агенція новин

Підтримка, реабілітація та розвиток бізнесу: на Прикарпатті запрацює новий ветеранський простір (ФОТО)

На Прикарпатті триває підготовка до відкриття обласного багатофункціонального простору «ВетеранПро».

Про це під час наради повідомив виконувач обов’язків начальника управління з питань ветеранської політики Віталій Вербовий, пише Фіртка.

Як зазначає Вербовий, в області вже розпочали формування ветеранських просторів.

Так, наразі працюють над відкриттям обласного простору, мета якого сприяти реінтеграції та адаптації шляхом надання інформаційно-консультаційної підтримки.

"За підтримки обласної державної адміністрації вдалося отримати гранти на забезпечення техніки, проведення ремонтних робіт.

Зараз тривають активні роботи у приміщенні. Воно відповідатиме всім інклюзивним умовам, постановленими рекомендаціями Міністерства ветеранів".

Посадовець також додав, що завданням є підтримання відкриття ветеранського бізнесу, надання інформації про медичну та психологічну допомогу, послуги з реабілітації.

Такі представництва мають запрацювати до 1 грудня 2024 року.

"Одним із найважливіших етапів щодо формування ветеранської політики — є впровадження інституту фахівця із супроводу ветеранів.

Хочу наголосити, що для створення заявки такого фахівця, потрібно залишити її на сайті ветеранів. Якщо ви маєте кандидата, нехай подає свою кандидатуру. Цей процес безперервний. Перший етап закінчився 15 вересня. Наразі триває другий етап щодо прийому цих заявок.

Ми вже дійшли до того, що в районних державних адміністраціях створюватимуть комісії з відбору кандидатів, які подали через сайт заявки. Після відбору кандидата та прийняття рішення про прийом такий кандидат зараховується штатним працівником комунального закладу та починає отримувати зарплату.

Також відповідно йде направлення цього фахівця на навчання у центр ветеранського розвитку", — зазначив Віталій Вербовий.

Так, уточнив Вербовий, вже з 1 жовтня розпочнеться спеціалізоване навчання для таких фахівців.


Підписуйтесь на канал Фіртки в Telegram, читайте нас у Facebook, дивіться на YouTubе. Цікаві та актуальні новини з першоджерел!


Читайте також:

"Золотий Хрест": військовослужбовець з Івано-Франківщини Ігор Цюрак отримав нагороду від Головнокомандувача ЗСУ

"Потрібні, як зелені зони, так і реабілітаційні центри", — Марцінків про створення Парку ветеранів поблизу міського озера

Можна отримати кваліфіковану допомогу спеціалістів: в Івано-Франківську відкрили комунальний заклад "Дім воїна"

Понад 12 пунктів: що відомо про виплати для військовослужбовців в Івано-Франківській громаді