агенція новин

Мешканці скаржились на жахливий сморід: начальник підприємства на Прикарпатті забруднив землі на понад пів мільйона гривень

На підставі численних скарг жителів смт Верховина зареєстрували кримінальне провадження.
Громадяни скаржились на жахливий сморід у центрі селища та біля їхніх домівок, а також на потрапляння під час дощу в річку Чорний Черемош отруйних речовин зі стічних вод утвореного сміттєзвалища.
Про це інформує Івано-Франківська обласна прокуратура, пише Фіртка.
Так, повідомили про підозру начальнику комунального підприємства — депутату восьмого демократичного скликання Верховинської селищної ради Івано-Франківської області за фактом забруднення земель (ч. 1 ст. 239 КК України).
Слідство встановило, що на території комунального підприємства сортували сміття. Це спричинило забруднення земельної ділянки шкідливими речовинами, зокрема барієм, нікелем, миш'яком, хромом, марганцем, сульфатами та нітратами.
За оцінками експертів, такими діями створили небезпеку для довкілля та завдали шкоди навколишньому природному середовищу на суму понад пів мільйона гривень.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Підписуйтесь на канал Фіртки в Telegram, читайте нас у Facebook, дивіться на YouTubе. Цікаві та актуальні новини з першоджерел!


Читайте також:

Завдав шкоди довкіллю на майже 500 тисяч гривень: на Прикарпатті браконьєр вбив оленя (ФОТО)

Завдали збитків на понад чотири мільйони гривень: на Прикарпатті виявили незаконну рубку дерев (ФОТО)