Розбитий шлях до Бандери. Рідне село провідника ОУН шокує знищеними дорогами (фоторепортаж)

 

 

Днями Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив про початок ремонту дороги до Старого Угринова Івано-Франківської області, де народився провідник ОУН Степан Бандера.

Проте наразі, через жахливу дорогу в Старому Угриневі, де розташований музей Степана Бандери, страждають як місцеві мешканці, так і численні туристи.

Мешканці Івано-Франківської області б'ють на сполох. Вони побоюються, що чиновники розтратили мільйони гривень, виділені на відновлення дороги, яка веде до музею Степана Бандери у селі Старий Угринів, що у Калуському районі.

Мешканка села розповіла ТСН.ua, що кожні вихідні до Старого Угриніва, села, де народився провідник ОУН, з'їжджаються великі туристичні автобуси з усієї України. Але дорогою до музею їм доводиться трястися на величезних вибоїнах, які густо встелили дорожнє покриття.

 

 

Дорога до музею Степана Бандери Новиці - Старий Угринів_1
ТСН.ua

 

Місцеві і самі страждають від жахливого стану дороги, якою їм доводиться їздити щодня.

 

"Така ситуація вже давно. Дороги не ремонтують. Трошки підлатали перед 1 січням, коли до музею Степана Бандери з’їжджаються всі депутати. То вони трохи скалатають – і зі снігом це все сходить. Не можуть нормально зірвати старий асфальт, постелити новий, щоб стало на роки. Половина села – глибокі дірки, а решта – то взагалі асфальту немає, страшна дорога аж до школи", - розповіла мешканка села, яка побажала не розкривати своє ім'я.

 

 

Дорога до музею Степана Бандери Новиці - Старий Угринів_2
ТСН.ua

 

За словами сільського голови Тараса Федоріва, останні 10 років центральну дорогу практично не ремонтували.

 

"Дороги у жахливому стані. Ситуація катастрофічна. І ми останні півтора роки воювали на всі фронти, домагалися, щоб хтось звернув увагу, враховуючи, що музей – обласного значення. Люди їдуть з усієї країни. І це ганьба, що замість отримувати позитивні враження, вони потрясуться по тих ямах і проклянуть владу", - нарікає сільський голова.

 

Цього року ситуація зрушила з мертвої точки. У травні Івано-Франківська обласна рада погодила виділити 1,4 млн грн на капітальний ремонт дороги Новиця-Середній Угринів. Кошти було виділено на замовлення департаменту управління капітального будівництва ОДА, який виступав розпорядником коштів та найняв підрядника – ТОВ "ПМК-22".

Інформація про відповідний тендер є у системі публічних закупівель Прозоро.

 

 

Дорога до музею Степана Бандери Новиці - Старий Угринів_4
Facebook/Володимир Андреєв

 

Проте, скаржиться сільський голова Тарас Федорів, ремонтні роботи почали без узгодження з керівництвом сільради і зробили лише маленький шматок дороги, проігнорувавши ті ділянки шляху, які найбільше потребували уваги.

 

 

Дорога до музею Степана Бандери Новиці - Старий Угринів_2
Facebook/Володимир Андреєв

 

"Нам обіцяли, що зроблять критичну ділянку біля Народного дому у Старому Угриневі на підйомі, бо там вже неможливо проїхати, і в Середньому Угриневі – там гравійне покриття і також найбільші вибоїни. Але чомусь вони зробили першу ділянку у селі Новиці в напрямку музею Степана Бандери. За моїми підрахунками, там зроблено десь до 300 м покриття", - каже Тарас Федорів.

 

 

Дорога до музею Степана Бандери Новиці - Старий Угринів_1
Facebook/Володимир Андреєв

 

Місцевий активіст з безпеки руху Володимир Андрєєв підтверджує, що шляховики дійсно проклали лише невеличку асфальтовану ділянку. І, як видно на фото, навіть не зробили гідного узбіччя.

 

 

Дорога до музею Степана Бандери Новиці - Старий Угринів_3
Facebook/Володимир Андреєв

 

Коментаря від представників обласної держадміністрації наразі не вдалося отримати.

 

Дорога, що потребує ремонту, починається у селі Новиця, проходить через село Старий Угринів та закінчується у Середньому Угриневі. Її протяжність складає близько 8,3 км.

 

"Одну ділянку у Старому Угриневі (десь 700 м) восени минулого року трошки підправляли. Правда, там знову виникли ями, але вона ще у відносно проїзному стані. Потім йде десь 1,5 км, де був асфальт, який майже вщент зруйнований. Там виникла навіть гряда вздовж дороги і неможливо проїхати. А далі був лише гравійний ремонт. До кінця Середнього Угриніва – щебенева дорога. Але і там вже майже немає того щебню", - розповідає сільський голова про стан дороги.


27.10.2017 1218 0
Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1623
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1705
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1692
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5006 39
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2003 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1389

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

312

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

582

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

753

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

873
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3509
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10078
02.04.2024

Одним з перших засіяли ярими культурами поля на Городенківщині, Коломийщині та Снятинщині.  

718
13.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

25963
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7583
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

775
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

943
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1274
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

226
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1104
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

717
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

950