tesla - це єдиний електромобіль, власники якого можуть бути спокійними при плануванні поїздок на далекі відстані.

Плюс – невеликий час для поповнення запасу електрики: близько 6 годин від звичайної побутової розетки. На supercharger до 80% авто заряджається за 40 хвилин. І їдемо далі.

Вартість Tesla Model S 2015 року випуску, який і тестила Фіртка, у Салоні електромобілів VOLT, що на вулиці Галицька, 80а в Івано-Франківську - 35 тис у.о.

Тепер рахуємо, скільки ж можна заощадити на паливі. Наприклад, заряджаємо автомобіль у звичайних домашніх умовах:

24 кВт по 1,6 грн = 38 грн на 150 км. Тому 1 км це приблизно 26 коп.

І ще декілька наших підрахунків:

Для порівняння візьмемо авто такого ж класу, як Tesla.

Умовно приймаємо пробіг 15 000 км на рік, з середньою витратою пального 13 л на 100 км. 13*15 000/100=1950 л. При середній вартості палива 29 грн.

1950*29=56 550 грн.

Якщо ж рахувати витрати по Tesla, де 1 км обійдеться у 0,26 грн.

100 км буде вартувати 26 грн, відповідно 26*15000/100= 3 900 грн.

Різниця очевидна і це лише витрати без техогляду двигуна, заміни мастила і т.д.


Наша думка:

Tesla Model S - недешеве задоволення, скажете ви. Так, але більшість бензинових колег такого ж класу обійдуться вам у не менш кругленьку суму, або ж будуть і дорожчими.

Єдиний мінус у цій історії – недостатня кількість швидкісних електрозаправок в місті та області. Але час не стоїть на місці, віримо, що незабаром усе зміниться.

А поки, рекомендуємо Tesla Model S, як безпечний сімейний автомобіль. Електромобілі компанії Tesla в третьому кварталі 2019 року встановили абсолютний рекорд безпеки, виходячи з кількості аварій під час ручного управління і на автопілоті. 

Також, завдяки двом великим багажним відділенням, електрокар дуже місткий.

Tesla Model S – це авто для тих, хто любить швидку їзду. Уявіть собі тільки - розгін до 100 км на годину за 4 секунди, а  у новіших моделях  і за 2,7 секунди.

І це вже точно автомобіль для тих, хто йде у ногу з часом, і любить різноманітні технічні новинки. Автопілот, оновлення програм за допомогою мережі Інтернет, великий екран, сенсорне управління і багато іншого тільки на руку тим, хто вже сьогодні хоче користуватися технологіями майбутнього.

Якими б не були ціна, репутація або престижність суперників, Tesla Model S працює тихіше й швидше, є візуально яскравішою та технологічно досконалішою. Авто стоїть в одному ряду зі спорткарами, які випускають лімітованими серіями.

Tesla Model S – це стиль, це смак, це екологія і майбутнє, яке вже присутнє на українських дорогах.  Ставши власником Tesla, ви переконаєтеся, що коли в автомобіль вкладають душу, то він дарує емоції.


П.С.: За локацію для фото дякуємо нашим партнерам ресторану "Cruce de gustos", на території якого, до речі, встановлено дві електрозаправні станції.


Читайте також:

Між електро та бензином: тест-драйв плагін-гібриду від "Volt" у Франківську

Fiat 500e: електрична блискавка італійського автопрому на дорогах Івано-Франківська (ТЕСТ-ДРАЙВ Фіртки)

Наша місія - берегти довкілля: керівник салону VOLT про авто зі США "під ключ" та майбутнє електромобілів

Фотогалерея


13.11.2019 Марія Лутчин 9056
Коментарі ()

19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

179
19.03.2024

Сьогодні і роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги

87
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6481 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

10893 6
25.01.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

12177 25
18.01.2024
Тіна Любчик

У п'ятницю, 19 січня, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбудуться вибори ректора. На посаду претендують троє працівників вишу: доктор медичних наук Микола Островський, доктор медичних наук Роман Яцишин та кандидат медичних наук Руслан Савчук.  

5811

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

513

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

764

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

755

У вівторок, 20 лютого, під час зустрічі з виборцями Дональд Трамп зробив комплімент на адресу росії: «Вони перемогли Гітлера. Вони перемогли Наполеона. Це воєнна машина». Розглянемо, що за цим стоїть.

1066
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

454
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

468
08.03.2024

Фізіологічно їжа потрібна людині для підтримки життєдіяльності, проте у декого ці межі стерті, тому ці люди їдять не лише, коли голоді, а й коли знервовані, засмучені або перезбуджені.  

546
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4105
10.03.2024

Дитина приходить до місця, якого не знає і не розуміє. Чому мама каже мовчати? Чому тато не дозволяє бігати? Чому світять свічки та багато квітів?

11632
05.03.2024

Два досвідчених і дуже майстерних шахових гравців сіли за дошку з чорно-білими клітинами і розставили на ній свої війська.

6654
01.03.2024

"Чернецтво завжди є віддзеркаленням суспільства. Люди хочуть, щоб були добрі монахи, гарно поводилися. Але середовище теж формує людину", - ділиться монах. 

1156
19.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18057
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

311
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

411
07.03.2024

На думку комісії, президент має виконувати свої повноваження до вступу на посаду наступника. А вибори президента мають бути призначені упродовж 30 днів після завершення воєнного стану.   

698
04.03.2024

Серед тих, хто довіряє президенту Володимиру Зеленському, підтримують зовнішню політику влади 82%, тоді як серед тих, хто не довіряє — 41%.

822