агенція новин

Відомо, які пошкодження отримав Івано-Франківський університет нафти і газу через ворожу атаку

У ніч на суботу, 22 червня, на Прикарпатті ворог вчергове завдав ракетної атаки. Внаслідок цієї атаки пошкоджень зазнав Івано-Франківський університет нафти і газу.

Як розповів на брифінгу ректор навчального закладу Ігор Чудик, є доволі серйозні руйнування по одному із корпусів університету, передає Фіртка.

"За візуальною оцінкою, це близько 50% його руйнації, тобто повністю знищена покрівля і один кут приміщення. Всі вікна, внутрішнє наповнення, а це лабораторна і навчальна база, повністю зруйновані. Практично 12 корпусів університету також постраждали, вони з вибитими шибками, дверима. Це близько 150 вікон, 100 внутрішніх дверей, 25 вхідних", - розповів ректор ІФНТУНГ.

Також, є сумніви щодо подальшої експлуатації ще одного з корпусів університету, де помічено тріщини і пошкодження каркасу будівлі. Є пошкодження і спортивна інфраструктура вишу, бібліотека та лабораторія «Сіменз».

В університеті провели оперативну нараду. До співпраці долучили представників адміністрації, рятувальників, поліцейських та військових. На території ІФНТУНГ буде цілодобова охорона, щоб уникнути мародерства.


Підписуйтесь на канал Фіртки в Telegram, читайте нас у Facebook, дивіться на YouTubе. Цікаві та актуальні новини з першоджерел!


Читайте також:

Внаслідок атаки окупантів в Івано-Франківську пошкодженні будинки та дитсадок (ФОТО)

На Івано-Франківщині ворог атакував цивільну інфраструктуру: є влучання (ФОТО)

Вночі на Прикарпатті працювало ППО, — Марцінків