Сьогодні в Івано-Франківську не їздять маршрутки. Перевізники розпочали страйк

 

 /data/blog/52279/86c9e1a7f218925e4fa71ac033658c22.gif?2fa5dd

 

В Івано-Франківську розпочався страйк перевізників. З самого ранку в місті не їздить жодна маршрутка.

 

Як повідомляє кореспондент "Фіртки", автобусні зупинки переповнені. Йде дощ.

 

Перевозять пасажирів лише тролейбуси КП "Електроавтотранс".

 

Про сьогоднішній страйк перевізників більшість містян не знала. Кажуть, напевне вчора довго святкували перемогу київського "Динамо" в Кубку і тому запізнюються.

 

Щодо ціни в три гривні, то тут думки розходяться.

 

"Спочатку треба маршрутки помити і квитки видавати, а потім просити підвищення ціни в три гривні. Зрештою, а чому я маю компенсувати їм втрати від подорожання пального? Хай їдуть заправки пікетують", - каже студент Андрій.

 

"Зараз часи такі. Всім важко. Я їх розумію", - розповідає пенсіонерка Людмила. - Але могли б хоч по одному автобусу на маршрут пустити".

 

Нагадаємо, перевізники вимагають підняти вартість проїзду до трьох гривень та скоротити час безкоштовного перевезення пільговиків.

 

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

В Івано-Франківську найнижчий тариф на перевезення у Західній Україні (порівняння)

Франківський виконком планує підняти тариф на маршрутки до 3 гривень в обмін на компостування квитків


16.05.2014 874 26
Коментарі (26)

тролейбус 2014.05.16, 09:32
Доброго ранку всім!!!)) проїхався сьогодні в троліку - нічого страшногоне сталося, окрім того, що дуже переповнений. Але є вихід з такої ситуації: збільшити кількість електротранспорту, створити комунальний автопарк, тобто постутити автобусні маршрути по тих напрямках, де немає троліків. В такому разі місто тільки виграє - всі прибутки в місцевої влади і приватний перевізник автоматично "спригне" з ринку послуг, або ж буде возити по тій ціні, що і місто))) На мою думку завжди є адекватний вихід з ситуації, і не треба з ними конфліктувати. але, на жаль, у нас влада сволота, тобто перепрошує Свобода, яка тільки набиває кишені за рахунок дозволів на перевезення та оголошення конкурсів на маршрути, а пролюдей як завжди не має коли подумати....
Злий пасажир 2014.05.16, 09:33
Ті совкові перевізники задовбали зі своїм страйком, халявщики!!! Хто так страйкує?? Не могли хоча би за один день попередити пасажирів, щоб ті якось відкорегували свої плани? Чого це ми, клієнти, за рахунок кого вони багатіють маємо страждати?? Це ж вони з міськвиконкомом не можуть домовитися. Пропоную і нам, псажирам, коли відновляться перевезення організувати свій протест: збираємось групою по три-чотири чоловіка на зупинці, заходимо в маршрутку і заявляємо воділі, що ми сьогодні їдемо безкоштовно, бо під час страйку потратились на таксі. Коли нас багато – сила на нашому боці!
Павло 2014.05.16, 09:36
Довбані перевізники... Спеціально щоб насолити меру перед виборами зробили пакость.. тепер кожен має право зробити висновок кому це вигідно і що зробити з цими мудаками..
Василь 2014.05.16, 09:37
В такий час своїх людей діставати страйками заради надприбутків?.. та нехай котяться на своїх чотирьох у Словянськ і там страйкують!!! а ми вже якось тут без них розберемося
Віталій :) 2014.05.16, 09:38
хотілось би знати - скільки перевізників і кількість бусів на маршрутах, скільки сплачують в бюджет міста, і скільки отримують власники цих бусів прибутку.... Може, пора перевірити правдивість сплати податків???
Микола 2014.05.16, 09:39
Підтримую "тролейбуса"
борис 2014.05.16, 09:47
Яких 3 гривні? За що? За те, що шофери курять, матюкаються та їздять наввипередки? За те що їздять зовсім не дотримуючись графіку - а на зауваження, що чекаємо вже 1 годину лише хамство?
Василь 2014.05.16, 09:48
А де кандидати в депутати? де захисники народу від свавілля бізнесу?
little 2014.05.16, 09:51
Давайте подумаєм логічно! Нехай нам простим людям,які мають мають по 1000 грн зарплати ... попіднімають трошки більше ніж є !! І тоді вже будем говорити про підвищення цін на проїзд.(Тобто по 3 грн.)
Катя 2014.05.16, 09:56
Пропоную бойкотувати (хто може, звичайно, з огляду на стан здоровя та на відстані, які треба подолати) цей недолугий вид транспорту. Тоді, млжливо, подбають про якість перевезень і про кожного клієнта! Разом - ми сила! А дощ мине...
борис 2014.05.16, 09:57
2 25 -це найбільше,що можна допускати. І то лише за обов язкової видачі квитків та за налагодження строгого контролю за розпорядком руху.
Андрій 2014.05.16, 09:58
Зрадів, що нема маршруток. По-перше добре що вони самі організувалися, значить можуть. А значить можуть змінити свою поведінку і скерувати дії на покращення сервісу перевезення. А по-друге, до маршрутчиків все більше незадоволення: 1. Збирають людей на ринку, пошті і вокзалі, стоять тупо по 5 хвилин в 2-3 ряди - наповнюють салон 2. Палять в салоні 3. Випускають людей не на зупинках, а я можу вєліком іх зачипити 4. Не дають квитків 5. Можуть собі "пропустити коло", та й іздять не за графіком 6. Після 22х реально маршруток нема Це цілком залежне від водіів, тобто від їх поведінки. http://ideas.warm.if.ua/t/topic/90 - отут ми вже обговорюємо запитання міського громадського транспорту. Хочеться побачити ще коментарів, і можливо, де буде проводитися узгодження по питанню маршруток. Я би сходив на такі збори. Я готовий платити 3 і більше гривень за перевезення. Але так щоб це було нормально.
Микола 2014.05.16, 10:11
Андрій все правильно пишеш, проїзд не більше 2,5 то що курять в салоні і кричать на пенсіонерів то це все ментальність. на рахунок порушення пдр де ДАІ?
Софія П. 2014.05.16, 10:18
Живу в центрі. Моє враження: центр міста ну просто благодать, тишина, немає цього постійного скреготу від маршруток, заторів мінімум, потрібно такі акції частіше влаштовувати. особливо в теплу пору року, щоб люди пішки ходили. Єдиний мінус- якщо потрібно добиратися з дальших відстаней до центру, то, звичайно пішки не находишся, тому, вважаю, потрібно збільшити кількість автобусів комунальних підприємств міста, а маршрутникам залишити лише кілька рейсів і то після опитування населення, які з них чемні, не палять за рулем і миють свої маршрутки, бо мені інколи аж противно триматися за поручні, так брудно
DIN 2014.05.16, 10:20
ДО ПЕРЕВІЗНИКІВ: Якщо вже не вийшли на маршрути то не виходьте більше ніколи взагалі, обійдемося без вас. ДО МІСЬКВИКОНКОМУ: Поставити обнаглілим перевізникам умову «АБО ВОНИ ПРИПИНЯЮТЬ СТРАЙКО-ШАНТАЖ І ЗАБУВАЮТЬ ПРО ПІДНЯТТЯ ТАРИФІВ ДО ТОГО ЯК БУДЕ ПРОВЕДЕНИЙ АУДИТ ДОХОДІВ ТА ВИДАТКІВ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОЖНОГО МАРШРУТУ ТА ПУБЛІЧНО ПРОЗВІТОВАНО, ТА ПРИВЕДЕННЯ ЯКОСТІ ТА КОМФОРТУ ПЕРЕВЕЗЕННЯ ДО ЗАДОВІЛЬНОГО СТАНУ АБО РОЗРИВАЄМ ДОГОВІР І ОГОЛОШУЄМО НОВИЙ КОНКУРС ІЗ ЗАБОРОНУЮ БРАТИ УЧАСТЬ В КОНКУРСІ ПЕРЕВІЗНИКІВ ЩО ДОЛУЧИЛИСЯ ДО СТРАЙКО- ШАНТАЖУ». Терміново збільшити кількість комунальних автобусів і маршрутів з ними, навести лад з тролейбусами а саме точний графік і збільшити кількість тролейбусів на маршрутах.
пасажир 2014.05.16, 10:23
ось вам ЗАДОВІЛЬНА РОБОТА МЕРА -якщо проаналізувати хто є перевізником то СТАНЕ ЗРОЗУМІЛИМ ХТО СТРАЙКУЄ БО вже давно потрохи можна було вводити МУНІЦІПАЛЬНИЙ ТРАНСПОРТ АЛЕ НІ ЙОГОНЕ МАЄ ЯК І РИНКІВ У ВЛАСНОСТІ ГРОМАДИ ТОМУ ПРОСТО ВІдставка МЕРА це замало АУДИТ ВСІХ ОБОРУДОК ОСОБЛИВО ЩО СТОСУЄТЬСЯ ЛІКВІДАЦІЙ ЖЕО І ЛОРОЖНІХ РОБІТ З БЛАГОУСТРОЄМ а з перевізниками просто==оголосити конкурс на ПЕРЕВЕЗЕННЯ ВАС ШОКУЄ ТЕ ЩО ЦІНИ НЕЗМІНЯТЬСЯ==своБОДА ПРАЦЮЙТЕ БО ЛИХО ВАМ БУДЕ
Агроном 2014.05.16, 10:26
Пора, давно пора відновлювати комунальний транспорт. Цей страйк, він дуже показовий, як легко можна паралізувати транспортну систему міста. Якщо нема грошей на нові тролейбуси та автобуси, нехай влада бере кредити, варіанти завжди знайдуться, було б бажання.
МИКОЛА 2014.05.16, 10:38
БОГ Є ЛЮБОВ !
патріот 2014.05.16, 10:50
перевірте статки власників маршрутів, пройдіться по їхніх маєтках і побачите цих "збіднілих" і збанкрутілих! не по 2 гривні ,а по 1.5 ! не подобається - продавай буси і на стройку до "Ярковиці" там заробітки більші будуть! Бюджетникам та пенсіонерам зарплати та пенсії підвищили, ви бляді запитали? Ніхто не рахує ваші доходи! Але якщо тяжко всім то всім! Владо добре думай, бо як застрайкують пенсіонери і бюджетники (яким на відміну від перевізників ) немає що втрачати , то мало непокажеться! навчились на кризах наживатись підприємці хуєві! Тяжко в бізнесі - в школу вчителем, лікарем на ставку в поліклініку (крім тих, що мають койкомісце) , дільничним інспектором міліції чи опером в розшук, в інші бюджетні установи! Там блядь такі зарплати, що зразу забажаєте, щоб білети по 3-5грн.були!
Софія П. 2014.05.16, 11:00
Дуже не люблю нецензурну лексику, але коментар "патріота" підтримую 100%, всі вони хочуть нажитися на людях, а де мають люди заробити, то їх не цікавить. Якщо важко всім - то ВСІМ.
борис 2014.05.16, 11:00
патріот підтримую
комунальник 2014.05.16, 11:19
а хтось думає за комунальний транспорт? які можуть бути тролейбуси при вартості проїзду 1,25 грн? І то в основному на них їдуть пенсіонери -бо безкоштовно! Люди, і той чудо комунальний транспорт не вічний - добємо до ручки останні що ще дихають і що будемо робити? Необхідно вчасно реагувати на зміни в економіці в державі, а у нас один популізм, бо треба голоси на вибори, а вибори постійно кудись... А як платити зарплати в тролейбусному депо, а ремонт тролейбусів, а купити нові колеса, нові тролейбуси в кінці кінців за 1,25грн?
для патріота! 2014.05.16, 12:32
Славний патріот!Дав добре прос......тися!Хлопці вже писали,що неможна піднімати тарифи,бо франківськ за площею в скільки разів менший за Львів.Просто на підвищенні добре в кишеню мають і дармоїди в міськвиконкомі,тому і мовчать.Кому війна,а кому мать родная.Підтримую тих людей,що пропонують мешканцям теж страйкуавати.Походити пішки,але подивитися,як бикота заспіває...Тариф дві гривні-аж забагато і хай не бз.........ить.Не виходить комусь=ДОСВІДАНІЯ.Бо вже задовбали ці дочки недоумкуваті і не миті вимахуватись на джипах.Най ліпше купить мила господарського і помиє добре пілотку...........
Асоціація перевізників 2014.05.16, 12:48
Шановні мешканці. Ми дуже шкодуємо, що склалася катастрофічна ситуація з перевезенями пасажирів в Івано-Франківську. Неспроможність влади ввійти в положення даної господарської діяльності, нефаховість та перекладання її відповідальності викликала цей транспортний колапс. Невідповідність діючого тарифу 2грн (прийнятий в 2009р.) з техніко- економічним обгрунтуванням та відсутність компенсації за пільгові перевезення загнало нас в глухий кут. Всім відомо, що ця ситуація є не нова. 3 2012р. перевізники намагалися вести консультації із замовником, щодо невідповідності тарифу на перевезення пасажирів до діючих цін на витратні матеріали. Ігнорування тарифної політики призвело до здійснення перевізниками збиткових перевезень пасажирів, а це в свою чергу - до погіршення (відміни, обмеження) графіків руху автобусів, зниження безпеки перевезень через старіння та знос рухомого складу, погіршення санітарного стану. Прямі втрати від збиткових перевезень несуть, насамперед, суб'єкти підприємницької діяльності - перевізники, які не мають можливості забезпечити належну якість послуг, поновлювати та підтримувати в належному технічному стані рухомий склад. Але після останнього здорощання прямих витрат ще в 1,5-2рази наша діяльність стала неможливою. Ми не скриваємо доходів від перевезень, всі розрахунки згідно законодавства подані в транспортний та у виконавчий відділ міської ради, так як вони є нашими замовниками. Пасажиропотік перевіряли шляхом присутності представників влади з водієм весь робочий день. Неодноразово проходили громадські слухання та інші процедури, які передбачені законом. Час у влади був для недопущення даної ситуації, але вона весь час займалася популізмом, піаром та виборами незважаючи чи це мер чи це депутатська більшість міста. Перевізники міста не політики, а звичайні люди, які вклали свої кошти на власний страх і ризик та хочуть мати можливість надавати послуги європейського зразка, які бажають всі мешканці нашого міста.
Аліса 2014.05.16, 18:11
2 грн. на роботу+2 грн. з роботи=4 грн. 4грн*30 днів=120 грн. в місяць 120 грн*12 місяців=1440 грн. за рік. Може купити велосипед за ці гроші і не залежати від маршруток?
Інна 2014.05.17, 06:12
Я перепрошую, але тут деякі мають наглість на пенсіонерів. Та ти перше молоко на губах не обсохло. Хамлять старшим людям чи твої мамі так само кажеш. Пенсія 1800 гривен скрізь заплати а тут таке хамло жаліє що старша людина не має сили бо молодеж скрізь пхає а старшину не пропустить і місце не уступить. Бо ви є бидло
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

683
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1965 7
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1140 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

562
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6909 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11407 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

344

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1095

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1120

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1115
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

83
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

292
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1093
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

659
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

763
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2958
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4454
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18448
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

87
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

329
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

360
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

670